صادق زیباکلام: بی.بی.سی جریان ساز نیست همانطور که صداوسیما نیست!

صادق زیبا کلام گفت: بدبختانه ما از یک جایی به بعد اقبال مردم از دست دادیم، دیگرانی مثل من و تو آمدند، زدند و مخاطبان ما را با خود بردند.
يکشنبه، 25 فروردين 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
صادق زیباکلام: بی.بی.سی جریان ساز نیست همانطور که صداوسیما نیست!

صادق زیبا کلام گفت: بدبختانه ما از یک جایی به بعد اقبال مردم از دست دادیم، دیگرانی مثل من و تو آمدند، زدند و مخاطبان ما را با خود بردند.
به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومی شبکه دو سیما، صادق زیبا کلام در برنامه «پندار» شبکه دو به واکاوی سیاست‌های پشت پرده بنگاه‌های خبری فارسی زبان خارج از کشور و رصد فعالیت رسانه‌های داخل کشور در حوزه تولید خبر پرداخت. 
صادق زیبا کلام درباره تاثیر گذاری بنگاه های خبری فارسی زبان خارج از کشور گفت: خیلی ها بر این باور هستند که رسانه هایی مثل بی بی سی فارسی، صدای امریکا ، دویچه وله و رسانه های دیگر جریان ساز هستند اما من معتقدم نه بی.بی.سی و هر رسانه خارجی و نه حتی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز جریان ساز نیستند.
وی تصریح کرد: به نظر من تنها کاری که رسانه ای مثل بی بی سی می کند انعکاس جریان هایی است که دارد ورق می‌خورد. این رسانه می تواند حسب اینکه جریان چه جریانی باشد، اهمیت قضیه را کم رنگ و یا پر رنگ کند. اما باید به خاطر داشته باشیم که این به معنای جریان سازی نیست. 
این فعال سیاسی در پاسخ به اظهار نظر امیرحسن ندایی مجری _ کارشناس رصد، مبنی بر اینکه امروز نوع جنگ در جهان تغییر کرده و ابر قدرت‌ها به جای اسلحه از رسانه ها در راستای تامین مقاصد خود بهره می گیرند، گفت: معتقدم همه کسانی که بخش های خبری رسانه‌هایی مثل بی بی سی و الجزیره را می سازند، درباره ایران و مسائل آن نقطه نظرهای مشخصی دارند؛ مهم این است که چقدر اخبار و برنامه های رسانه های خارجی فارسی زبان به نظرات شخصی تهیه کنندگان و زیر مجموعه ها آلوده شده و چقدر منعکس کننده واقعیت‌هایی است که ممکن است آن ها دوست نداشته باشند؟ 
صادق زیبا کلام با بیان این که رسانه قدرتمند اعتماد مخاطب را همراه خود دارد، افزود: اساسا اعتماد چیزی نیست که یکباره به وجود آمده یا یک مرتبه از بین برود؛ یادم هست در دوران انقلاب، حتی جنگ تحمیلی همه اخبار را از طریق رادیو بی بی سی فارسی پیگیری می کردند، وقتی انقلاب شد کسی به بی بی سی صدای آمریکا، دویچه وله و .. گوش نمی کرد. اعتماد به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران جلب شده بود، مردم صدا و سیما را از خود می دانستند و آن را مرجع دریافت اخبار قرار داده بودند. اما بدبختانه ما از یک جایی به بعد اقبال مردم از دست دادیم، دیگرانی مثل من و تو آمدند، زدند و مخاطبان ما را با خود بردند. واقعا باید از خود سوال کرد که چه اتفاقی افتاده است؟ 
زیبا کلام با بیان این که این اتفاق مشکلی است که خودمان مسبب آن هستیم، تصریح کرد: معتقدم اگر بخش های خبری رسانه ما 5 رصد درست شود، 40 درصد رسانه های خارجی مخاطب خود را از دست می دهد. وی تاکید کرد: کم نیستند کسانی که بی بی سی نگاه می کنند اما با بند بند خود به جمهوری اسلامی معتقدند، شب اخبار بی بی سی گوش می دهند و صبح اگر خبری بشود تفنگ دست می گیرند تا از همین حکومت دفاع کنند. 
در ادامه این برنامه فواد ایزدی ، دکترای ارتباطات نیز با بیان این که در عصر معاصر دیگر محدود کردن اطلاعات جواب نمی دهد، افزود: زمانی موفق خواهیم بود که اجازه نمی‌دهیم، طرف مقابل آن را توصیف کند. برای جلب اعتماد مخاطب باید اگر ایرادی هم داریم خودمان درباره آن صحبت کنیم، نه اینکه جلوی انتشار آن را بگیریم. 
این کارشناس تصریح کرد: متاسفانه ما در تکنیک‌های تولید خبر به روز نشده‌ایم، ما هنوز از مباحثی که در دنیا جا افتاده استفاده نمی کنیم؛ با سیستمی که 30 سال پیش تاثیر گذار بوده می خواهیم جوانان امروز را مدیریت کنیم اتفاقی که در جهان معاصر امکانپذیر نیست. 
«پندار» کاری از گروه معارف شبکه دو سیماست که جمعه‌ها به تهیه کنندگی محمد تاجیک روی آنتن شبکه دو سیما می رود. در سری جدید این برنامه با عنوان «رصد» عملکرد و سیاست‌های پشت پرده شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور مورد بررسی قرار می گیرند.
/7432/


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط