ترویج فرهنگ غدیر در جامعه سبب تشخیص حق و بصیرت سیاسی مردم می شود

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت : ترویج فرهنگ غدیر در جامعه سبب تشخیص حق و بصیرت سیاسی مردم می شود.
چهارشنبه، 1 آبان 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ترویج فرهنگ غدیر در جامعه سبب تشخیص حق و بصیرت سیاسی مردم می شود

ویرایش عکس تیر 99

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: ترویج فرهنگ غدیر در جامعه سبب تشخیص حق و بصیرت سیاسی مردم می شود.

           
به گزارش راسخون به نقل از روابط عمومی اداره کل اوقاف وامور خیریه خراسان جنوبی، معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در هشتمین برنامه رادیویی وقف میراث ماندگار گفت : یکی از اعیاد مهم اسلامی که به عیدالله اکبر و عید آل محمد (ص) نامگذاری شده عید غدیر است و این عید تنها یک اتفاق تاریخی صرف نیست، بلکه یک موضوع عقیدتی، معرفتی و دینی است که تکمیل و اکمال دین رسول خدا (ص) در این روز اتفاق افتاده است.
 
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این عید جزو عظیم‌ترین اعیاد اسلامی است و مهم‌ترین مسئه دینی یعنی بحث امامت و ولایت در این روز اتفاق افتاده ضرورت دارد در تمام عرصه‌ها و عصرها تبلیغ جدی در این مورد انجام شود.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با اشاره به این‌که «یکی از اقدامات این سازمان در سه سال گذشته برگزاری برنامه‌های ویژه در ایام دهه امامت و ولایت است» گفت: این برنامه‌ها با هدف تبیین و تبلیغ فرهنگ غدیر، امامت و ولایت به عنوان امتداد خط رسالت و تعمیق اعتقادات و سطح معارفی و معرفتی مردم نسبت به موضوع ولایت برگزار می‌شود.
 
حجت الاسلام مومنی مقدم افزود : یکی دیگر از اهداف سازمان اوقاف و امور خیریه در برگزاری این برنامه‌ها اجرای صحیح و امینانه نیت واقفین خیراندیش است که اموال خود را با موضوع غدیر یا حضرت علی (ع) وقف کرده‌اند.
 
وی از برگزاری مراسم ویژه‌جشن ولایت علوی، اکمال دین نبوی در 40 امامزاده استان خبر داد و گفت : ویژه برنامه‌های عید قربان تا عید غدیر از روز عرفه در سراسر استان شروع شده و تا روز عید ادامه خواهد داشت که برای هر روز این دهه نامگذاری صورت گرفته است و برنامه‌هایی متناسب با این نامگذاری طراحی شده است.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی افزود : به عنوان مثال در روز عرفه که روز ولایت و نیایش نامگذاری شده بود در 30امامزاده و بقعه متبرکه در سطح استان مراسم دعای پرفیض عرفه با استقبال بی‌نظیر مردم به ویژه جوانان و نوجوانان برگزار شد.
 
حجت الاسلام محسنی مقدم همچنین از برگزاری مراسم عقد اخوت در امامزادگان خراسان جنوبی خبرداد و گفت : در روز عید غدیر مراسم ویژه جشن، خطبه‌خوانی غدیر، شعرخوانی و مراسم عقد اخوت با حضور سخنرانان در جوار امامزادگان و بقاع متبرکه سطح استان برگزار می‌شود و در این روز از سادات خادم و هیات امنای بقاع متبرکه تجلیل به عمل خواهد آمد و میثاق‌نامه غدیر با حضور زائران بقاع متبرکه قرائت خواهد شد.
 
وی در ادامه یادآور شد : در روز عید غدیر کاروان‌های نمادین غدیر و شادی به طرف امامزادگان حرکت خواهند کرد، چراکه یکی از سنت‌های پسندیده در کشور ما در این روز این است که مردم به دیدن سادات می‌روند پس چه بهتر که در روز عید غدیر با راه‌اندازی کاروان‌های غدیری در امامزاده‌ها حضور پیدا کنیم.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی افزود : همچنین نمایشگاه «عید ملکوت» به منظور تبیین فضائل غدیر و جایگاه ولایت و امامت برپا خواهد شد و مسابقه کتابخوانی «خلعت غدیر2» که مشتمل بر 40 فراز برگرفته از خطبه غدیر است نیز با محوریت سبک زندگی برگزار خواهد شد.
 
حجت الاسلام مومنی مقدم روزه گرفتن، غسل کردن،خواندن زیارت حضرت امیر مؤمنان (ع) در روز غدیر،خواندن دو رکعت نماز  (در مفاتیح الجنان ) آمده است، خواندن دعای ندبه ،خواندن این دعا در هنگام ملاقات برادران مومن : الحمدالله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه امیرالمومنین والایمه علیهم السلام،پوشیدن لباس زیبا و پاکیزه، شادی کردن ،عفو نمودن دیگران، صله رحم، هدیه دادن، رفع مشکلات مردم، دیدار با مومنان و دوستان ،فرستادن درود فراوان بر پیامبر و اهل بیت ایشان  را از جمله اعمال عید سعید غدیر خم برشمرد.
 
وی اذعان کرد:عقد اخوت از ابتکارات اسلام برای ایجاد استوارترین ارتباطات و یکی از آداب مخصوص پیامبر گرامی اسلام (ص) در دو مقطع خاص زمانی قبل و بعد از هجرت به منظور حفظ انسجام مسلمانان و مقابله با مشکلات  و ملاک پیامبر اکرم (ص)در تعیین برادر برای هر یک از مسلمانان، تناسب خصلت ها، و قرب مراتب ایمانی ایشان بود.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی  افزود : حضرت رسول مکرم اسلام (ص) نیز به هنگام ایجاد اخوت بین مؤمنان در مدینه، دخترش فاطمه زهرا (س) را با همسرش ام سلمه خواهر کرد. بنابراین عقد اخوت در روز غدیر اختصاصی به مردان نداشته زنان نیز می توانند با هم عقدخواهری بخوانند.
حجت الاسلام مومنی مقدم با بیان اینکه گرچه خواندن صیغه اخوت در روز عید غدیر سفارش شده و بسیار نیکو است و از ثواب فراوانی برخوردار است تصریح کرد: در تمام ایام سال می توان به این سنت حسنه عمل کرد و این پیمان را با هر لفظ و به هر لغتی در صورتی که قصد جدی باشد می توان انشاء و جاری کرد.
 
وی بیان داشت : عقد اخوت یک تعهد اخلاقی است که تعهد و التزام به آن نیز اخلاقی است ؛ بنابراین اگر دو طرف توافق کنند می تواند لغو شود و صیغه خاصی برای لغو آن نیست.
 
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی  خاطرنشان کرد : در عقد اخوت احکام فقهی مانند ارث و محرمیت ... وجود ندارد، به عنوان مثال این عقد موجب نمی شود دو نفری که با هم عقد اخوت خوانده اند نسبت به خواهران، دختران و مادر دیگری محرم شوند و صیغه عقد اخوت، میان مرد و زن نامحرم جایز نیست.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط