سالروز عملیات مرصاد

شنبه، 3 مرداد 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سازمان مجاهدین خلق مجدداً وارد صحنه تحولات کشور شد و به رغم همراهی نکردن با نهضت مردمی امام (ره)، به سهم خواهی از انقلاب پرداخت و اندک اندک با عملکرد متظاهرانه و ترورها به «منافقین» مشهور شد.

سازمان مجاهدین خلق رسماً از تاریخ سی خرداد 1360 وارد فاز عملیات مسلحانه بر ضد جمهوری اسلامی شد، زیرا نظریه پردازان آن بر این عقیده بودند که پایان فاز عملیات مسلحانه، به پیروزی آنان خواهد انجامید.

گروهک مجاهدین خلق در طول هشت سال جنگ تحمیلی از هیچ گونه خیانتی نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران فرو گذاری نکردند.­    آن­ها با انجام عملیات­های ترور و خرابکاری، به ویژه ترور رزمندگان و فرماندهان نظامی در داخل ایران، جاسوسی از تحرکات نظامی ایران، انجام تبلیغات مسموم از راه رادیوی اختصاصی این گروه در عراق و نیز شایعه سازی برای تحت الشعاع قرار دادن حمایت های مردمی از جبهه­ها و ... برای تخریب چهره نظام مقدس جمهوری اسلامی و تضعیف روحیه مردم می­پرداختند1.

پس از پذیرش قطع نامه 598 شورای امنیت، دشمن بعثی با این تصور که نظام سیاسی ایران در اثر جنگ و فشارهای اقتصادی، بین المللی سیاسی و اجتماعی، در ضعیف­ترین شرایط خود قرار دارد، به دو حمله سراسری در منطقه عملیاتی جنوب و غرب کشور پرداخت. ولی حضور رئیس جمهور وقت یعنی حضرت آیت الله خامنه­ای در اهواز و اعلام باقی ماندن در منطقه تا عقب راندن دشمن، باعث شد نه تنها سیل نیروهای مردمی به سوی جبهه سرازیر شود، بلکه نیروهای نظامی نیز سریع خود را آماده سازند و با حمله به دشمن، آنها را مجبور به عقب نشینی کنند2.

رژیم بعث عراق بعد از این شکست در یک حرکت ناجوانمردانه برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی متوسل به نیروهای به اصطلاح سازمان آزادی بخش خلق ایران که از قبل نیروهای خود را از دیگر کشورها به داخل عراق فراخوانده بودن شد تا از طریق آن­ها با گشودن جبهه­ای جدید به دستاوردهای نظامی مهمی دست یابد.

سازمان منافقین با عملیات فروغ جاویدان و با هدف وارد آوردن هرچه بیشتر تلفات به نیروهای ایران و باز کردن راه برای یک انقلاب عمومی ضد امام خمینی(ره) به خاک میهن عزیزمان حمله ور شد به خیال این که کشور جنگ زده، توانی برای دفاع و حمله ندارد، منافقین در سر راه خود، بسیاری از مردم بی­دفاع را به شهادت رساندند، و اوج این فجایع در شهر اسلام آباد رخ داد3.

نیروهای بسیجی، سپاهی و ارتشی در روز پنج مرداد، عملیات «مرصاد» را با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز نمودند و در چند ساعت، صدها تن از منافقین را به هلاکت رساندند و مابقی را به فرار واداشتند، نیروهای دلاور ایرانی در مدت کوتاهی چنان شکست سنگینی به گروه مجاهدین وارد کردند که جهان، آن روز مات و مبهوت شد4.

مرصاد، حماسه­ای پرافتخار و تاریخی در ادوار ایران اسلامی، و حماسه­ای است که با لطف الهی و تلاش و مشارکت همه مردم و ایثارگری و رشادت رزمندگان اسلام به خاموشی فتنه­ای بزرگ انجامید.

سید احمد سجادی

پی‌نوشت‌ها:

1) جمال حسینی، مقاله «حملات تهران علیه مخالفان در عراق»، ماهنامه نگاه، س 1، ش 3 (خرداد 1379)، ص19.

2) خاطرات سرهنگ مجتبی جعفری، تهران، معاونت فرهنگی و روابط عمومی اداره عقیدتی و سیاسی نزاجا.

3) جمعی از پژوهشگران، سازمان مجاهدین خلق، پیدایی تا فرجام، ج3، صص 301 ـ 329.

4) روزنامه رسالت، 1367/5/4.



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.