قال علی علیه السلام:
«انَّمَا الْأَئِمَّةُ قُوَّامُ اللَّهِ عَلى خَلْقِهِ وَ عُرَفاؤُهُ عَلى عِبادِهِ وَ لا یَدْخُلُ الْجَنَّةَ الَّا مَنْ عَرَفَهُمْ وَ عَرَفُوهُ وَ لا یَدْخُلُ النَّارَ الَّا مَنْ انْکَرَهُمْ وَ انْکَرُوهُ.»
همانا امامان، تدبیر کنندگان امور مردم و کارگزاران بندگان اویند، هیچ کس به بهشت درنیاید مگر آن که آنها را بشناسد و ایشان نیز او را بشناسند، و هیچ کس به دوزخ فرونیفتد مگر آن که آنها را نشناسد و ایشان نیز او را نشناسند1.
رهبرى اهل بیت علیهم السلام و امامان شیعه از على علیه السلام تا حضرت مهدى عجّل الله تعالی فرجه الشریف برگرفته از تعالیم وحیانى است. شناخت امام ملاک دخول انسان در بهشت است، و اذعان به ولایت امام رکن ایمان است و شرط قبول سایر اعمال و عبادات به شمار مىرود.
از سود دیگر اصل همدلى مهمترین شرط قرار گرفتن در حلقه یاران امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف است، بنابراین؛ در جوامع اسلامى همواره و در هر شرایطى، باید «حق» و «مبانى مکتبى» ملاک وحدت قرار گیرد؛ اتحاد بر پایه «حق» همانند جهاد علیه دشمنان دین هر چند دوست داشتنى هم نباشد، در دراز مدت و گاهى در کوتاه مدت، به خیر و سعادت حق جویان است و درهاى سعادت را به روى مسلمانان مىگشاید2. وارهیدن از رنگ دین، رنگ به رنگ شدن و رنگهاى مختلف به خود گرفتن، انسان را از حلقه یاران امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف جدا نموده و از حیات سعادتمندانه محروم مىسازد3.
حضرت مهدى عجّل الله تعالی فرجه الشریف در روز ظهور به اذن پروردگار به مسجد الحرام مىرود و پشت مقام ابراهیم علیه السلام و رو به کعبه، مىایستد و دو رکعت نماز مىگذارد و سپس اعلام ظهور مىکند4. به بر پایى عدالت و زدودن فساد و ستم و تباهى همّت مىگمارد و به زندگى فقرا توجه مىکند و همگان را از عدالت و رفاه و آسایش و معنویت بهره مىرساند، به گونهاى که در آن زمان، مردم فقیرى را نمىیابند تا به او صدقه دهند5.
سید احمد سجادی
پینوشتها:
1) نهج البلاغه، خطبه 152، ص 470
2) یکصد درس زندگی از امام علی علیه السلام، جمعی از نویسندگان، ج 1، ص 37
3) همان منبع، ص111
4) ناز و نیاز، جمعی از نویسندگان، ج 1، ص 23
5) سیره اخلاقی معصومین علیهم السلام، الهامی نیا- طاهر زاده- رضانژاد، ج 1، ص 80