عضویت
العربیة
English
دوشنبه، 5 آذر 1403
( جهش تولید با مشارکت مردم )
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها: هرکه عبادتهاى خالصانهاش را نزد خداوند بفرستد، خداوند بهترین مصلحتها را بر او فرو فرستد. مجموعه ورّام ج 2 ص 108
مجموعه برنامه ها و مسابقات ماه مبارک رمضان (99)
اعمال روزانه ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی مراکز استانها در سال 1399
ویژه نامه پرسمان کرونا
تولیدات صوت و فیلم پرتال فرهنگی راسخون
آینده اینجاست
عدالت برای همه
پرسش و پاسخ های موضوعی
سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید
کلیپ تصویری | سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با کیفیت بسیار بالا
مقالات
چندرسانهای
گالری تصاویر
مشاوره
پرسش و پاسخ
انجمنها
اخبار و تحلیل
احادیث
سبک زندگی
نرم افزار
موبایل
مشاهیر
پیامک
ویژه نامه
تولیدات فرهنگی
ادامه...
مسیر جاری
صفحه اصلی
موضوعات
احادیث
اعتقادی
معاد
معاد
امام علی علیه السلام فرمودند:
ما مِنْ یَوْم یَمُرُّ عَلَى ابْنِ آدَم اِلاّ قالَ لَهُ ذلِکَ الْیَوْمُ: یَابْنَ آدَمْ! أنَا یَوْمٌ جَدیدٌ وَ اَنَا عَلَیْکَ شَهیدٌ، فَقُلْ فِىَّ خَیْراً، وَ اعْمَلْ فِىَّ خیراً، اُشهِدُ لَکَ بِه یَوْمَ الْقیامَةِ; فَاِنَّکَ لَنْ تَرْانى بَعْدَهُ اَبَداً؛
هر روزى که بر انسان مى گذرد، آن «روز» این سخن را با انسان دارد: اى انسان! من روزِ تازه اى هستم و بر اعمالت شاهد و ناظر، بنابراین در ظرف من سخنان خوب بگو و اعمال خیر به جا آور، تا در روز قیامت بر خیرات تو شهادت دهم، امروز که گذشت مرا هرگز نخواهى دید!
بحار الانوار، جلد 74، صفحه 379.
امام علی علیه السلام فرمودند:
اِنَّ فى جَهَنَّمَ رَحىً تَطْحَنُ، اَفَلا تَسْئَلُونى ما طَحْنُها؟ فَقیلَ لَهُ: فَما طَحْنُها یا اَمیرَ الْمُؤْمِنینَ؟ قَالَ: اَلْعُلَماءُ الْفَجَرَةُ، وَ الْقُرّاءُ الْفَسَقَةُ، وَ الْجَبابِرَةُ الظَّلَمَةُ، وَ الْوُزَراءُ الْخَوَنَةُ، وَ الْعُرَفاءُ الْکَذَبَةُ؛
در جهنّم آسیابى وجود دارد که همواره کار مى کند. آیا نمى پرسید که چه چیزى را خرد مى کند؟ پرسیده شد: خوراک این آسیاب چیست؟ حضرت فرمودند: دانشمندان فاجر و منحرف، قاریان فاسق، حکمرانان ستمگر، وزیران خائن و کارشناسان دروغگو، خوراک آن آسیاب هستند!
میزان الحکمه، جلد دوم، صفحه 173، حدیث 2922
امام علی علیه السلام فرمودند:
مَنْ تَذَکَّرَ بُعْدَ السَّفَرِ اسْتَعَدَّ.
هر که دوری سفر را باور داشته باشد، خود را آماده می کند.
نهج البلاغه: حکمت 272
امام رضا علیه السلام فرمودند:
مَن زارَنِی عَلَى بُعدِ دارِی، أتَیتُهُ یومَ القِیامَةِ فی ثلاثِ مَواطِنَ حتّى اُخَلِّصَهُ مِن أهوالِها : إذا تَطایرَتِ الکتُبُ یمینا وشِمالاً، وعِندَ الصِّراطِ وعِندَ المِیزانِ.
هر که مرا در دیار غربت زیارت کند، روز قیامت در سه جا به داد او مى رسم و از هراس ها و سختی هاى آنها نجاتش مى دهم: وقتى که نامه هاى اعمال از راست و چپ پراکنده شوند و هنگام گذشتن از صراط و موقع سنجیدن میزان [اعمال].
عیون اخبار الرّضا علیه السلام: ج ۲، ص ۲۵۵
امام حسین علیه السلام فرمودند:
اَلْبُکاءُ مِنْ خَشْیةِ اللّهِ نَجَاةٌ مِنَ النّارِ.
گریه از ترس خدا، باعث نجات از آتش جهنم است.
مستدرک الوسایل، ج ۱۱، ص ۲۴۵
امام حسین علیه السلام فرمودند:
مَنْ زَارَنِى بَعْدَ مَوْتِى زُرْتُهُ یوْمَ الْقِیامَةِ وَ لَوْ لَمْ یکنْ إِلا فِى النّارِ لاَخْرَجْتُهُ.
هرکه مرا پس از مرگم، زیارت کند، روز قیامت زیارتش مى کنم و اگر در آتش هم باشد، او را بیرون مى آورم.
المنتخب للطریحى: ص۶۹
امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یُعِینُ مُؤْمِناً مَظْلُوماً إِلاَّ کَانَ أَفْضَلَ مِنْ صِیَامِ شَهْرٍ وَ اِعْتِکَافِهِ فِی اَلْمَسْجِدِ اَلْحَرَامِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یَنْصُرُ أَخَاهُ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَى نُصْرَتِهِ إِلاَّ وَ نَصَرَهُ اَللَّهُ فِی اَلدُّنْیَا وَ اَلْآخِرَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ یَخْذُلُ أَخَاهُ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَى نُصْرَتِهِ إِلاَّ خَذَلَهُ اَللَّهُ فِی اَلدُّنْیَا وَ اَلْآخِرَةِ.
هیچ مومنى نیست که مومن ستمدیدهاى را یارى کند، مگر آنکه (ثواب) این عمل، از روزه و اعتکاف یک ماه در مسجد الحرام برتر است، و هیچ مومنى نیست که توان یارى کردن برادر خود داشته باشد و او را یارى کند مگر آنکه خداوند او را در دنیا و آخرت یارى مىکند، و هیچ مومنى نیست که توان یارى کردن برادر خود داشته باشد و او را به حال خود رها سازد مگر آنکه خداوند او را در دنیا و آخرت به خود واگذارد.
ثواب الاعمال: ج ۱، ص ۱۴۷
امام علی علیه السلام فرمودند:
الدُّنیا دارُ بَلاءٍ وَالآخِرَةُ دارُ الجَزاءِ ودارُ البَقاءِ؛ فَاعمَل لِما یَبقى، وَاعدِل عَمّا یَفنى، ولا تَنسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنیا.
دنیا، سراى آزمایش [و عمل] است و آخرت، سراى سزا دیدن و خانه ماندگارى است. پس براى آنچه ماندگار است، کار کن و از آنچه نابود مى شود، روى بگردان و [در عین حال] بهره ات از دنیا را فراموش مکن.
امالی مفید: ص ٢٦٨
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
لِرجُلٍ قالَ: احِبُّ أن احشَرَ یومَ القِیامَةِ فى النُّورِ، قال: لا تَظلِمْ أحَداً تُحشَرْ یومَ القِیامَهِ فى النُّورِ.
به مردى که عرض کرد من دوست دارم در روز قیامت با نور و روشنایى به محشر آیم، فرمودند: به هیچ کس ظلم نکن تا روز قیامت در نور و روشنایى محشور شوى.
میزان الحکمه: 13/ 6522 ؛ کنزالعمّال: 44154
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَن شَهِدَ شَهادَةَ حَقٍّ لِیحیىَ بِها حَقَّ امرىٍ مُسلِمٍ أتى یومَ القِیامَةِ ولِوَجهِهِ نُورٌ مَدَّ البَصَرِ، یعرِفُهُ الخَلایقُ باسمِهِ ونَسَبِهِ.
هر کس شهادت حقّى بدهد تا به وسیله آن حقّ مسلمانى را زنده کند، روز قیامت در حالى بیاید که چهرهاش نورانى است و تا چشم کار مىکند نورش مىدرخشد و خلایق او را به نام و نسب بشناسند.
میزان الحکمه: 13/ 6520 ؛ بحارالانوار: 104/ 311
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
أنا أوّلُ وافِدٍ علَى العَزیزِ الجَبّارِ یومَ القِیامَةِ وکتابُهُ و أهلُ بَیتى ثُمّ امَّتى، ثُمّ أسأ لُهُم: ما فَعَلتُم بکتابِ اللَّهِ وبأهلِ بَیتى؟
نخستین کسى که روز قیامت بر خداى عزیز جبّار وارد مىشود، من هستم و کتاب او و اهل بیت من و سپس امّتم. آنگاه از آنان مىپرسم که با کتاب خدا و اهل بیت من چه کردند.
میزان الحکمه: 13/ 6142 ؛ کافى: 2/ 600
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
المَعادُ مِضمارُ العَمَلِ، فمُغتَبِطٌ بِما احتَقَبَ غانِمٌ، و مُبتَئسٌ بِمافاتَهُ نادِمٌ.
معاد، میدان بروز عمل است. کسى که در دنیا کار کرده، در معاد نکو حال و بهرهمند باشد و آن که فرصت عمل از دست داده، اندوهگین و پشیمان باشد.
میزان الحکمه: 9/ 4108 ؛ اعلامالدین: 341
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
طُوبَى لِمَنْ طَوَى وَجَاعَ وَصَبَرَ، اولئک الّذِینَ یشْبَعُونَ یوْمَ القِیامَةِ.
خوشا به حال هر که اندرون از طعام خالى دارد و گرسنگى بکشد و شکیبایى ورزد. اینان، همانانى هستند که در روز قیامت سیر مىشوند (و گرسنگى نمىکشند).
میزان الحکمه: 1/ 162 ؛ بحارالانوار: 75/ 462
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَنِ استَذَلَّ مؤمِناً أو مؤمِنَةً أو حَقَّرَهُ لِفَقرِهِ أو قِلَّةِ ذاتِ یدِهِ، شَهَرَهُ اللَّهُ تعالى یومَ القِیامَةِ ثُمّ یفضَحُهُ.
هر کس مرد یا زن مؤمنى را به سبب تهیدستى یا اندک بودن مال و دارایى اش خوار شمارد یا تحقیر کند، خداوند متعال در روز قیامت او را بدین کار زشتش شهره و سپس رسوایش سازد.
میزان الحکمه: 10/ 4674 ؛ بحارالانوار: 72/ 44
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
أوَّلُ مایحاسَبُ بهِ العَبدُ طَهُورُهُ.
نخستین چیزى که بنده براى آن حسابرسى مىشود، طهارت است.
میزان الحکمه: 7/ 3320 ؛ کنزالعمّال: 26010
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
یقُولُ اللهُ تَعَالَی: اُنْظُرُوا فِی دِیوانِ عَبْدِی فَمَنْ رَأیتُمُوهُ سَألْتَنِی الْجَنَّةَ اَعْطَیتُهُ وَ مَنْ اسْتَعَاذَنِی مِنَ النَّارِ اَعَذْتُهُ.
خدای متعال می فرماید: در دیوان (نامه اعمال) بنده ام بنگرید. پس هر که را دیدید که از من بهشت خواسته به او عطا می کنم و هر که از آتش به من پناه جسته به او پناه دادم.
کنز العمّال، ح 3164
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
مَنْ عَالَ یتِیماً حَتَّی یسْتَغْنِی اَوْجَبَ اللهُ عزَّوجلَّ لَهُ بِذَلِک الْجَنَّةَ کمَا اَوْجَبَ لِآکلِ مَالِ الْیتِیمِ النَّارَ.
کسی که یتیمی را سرپرستی کند تا بی نیاز گردد، خداوند عزیز و جلیل در برابر این کار، بهشت را بر او واجب می کند همان گونه که خداوند برای خورنده مال یتیم، آتش [دوزخ] را واجب می کند.
بحار الانوار، ج 42، ص 248
امام علی علیه السلام فرمودند:
اَلَا حُرٌّ یدَعُ هَذِهِ الْلُّمَاظَةَ لِاَهْلِهَا؟! اِنَّهُ لَیسَ لِاَنْفُسِکمْ ثَمَنٌ اِلَّا بِهَا.
آیا آزاده ای یافت نمی شود که این ته مانده غذا در دهان را برای کسی که در خورِ آن است، وانهد؟ به راستی که جان های شما را بهایی جز بهشت نیست. پس، آنها را جز به بهشت مفروشید.
نهج البلاغه، حکمت 456 ؛ بحار الانوار، ج 70، ص 132
امام صادق علیه السلام فرمودند:
شَرُّ النَّدَامَةِ نَدَامَةُ یوْمِ الْقِیامَةِ.
بدترین پشیمانی، پشیمانی روز قیامت است (چون راه جبران ندارد.)
بحار الانوار، ج 74، ص 115
امام سجاد علیه السلام فرمودند:
لَا یهلِک مُوْمِنٌ بَینَ ثَلاثَ خِصَالٍ: شَهَادَةِ اَنْ لَا اِلَهَ اِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِیک لَهُ وَ شَفَاعَةِ رَسُولِ اللهِ (ص) وَ سَعَةِ رَحْمَةِ اللهِ.
هیچ مومنی با این سه خصلت هلاک نمی گردد: گواهی به این که جز خدا، خدایی نیست و یگانه است و او را انبازی (شریکی) نیست، شفاعت پیامبر خدا (صلّی الله علیه و آله) و گستردگی رحمت خدا.
بحار الانوار، ج 75، ص 159
1
2
3
>
>>