عضویت
العربیة
English
پنجشنبه، 1 آذر 1403
( جهش تولید با مشارکت مردم )
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها: هرکه عبادتهاى خالصانهاش را نزد خداوند بفرستد، خداوند بهترین مصلحتها را بر او فرو فرستد. مجموعه ورّام ج 2 ص 108
مجموعه برنامه ها و مسابقات ماه مبارک رمضان (99)
اعمال روزانه ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی مراکز استانها در سال 1399
ویژه نامه پرسمان کرونا
تولیدات صوت و فیلم پرتال فرهنگی راسخون
آینده اینجاست
عدالت برای همه
پرسش و پاسخ های موضوعی
سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید
کلیپ تصویری | سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با کیفیت بسیار بالا
مقالات
چندرسانهای
گالری تصاویر
مشاوره
پرسش و پاسخ
انجمنها
اخبار و تحلیل
احادیث
سبک زندگی
نرم افزار
موبایل
مشاهیر
پیامک
ویژه نامه
تولیدات فرهنگی
ادامه...
مسیر جاری
صفحه اصلی
موضوعات
احادیث
اجتماعی
مشورت
مشورت
امام سجاد علیه السّلام فرمودند:
حق المستشير إن علمت أن له رأيا أشرت عليه، وإن لم تعلم أرشدته إلي من يعلم.
حقّ مشورت کننده اين است، که اگر براي راهنمايي او نظري داري، راهنماييش کني و اگر اطلاعي نداشته باشي او را به کسي که (در آن زمينه) آگاهي دارد، راهنمايي کني.
الخصال، ص 570
امام باقر علیه السّلام فرمودند:
اتبع من يبکيک وهو لک ناصح، ولا تتبع من يضحکک وهو لک غاش.
از کسي که تو را مي گرياند، اما خيرخواه توست پيروي کن و از کسي که تو را مي خنداند، اما با تو يکرنگ نيست، پيروي مکن.
محاسن، ج 2، ص 440
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
لا تشاور أحمق، و لا تستعن بکذاب، و لا تثق بمودة ملول، فإن الکذاب يقرب لک البعيد ويبعد لک القريب و الأحمق يجهد لک نفسه ولا يبلغ ما تريد و الملول أوثق ما کنت به خذلک ... .
با احمق مشورت مکن و از دروغگو کمک مگير و به دوستي آدم دل مرده تکيه مکن، زيرا دروغگو دور را نزديک و نزديک را دور در نظرت جلوه مي دهد و احمق خودش را براي تو خسته مي کند اما به آنچه مي خواهي نمي رساندت و آدم دل مرده در زماني که کاملا به او اعتماد داري، تنهايت مي گذارد و در اوج ارتباطت با او، از تو مي برد.
تحف العقول، ص 316
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
لا تکونن أول مشير و إياک والرأي الفطير و تجنب ارتجال الکلام و لا تشر علي مستبد برأيه و لا علي وغد و لا علي متلون و لا علي لجوج و خف الله في موافقة هوي المستشير ... .
در مشورت نخستين کسي مباش که نظر مي دهد و از اظهار رأي خام و ناپخته بپرهيز و از ناسنجيده گويي دوري کن و طرف مشورت آدم خود رأي و سست انديش و دمدمي مزاج و لجوج قرار مگير و از خدا بترس و سعي نکن در مشورت مطابق ميل و هوس مشورت کننده نظر دهي، زيرا که سعي در جلب رضايت او پستي است.
بحار الأنوار, ج 72, ص 104
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إذا أردت أمرا فلا تشاور فيه أحدا حتي تشاور ربک، قال: قلت له: وکيف اشاور ربي؟ قال: تقول: أستخير الله مائة مرة، ثم تشاور الناس، فإن الله يجري لک الخيرة علي لسان من أحب.
هر گاه اراده کاري کردي، پيش از مشورت با پروردگارت با هيچ کس مشورت مکن. راوي مي گويد: عرض کردم: چگونه با پروردگارم مشورت کنم؟ فرمودند: صد مرتبه مي گويي: از خدا خير (و راه درست) را مي طلبم سپس با مردم مشورت مي کني در اين صورت خداوند خير و صلاح تو را بر زبان هر که دوست داشته باشد، جاري مي سازد.
مکارم الأخلاق، ج 2، ص 98
امام رضا علیه السلام هنگامی که در حضور پدر بزرگوارش سخن به میان آمد فرمودند:
کان عقله لا توازی به العقول و ربما شاور الاسود من سودانه، فقیل له: تشاور مثل هذا؟! فقال: إن الله تبارک وتعالی ربما فتح علی لسانه.
هیچ خردی با خرد آن حضرت (امام کاظم علیه السلام) برابری نمی کرد با این حال گاه با یکی از غلامان سیاه خود مشورت می کرد به ایشان عرض شد: با چنین کسی مشورت می کنی؟ فرمودند: چه بسا که خدا تبارک و تعالی (نظر درست را) بر زبان او جاری کند.
مکارم الأخلاق، ج 2، ص 99
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إن المشورة لا تکون إلا بحدودها الأربعة ... فأولها أن يکون الذي تشاوره عاقلا، والثانية أن يکون حرا متدينا، والثالثة أن يکون صديقا مواخيا ... .
مشورت جز با حدود چهارگانه آن تحقق نپذيرد, نخستين حد آن اين است که کسي که با او مشورت مي کني خردمند باشد، دوم اين که آزاده و متدين باشد، سوم اين که دوست و برادروار باشد و چهارم اينکه راز خود را به او بگويي و او به اندازه خودت از آن راز آگاه باشد، اما آن را بپوشاند و به کسي نگويد.
مکارم الأخلاق، ج 2، ص 98
<<
<
1
2
3