عضویت
العربیة
English
يکشنبه، 16 دی 1403
( جهش تولید با مشارکت مردم )
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها: هرکه عبادتهاى خالصانهاش را نزد خداوند بفرستد، خداوند بهترین مصلحتها را بر او فرو فرستد. مجموعه ورّام ج 2 ص 108
مجموعه برنامه ها و مسابقات ماه مبارک رمضان (99)
اعمال روزانه ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی مراکز استانها در سال 1399
ویژه نامه پرسمان کرونا
تولیدات صوت و فیلم پرتال فرهنگی راسخون
آینده اینجاست
عدالت برای همه
پرسش و پاسخ های موضوعی
سوالات خود را از مشاوران ما بپرسید
کلیپ تصویری | سرود ملی جمهوری اسلامی ایران با کیفیت بسیار بالا
مقالات
چندرسانهای
گالری تصاویر
مشاوره
پرسش و پاسخ
انجمنها
اخبار و تحلیل
احادیث
سبک زندگی
نرم افزار
موبایل
مشاهیر
پیامک
ویژه نامه
تولیدات فرهنگی
ادامه...
مسیر جاری
صفحه اصلی
موضوعات
احادیث
چهل حدیث
شیطان و پرستش او
شیطان و پرستش او
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:
قالَ الشّیطانُ لَعَنهُ اللَّهُ: لَن یسلَمَ مِنّى صاحِبُ المالِ من احدى ثلاثٍ أغدو علَیهِ بهِنَّ وأرُوحُ: أخذُهُ مِن غیرِ حِلِّهِ، وانفاقُهُ فى غیرِ حَقِّهِ، واحَبِّبُهُ الَیهِ فیمنَعُهُ مِن حَقِّهِ.
شیطان، که خدایش لعنت کند، گفت: شخص دارا در یکى از سه مورد از چنگ من نخواهد رست و صبح و شب با این سه پیش او مىروم: به دست آوردن مال از راه غیر حلال، خرج کردن نابجاى آن و این که مال را محبوب او مىگردانم و در نتیجه، حقّ و حقوق آن را نمىپردازد.
میزان الحکمه: 12/ 5718 ؛ الترغیب والترهیب: 4/ 182
امام على علیه السلام فرمودند:
اَلْحَسَدُ مَقْنَصَةُ اِبْلِیسِ الْکبْرَی ؛
حسادت، دام بزرگ شیطان است.
غررالحکم و دررالحکم، ح 1133
پیامبر اکرم صلّی الله عليه و آله فرمودند:
النَّظر إِلي مَحاسِنِ النِّساءِ سَهْمٌ مِنْ سِهامِ إِبْلِيسِ فَمَنْ تَرَکهُ أَذاقَهُ اللهُ طَعْمَ عِبادَةٍ تَسُرُّهُ؛
نگاه کردن به زينت هاي زن، تيري از تيرهاي شيطان است. پس کسي که اين عمل را ترک کند خداوند لذت عبادت را به وي بچشاند و در نتيجه مسرورش گرداند.
مستدرک الوسائل، ج 2، ص 554
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله (از شیطان پرسید):
کمْ أَعْداءُک مِنْ أُمَّتِی؟ قالَ سِتَّةُ عَشَرَ نَفَراً، أنْتَ یا مُحَمَّدُ (إِنِّی أبْغِضُک)، وَالْعالِمُ الْعامِلْ بِالعِلْمِ، وَحامِلُ الْقُرْآنِ إِذا عَمِلَ بِما فِیهِ، وَالْمُؤَذِّنُ للهِ خَمْسَةُ أَوْقاتٍ، مُحِبٌّ الْفُقَراءِ وَالْمَساکینَ وَالْیَتامی ... ؛
چند نفر در میان امت من، دشمنان تواند؟ شیطان گفت: 16 نفر که اولینشان توئی ای محمد، سپس دانشمندی که به علمش عامل است، اهل قرآنی که به آن عمل کند، مؤذن اذان های پنجگانه، کسی که دوستدار فقراء و مساکین و یتیمان است، آدم رحیم و مهربان، شخص متواضع در برابر حق، جوانی که أهل نماز شب باشد در حالی که مردم در خوابند، کسی که خود را از ارتکاب بحرام باز می دارد، کسی که بخاطر خدا دیگران را نصیحت کند کسی که همیشه در حال وضوء است و صاحب اخلاق خوب، آدم تصدیق کننده به وعده های خدا، زنان پاکدامن و افرادی که خود را برای مرگ آماده می سازند و آدم سخاوتمند.
المواعظ العددیه، ص 226
امام سجاد علیه السّلام در دعای خود فرمودند:
فلولا أن الشیطان یختدعهم عن طاعتک ما عصاک عاص، ولولا أنه صور لهم الباطل فی مثال الحق ما ضل عن طریقک ضال؛
اگر شیطان با فریبکاری آنان را از طاعت تو باز نمی داشت، هیچ معصیت کاری معصیت تو نمی کرد و اگر او باطل را در لباس حق برای آنان در نمی آورد، هیچ ره گم کرده ای راه تو را گم نمی کرد.
صحیفه سجادیه، دعای 37
امام سجاد علیه السّلام فرمودند:
قال الإمام زين العابدين عليه السلام (في مناجاته): إلهي أشکو إليک عدوا يضلني، وشيطانا يغويني، قد ملأ بالوسواس صدري، و أحاطت هو اجسه بقلبي، يعاضد لي الهوي، و يزين لي حب الدنيا، ويحول بيني وبين الطاعة والزلفي؛
امام سجاد عليه السّلام (در مناجات خود)، فرمودند: الهي! از دشمني که مرا گمراه مي کند و از شيطان که مرا به انحراف مي کشاند، به تو شکايت مي کنم، او سينه مرا از وسوسه آکنده و القائات او قلبم را در ميان گرفته است، در پيروي از خواهش هاي نفس مرا ياري مي رساند و دنيا دوستي را در نظرم مي آرايد و ميان من و طاعت و تقرب به تو مانع مي شود.
بحار الأنوار، ج 94، ص 143
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
جاء إبليس إلي عيسي عليه السلام فقال: أليس تزعم أنک تحيي الموتي؟ قال عيسي عليه السلام : بلي، قال إبليس... ؛
ابليس نزد عيسي عليه السّلام آمد و گفت: مگر تو نمي گويي که مردگان را زنده مي کني؟ عيسي عليه السلام فرمود: چرا. ابليس گفت: پس (اگر راست مي گويي) خودت را از روي ديوار به زير انداز. عيسي عليه السلام فرمود: واي بر تو! بنده که خداوندگار خود را نمي آزمايد. ابليس گفت: اي عيسي! آيا پروردگار تو مي تواند (کره) زمين را در تخم مرغي با همين اندازه اي که دارد جاي دهد؟ عيسي عليه السلام فرمود: خداي عزوجل به هيچ ناتواني وصف نمي شود اما آنچه تو مي گويي ناشدني است.
قصص الأنبياء راوندي، ص 269
جابر گفت: أميرالمؤمنين عليه السّلام (هنگامي که شنيد مردي به قنبر فحش مي دهد و قنبر قصد او را كرده است) قنبر را ندا دادند كه:
مَهْلاً يا قَنْبَرُ، دَعْ شاتِمَک مُهاناً تُرْضِي الرَّحْمنَ وَ تُسْخِطُ الشَّيْطانَ وَ تُعاقِبُ عَدُوَّک ... ؛
اي قنبر آرام باش ! فحاش را با بي اعتنايي به حال خود گذار تا خدا را با اين عمل از خود راضي و شيطان را ناراحت و بدحال سازي و از اين راه دشمن خود را عقوبت دهي. قسم به خدایي که گندم را از دل خاک شکافت و گياه را روياند، راضي نمي كند مؤمن پروردگارش را به عملي مانند «حلم» و چيزي ناراحت کننده تر از «سکوت» براي شيطان نمي باشد و آدم أحمق را مکافاتي بدتر از سکوت نيست.
بحار الأنوار، ج 68، ص 424
امام على علیه السلام فرمودند:
اَوَّلُ مَنْ حُسِدَ آدَمُ ... فَحَسَدَهُ الشَّیطَانُ فَکانَ مِنَ الْغَاوِینَ، ثُمَّ حَسَدَ قَابِیلُ هَابِیلَ فَقَتَلَهُ فَکانَ مِنَ الْخَاسِرِینَ ؛
نخستین کسی که مورد حسادت واقع شد، آدم بود... شیطان بر او حسادت ورزید و از گمراهان شد، سپس قابیل بر هابیل حسادت ورزید و او را کشت و از زیانکاران شد.
بحار الانوار، ج 32، ص 97
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
ما مِنْ أَحَدٍ يَمُوتُ مِنَ الْمُؤْمِنينَ أَحَبّ إِلي إِبْلِيسَ مِنْ مُوْتِ فَقِيهٍ.
مرگ هيچ مؤمني در نظر شيطان، محبوبتر از موت يک عالم فقيه نيست.
الكافي، ج 1، ص 38
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
قالَ الشَّيْطانُ: إِذا اسْتَمْکنْتُ مِنْ ابْنِ آدَمَ فِي ثَلاثٍ لَمْ اُبالِ ما عَمِلَ فَإِنَّهُ غَيْرُ مَقْبُولٍ مِنْهُ إذا اسْتَکثَرَ عَمَلَهُ وَ نَسِيَ ذَنْبَهُ وَدَخَلَهُ الْعُجْبُ.
شيطان (به يارانش) گفت: از راه سه چيز بر بني آدم غلبه مي کنم و در اين صورت باکي ندارم که او چه اعمال (نيکي) انجام مي دهد زيرا اعمال نيک وي در نزد خدا پذيرفته نمي شود. (و آن سه عبارتند از:) هنگامي که «عمل» خود را بيش از واقع آن ارزيابي کند و گناهان خود را فراموش کند و داراي عجب و خودپسندي باشد.
سفينة البحار، ج 2، ص 161
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
من لم يبال ما قال وما قيل فيه فهو شرک شيطان، ومن لم يبال أن يراه الناس مسيئا فهو شرک شيطان، ومن اغتاب أخاه المؤمن من غير ترة بينهما فهو شرک شيطان ... .
کسي که اهميت ندهد چه مي گويد و درباره اش چه گفته مي شود او شريک شيطان است و کسي که برايش مهم نباشد مردم او را بدکار ببينند (و بشناسند نيز) شريک شيطان است و کسي که از برادر مؤمن خود غيبت کند بي آن که ميانشان ظلم و ستمي رفته باشد، شريک شيطان است و هر که شيفته حرام و شهوت زنا باشد شريک شيطان است.
الخصال، ص 216
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
قال الإمام الصادق عليه السلام و قد سئل عن قوله تعالي: «إنه ليس له سلطان مع الذين آمنوا»: يسلط والله من المؤمن علي بدنه ولا يسلط علي دينه.
امام صادق عليه السلام در پاسخ به سؤال از آيه «همانا او را بر کساني که ايمان آورده اند چيرگي نيست»، فرمودند: به خدا قسم شيطان بر جسم مؤمن چيره مي شود، اما بر دين او چيره نشود.
الکافي، ج 8، ص 288
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إن الشيطان يدير ابن آدم في کل شئ، فإذا أعياه جثم له عند المال فأخذ برقبته.
شيطان آدمي را همه جا مي چرخاند و چون او را خسته و درمانده کرد، نزديک ثروت کمين مي کند و گردنش را مي گيرد.
الکافي، ج 2، ص 315
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
لقد نصب إبليس حبائله في دار الغرور، فما يقصد فيها إلا أولياءنا.
ابليس در اين سراي پر فريب، دامهاي خود را پهن کرده و هدف او کسي جز دوستداران ما نيست.
تحف العقول، ص 301
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إن الشياطين علي المؤمنين أکثر من الزنابير علي اللحم.
هجوم شيطانها به مؤمنان، بيشتر از هجوم زنبورها به گوشت است.
بحار الأنوار، ج 64، ص 239
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
أمر الله إبليس بالسجود لآدم، فقال: يا رب وعزتک إن أعفيتني من السجود لآدم لأعبدنک عبادة ما عبدک أحد قط مثلها، قال الله جل جلاله: إني احب أن اطاع من حيث اريد.
خداوند به ابليس دستور داد بر آدم سجده کند. او گفت: پروردگارا! سوگند به عزتت که اگر مرا از سجده بر آدم معاف داري تو را چنان پرستشي کنم که هرگز کسي مانند آن تو را نپرستيده باشد. خداوند جل جلاله فرمودند: من دوست دارم آن گونه که اراده مي كنم اطاعت شوم.
بحار الأنوار، ج 63، ص 250
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
قال إبليس: خمسة (أشياء) ليس لي فيهن حيلة وسائر الناس في قبضتي من اعتصم بالله عن نية صادقة ... .
ابليس گفت: پنج نفر هستند که هيچ چاره اي براي آنها ندارم اما ديگر مردمان در مشت من هستند: هر که با نيت درست به خدا پناه برد و در همه کارهايش به او تکيه کند، کسي که شب و روز بسيار تسبيح خدا گويد، کسي که براي برادر مؤمنش آن پسندد که براي خود مي پسندد، کسي که هر گاه مصيبتي به او مي رسد، بي تابي نمي کند و هر کسي که به آنچه خداوند قسمتش کرده، خرسند است و غم روزيش را نمي خورد.
الخصال، ج 1، ص 285
امام کاظم علیه السّلام در پاسخ به این پرسش که جهاد با کدام دشمن واجب تر است؟، فرمودند:
أقربهم إلیک و أعداهم لک ... و من یحرض أعداءک علیک و هو إبلیس.
آن که از همه به تو نزدیکتر و دشمنیش با تو بیشتر است و کسی که دشمنان تو را بر ضدت تحریک می کند و آن شیطان است.
تحف العقول، ص 399
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
إنْ كَانَ الشَّيْطَانُ عَدُوّاً فَالغَفْلَةُ لماذَا؟!
اگر شيطان دشمن است، پس غفلت چرا؟
بحار الانوار، ج 78، ص 190
1
2
3
>