رویکرد مسیحیت و غرب به مهدویت و معنویت (3)

در شماره‏ هاى پیشین ماهنامه موعودمطالبى‏رابه‏حضورخوانندگان محترم و گرامى ماهنامه عرضه نمودیم که برگرفته از خبرنامه‏ها و بولتنهاى مذهبى غرب بود; در این شماره ماهنامه نیز برآنیم تا خوانندگان عزیز را با گرایشهاى معنوى و مذهبى خاصى که در غرب در حال رشد است و در واقع اعتراضى است‏بر مادیگرى و فساد حاکم بر جامعه غرب آشنا نماییم.
سه‌شنبه، 14 اسفند 1386
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رویکرد مسیحیت و غرب به مهدویت و معنویت (3)
رویکرد مسیحیت و غرب به مهدویت و معنویت-3
 
 
 
 
 
 
 
 
اشاره:
در شماره ‏هاى پیشین ماهنامه موعود مطالبى‏ را به‏ حضور خوانندگان محترم و گرامى ماهنامه عرضه نمودیم که برگرفته از خبرنامه‏ ها و بولتن هاى مذهبى غرب بود; در این شماره ماهنامه نیز برآنیم تا خوانندگان عزیز را با گرایش هاى معنوى و مذهبى خاصى که در غرب در حال رشد است و در واقع اعتراضى است‏ بر مادیگرى و فساد حاکم بر جامعه غرب آشنا نماییم. امروزه زندگى مادى در تمام ابعاد و با همه جلوه‏ ها و نمودهایش هرگز قادر به اقناع و ارضاى روحى بشر نیست‏ و آدمى همواره‏ خلاء و کمبودى را در وجود خویش احساس مى‏ کند و به دنبال پناهگاهى است که او را به آرامش برساند.انسان غربى، امروزه از جلوه‏ هاى مبتذل زندگانى مادى و غرق‏ شدن‏ در لذت ها و شهوت هاى‏ ناپایدار و غیر مشروع که راه را را بر معنویت او بسته‏ اند به ستوه آمده است. انسان امروز غرب از زندگى ماشینى و صنعتى به تنگ آمده و ناآرام و بی قرار به دنبال تکیه‏ گاهى مى‏ گردد.
پیش از این برخى از متفکران دلسوز دنیاى غرب آنچه را که غرب امروزه بدان گرفتار آمده دریافته بودند و همگان را نسبت‏ بدین امر که دنیاى غرب بیمار است و داروى این بیمارى «ایمان مذهبى‏» است، هشدار داده بودند اما جامعه غرب متاسفانه به این هشدارهاى مکرر وقعى ننهاد و کسانى را که احساس خطر مى‏ کردند و فریاد بیدارى سر مى‏ دادند «واعظ بى موقع‏» نامید. (1)
رنسانس مذهبى غرب که امروزه با روند نسبتا سریعى در حال‏ رشد است‏ با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامى آغاز گشت و باعث علاقه و گرایش مردم غرب به مذهب شد و موجب گشت تا نهضت هایى توسط برخى از اصحاب کلیسا به وجود آید.
امروزه در آمریکا نهضت هایى سیاسى - مذهبى براى نجات جامعه آمریکا شکل گرفته‏ اند که از جمله آنها مى‏ توان به نهضت «بلوغ اخلاقى‏» «جرى فالول‏» اشاره کرد. این نهضت که به همراه نهضتهاى دیگر موجود در آمریکا به وجود آمده سعى در مسیحى کردن دوباره آمریکا و بازگشت‏به خویشتن دارد. «جرى مالول‏» در برنامه اقدامى خود مى‏نویسد:
«پنج مساله اصلى وجود دارد که داراى پیامدها و تاثیرهاى سیاسى هستند و آمریکاییان اخلاق‏گرا باید براى روبرو شدن با آنها آماده باشند: سقط جنین، همجنس بازى، تظاهرات‏خلاف‏عفت‏عمومى،نوشته‏ها و فیلمهاى تلویزیونى یا سینمایى، انسان مدارى (اومانیسم) و نابودى خانواده. (2)
این گروهها معتقدند که یکى از دردهاى بزرگ جامعه آمریکا که باعث‏بى‏هویتى دینى شده، «انسان مدارى غیر مذهبى‏» است که در درجه اول از نظر اجتماعى جلو آزادى عمل فرد را مى‏گیرد و او را از شبکه قیود و دیوانسالارى که غایتى جز تقویت قدرت دولت ندارند به اختناق مى‏کشد و از طرف دیگر در زمینه اخلاقى در جهت معکوس، خود را مدافع آزادى کاملى قلمداد مى‏کند که بلافاصله به صورت بى‏بند و بارى و مغایرت با اخلاق تغییر شکل مى‏دهد. به عقیده «جرى مالول‏» مبارزه علیه این هر دو وجه باید به طور همزمان صورت گیرد.
از جمله گروههاى دیگر که امروزه در جامعه آمریکا به طرفدارى از مذهب خود را مطرح ساخته‏اند گروه «وفاداران به عهد» هستند که راهپیمایى میلیونى خود را در آمریکا برپا کرده و مردان مسیحى در آن بر تعهد خود پاى فشردند. (3)
از جمله دیگر نشانه‏هاى رویکرد غرب به معنویت گزارشهاى بسیارى است که هر از چندى از گسترش رو به رشد اسلامگرایى در آمریکا و اروپا به گوش مى‏رسد. یکى از روزنامه‏هاى چاپ آمریکا در این باره مى‏نویسد در آمریکا سالانه 25 هزار نفر به اسلام مى‏گروند و از این نظر اسلام سریعترین رشد را در میان مذاهب در این کشور دارد. (4) روزنامه لوس‏آنجلس تایمز با اعلام این مطلب مى‏افزاید چنانچه گرایش مذهبى این افراد به اسلام را از سوى بزرگسالان احتساب نماییم بنابراین با در نظر گرفتن فرزندان خانواده رقم مسلمین به چند برابر خواهد رسید. بنا به نوشته‏لوس‏آنجلس‏تایمزکارشناسان حدس مى‏زنند تعداد مسلمانان آمریکا اکنون بین 4 تا7 میلیون تن باشد. (5)
خبرهاى دیگرى نیز حاکى از آن است که نقش دین در از بین بردن نابرابریهاى اجتماعى در اروپا نیز بسیار چشمگیر است‏به‏طورى‏که امروزه زنان خسته، که از شعارهاى توخالى برابرى حقوق زن و مرد به ستوه آمده‏اند و این شعار را داراى دستاوردى‏جزفشار روحى و جسمى بیشتر براى زنان غربى نمى‏دانند راه حل خود را روى‏آوردن به اسلام مى‏دانندو تنها طى دو سال اخیر بیش از 20 هزار تن از باسوادترین زنان انگلیسى به اسلام روى آورده‏اند. گرایش به اسلام پدیده‏اى است که به سیستمى براى احیاى مجدد زندگى در دنیاى پر از بحران و هویت‏بخشیدن به خود و بازگشت‏به هویتهاى زنانه تبدیل شده است هویتى که دیگر فراموش شده است. (6)
در این مورد مطالب و گزارشها به اندازه‏اى زیادند که ذکر تمامى آنها از حوصله این مقاله خارج است و ما در این مقاله تنها فهرست‏وار به برخى از آنها اشاره نمودیم و اگر توفیقى به دست آوردیم به توضیحات بیشترى در این خصوص خواهیم پرداخت.
ذکر یک نکته لازم است و آن اینکه باید غربیان تشنه تازه به آب رسیده به شیوه‏اى درست و حساب شده راهنمایى کرد تا در دام مسلکهاى انحرافى نیفتند و آبشان به سراب مبدل نگردد. با آرزوى پیروزى حق بر باطل و برپایى حکومت جهانى اسلام به رهبرى حضرت مهدى ، عجل‏الله تعالى فرجه‏الشریف.

پى نوشت ها:

1. روزنامه جمهورى اسلامى،23/5/73، ص 11.
2. همان، به نقل از کتاب اراده خداوند ژپل کوپل، ص‏186.
3. ابرار، شنبه‏13/10/1376.
4. روزنامه رسالت،6/5/72، ص‏16.
5. روزنامه رسالت،6/5/72، ص‏16.
6. روزنامه جمهورى اسلامى، 22/8/72، ص‏15.

 

منبع: ماهنامه موعود


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط