اهمیت خوردن صبحانه برای دانش آموزان

طی چندین مطالعه‌ی انجام شده، بر مزایای یک صبحانه مغذی برای دانش آموزان تأکید شده است. با این حال متأسفانه، بسیاری از افراد جوان تمایل دارند این اولین وعده‌ی غذایی مهم را از قلم بیاندازند. این مقاله توجه شما را به اهمیت
يکشنبه، 17 آبان 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اهمیت خوردن صبحانه برای دانش آموزان
اهمیت خوردن صبحانه برای دانش آموزان

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

طی چندین مطالعه‌ی انجام شده، بر مزایای یک صبحانه مغذی برای دانش آموزان تأکید شده است. با این حال متأسفانه، بسیاری از افراد جوان تمایل دارند این اولین وعده‌ی غذایی مهم را از قلم بیاندازند. این مقاله توجه شما را به اهمیت خوردن روزانه‌ی یک صبحانه‌ی کامل و سالم جلب می‌کند.
تقریباً همه ما شنیده‌ایم که صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز به شمار می‌رود. با این حال، بسیاری از ما آن را جدی نگرفته و صبحانه را به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه‌ی خود قرار نمی‌دهیم. درست همانند بزرگترها، این روزها، صرفه نظر کردن از خوردن صبحانه، در میان دانش‌آموزان نیز به یک عادت مشترک تبدیل شده است.
به عنوان والدین و سرپرست، این وظیفه‌ی شماست که برای کودکان خود صبحانه‌ای سالم فراهم سازید. بسیاری از دانش‌آموزان پیش از رفتن به مدرسه از خوردن صبحانه‌ با گفتن اینکه وقت ندارند، گرسنه نیستند و از این دست بهانه‌ها، امتناع می‌ورزند. هرچند، نمی‌دانند که نخوردن صبحانه در واقع سلامت آنها را به خطر انداخته، و می‌تواند موجب ایجاد مشکلات مختلفی در یادگیری نیز شود.
جهت جلوگیری از چنین مشکلاتی، لازم است دانش آموزان عادت خوردن صبحانه را در خود ایجاد کنند. به جای مجبور کردن کودک به خوردن صبحانه، بهتر است کاری کنیم که مزایای خوردن یک صبحانه خوب را درک کرده تا به طور خودکار شخصاً شروع به خوردن آن کند. در مطالب پیش‌ رو مزیتهای خوردن یک صبحانه‌ی سالم را بیان کرده و همچنین، شما را با نکاتی جهت آماده سازی نه تنها یک صبحانه‌ی سالم، بلکه صبحانه‌ای خوشمزه برای کودکان‌تان آشنا می‌سازیم.

صبحانه‌ همانند یک پادشاه است

اهمیت خوردن صبحانه در خود واژه نهفته است. (این واژه در انگلیسی breakfast می‌باشد که break به معنای شکستن و fast به معنای روزه‌داری یا گرسنگی طولانی مدت است)، در واقع با خوردن صبحانه روزه‌ یا گرسنگی‌ای را می‌شکنیم که در طول فاصله‌ی طولانی بعد از شام شب گذشته، هنگامی که در خواب بودیم، ایجاد شده بود. تا زمان بیدار شدن از خواب به هنگام صبح، بیشتر انرژی ما مورد استفاده قرار گرفته و از اینرو به منظور انجام دادن کارهای روزمره زندگی به تجدید انرژی نیاز داریم.
دانش آموزانی که صبحانه نمی‌خورند و یا بیشتر اوقات از خوردن آن صرف نظر می‌کنند، در معرض خطر بالای ابتلا به اسهال و استفراغ و مشکلات دیگر مرتبط با سلامتی قرار می‌گیرند. نه تنها به این دلیل بایستی صبحانه‌ی خود را بخورند، بلکه این دانش آموزان نیاز دارند به مفاهیم جدید در مدرسه توجه کرده و آنها را درک کنند و ممکن است معده خالی مانع پیشرفت آنها شود.
مشاهده شده کودکانی که پیش از رفتن به مدرسه، صبحانه خود را نمی‌خورند، با مشکلات مرتبط با سلامتی از جمله سردرد، خواب آلودگی، درد معده، خستگی عضلانی، و غیره روبرو خواهند شد. همچنین به طور معمول چندین مشکل روانی از جمله تردید داشتن، خشم، اضطراب، تحریک پذیری، ناخشنودی، عصبانیت، بی‌حالی، خصومت، و غیره، در دانش آموزانی که صبحانه خود را از قلم می‌اندازند، مشاهده شده چنین مشکلاتی از فرایند یادگیری ممانعت به عمل می‌آورند.
این روزها، دانش آموزان نه تنها نیاز دارند مطالب مختلفی را بیاموزند، بلکه از آنها انتظار می‌رود، برای پیشرفتشان فعالیتهای فوق برنامه را نیز انجام دهند. برای انجام موفق و خوب این امور، آنها به انرژی‌ای نیاز دارند که از گلوکز صبحانه تأمین می‌شود. علاوه بر این، خوردن صبحانه به طور منظم به کنترل وزن کمک می‌کند و خطر ابتلا به چاقی در کودک را که در این اواخر به یک مشکل شایع تبدیل شده است، کاهش می‌دهد.
دانش آموزانی که عادت دارند به طور مرتب صبحانه خود را بخورند، گزارش شده است که در طول کلاس از تمرکز بالاتری برخوردار بوده و توجه آنها به درس بهتر از آنهایی است که صبحانه نمی‌خورند. صبحانه همچنین برای حافظه دانش آموزان مفید می‌باشد، به طوریکه بهتر قادر به یادآوری و بازیابی اطلاعاتی که پیش از این آموخته‌اند خواهند بود. حتی دیده شده توانایی حل مسئله در دانش آموزانی که صبحانه‌ی خود را به طور مرتب می‌خورند، بهتر است.
مطالعات نشان داده‌اند که رابطه‌ی مستقیمی میان خوردن یک صبحانه سالم و نمرات آزمون وجود دارد. مشاهده شده دانش آموزانی که صبحانه خود را به طور منظم می‌خورند، در امتحانات خود نمرات بهتری نسبت به آنهایی که این کار را نمی‌کنند، کسب می‌نمایند. همچنین، به این دلیل که یک صبحانه سالم ¼ مواد مغذی که بدن روزانه بدان نیاز دارد را تأمین می‌سازد، احتمال کمتری وجود دارد دانش آموزان در خوردن زیاده روی کرده و در نتیجه از خوردن غذاهای فست فود که برای سلامتی مضرند، اجتناب می‌ورزند.

چه چیزی یک صبحانه را سالم می‌سازد

اکنون که از اهمیت خوردن صبحانه اطلاع یافتیم، گام بعدی یافتن چیزی است که دقیقاً بایستی برای صبحانه خورده شود. هر چند کربوهیدرات‌ها که انرژی بدن را تأمین می‌سازند، یکی از مهمترین بخشهای یک صبحانه‌ی سالم را تشکیل می‌دهند، لازم است مطمئن شوید که در وعده‌ی غذایی صبح تنها کربوهیدرات را مصرف نکنید. یک صبحانه کامل باید تمام مواد مغذی لازم، از جمله پروتئین، کلسیم، ویتامین B6، ویتامین A، روی و آهن را در بر داشته باشد. همچنین، اطمینان حاصل کنید که حاوی کمترین میزان سدیم، نمک و شکر باشد.
یک صبحانه اساسی بایستی شامل غلات، حبوبات، شیر و میوه باشد. دستور العمل‌های زیادی از صبحانه سالم و آسان در اینترنت قابل دسترسند که می‌توانید آنها را امتحان کنید. در زیر چندین نکته ذکر شده که به شما در تهیه‌ی یک صبحانه‌ی سالم و مغذی برای کودکان خود کمک خواهند کرد:
• میوه باید بخشی از رژیم غذایی روزانه کودکان را تشکیل دهد. میوه‌های تازه، مانند، پرتقال، انگور، انبه، انواع توت‌ها، سیب، کیوی، و غیره انتخاب‌های خوبی برای صبحانه به حساب می‌آیند. آنها را می‌توان با یک فنجان ماست یا غلات سرو کرد.
• در صورتیکه غلات را انتخاب می‌کنید، بهترین کار غلات گَرم با فیبر بالا مانند آرد جو دو سر است. غلات سرد حاوی قند کمتر و فیبر بیشتر را نیز می‌توانید گهگاهی انتخاب نمایید. این غلات را می‌توان با اضافه کردن جوز، میخک، دارچین و فلفل شیرین به آنها میل کرد.
• تهیه‌ی یک اسموتی ( (smoothie) یک نوشیدنی مخلوط شده و گاهی شیرین شده است که از میوه تازه تهیه می‌شود) برای صبحانه گزینه‌ای مغذی و خوشمزه است که کودکان عاشق آن خواهند شد. املت سبزیجات به همراه موفین سبوس (نوعی شیرینی یا کلوچه) و شیر کم چرب و یا آب پرتقال همچنین می‌تواند ایده‌ی خوبی برای صبحانه باشد. کودکان همچنین ممکن است از خوردن وافل سبوس به همراه پنیر ریکوتا، کره بادام زمینی و میوه برای صبحانه لذت ببرند.
• غیر از این موارد، حتی غذای باقی‌مانده از شب گذشته مانند برنج و ساندویچ نیز می‌توانند برای صبحانه مورد استفاده قرار گیرد.
القاء کردن عادت خوردن یک صبحانه کامل و سالم در کودکان نه تنها به آنها در زندگی دانش آموزی‌شان کمک می‌کند، بلکه در بزرگ شدن سالم آنها مفید می‌باشد.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط