زمینه های مقوم در تحکیم وحدت و امنیت ملی ایران
نويسنده:حسين واعظي
سرزمین های پهناور و ملت شریف و بزرگوار ایران از خصوصیات و ویژگیهای قدرتمندی برخوردار است که در طرح های اصلاح طلبانه می بایست این خصوصیات و ویژگیهای مهم و حیاتی تقویت گردند و مستحکم تر شوند. ویژگیهای قدرت ایران عبارتند از:
1. حاکمیت اسلام و ارزش های متعالی الهی در کشور اتکال مردم ایران به خداوند متعال که مهمترین عامل همبستگی و وحدت در میان اقشار مختلف ملت ایران بشمار می آید.
2. جاری و ساری بودن روحیه آزادگی- استقلال طلبی- ظلم ستیزی- شهادت طلبی ایثار و فداکاری در میان ملت ایران.
3. غنی بودن کشور از لحاظ منابع طبیعی و ذخایر استراتژیک بویژه در خصوص انرژی و منابع زیرزمینی.
4. موقعیت حساس ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی ایران در منطقه وجهان.
5. بالا بودن سطح بینش سیاسی و آگاهی های فرهنگی مردم در خصوص تحولات منطقه ای و بین المللی.
6. برخورداری مردم ایران از تجربیات بسیار گرانبهای سیاسی و تاریخی.
7. جوان بودن جامعه ایران و وجود پتانسیل های قوی برای رشد و توسعه در ابعاد و عرصه های مختلف.
8. بالا بودن ضریب هوشی ملت ایران در مقایسه با سایر ملتها و وجود استعدادهای بالقوه و بالفعل (ضریب هوشی ملت ایران از متوسط ضریب هوشی جهان بالاتر است.)
9. همزیستی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب مختلف در ایران طی قرون متمادی.
10. اتکاء به آراء مردم و برخورداری جمهوری اسلامی ایران از مشارکت بسیاز زیاد مردم در تحولات سیاسی اجتماعی و حضور وسیع و گسترده مردم در صحنه (میزان مشارکت ملت ایران در انتخابات معمولاً بین 70 تا 80 درصد واجدین شرایط است که در مقایسه با سایر کشورها از جمله ملتهیی است که در رده نخست قرار دارد.) این آمار بواقع بیانگر اوج تبلیغات ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران است که از سوی ضد انقلاب داخلی به ضدیت با دموکراسی و آزادیهای مدنی متهم می شود.
11. عدم وابستگی سیاسی کشور به بیگانه و کوتاه بودن دست سلطه گران از نفی حق حاکمیت مردم و تعیین سرنوشت کشور بدست ملت ایران.
12. برخورداری کشور از توان بالای نظامی و تکنولوژی های پیشرفته در خصوص تجهیزات رزمی و رزمندگان غیور در نیروهای مسلح و برخورداری کشور از سپاه، بسیج و ارتش و سلحشوری که با اتکاء به ارزش های الهی و فرهنگ عاشورا از قوی ترین ارتش های منطقه بشمار می آید.
13. شناخت و آگاهی اکثریت جامعه نسبت به ماهیت دشمنان داخلی و خارجی کشور. 14. خودکفا بودن کشور در بسیاری از منابع زیرزمینی و مواد خام و صنایع مادر.
15. وسیع بودن سرزمین ایران و تنوع آب و هوایی و قرارگرفتن در یکی از حساس ترین مناطق جهان.
16. موقعیت بالنده ایران در جهان اسلام و عالم تشیع.
17. قوی بودن حس میهن دوستی در میان آحاد ملت ایران. عوامل فوق الذکر و زمینه های مختلف دیگر از ایران کشوری قوی و مستعد پیشرفت ساخته که اگر با برنامه ریزی صحیح در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد به یکی از کشورهای نقاط قوت ایران و تقویت نقاط ضعف هستند که می بایست تمام دلسوزان کشور و کلیه نیروهایی که خواهان سربلندی اسلام و ایران می باشند با وحدت و انسجام قوی و با همدلی و همکاری با یکدیگر به مقابله با آن برخیزند. توصیه های راهبردی 1- موضوع آمریکا برای ایران یک مسئله ملی است و نباید دستاویز منافع گروهی گردد و به عاملی برای بهره برداریهای سیاسی وجناحی مبدل شود. بنابراین باید از موضع فراجناحی با آمریکا برخورد شود. همچنانکه مسئله جمهوری اسلامی ایران نیز برای آمریکا یک امر ملی بشمار می آید به طوریکه در طول 21 سال گذشته همواره جمهوری خواهان و دموکراتها خط مشی ها و سیاستهای مشترک و یکسانی را علیه ایران به مرحله اجرا درآورده اند کلینتون در فرمان اجریی شماره های 12957 مورخ 15 مارس 1995 و حکم شماره 12959 مورخ 6 می 1995 صراحتاً و رسماً به روی این مسئله که موضوع جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا یک مسئله ملی است تأکید نموده است. 2- اهداف و منافع ایالات متحده آمریکا و صهیونسیم بین المللی بر تضعیف توان ملی ایران پایه گذاری شده و تحرکات آنها حول محور تضعیف قدرت ملی ایارن متمرکز گردیده است. بنابراین برنامه ریزی برای افزایش توان ملی کشور و بالا بردن قدرت ایران در عرصه های اقتصادی، صنعتی، فنی، تکنولوژیک، علمی، سیاسی، فرهنگی، تجاری، نظامی و ارتقاء سطح مشارکت سیاسی مردم مؤثرترین و کاراترین شیوۀ مبارزه با اهداف و خط مشی های آمریکا و اسرائیل علیه ایران می باشد بنابراین هر عاملی که موجبات کاهش قدرت ملی کشور را فراهم آورد اعم از بزرگ کردن مسائل کم اهمیت، اولویت دادن به موضوعات حاشیه ای و ایجاد تشنجات سیاسی برای غفلت از افزایش توان ملی تماماً در راستای استراتژی و اهداف آمریکا و اسرائیل قرار می گیرد. طلبی و باج خواهی از ایران مبادرت نموده اند بارز آن حمله روسیه به ایران در دوران قاجاریه، حملۀ عثمانی به ایران در دوران صفویه و حمله عراق به ایران در دوران جمهوری اسلامی است.
3- وارد شدن موضوع مذاکره و رابطه با آمریکا در مناقشات جناحی به زیان مصالح کشور بوده و منافع ملی را به مخاطه خواهد افکند منافع ملی ایران اقتضا می کند اتخاذ هر سیاستی در مواجهه با ایالات متحده از موضع قدرت همراه با پشتوانه های مردمی و حمایت تمام جناح های سیاسی معتقد به اسلام و انقلاب صورت پذیرد. بنابراین هر کدام از سه وجه موجود در برخورد با آمریکا مبتنی بر خط مشی های مقابله- مذاکره یا تشنج زدایی که در چارچوب سیاستهای کلی نظام به تصویب مقام معظم رهبری رسید باید با قدرت تمام و بر اساس وحدت کلمه با حمایت کامل جناح ها دنبال و پشتیبانی گردد. زیرا هر نوع تفرقه در این امر به زیان مصالح ملی است و زمینه را برای بهره برداریهای آمریکا- اسرائیل و غرب فراهم می آورد. 4- بزرگترین سرمایه ملت مظلوم و شریف ایران برای مقابله با قدرتهای سلطه گر با هدف حفظ استقلال کشور و دفاع از تمامیت ارضی ایران و نفی سلطه گری و سلطه پذیری و صیانت از آزادیخواهی و ظلم ستیزی عبارت از اعتقاد به اسلام- توکل به خداوند تبارک و تعالی- حاکمیت ارزش های والای الهی در جامعه و ایمان به وحی و وعده های خداوند و دفاع از کیان تشیع علوی می باشد به همین دلیل تهاجم به اسلام در صدر برنامه های استراتژیست های ایالات متحده آمریکا و صهیونیسم جهانی قرار گرفته است عدم مقابله جدی و دقیق با خط مشی ها و برنامه های حساب شده غرب برای مبارزه با اسلام و ایمان ملت ایران به خداوند تبارک و تعالی و ارزش های معنوی زمینه را برای احیای مجدد سلطه استعمارگران فراهم خواهد ساخت.
5. مسئولین اجرایی کشور و جریانهای سیاسی می بایست از دادن بهانه و دستاویز به آمریکا برای تهاجم به ایران جداً پرهیز نمایند باید توجه داشت که افزایش قدرت ایران در عرصه های مختلف و افزایش رفاه توأم با معنویت در میان ملت ایران بزرگترین ضربه به استکبار جهانی است آمریکا و اسرائیل به دنبال نفی حکومت دینی از طریق اثبات ناکارآمدی جمهوری اسلامی ایران می باشند و برای ضربه زدن به حکومت اسلامی به دنبال بهانه ای برای ایجاد نوعی اجماع نظر در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران می باشند لذا ضمن پرهیز از دادن هر گونه بهانه ای که منجر به اجماع نظر جهانی گردد باید با تمام قوا در جهت افزایش توان ملی و بالا بردن رفاه توأم با معونیت در مردم تلاش نمود که اگر این امر تحقق یابد غرب با چالش ها و بحرانهای عظیم مواجه خواهد شد.
6. سلطه گری و استثمار ملت ها و جوامع ضعیف توسط کشورهای قدرتمند به سه طریق در طول تاریخ تحقق عینی و ملموس یافته است. اول استعمار کهنه که با اشغال نظامی کشورهای ضعیف توسط کشورهای قدرتمند متحقق می شد. دوم استعمار نئوکلائیستی که از طریق حاکمیت عناصر و دولتهای وابسته تجلی می یافت و سوم عصر نظام نوین سلطه است که مبتنی بر یکسان سازی فرهنگ ها می باشد رشد و توسعه تکنولوژی ارتباطات همراه با پدیده جهانی شدن و تسلط آمریکا و غرب بر منابع مالی- مراکز استخراج و تولید انرژی و شبکه های ماهواره ای و رسانه ای جهان همراه با قدرت برتر نظامی زمینه را برای تخریب فرهنگ های ملی وایجاد سلطه بر دهکده جهانی از طریق یکسان سازی فرهنگی و حاکمیت فرهنگ آمریکا بر جهان را مهیا ساخته است ملت شریف و بزرگوار ایران برای مقابله با نظام سلطه جهانی باید متکی بر اسلام و فرهنگ ملی خود باشد زیرا اسلام و فرهنگ غنی ایرانی مستحکم ترین سد و قوی ترین سلاح در برابر عصر نوین سلطه گری است. بنابراین اسلام و فرهنگ غنی این مرز و بوم می بایست به عنوان خطوط قرمز تمام جناح های سیاسی تلقی گردد و برنامه ریزی برای مقابله با تهاجمات همه جانبه به اسلام و فرهنگ ملی کشور به عنوان یک امر ملی در دستور کار قرار گیرد.
7. خط مشی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در عرصه تهاجم سیاسی و تطهیر خود در افکار عمومی مردم ایران بویژه در نسل جوان با سرمایه گذاریهای عظیم و سرسام آور به مرحله اجرا درآمده است. هدف اصلی تضعیف پایگاه مردمی نظام- تخریب چهره روحانیت و دوست جلوه دادن ایالات متحده می باشد.
8. ایجاد تشنجات اجتماعی و متشنج جلوه دادن اوضاع داخلی و تبلیغ بی ثباتی در ایران زمینه را برای کاهش قدرت ملی فراهم می آورد و مانع سرمایه گذاریهای خارجی و سوق یافتن سرمایه های داخلی به سمت تولید می گردد و مانع اصلاح ساختارهای بیمار اقتصادی ایران می شود نیروها و جریانهای سیاسی موجود در کشور که به دلیل اغراض گروهی و جناحی در جهت ایجاد تشنجات اجتماعی گام بر می دارند آب به آسیاب ایالات متحده آمریکا و صهيونیزم جهانی می ریزند و منافع ملی کشور را فدای منافع فردی و گروهی خود می کنند.
9. افزایش توان ملی به عنوان مهمترین عامل حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور و تثبیت منافع ملی در منطقه و جهان تنها در سایه حفظ آرامش در محیط داخلی- سوق دادن کشور به سمت طرح و برنامه و تحقیقات کارشناسانه و پرهیز از جو سازی- غوغا سالاری و فضاهای شعاری میسر است ممانعت از سوق یافتن فضای کشور در محیط های دانشگاهی- علمی- مجلس- دولت و مراکز مهم تصمیم گیری به سمت بررسی های کارشناسانه و پژوهش های علمی و طرح و برنامه های مبتنی بر تحقیقات دقیق برای حل معضلات کشور و ایجاد اصلاحات واقعی خیانت به کشور محسوب می شود زیرا وضعیت جهان امروز به گونه ای است که احترام و موقعیت برتر هر ملت و کشوری در گرو افزایش توان ملی و قدرت بیشتر علمی- تکنولوژیک- صنعتی- اقتصادی- نظامی- سیاسی و اجتماعی می باشد. درگیر ساختن کشور به مسائل کم اهمیت و غفلت از مسائل مهم با ایجاد فضای شعاری و سازماندهی تشنجات پراکنده که طی سه سال گذشته از سوی برخی از جریانهای سیاسی به مرحله اجرا درآمده است پی آمدی جز عقب نگه داشتن کشور ندارد.
10. موضوع اصلاحات امری حیاتی و مهم است سوء استفاده از موضوع اصلاحات از اجزاء مهم استراتژی آمریکا و اسرائیل علیه ایران می باشد هدف استراتژیست های آمریکا و اسرائیل بالا بردن تب اصلاحات در جامعه از یک طرف و ممانعت از حل معضلات و مشکلات اقتصادی- معیشتی و اجتماعی مدرم با ایجاد تشنجات سیاسی توسط عناصر و احزاب نفوذی از طرف دیگر و ایجاد بحران و جلوگیری از روشن شدن مصادیق و تعاریف مربوط به اصلاحات و نهایتاً جایگزین کردن مطالبات آمریکایی به جای مطالبات مردمی می باشد تا به این وسیله اصلاحات آمریکایی که منجر به تضعیف کشور و فروپاشی خواهد شد به جای اصلاحات واقعی به مرحله اجرا درآید دقیقاً مشابه همان طرحی که در شوروی به مرحله اجرا درآوردند بنابراین برای مقابله با استراتژی آمریکا و ایادی داخلی نظام سلطه جهانی در مورد اصلاحات لازم است به مسائل زیر دقیقاً توجه گردد: الف. بجای حرف زدن و شعار دادن در خصوص اصلاحات باید با طرح و برنامه دقیق وارد عمل و اجرای طرح های اصلاح طلبانه برای حل مشکلات و معضلات کشور شد زیرا شعار دادن در مورد اصلاحات و بالا بردن مطالعات غیر قابل اجرا منجر به هدر رفتن زمان و افزایش مشکلات و وخیم شدن اوضاع خواهد شد و این همان چیزی است که بد خواهان کشور به دنبال آن هستند. ب. شفاف شدن تعاریف و روشن گردیدن مصادیق اصلاحات و تعیین اولویت ها بر اساس طرح و برنامه و پژوهش های کارشناسانه ضرورتی مهم و اجتناب ناپذیر می باشد. ج. مراحل اجرایی اصلاحات باید بر اساس توسعه متناسب و متوازن تنظیم گردد، طرح های اصلاح طلبانه باید همه جانبه باشند تأکید بر یکی از ابعاد توسعه و نادیده گرفتن سایر ابعاد کشور را به بیراهه می برد. د. طرح های اصلاح طلبانه در عرصه های مختلف نباید کلیشه ای و وارداتی باشند بلکه می بایست دقیقاً مبتنی بر فرهنگ ایران و متناسب با شرایط اقتصادی، سیاسی، ارزشی و اقلیمی ایران طراحی و به مرحله اجرا درآیند. هـ. . تنظیم سرعت در اجرای طرح های اصلاح طلبانه امری مهم و بسیار ضروری می باشد لذا وجود ستادی از کارشناسان فهیم، متفکر، دلسوز آشنا به مسائل کشور و فرهنگ اسلامی برای تنظیم سرعت بخش های مختلف لازم و ضروری می باشد. و. طرد عناصر و گروه هایی که به دنبال استفاده ابزاری از اصلاحات برای حذف اسلامیت از جمهوریت و نفی ارزش های اعتقادی و جایگزین کردن فرهنگ غربی می باشند زمینه را برای حرکت های معقول و منطقی فراهم می آورد از سوی دیگر میدان ندادن به مقدس مآبان متحجری که با نگرش های دگماتیسی به اسلام با هرگونه توسعه و پیشرفت مخالفت می ورزند و مانع هرگونه تحرک اصلاح طلبانه می شوند شکوفایی در کشور را تسریع خواهد کرد. به عبارت دیگر حرکتی در مسیر اعتدال با نفی افراط و تفریط باید مبنای تحرکات اصلاح طلبانه باشد. ز. اصلاحات باید منجر به افزایش توان ملی، تعمیق ایمان، گسترش اسلام، حمل معضلات اقتصادی و مشکلات اجتماعی و قدرتمندتر شدن ایران در مقیاس منطقه، شود.
11. مجموعه دستگاه های سیاسی، حقوقی، امنیتی و تبلیغاتی غرب همراه با طیف های مختلف ضد انقلاب در خارج از کشور و مخالفین اسلام و قانون اساسی در داخل کشور حول محور سکولاریسم و جدایی دین از سیاست و حذف اسلامیت از جمهوریت به وحدت استراتژیک رسیده اند و برای دستیابی به حذف اسلامیت از جمهوریت به وحدت استراتژیک رسیده اند و برای دستیابی به این هدف و تضعیف اسلام و ایمان به ارزش های والای الهی و انسانی در میان اقشار مختلف مردم بویژه نسل جوان از نارسائی های موجود و مشکلات اقتصادی و معیشتی استفاده ابزاری می نمایند. بنابراین حفظ اسلام و بقای جمهوری اسلامی و توفیق تئوری حکومت دینی رابطه ای تفکیک ناپذیر با کارآمدی نظام یافته است و این امر مسئولیت مقامهای طراز اول کشور و مدیران اجرایی را صد چندان می کند. به این دلیل جناح های طیف حاکمیت به جای مناقشات سیاسی بی ثمر می بایست به کارآمدی بیش از گذشته توجه نمایند و نگرش های خود را معطوف به حل مسائل کشور کنند و طبیعی است نیروهایی که بجای عمل و ارائه طرح و برنامه بر مناقشات سیاسی و فضای شعاری اصرار می ورزند کشور را به بیراهه می برند و به اسلام ضربه می زنند.
12. دستگاه های تبلیغاتی و سیاسی غرب و عوامل داخلی آمریکا و صهیونیسم همراه با جریانهای ضد انقلاب برای تضعیف پایگاه مردمی نظام و دلسرد کردن مردم و ایجاد روحیه انتقادی در میان نسل جوان بر غلطیدن مسئولین نظام و برخی از روحانیون در زندگی مادی و اشرافی تأکید می نمایند و تفاوت زندگی آنان را با نوع زندگی توده های مردم یادآوری می کنند و بر ثروت اندوزی آنان و مغایرت این امر با اعتقادات اسلامی پافشاری می نمایند در این راستا آنچه بواقع موجبات دلسردی و تضیعف پایگاه مردمی نظام را فراهم می آورد نوع زندگی فرزندان برخی از مسئولین و روحانیون است. این امور تأثیرات مستقیم بر نسل جوان می گذارد توجه به زندگی مادی و دنیوی نمی تواند تضمین کننده حکومت بر قلوب با زندگی آنها در قبل از انقلاب مقایسه می نمایند طبعاً تفاوت های فاحش در نوع زندگی قبل و بعد از انقلاب زمینه های دلسردی و بی تفاوتی مردم را فراهم می آورد و این امر به مفهوم تحقق اهداف و استراتژی بدخواهان کشور است نظام جمهوری اسلامی ایران برای آنکه بتواند خود را بیمه کند و تهاجمات گسترده تبلیغاتی و سیاسی دشمنان اسلام و کشور را عقیم بگذارد باید مدیران و مسئولانی که با سوء استفاده از موقعیت های سیاسی و با بهره برداری از رانت های حکومتی بر ثروت اندوزی و زندگی مادی سوق پیدا کرده اند بدون توجه به موقعیت و مسئولیتشان آنها را از خود طرد کند و اموال غیر مشروع آنها را اگر در کابین زنانشان نیز رفته باشد از آنها باز ستاند و زمینه های رانت خواری را مسدود کند و نیروهای مؤمن و بی توجه به دنیا را در مسئولیت های مهم بگمارد تنها در این صورت جمهوری اسلامی ایران بیمه خواهد شد و مردم شریف و صبور ایران علی رغم همه مشکلات از اسلام و نظام دفاع خواهند کرد.
13. مبارزه با فقر، مبارزه با فساد و مبارزه با تبعیض از یک طرف و مسدود ساختن راه های نفوذ دشمنان اسلام در کشور از طرف دیگر زمینه های تحقق استراتژی آمریکا و صهیونیسم علیه ایران را عقیم می گذارد و بی توجهی به این امور امنیت ملی را به مخاطره خواهد افکند. اصلاحات در کشور می بایست حول محور مبارزه با فقر، مبارزه با فساد و مبارزه با تبعیض شکل بگیرد و عدالت اجتماعی اساس فعالیت های آتی باشد خط مشی آمریکا و صهیونسیم علیه ایران بر اساس بحران سازی های مستمر و بزرگ نمایی مسائل کم اهمیت با هدف غفلت مسئولین کشور از امور فوق الذکر قوام یافته است. موضوع مبارزه با فقر، فساد و تبعیض از اهمیت بسزایی برخوردار است اصلاح این امور علاوه بر افزایش قدرت ملی ایران، کشور را نیز بیمه خواهد کرد تلاش های مستمر و پیگیر جریانهای سیاسی منحرف و رسانه های ارتباط جمعی آمریکا و صهیونیسم جهانی برای اولویت بخشیدن به مسائل حاشیه ای و غیر مهم با هدف غفلت مسئولان از مبارزه با فقر، فساد و تبعیض می باشد آنانکه بر توسعه سیاسی بدون در نظر گرفتن سایر ابعاد توسعه و مسائل معیشتی مردم تأکید می کنند اغراض و منافع شخصی و گروهی خود را دنبال می کنند و کشور را به بیراهه می برند.
14. پیشرفت و توسعه برای افزایش توان ملی نیازمند برقراری امنیت و ایجاد بی ثباتی در جوامع مستقل بویژه در جمهوری اسلامی ایران می باشد. آمریکایی ها برای دستیابی به این هدف استراتژی مشخصی را دنبال می نمایند که عبارت از نفی اصول گرایی و ارزش کردن تغییر و ترویج ضرورت تغییرا در تمام امور برای ممانعت از ایجاد ثبات می باشد آنها با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی وسیع با ضد ارزش معرفی کردن پایبندی به اصول و اصول گرایی زمینه را برای ایجاد بحران هویت و بی ثباتی فراهم می آورند. آمریکایی ها و مجموعه کشورهای غربی در جوامع خود به ترویج شعار مشهور Every thing is changing exept principle مبادرت می ورزد معنی و مفهوم این شعار این است که همه چیز قابل تغییر است الا اصول، به عبارت دیگر همه چیز را می توان تغییر داد اما باید اصول را حفظ نمود یعنی تغییرات در چارچوب اصول مفید است، غربیها در حالی که در جوامع خود بر شعار فوق الذکر تأکید و پافشاری می کنند در جوامع جهان سوم و بویژه در جمهوری اسلامی ایران بر روی شعار همه چیز قابل تغییر است الا تغییر، به عبارت دیگر هیچ چیز ثابتی وجود ندارد همه چیز را می توان تغییر داد فقط خود تغییر را نمی توان تغییر داد به عبارت دیگر آمریکایی ها در جوامع خود بر روی حفظ اصول تأکید دارند اما برای ایجاد سلطه بر جوامع جهان سوم، اصول گرایی را ضد ارزش معرفی می کنند زیرا با ضد ارزش کردن اصول گرایی عملاً ثبات از بین می رود و آنارشیسم جایگزین آن می شود در چنین شرایطی رشد و توسعه و شکوفایی در عرصه های صنعتی، اقتصادی و تکنولوژیک معنی و مفهوم نخواهد داشت ملت ما و نخبگان سیاسی فرهنگی کشور می بایست به این مسئله مهم توجه داشته باشند که افزایش توان ملی باید هدف اصلی باشد. افزایش توان ملی در سایه امنیت ملی به دست می آید لازمه امنیت ملی ایجاد ثبات و آرامش در چارچوب اصول اعتقادی، فرهنگی و سیاسی و ایجاد رفاه توأم با معنویت است. نخبگان سیاسی فرهنگی کشور رسالت عظیمی را در شرایط کنونی بر دوش دارند باید با ضد ارزش ساختن اصول گرایی مقابله کنند، لازم است تغییرات خوب و مفید را از تغییرات بد و مضر کاملاً تفکیک نمایند از فرهنگ کشور صیانت به عمل آورند، با سکولاریسم و تفکرات امانیستی و مارتیالیستی به مبارزه برخیزند. تعریف جامعی از اصلاحات متناسب با فرهنگ اسلامی کشور ارائه دهند و برای برطرف ساختن نقاط ضعف در تحکیم وحدت و امنیت ملی به ارائه طرح و برنامه و تحقیقات کارشناسانه مبادرت ورزند. راه های دستیابی به اصلاحات واقعی و تغییرات مفید و منطقی را با طرح و برنامه کارشناسانه مشخص کنند. و در مسیر صراط مستقیم الهی و در جهت سربلندی اسلام و ایران گام بردارند. و با برنامه ریزی های دقیق کشور را به سوی رفاه توأم با معنویت سوق دهند.
منبع: اينجا ايران است:اداره فرهنگي ستاد مشترك سپاه،ج اول، 1380
1. حاکمیت اسلام و ارزش های متعالی الهی در کشور اتکال مردم ایران به خداوند متعال که مهمترین عامل همبستگی و وحدت در میان اقشار مختلف ملت ایران بشمار می آید.
2. جاری و ساری بودن روحیه آزادگی- استقلال طلبی- ظلم ستیزی- شهادت طلبی ایثار و فداکاری در میان ملت ایران.
3. غنی بودن کشور از لحاظ منابع طبیعی و ذخایر استراتژیک بویژه در خصوص انرژی و منابع زیرزمینی.
4. موقعیت حساس ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی ایران در منطقه وجهان.
5. بالا بودن سطح بینش سیاسی و آگاهی های فرهنگی مردم در خصوص تحولات منطقه ای و بین المللی.
6. برخورداری مردم ایران از تجربیات بسیار گرانبهای سیاسی و تاریخی.
7. جوان بودن جامعه ایران و وجود پتانسیل های قوی برای رشد و توسعه در ابعاد و عرصه های مختلف.
8. بالا بودن ضریب هوشی ملت ایران در مقایسه با سایر ملتها و وجود استعدادهای بالقوه و بالفعل (ضریب هوشی ملت ایران از متوسط ضریب هوشی جهان بالاتر است.)
9. همزیستی مسالمت آمیز اقوام و مذاهب مختلف در ایران طی قرون متمادی.
10. اتکاء به آراء مردم و برخورداری جمهوری اسلامی ایران از مشارکت بسیاز زیاد مردم در تحولات سیاسی اجتماعی و حضور وسیع و گسترده مردم در صحنه (میزان مشارکت ملت ایران در انتخابات معمولاً بین 70 تا 80 درصد واجدین شرایط است که در مقایسه با سایر کشورها از جمله ملتهیی است که در رده نخست قرار دارد.) این آمار بواقع بیانگر اوج تبلیغات ناجوانمردانه علیه جمهوری اسلامی ایران است که از سوی ضد انقلاب داخلی به ضدیت با دموکراسی و آزادیهای مدنی متهم می شود.
11. عدم وابستگی سیاسی کشور به بیگانه و کوتاه بودن دست سلطه گران از نفی حق حاکمیت مردم و تعیین سرنوشت کشور بدست ملت ایران.
12. برخورداری کشور از توان بالای نظامی و تکنولوژی های پیشرفته در خصوص تجهیزات رزمی و رزمندگان غیور در نیروهای مسلح و برخورداری کشور از سپاه، بسیج و ارتش و سلحشوری که با اتکاء به ارزش های الهی و فرهنگ عاشورا از قوی ترین ارتش های منطقه بشمار می آید.
13. شناخت و آگاهی اکثریت جامعه نسبت به ماهیت دشمنان داخلی و خارجی کشور. 14. خودکفا بودن کشور در بسیاری از منابع زیرزمینی و مواد خام و صنایع مادر.
15. وسیع بودن سرزمین ایران و تنوع آب و هوایی و قرارگرفتن در یکی از حساس ترین مناطق جهان.
16. موقعیت بالنده ایران در جهان اسلام و عالم تشیع.
17. قوی بودن حس میهن دوستی در میان آحاد ملت ایران. عوامل فوق الذکر و زمینه های مختلف دیگر از ایران کشوری قوی و مستعد پیشرفت ساخته که اگر با برنامه ریزی صحیح در مسیر رشد و توسعه قرار گیرد به یکی از کشورهای نقاط قوت ایران و تقویت نقاط ضعف هستند که می بایست تمام دلسوزان کشور و کلیه نیروهایی که خواهان سربلندی اسلام و ایران می باشند با وحدت و انسجام قوی و با همدلی و همکاری با یکدیگر به مقابله با آن برخیزند. توصیه های راهبردی 1- موضوع آمریکا برای ایران یک مسئله ملی است و نباید دستاویز منافع گروهی گردد و به عاملی برای بهره برداریهای سیاسی وجناحی مبدل شود. بنابراین باید از موضع فراجناحی با آمریکا برخورد شود. همچنانکه مسئله جمهوری اسلامی ایران نیز برای آمریکا یک امر ملی بشمار می آید به طوریکه در طول 21 سال گذشته همواره جمهوری خواهان و دموکراتها خط مشی ها و سیاستهای مشترک و یکسانی را علیه ایران به مرحله اجرا درآورده اند کلینتون در فرمان اجریی شماره های 12957 مورخ 15 مارس 1995 و حکم شماره 12959 مورخ 6 می 1995 صراحتاً و رسماً به روی این مسئله که موضوع جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا یک مسئله ملی است تأکید نموده است. 2- اهداف و منافع ایالات متحده آمریکا و صهیونسیم بین المللی بر تضعیف توان ملی ایران پایه گذاری شده و تحرکات آنها حول محور تضعیف قدرت ملی ایارن متمرکز گردیده است. بنابراین برنامه ریزی برای افزایش توان ملی کشور و بالا بردن قدرت ایران در عرصه های اقتصادی، صنعتی، فنی، تکنولوژیک، علمی، سیاسی، فرهنگی، تجاری، نظامی و ارتقاء سطح مشارکت سیاسی مردم مؤثرترین و کاراترین شیوۀ مبارزه با اهداف و خط مشی های آمریکا و اسرائیل علیه ایران می باشد بنابراین هر عاملی که موجبات کاهش قدرت ملی کشور را فراهم آورد اعم از بزرگ کردن مسائل کم اهمیت، اولویت دادن به موضوعات حاشیه ای و ایجاد تشنجات سیاسی برای غفلت از افزایش توان ملی تماماً در راستای استراتژی و اهداف آمریکا و اسرائیل قرار می گیرد. طلبی و باج خواهی از ایران مبادرت نموده اند بارز آن حمله روسیه به ایران در دوران قاجاریه، حملۀ عثمانی به ایران در دوران صفویه و حمله عراق به ایران در دوران جمهوری اسلامی است.
3- وارد شدن موضوع مذاکره و رابطه با آمریکا در مناقشات جناحی به زیان مصالح کشور بوده و منافع ملی را به مخاطه خواهد افکند منافع ملی ایران اقتضا می کند اتخاذ هر سیاستی در مواجهه با ایالات متحده از موضع قدرت همراه با پشتوانه های مردمی و حمایت تمام جناح های سیاسی معتقد به اسلام و انقلاب صورت پذیرد. بنابراین هر کدام از سه وجه موجود در برخورد با آمریکا مبتنی بر خط مشی های مقابله- مذاکره یا تشنج زدایی که در چارچوب سیاستهای کلی نظام به تصویب مقام معظم رهبری رسید باید با قدرت تمام و بر اساس وحدت کلمه با حمایت کامل جناح ها دنبال و پشتیبانی گردد. زیرا هر نوع تفرقه در این امر به زیان مصالح ملی است و زمینه را برای بهره برداریهای آمریکا- اسرائیل و غرب فراهم می آورد. 4- بزرگترین سرمایه ملت مظلوم و شریف ایران برای مقابله با قدرتهای سلطه گر با هدف حفظ استقلال کشور و دفاع از تمامیت ارضی ایران و نفی سلطه گری و سلطه پذیری و صیانت از آزادیخواهی و ظلم ستیزی عبارت از اعتقاد به اسلام- توکل به خداوند تبارک و تعالی- حاکمیت ارزش های والای الهی در جامعه و ایمان به وحی و وعده های خداوند و دفاع از کیان تشیع علوی می باشد به همین دلیل تهاجم به اسلام در صدر برنامه های استراتژیست های ایالات متحده آمریکا و صهیونیسم جهانی قرار گرفته است عدم مقابله جدی و دقیق با خط مشی ها و برنامه های حساب شده غرب برای مبارزه با اسلام و ایمان ملت ایران به خداوند تبارک و تعالی و ارزش های معنوی زمینه را برای احیای مجدد سلطه استعمارگران فراهم خواهد ساخت.
5. مسئولین اجرایی کشور و جریانهای سیاسی می بایست از دادن بهانه و دستاویز به آمریکا برای تهاجم به ایران جداً پرهیز نمایند باید توجه داشت که افزایش قدرت ایران در عرصه های مختلف و افزایش رفاه توأم با معنویت در میان ملت ایران بزرگترین ضربه به استکبار جهانی است آمریکا و اسرائیل به دنبال نفی حکومت دینی از طریق اثبات ناکارآمدی جمهوری اسلامی ایران می باشند و برای ضربه زدن به حکومت اسلامی به دنبال بهانه ای برای ایجاد نوعی اجماع نظر در شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران می باشند لذا ضمن پرهیز از دادن هر گونه بهانه ای که منجر به اجماع نظر جهانی گردد باید با تمام قوا در جهت افزایش توان ملی و بالا بردن رفاه توأم با معونیت در مردم تلاش نمود که اگر این امر تحقق یابد غرب با چالش ها و بحرانهای عظیم مواجه خواهد شد.
6. سلطه گری و استثمار ملت ها و جوامع ضعیف توسط کشورهای قدرتمند به سه طریق در طول تاریخ تحقق عینی و ملموس یافته است. اول استعمار کهنه که با اشغال نظامی کشورهای ضعیف توسط کشورهای قدرتمند متحقق می شد. دوم استعمار نئوکلائیستی که از طریق حاکمیت عناصر و دولتهای وابسته تجلی می یافت و سوم عصر نظام نوین سلطه است که مبتنی بر یکسان سازی فرهنگ ها می باشد رشد و توسعه تکنولوژی ارتباطات همراه با پدیده جهانی شدن و تسلط آمریکا و غرب بر منابع مالی- مراکز استخراج و تولید انرژی و شبکه های ماهواره ای و رسانه ای جهان همراه با قدرت برتر نظامی زمینه را برای تخریب فرهنگ های ملی وایجاد سلطه بر دهکده جهانی از طریق یکسان سازی فرهنگی و حاکمیت فرهنگ آمریکا بر جهان را مهیا ساخته است ملت شریف و بزرگوار ایران برای مقابله با نظام سلطه جهانی باید متکی بر اسلام و فرهنگ ملی خود باشد زیرا اسلام و فرهنگ غنی ایرانی مستحکم ترین سد و قوی ترین سلاح در برابر عصر نوین سلطه گری است. بنابراین اسلام و فرهنگ غنی این مرز و بوم می بایست به عنوان خطوط قرمز تمام جناح های سیاسی تلقی گردد و برنامه ریزی برای مقابله با تهاجمات همه جانبه به اسلام و فرهنگ ملی کشور به عنوان یک امر ملی در دستور کار قرار گیرد.
7. خط مشی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در عرصه تهاجم سیاسی و تطهیر خود در افکار عمومی مردم ایران بویژه در نسل جوان با سرمایه گذاریهای عظیم و سرسام آور به مرحله اجرا درآمده است. هدف اصلی تضعیف پایگاه مردمی نظام- تخریب چهره روحانیت و دوست جلوه دادن ایالات متحده می باشد.
8. ایجاد تشنجات اجتماعی و متشنج جلوه دادن اوضاع داخلی و تبلیغ بی ثباتی در ایران زمینه را برای کاهش قدرت ملی فراهم می آورد و مانع سرمایه گذاریهای خارجی و سوق یافتن سرمایه های داخلی به سمت تولید می گردد و مانع اصلاح ساختارهای بیمار اقتصادی ایران می شود نیروها و جریانهای سیاسی موجود در کشور که به دلیل اغراض گروهی و جناحی در جهت ایجاد تشنجات اجتماعی گام بر می دارند آب به آسیاب ایالات متحده آمریکا و صهيونیزم جهانی می ریزند و منافع ملی کشور را فدای منافع فردی و گروهی خود می کنند.
9. افزایش توان ملی به عنوان مهمترین عامل حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور و تثبیت منافع ملی در منطقه و جهان تنها در سایه حفظ آرامش در محیط داخلی- سوق دادن کشور به سمت طرح و برنامه و تحقیقات کارشناسانه و پرهیز از جو سازی- غوغا سالاری و فضاهای شعاری میسر است ممانعت از سوق یافتن فضای کشور در محیط های دانشگاهی- علمی- مجلس- دولت و مراکز مهم تصمیم گیری به سمت بررسی های کارشناسانه و پژوهش های علمی و طرح و برنامه های مبتنی بر تحقیقات دقیق برای حل معضلات کشور و ایجاد اصلاحات واقعی خیانت به کشور محسوب می شود زیرا وضعیت جهان امروز به گونه ای است که احترام و موقعیت برتر هر ملت و کشوری در گرو افزایش توان ملی و قدرت بیشتر علمی- تکنولوژیک- صنعتی- اقتصادی- نظامی- سیاسی و اجتماعی می باشد. درگیر ساختن کشور به مسائل کم اهمیت و غفلت از مسائل مهم با ایجاد فضای شعاری و سازماندهی تشنجات پراکنده که طی سه سال گذشته از سوی برخی از جریانهای سیاسی به مرحله اجرا درآمده است پی آمدی جز عقب نگه داشتن کشور ندارد.
10. موضوع اصلاحات امری حیاتی و مهم است سوء استفاده از موضوع اصلاحات از اجزاء مهم استراتژی آمریکا و اسرائیل علیه ایران می باشد هدف استراتژیست های آمریکا و اسرائیل بالا بردن تب اصلاحات در جامعه از یک طرف و ممانعت از حل معضلات و مشکلات اقتصادی- معیشتی و اجتماعی مدرم با ایجاد تشنجات سیاسی توسط عناصر و احزاب نفوذی از طرف دیگر و ایجاد بحران و جلوگیری از روشن شدن مصادیق و تعاریف مربوط به اصلاحات و نهایتاً جایگزین کردن مطالبات آمریکایی به جای مطالبات مردمی می باشد تا به این وسیله اصلاحات آمریکایی که منجر به تضعیف کشور و فروپاشی خواهد شد به جای اصلاحات واقعی به مرحله اجرا درآید دقیقاً مشابه همان طرحی که در شوروی به مرحله اجرا درآوردند بنابراین برای مقابله با استراتژی آمریکا و ایادی داخلی نظام سلطه جهانی در مورد اصلاحات لازم است به مسائل زیر دقیقاً توجه گردد: الف. بجای حرف زدن و شعار دادن در خصوص اصلاحات باید با طرح و برنامه دقیق وارد عمل و اجرای طرح های اصلاح طلبانه برای حل مشکلات و معضلات کشور شد زیرا شعار دادن در مورد اصلاحات و بالا بردن مطالعات غیر قابل اجرا منجر به هدر رفتن زمان و افزایش مشکلات و وخیم شدن اوضاع خواهد شد و این همان چیزی است که بد خواهان کشور به دنبال آن هستند. ب. شفاف شدن تعاریف و روشن گردیدن مصادیق اصلاحات و تعیین اولویت ها بر اساس طرح و برنامه و پژوهش های کارشناسانه ضرورتی مهم و اجتناب ناپذیر می باشد. ج. مراحل اجرایی اصلاحات باید بر اساس توسعه متناسب و متوازن تنظیم گردد، طرح های اصلاح طلبانه باید همه جانبه باشند تأکید بر یکی از ابعاد توسعه و نادیده گرفتن سایر ابعاد کشور را به بیراهه می برد. د. طرح های اصلاح طلبانه در عرصه های مختلف نباید کلیشه ای و وارداتی باشند بلکه می بایست دقیقاً مبتنی بر فرهنگ ایران و متناسب با شرایط اقتصادی، سیاسی، ارزشی و اقلیمی ایران طراحی و به مرحله اجرا درآیند. هـ. . تنظیم سرعت در اجرای طرح های اصلاح طلبانه امری مهم و بسیار ضروری می باشد لذا وجود ستادی از کارشناسان فهیم، متفکر، دلسوز آشنا به مسائل کشور و فرهنگ اسلامی برای تنظیم سرعت بخش های مختلف لازم و ضروری می باشد. و. طرد عناصر و گروه هایی که به دنبال استفاده ابزاری از اصلاحات برای حذف اسلامیت از جمهوریت و نفی ارزش های اعتقادی و جایگزین کردن فرهنگ غربی می باشند زمینه را برای حرکت های معقول و منطقی فراهم می آورد از سوی دیگر میدان ندادن به مقدس مآبان متحجری که با نگرش های دگماتیسی به اسلام با هرگونه توسعه و پیشرفت مخالفت می ورزند و مانع هرگونه تحرک اصلاح طلبانه می شوند شکوفایی در کشور را تسریع خواهد کرد. به عبارت دیگر حرکتی در مسیر اعتدال با نفی افراط و تفریط باید مبنای تحرکات اصلاح طلبانه باشد. ز. اصلاحات باید منجر به افزایش توان ملی، تعمیق ایمان، گسترش اسلام، حمل معضلات اقتصادی و مشکلات اجتماعی و قدرتمندتر شدن ایران در مقیاس منطقه، شود.
11. مجموعه دستگاه های سیاسی، حقوقی، امنیتی و تبلیغاتی غرب همراه با طیف های مختلف ضد انقلاب در خارج از کشور و مخالفین اسلام و قانون اساسی در داخل کشور حول محور سکولاریسم و جدایی دین از سیاست و حذف اسلامیت از جمهوریت به وحدت استراتژیک رسیده اند و برای دستیابی به حذف اسلامیت از جمهوریت به وحدت استراتژیک رسیده اند و برای دستیابی به این هدف و تضعیف اسلام و ایمان به ارزش های والای الهی و انسانی در میان اقشار مختلف مردم بویژه نسل جوان از نارسائی های موجود و مشکلات اقتصادی و معیشتی استفاده ابزاری می نمایند. بنابراین حفظ اسلام و بقای جمهوری اسلامی و توفیق تئوری حکومت دینی رابطه ای تفکیک ناپذیر با کارآمدی نظام یافته است و این امر مسئولیت مقامهای طراز اول کشور و مدیران اجرایی را صد چندان می کند. به این دلیل جناح های طیف حاکمیت به جای مناقشات سیاسی بی ثمر می بایست به کارآمدی بیش از گذشته توجه نمایند و نگرش های خود را معطوف به حل مسائل کشور کنند و طبیعی است نیروهایی که بجای عمل و ارائه طرح و برنامه بر مناقشات سیاسی و فضای شعاری اصرار می ورزند کشور را به بیراهه می برند و به اسلام ضربه می زنند.
12. دستگاه های تبلیغاتی و سیاسی غرب و عوامل داخلی آمریکا و صهیونیسم همراه با جریانهای ضد انقلاب برای تضعیف پایگاه مردمی نظام و دلسرد کردن مردم و ایجاد روحیه انتقادی در میان نسل جوان بر غلطیدن مسئولین نظام و برخی از روحانیون در زندگی مادی و اشرافی تأکید می نمایند و تفاوت زندگی آنان را با نوع زندگی توده های مردم یادآوری می کنند و بر ثروت اندوزی آنان و مغایرت این امر با اعتقادات اسلامی پافشاری می نمایند در این راستا آنچه بواقع موجبات دلسردی و تضیعف پایگاه مردمی نظام را فراهم می آورد نوع زندگی فرزندان برخی از مسئولین و روحانیون است. این امور تأثیرات مستقیم بر نسل جوان می گذارد توجه به زندگی مادی و دنیوی نمی تواند تضمین کننده حکومت بر قلوب با زندگی آنها در قبل از انقلاب مقایسه می نمایند طبعاً تفاوت های فاحش در نوع زندگی قبل و بعد از انقلاب زمینه های دلسردی و بی تفاوتی مردم را فراهم می آورد و این امر به مفهوم تحقق اهداف و استراتژی بدخواهان کشور است نظام جمهوری اسلامی ایران برای آنکه بتواند خود را بیمه کند و تهاجمات گسترده تبلیغاتی و سیاسی دشمنان اسلام و کشور را عقیم بگذارد باید مدیران و مسئولانی که با سوء استفاده از موقعیت های سیاسی و با بهره برداری از رانت های حکومتی بر ثروت اندوزی و زندگی مادی سوق پیدا کرده اند بدون توجه به موقعیت و مسئولیتشان آنها را از خود طرد کند و اموال غیر مشروع آنها را اگر در کابین زنانشان نیز رفته باشد از آنها باز ستاند و زمینه های رانت خواری را مسدود کند و نیروهای مؤمن و بی توجه به دنیا را در مسئولیت های مهم بگمارد تنها در این صورت جمهوری اسلامی ایران بیمه خواهد شد و مردم شریف و صبور ایران علی رغم همه مشکلات از اسلام و نظام دفاع خواهند کرد.
13. مبارزه با فقر، مبارزه با فساد و مبارزه با تبعیض از یک طرف و مسدود ساختن راه های نفوذ دشمنان اسلام در کشور از طرف دیگر زمینه های تحقق استراتژی آمریکا و صهیونیسم علیه ایران را عقیم می گذارد و بی توجهی به این امور امنیت ملی را به مخاطره خواهد افکند. اصلاحات در کشور می بایست حول محور مبارزه با فقر، مبارزه با فساد و مبارزه با تبعیض شکل بگیرد و عدالت اجتماعی اساس فعالیت های آتی باشد خط مشی آمریکا و صهیونسیم علیه ایران بر اساس بحران سازی های مستمر و بزرگ نمایی مسائل کم اهمیت با هدف غفلت مسئولین کشور از امور فوق الذکر قوام یافته است. موضوع مبارزه با فقر، فساد و تبعیض از اهمیت بسزایی برخوردار است اصلاح این امور علاوه بر افزایش قدرت ملی ایران، کشور را نیز بیمه خواهد کرد تلاش های مستمر و پیگیر جریانهای سیاسی منحرف و رسانه های ارتباط جمعی آمریکا و صهیونیسم جهانی برای اولویت بخشیدن به مسائل حاشیه ای و غیر مهم با هدف غفلت مسئولان از مبارزه با فقر، فساد و تبعیض می باشد آنانکه بر توسعه سیاسی بدون در نظر گرفتن سایر ابعاد توسعه و مسائل معیشتی مردم تأکید می کنند اغراض و منافع شخصی و گروهی خود را دنبال می کنند و کشور را به بیراهه می برند.
14. پیشرفت و توسعه برای افزایش توان ملی نیازمند برقراری امنیت و ایجاد بی ثباتی در جوامع مستقل بویژه در جمهوری اسلامی ایران می باشد. آمریکایی ها برای دستیابی به این هدف استراتژی مشخصی را دنبال می نمایند که عبارت از نفی اصول گرایی و ارزش کردن تغییر و ترویج ضرورت تغییرا در تمام امور برای ممانعت از ایجاد ثبات می باشد آنها با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی وسیع با ضد ارزش معرفی کردن پایبندی به اصول و اصول گرایی زمینه را برای ایجاد بحران هویت و بی ثباتی فراهم می آورند. آمریکایی ها و مجموعه کشورهای غربی در جوامع خود به ترویج شعار مشهور Every thing is changing exept principle مبادرت می ورزد معنی و مفهوم این شعار این است که همه چیز قابل تغییر است الا اصول، به عبارت دیگر همه چیز را می توان تغییر داد اما باید اصول را حفظ نمود یعنی تغییرات در چارچوب اصول مفید است، غربیها در حالی که در جوامع خود بر شعار فوق الذکر تأکید و پافشاری می کنند در جوامع جهان سوم و بویژه در جمهوری اسلامی ایران بر روی شعار همه چیز قابل تغییر است الا تغییر، به عبارت دیگر هیچ چیز ثابتی وجود ندارد همه چیز را می توان تغییر داد فقط خود تغییر را نمی توان تغییر داد به عبارت دیگر آمریکایی ها در جوامع خود بر روی حفظ اصول تأکید دارند اما برای ایجاد سلطه بر جوامع جهان سوم، اصول گرایی را ضد ارزش معرفی می کنند زیرا با ضد ارزش کردن اصول گرایی عملاً ثبات از بین می رود و آنارشیسم جایگزین آن می شود در چنین شرایطی رشد و توسعه و شکوفایی در عرصه های صنعتی، اقتصادی و تکنولوژیک معنی و مفهوم نخواهد داشت ملت ما و نخبگان سیاسی فرهنگی کشور می بایست به این مسئله مهم توجه داشته باشند که افزایش توان ملی باید هدف اصلی باشد. افزایش توان ملی در سایه امنیت ملی به دست می آید لازمه امنیت ملی ایجاد ثبات و آرامش در چارچوب اصول اعتقادی، فرهنگی و سیاسی و ایجاد رفاه توأم با معنویت است. نخبگان سیاسی فرهنگی کشور رسالت عظیمی را در شرایط کنونی بر دوش دارند باید با ضد ارزش ساختن اصول گرایی مقابله کنند، لازم است تغییرات خوب و مفید را از تغییرات بد و مضر کاملاً تفکیک نمایند از فرهنگ کشور صیانت به عمل آورند، با سکولاریسم و تفکرات امانیستی و مارتیالیستی به مبارزه برخیزند. تعریف جامعی از اصلاحات متناسب با فرهنگ اسلامی کشور ارائه دهند و برای برطرف ساختن نقاط ضعف در تحکیم وحدت و امنیت ملی به ارائه طرح و برنامه و تحقیقات کارشناسانه مبادرت ورزند. راه های دستیابی به اصلاحات واقعی و تغییرات مفید و منطقی را با طرح و برنامه کارشناسانه مشخص کنند. و در مسیر صراط مستقیم الهی و در جهت سربلندی اسلام و ایران گام بردارند. و با برنامه ریزی های دقیق کشور را به سوی رفاه توأم با معنویت سوق دهند.
منبع: اينجا ايران است:اداره فرهنگي ستاد مشترك سپاه،ج اول، 1380