ناسا یک “عنکبوت” مرموز را در سیاره عطارد یافته است

این پدیده یک معمای واقعی و یک کشف بسیار غیرمترقبه بوده است. بخش کامل و تازه ای از سیاره عطارد با عکسهای تهیه شده توسط کاوشگر مسنجر (Messenger) ناسا پدیدار شده است. این کاوشگر که دو هفته پبش در نزدیکی سطح این سیاره کوجک پرواز خود را آغاز کرده بود، اولین ماموریت اکتشافی در عطارد را پس از بیش از سه دهه به انجام رسانده است. این کاوشگر در ۱۴ ژانویه و در اولین بخش سفر اکتشافی خود که شامل سه بخش بوده و در ۱۸ مارس ۲۰۱۱ و با وارد شدن این کاوشگر به مدار سیاره پایان
چهارشنبه، 19 تير 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ناسا یک “عنکبوت” مرموز را در سیاره عطارد یافته است
ناسا یک “عنکبوت” مرموز را در سیاره عطارد یافته است
ناسا یک “عنکبوت” مرموز را در سیاره عطارد یافته است

این پدیده یک معمای واقعی و یک کشف بسیار غیرمترقبه بوده است.
بخش کامل و تازه ای از سیاره عطارد با عکسهای تهیه شده توسط کاوشگر مسنجر (Messenger) ناسا پدیدار شده است. این کاوشگر که دو هفته پبش در نزدیکی سطح این سیاره کوجک پرواز خود را آغاز کرده بود، اولین ماموریت اکتشافی در عطارد را پس از بیش از سه دهه به انجام رسانده است.
این کاوشگر در ۱۴ ژانویه و در اولین بخش سفر اکتشافی خود که شامل سه بخش بوده و در ۱۸ مارس ۲۰۱۱ و با وارد شدن این کاوشگر به مدار سیاره پایان میابد، تنها ۱۲۴ مایل سطح عطارد را مورد بررسی قرار داده است.
عکسهای ارسال شده که در روز جهارشنبه منتشر شدند، شامل یک عارضه زمین شناسی هستند که دانشمندان آنرا به طور غیر رسمی “عنکبوت” نامیده اند و ظاهرا حفره ای است که با بیش از ۵۰ ترک خوردگی روی سطح سیاره که از مرکز این حفره منشعب شده اند، احاطه شده است.
این عارضه موجب سرگردانی و حیرت دانشمندان شده است زیرا تا کنون در هیچ جای منظومه شمسی چنین موردی مشاهده نشده بوده است.
لوئیز پروکتر (Louise Prockter) دانشمند متخصص ساخت وسایل علمی در آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جانز هاپکینز (Johns Hopkins)، که این کاوشگر ۴۴۶ میلیون دلاری را برای ناسا ساخته است، میگوید :” این پدیده یک معمای واقعی و یک کشف بسیار غیرمترقبه بوده است.” او افزود هر کس درباره حادثه ای که این “عنکبوت” را ایجاد کرده، حدثی میزند. او شخصا دلیل بروز این عارضه را نفوذ مواد آتشفشانی در زیر سطح سیاره میداند که در نهایت به شکل این حفره کاسه مانند درآمده است.
آخرین مرتبه ای که ناسا کاوشگری را به عطارد فرستاده بود، به سالهای ۱۹۴۴ و ۷۵ برمیگردد، زمانی که فضاپیمای مارینر Mariner ۱۰ سه مرتبه از نزدیک سطح آن عبور کرد. اما کاوشگر جدید، در اولین پرواز اکتشافی خود توانست اولین مناظر از بخشهای پنهانی عطارد را که شامل ۵۵ درصد از مساحت اکتشاف نشده مارینر ۱۰ نیز هست، در مقابل دید دانشمندان قرار دهد.
کاوشگر مسنجر، که نام آن خلاصه عملیات این کاوشگر بوده و نماد سطح عطارد (مرکوری) (Mercury Surface)، شناخت محیط فضا (Space Environment)، زمین شیمی (Geochemistry) و تجسس (Ranging) است، علاوه بر ماموریتهای فوق، کار اندازه گیری یک ویژگی غریب دیگر عطارد را نیز بر عهده دارد که میدان مغناطیسی این سیاره است. کره زمین دارای یک میدان مغناطیسی است که آنرا احاطه کرده و مانند یک حباب زرهی از زمین در برابر پرتوهای کیهانی و طوفانهای خورشیدی محافظت میکند. دانشمندان هنگامی که مارینر ۱۰ چنین میدان مغناطیسیی را در عطارد نیز کشف کرد، به شدت شگفت زده شدند.
شون سولومون (Sean Solomon) دانشمند ارشد و سرپرست ماموریت اکتشافی مسنجر از انستیتوی کارنگی (Carnegie) واشنگتن میگوید:” تنها نمونه دیگر در منظومه شمسی ما که دارای مگنتوسفر (مغناطیس-کره) مشابه زمین باشد، همین عطارد کوچک است.”
کاوشگر مسنجر میتواند در میان میدان مغناطیسی پرواز کرده و اندازه گیریهای دقیقی را انجام دهد که دانشمندان امیدوارند برای کشف منشاء مگنتوسفر کارگشا باشد.
دانشمندان ۱۲۰۰ تصویر جدید ارسالی که توسط ۷ ابزار نصب شده در کاوشگر تهیه شده است را با ریزبینی بسیار مورد بررسی قرار داده اند و از به دست آوردن بینشی جدید از چگونگی ترکیب و شکل گیری سطح عطارد، گذشته آن و همچنین منشاء پیدایش جو آن بسیار هیجان زده اند.
رابرت استروم (Robert Strom) یکی از اعضای تیم تحقیقاتی مسنجر میگوید :” در شب رسیدن کاوشگر به عطارد، اصلا نتوانستم بخوابم، منوبرای رسیدن این لحظه ۳۰ سال منتظر مانده بودم. نتیجه به هیچ وجه مایوس کننده نبود. من با دیدن کیفیت تصاویر مبهوت شده بودم. در آن زمان متوجه شدم که انگار به سیاره ای کاملا جدید نگاه میکنیم.”
این ماهواره در گردش دوم خود در ماه اکتبر و سومین گردش که در سپتامبر ۲۰۰۹ انجام میگیرد، اسرار بیشتری از عطارد را بر ملا خواهد کرد.
این کاوشگر از زمان پرتاب شدن به فضا در ماه اگوست سال ۲۰۰۴، ۴.۹ میلیارد مایل پیموده است و در مسیر خود یک بار بر فراز زمین و دو مرتبه بر فراز ونوس (زهره) پرواز کرده و تصاویری بسیار زیبا از این دو نیز ارسال کرده است. در سال ۲۰۱۱ مسنجر اولین فضاپیمایی خواهد بود که در مدار این نزدیکترین سیاره به خورشید قرار خواهد گرفت.
منبع:msnbc.msn.com




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.