پتاسیم چگونه خطرات قلبی را کاهش می‌دهد

پتاسیم جزء آن دسته مواد معدنی است که وجود آن برای کارکرد صحیح بدن ضروری است. پتاسیم کارکردهای بسیاری در بدن دارد ولی مهم‌ترین آن‌ها کمک به سلامت قلب است. در این مقاله به رابطه‌ی میان پتاسیم و ضربان قلب و چگونگی
يکشنبه، 18 بهمن 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پتاسیم چگونه خطرات قلبی را کاهش می‌دهد
پتاسیم چگونه خطرات قلبی را کاهش می‌دهد

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون




 

پتاسیم جزء آن دسته مواد معدنی است که وجود آن برای کارکرد صحیح بدن ضروری است. پتاسیم کارکردهای بسیاری در بدن دارد ولی مهم‌ترین آن‌ها کمک به سلامت قلب است. در این مقاله به رابطه‌ی میان پتاسیم و ضربان قلب و چگونگی عملکرد پتاسیم در کاهش خطرات قلبی پرداخته شده است.
بدن انسان برای سالم بودن به مواد معدنی مختلفی نیاز دارد که وجود آن‌ها برای کارکردهای مختلف بدن ضروری است. برای مثال، وجود سدیم برای انتقال تکانه‌های عصبی بین سلول‌های عصبی یا نورون‌ها ضروری است. به طور مشابه، بدن به مواد معدنی دیگری مانند پتاسیم ، کلسیم ، ید ، فسفر ، منیزیم ، گوگرد و غیره نیاز دارد. با توجه به نیاز بدن به مقدار مواد معدنی، آن‌ها به دو دسته‌ی مواد معدنی عمده و مواد معدنی کم مقدار تقسیم بندی می‌شوند. پتاسیم یکی از مواد معدنی عمده به شمار می‌رود که بدین معناست که بدن ما به مقدار زیادی از آن برای کارکردهای مختلف نیاز دارد. مهم‌ترین این کارکردها عبارت است از تنظیم حرکات ماهیچه‌ها ، حفظ تعادل مایعات در بدن و تنظیم انقباض و انبساط عضلات قلبی. در ادامه اطلاعات بیشتری راجع به پتاسیم ، منابع آن و چگونگی تأثیر رژیم غذایی سرشار از پتاسیم در جلوگیری از ایجاد بیماری‌های قلبی ارائه شده است.
منابع پتاسیم
در زیر فهرستی از مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا ارائه شده است که گنجاندن حداقل تعدادی از آن‌ها در رژیم غذایی می‌تواند نیاز بدن به این ماده‌ی معدنی ضروری را برآورده کند.
موز ، سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج ، پرتقال ، عدس ، گوجه فرنگی ، توت فرنگی ، خشکبار ، شیر ، ماست ، گوشت ، قارچ ، کلم بروکلی ، هندوانه ، خرما ، آلو ، هویج
فواید پتاسیم برای قلب
پتاسیم ماده‌ی معدنی است که تأثیر مثبت آن بر روی کارکرد عضلات قلبی اثبات شده است. بنابراین، مصرف این ماده‌ی معدنی می‌تواند به داشتن قلبی سالم کمک کند.
تأثیر پتاسیم بر فشار خون
تحقیقات نشان داده است که افرادی که مقادیر مناسب پتاسیم را در رژیم غذایی خود می‌گنجانند، کمتر مستعد ابتلا به فشار خون بالا می‌باشند. ثابت شده است که مصرف منظم پتاسیم به تنظیم هر دو فشار سیستولی و دیاستولی کمک می‌کند.
تأثیر پتاسیم بر میزان کلسترول خون
نقش پتاسیم در کاهش کلسترول خون از این واقعیت نشأت می‌گیرد که همه‌ی مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول خون حاوی مقادیر بالایی پتاسیم می‌باشد. بنابراین، مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای حاوی پتاسیم برای بیماران دارای کلسترول خون بالا توصیه می‌شود. پتاسیم به مقدار فراوان در میوه و سبزیجات تازه یافت می‌شود. گنجاندن میوه و سبزیجات تازه در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش کلسترول خون و همچنین میزان کالری دریافتی کمک کند. همچنین، مقادیر بالای فیبر موجود در میوه و سبزیجات به مقابله با کلسترول کمک می‌کند.
تأثیر پتاسیم بر ضربان قلب
پتاسیم همچنین برای افرادی که از ضربان قلب نامنظم رنج می‌برند مفید است. همچنین، افرادی که از بیماری‌هایی مانند فیبریلاسیون دهلیزی ، آریتمی و فلوتر دهلیزی رنج می‌برند نیز می‌توانند از فواید پتاسیم بهره‌مند شوند. این بدین خاطر است که وجود پتاسیم برای انقباض و شل شدن به موقع ماهیچه‌ی قلب ضروری است.
علاوه بر تأثیرات فوق‌ الذکر، وجود این ماده‌ی معدنی برای جلوگیری از ایجاد حمله‌های قلبی ضروری است. افراد دارای سابقه‌ی حمله‌ی قلبی باید از مواد غذایی حاوی پتاسیم بالا در رژیم غذایی خود استفاده کنند و اگر پزشک توصیه کند باید مصرف مکمل‌های پتاسیم را شروع کنند.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط