گزینه های پیش روی ایران در برخورد با اروپا

نفت، تنگه هرمز و حق وتوی چین و روسیه آفتاب ـ شبنم جعفرزاده: در داخل ایران اتفاق نظری سیاسی برای ادامه برنامه هسته ای این کشور وجود دارد و افزایش فشارهای بین المللی تنها سبب تقویت موضع ایران و مقامات مسئول می شود. برخی از تحلیلگران سیاسی می گویند که دولت احمدی نژاد احتمالا قصد دارد مذاکرات با اروپا را به زودی از سر گیرد و البته می خواهد فعالیت های هسته ای را در نطنز هم آغاز کند
پنجشنبه، 3 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
گزینه های پیش روی ایران در برخورد با اروپا
گزینه های پیش روی ایران در برخورد با اروپا
گزینه های پیش روی ایران در برخورد با اروپا

نفت، تنگه هرمز و حق وتوی چین و روسیه

آفتاب ـ شبنم جعفرزاده: در داخل ایران اتفاق نظری سیاسی برای ادامه برنامه هسته ای این کشور وجود دارد و افزایش فشارهای بین المللی تنها سبب تقویت موضع ایران و مقامات مسئول می شود. برخی از تحلیلگران سیاسی می گویند که دولت احمدی نژاد احتمالا قصد دارد مذاکرات با اروپا را به زودی از سر گیرد و البته می خواهد فعالیت های هسته ای را در نطنز هم آغاز کند.
از سرگیری این فعالیت ها به اعتقاد برخی از مقامات ایران، موضع تهران را در مذاکرات تقویت خواهد کرد. هم چنین افزایش قیمت نفت، کار جامعه جهانی را در برابر ایران دشوار کرده است زیرا می تواند مانع از صادرات انرژی شود.
به این ترتیب حتی اگر جامعه جهانی بخواهد به موضع تهران نزدیک تر شود، معلوم نیست که آیا فعالیت هسته ای ایران متوقف خواهد شد یا خیر. در این شرایط برخی از کارشناسان معتقدند شانس اینکه مذاکرات به نتیجه ای رضایت بخش برسد بسیار کم است.
در حال حاضر سه دیدگاه مختلف در ایران در مورد مسئله هسته ای وجود دارد و معلوم نیست که در شرایط کنونی کدام یک موفق خواهند شد. در یک سو عده ای هستند که حاضر به معامله بوده و توسعه تسلیحات هسته ای را عامل بی ثباتی منطقه و نه ایجاد امنیت ملی کشورشان می دانند. این دسته خواهان پایان تحریم ها علیه ایران هستند.
در سوی دیگر دسته ای حضور دارند که برنامه هسته ای را بخش اساسی راهبردهای امنیتی و استراتژیک خود دانسته و معتقدند این برنامه چیزی بیش از غرور و عزت جامعه اسلامی است زیرا دست زورگویان را از کشور کوتاه خواهد کرد.
دسته سومی هم وجود دارندکه مایل به توسعه فناوری هسته ای هستند ولی نه به هر قیمتی، و این گروه هم از توافق با جامعه جهانی حمایت می کنند.
در حالی که بحث بر سر آینده برنامه هسته ای ایران ادامه دارد، سران این کشور به بررسی طرح های احتمالی حمله نظامی یا تحریم های بین المللی پرداخته اند. در صورت اعمال تحریم های جدید، ایران می تواند به سرعت شرکای تجاری خود را با گزینه های جدید عوض کند و گویا قصد دارد به رغم حملات نظامی فعالیت هسته ای خود را حفظ نماید.
بسیاری از سران سیاسی ایران تصور می کنند که در صورت حمله نظامی می توانند از راههای مختلفی بهره ببرند که نمونه های آن بستن تنگه هرمز و ضربه به نظامیان امریکا در جنوب عراق هستند. به علاوه ایران دارای امتیازی مهم با نام کارت نفت است که می تواند تامین انرژی و قیمت های آنرا در جهان تحت تاثیر قرار دهد.
با افزایش احتمال تحریم های سازمان ملل، ایران بیشتر به جلب حمایت روسیه و چین رو آورده است که هر دو دارای حق وتو در شورای امنیت هستند. روسیه در هفته های اخیر حمایت دیپلماتیک خود را از ایران اعلام داشته و خواهان مذاکرات شده و استفاده از هر گونه گزینه نظامی را خطرناک خوانده است
منبع: اوراسیانت




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط