پشت صحنه كنفرانس ضد انقلابی برلین چه كسی بود؟

اسالی به همراه طیف‌هیا دیگر برانداز از سال 1368 به بعد وارد فاز جدید مبارزه فرهنگی ـ سیاسی با انقلاب اسلامی شد و حركت جدیدی را با هدایت سازمان سیا و سازمان‌های اطلاعاتی غربی آغاز كرد به طوری كه در سال 1373 «حسین مهری ، از رادیو ضد انقلابی لس آنجلس و همكار سیا، با ترتیب دادن یك میزگرد با حضور عناصر شاخص ضد انقلاب خارج كشور همچون
سه‌شنبه، 8 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پشت صحنه كنفرانس ضد انقلابی برلین چه كسی بود؟
پشت صحنه كنفرانس ضد انقلابی برلین چه كسی بود؟
پشت صحنه كنفرانس ضد انقلابی برلین چه كسی بود؟

چکیده:

اسالی به همراه طیف‌هیا دیگر برانداز از سال 1368 به بعد وارد فاز جدید مبارزه فرهنگی ـ سیاسی با انقلاب اسلامی شد و حركت جدیدی را با هدایت سازمان سیا و سازمان‌های اطلاعاتی غربی آغاز كرد به طوری كه در سال 1373 «حسین مهری ، از رادیو ضد انقلابی لس آنجلس و همكار سیا، با ترتیب دادن یك میزگرد با حضور عناصر شاخص ضد انقلاب خارج كشور همچون «حسن ماسالی»، «منوچهر گنجی» ، «علی راسخ» ، «پرویز دستمالچی» ، «مهدی حائری» و ...درباره یك «ائتلاف تاكتیكی»ـ برای اجرای پروژه نفوذ و «استحاله از درون» بحث كردند. در این میزگرد، حائری تصریح كرده بود «در اثر ضعف و عدم همبستگی اپوزیسیون ، جمهوری اسلامی توانسته 15 سال حكومت كند» راسخ نیز گفته بود «ما فرهنگ ائتلاف نداریم».
پشت صحنه كنفرانس ضد انقلابی برلین یكی از طراحان عملیات «براندازی در سكوت» و از بنیان‌گذاران رادیو آزادی (وابسته به سیا) بوده است.
نام این فرد«حسن ماسالی» است كه از ابتدای اجرای پروژه «نفوذ و استحاله از درون» جمهوری اسلامی، به عنوان جریان محوری آن به همراه دیگر طیف‌های براندازی خاموش خارج كشور از جمله هوشنگ انصاری (از طیف سلطنت طلب) ، منوچهر گنجی ( از درفش كاویانی و سازمان دفاع از حقوق بشر و آزادی برای ایران) ، بهمن نیرومند، شاكری و مهدی سردانی (از اعضای سابق مركزیت شورای مقاومت ملی منافقین) و برخی طیف‌های دیگر اپوزیسیون معتقد به استحاله از درون خارج و داخل كشور نقش فعالی داشته است.
«حسن ماسالی» ، 68 ساله مسئول امور ایران در حزب سبزهای آلمان است و این شاخه را به همراهیك آلمانی اداره می‌كند. او در تماس با برخی طیف‌های ضد انقلاب داخل و خارج كشور توانست از طریق بنیاد هاینریش بل (وابسته به حزب سبز) كنفرانس ضد انقلابی برلین را طراحی و اجرا نماید. پیش از این فاش شده بود كه حزب سبزها توسط بازوی فرهنگی خود (بنیاد هاینریش بل) ، ابراهیم یزدی و توسلی را در ماه‌های پایانی سال 78 به آلمان دعوت و در این باره با آنها مذاكره كرده بود.
«حسن ماسالی» در حاشیه كنفرانس برلین با برخی ایرانیان سفر كرده به این سمینار از جمله چنگیز پهلوان، مهرانگیز كار، حسن یوسفی اشكوری و عزت‌الله سحابی دیدار و گفت و گو داشته است.
اهمیت نقش آفرینی «حسن ماسالی» در كنفرانس برلین و ارتباط گیری وی با برخی افراد و جریان‌ها در داخل كشور از آن جهت است كه وی از عناصر اصلی و یكی از مجریان پروژه براندازی خاموش و اصلاحات آمریكایی و مرتبط با سرویس‌های اطلاعاتی غرب و آمریكا است.
ماسالی در سال 1339 وقتی كه در آلمان تحصیل می‌كرد، وارد كنفدراسیون دانشجویان در آلمان غربی سابق شد و به فاصله كوتاهی در كادر رهبری آن قرار گرفت. در سال 1349 «گروه اتحاد كمونیستی» را به وجود آورد كه بعدها آن را به «وحدت كمونیستی» تغییر نام دادند.
ماسالی به همراه همسرش در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی از ایران خارج و رویارویی با انقلاب اسلامی را پی گرفت. او سال‌ها پیشتر ادعا كرده بود« رژیم جمهوری اسلامی در كوتاه مدت رفتنی است». او به همراه «بهمن نیرومند» ، (مترجم اكبر گنجی در مصاحبه با نشریه آلمانی تاگس اشپیگل سایتونگ) و «مهدی سردانی طارمی» ، «مسعود رجوی و ... شورای به اصطلاح مقاومت ملی را تشكیل دادند؛ اما پس از استقرار گروهك منافقین در عراق و افزایش اختلافات درون گروهی از این شورا جدا شد.
ماسالی به همراه طیف‌هیا دیگر برانداز از سال 1368 به بعد وارد فاز جدید مبارزه فرهنگی ـ سیاسی با انقلاب اسلامی شد و حركت جدیدی را با هدایت سازمان سیا و سازمان‌های اطلاعاتی غربی آغاز كرد به طوری كه در سال 1373 «حسین مهری ، از رادیو ضد انقلابی لس آنجلس و همكار سیا، با ترتیب دادن یك میزگرد با حضور عناصر شاخص ضد انقلاب خارج كشور همچون «حسن ماسالی»، «منوچهر گنجی» ، «علی راسخ» ، «پرویز دستمالچی» ، «مهدی حائری» و ...درباره یك «ائتلاف تاكتیكی»ـ برای اجرای پروژه نفوذ و «استحاله از درون» بحث كردند. در این میزگرد، حائری تصریح كرده بود «در اثر ضعف و عدم همبستگی اپوزیسیون ، جمهوری اسلامی توانسته 15 سال حكومت كند» راسخ نیز گفته بود «ما فرهنگ ائتلاف نداریم».
«حسن ماسالی» چند سال پیشتر در گفت و گو با نشریه كیهان لندن نیز در پاسخ به این پرسش كه اگر دوباره انقلابی به وجود بیاید به عنوان یك عنصر مبارزه چگونه عمل می‌كند؟ گفته بود« تنها تا مرحله براندازی یا تغییر حكومت فكر نمی‌كنم بلكه برای كسب قدرت سیاسی و ... فكر برنامه می‌ریزم».
در همین اثنا بود كه در راستای سناریوی جدید دشمن برای براندازی خاموش، «منوچهر گنجی» عضو شناخته شده سیا و از ضد انقلابیون فراری تأكید كرده بود «مبارزه فرهنگی ـ سیاسی، مبارزه ساكت و غیر مستقیم نیست بلكه علنی و آشكار صورت می‌گیرد». «هوشنگ انصاری» نیز گفته بود «باید عوامل خود را به متن قدرت رژیم نفوذ دهیم». این در حالی بود كه «حسن ماسالی» مسئول امور ایران در حزب سبزهاو طراح پشت پرده كنفرانس برلین در سال 75 گفته بود «برای حذف نظام ولایت فقیه اگر به شیوه سنتی برخورد كنیم، باید بگوییم سرنگونی نظام ولایت فقیه با شیوه مبارزه مسلحانه با ایجاد جبهه واحد ضد دیكتاتوری به رهبری یك سازمان پیشاهنگ ، اما تجربه گذشته به ما آموخته است كه برای تغییر یك نظام ... ضروری است درباره همه ابعاد سیاسی و اقتصادی و فرهنگی آن و مبارزه با آن به دقت بیندیشیم».
او برای اجرای استراتژی براندازی خاموش در همین نشریه 9 راهكار را تشریح كرده كه عمده‌ترین آنها شامل ایجاد پلورالیسم (در تمام زمینه‌ها) و جدا كردن دین و ایدئولوژی از حكومت و... بود.
ماسالی در ادامه فعالیت خود در سال 1378 در گفت و گو با كیهان سلطنت طلبان چاپ لندن گفت «جمهوری اسلامی ایران واپسگرا و استبدادی و تروریست است». او به دیدگاه‌های آقای خاتمی پرداخته و نتیجه گرفته بود كه او همان حرف‌های (امام) خمینی را می‌زند.
ماسالی برای هماهنگی بیشتر در اجرای تهاجم سیاسی ـ فرهنگی علیه انقلاب اسلامی و تسریع در فرآیند براندازی خاموش در سال 1995 (1373)، تمام طیف‌های ضد انقلاب داخل و خارج كشور را در «كنفرانس همبستگی هامبورگ» در آلمان جمع كرد كه برخی قسمت‌های آن در برنامه‌ هویت بررسی شد. در این كنفرانس ، عزت‌الله سحابی و تعدادی دیگر از ایران شركت كرده بودند.
گفتنی است «ماسالی» در جریان دادگاه مفتضح میكونوس به همراه «بنی‌صدر فراری» تدارك آن را بر عهده داشت. همچنین وی عامل دعوت از «منوچهر محمدی و مهاجری نژاد»، دو تن از عوامل اصلی آشوب‌های خیابانی تیر ماه 78 تهران به نمایندگی از بنیاد هاینریش بل بوده است.
گزارش‌های دیگری حاكی است كه در ابتدای تأسیس رادیو آزادی ایران (وابسته به سیا) سازمان سیا از وی برای همفكری و ارائه نظر به آمریكا دعوت كرده بود.
منبع: www.irdc.ir




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط