امام در تحدي با تمدن غرب

استكبار جهاني از اقتدار و نفوذ روزافزون و جهان فرهنگ و انديشه اي به شدت نگران است كه انقلاب اسلامي از دل آن برآمده است؛ فرهنگي كه با قواي نظامي نمي توان بر آن چيره شد و فرهنگي كه پايه هاي نظام سلطه را در جهان به لرزه درآورده است. حضرت امام خميني(ص) ضمن نقد انديشه فرهنگ مادي غرب با توضيح و تبيين انديشه توحيدي و تاكيد بر نيازهاي فطري بشر اركان تفكر و فرهنگ مادي غرب را هدف قرار داده و با اتخاذ سياستي مدبرانه بارها تمدن غرب و مباني فكري و فرهنگي آن را به چالش كشاندند.
دوشنبه، 29 مهر 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
امام در تحدي با تمدن غرب
امام در تحدي با تمدن غرب
امام در تحدي با تمدن غرب

نويسنده: مير احمد رضا حاجتي

استكبار جهاني از اقتدار و نفوذ روزافزون و جهان فرهنگ و انديشه اي به شدت نگران است كه انقلاب اسلامي از دل آن برآمده است؛ فرهنگي كه با قواي نظامي نمي توان بر آن چيره شد و فرهنگي كه پايه هاي نظام سلطه را در جهان به لرزه درآورده است.
حضرت امام خميني(ص) ضمن نقد انديشه فرهنگ مادي غرب با توضيح و تبيين انديشه توحيدي و تاكيد بر نيازهاي فطري بشر اركان تفكر و فرهنگ مادي غرب را هدف قرار داده و با اتخاذ سياستي مدبرانه بارها تمدن غرب و مباني فكري و فرهنگي آن را به چالش كشاندند.
مراجعه به جريان صدور فتواي تاريخي حضرت امام(ص) مبني بر وجوب قتل سلمان رشدي مرتد و تامل و تفكر در آن ادعاي فوق را بر همگان مبرهن مي سازد, چرا كه وقتي از زاويه مذكور به فتواي حضرت امام نگاه مي كنيم اقدام حضرت امام تنها يك فتواي سا ده نبود بلكه ضربه اي كاري به كل تمدن غرب بود به همين دليل واكنشي كه به آن نشان دادند واكنش كل تمدن غرب بود.
در تبيين و توضيح علل و اكنش گسترده غرب و نگراني شديد آنها از صدور اين فتوا بايد گفت:
اولين كاري كه اين حكم كرده است اين است كه قاعده اي را كه نظام سياسي غرب بر پايه آن قرار گرفته هدف قرار داده و آن قاعده اين است كه هيچ ارزش مطلقي در دنيا وجود ندارد. حضرت اما اين را هدف گرفتند يعني: فروپاشي مبناي اصلي نظام فلسفي غرب و با اين حكم اعلام كردند كه ارزش هاي مقدس به صورت پايدار در دنيا وجود دارد.
به همين دلي مي توان گفت:
اين هراس و اضطرابي كه در دولت مردان غربي از بابت اين فتوا و حكم بروز كرد به اين دليل است كه جوامع آنها را بر ضد سيستم الحادي مي شوراند, چرا كه مردم چه در شرق و چه در غرب در فطرت خود به دنبال ارزش هاي مطلق مي باشند.
از اين رو برخي از تحليل گران سياسي فشار غرب براي شكستن فتواي حضرت اما به هر شكل ممكن را بخشي از تلاش غرب براي جلوگيري از خطر تحرك در بين مسيحيان در آينده نزديك و عليه نظام سياسي غرب مي دانند.
با نگاهي به تحولات عظيم جهاني كه با ظهور امام خميني(ص) پديد آمد و چالش بزرگي كه تمدن غرب در مصادف با تفكر الهي و اسلامي امام راحل در آن واقع گرديد بايد گفت:
در اين چهار سده نه هند و نه چين و نه آمريكاي لاتين و نه آفريقا هيچ يك با غرب روبه رو نشده اند. نخستين رويارويي جدي با غرب با ظهور امام خميني(ص) و الله اكبري بود كه از حلقوم فرزندان مسلمان در دار اسلام سرخ تشيع از ايران برخاست و اين يك حركت و خيزش ساده نبود. ما در شرق و غرب و در قرب غرب قرار گرفته ايم. غرب دريافته است كه امام ظهور اين رويارويي بوده است.
انديشه هاي تابناك و سيره عملي منحصر به فرد امام (ص) و آرمان هاي بلندش شخصيت متعالي همه مويد اين واقعيت اند كه:
امام خميني(ص) تجلي منحصر به فرد مبارزه طلبي اسلام در قبال استيلاي سياسي و اقتصادي و فرهنگي غرب است . و پيروزي انقلاب اسلامي در ايران نخستين شكست غرب به دست اسلام و در دنياي معاصر است.
منبع: بر گرفته از كتاب عصر امام خميني (رحمت الله علیه )




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط