مترجم: رزیتا ملکیزاده
اگرچه گفته میشود که بادام از میان تمام انواع آجیل، کمترین ضرر را دارد، داشتن حساسیت و یا آلرژی نسبت به روغن بادام به اندازهای که انتظار میرفت، غیر معمول نیست. کودکان اغلب بیشترین افرادی هستند که تحت تأثیر این آلرژی قرار میگیرند....
بادام یک آجیل (میوهی مغزدار) درختی است که سالیان زیادی است توسط انسانها، پرندگان، و حیوانات به عنوان غذا مورد استفاده قرار میگیرد. این مغز منبعی غنی از پروتئین، کلسیم و منیزیم است. آن را فشرده و روغن بادام بدست میآورند. این روغن در کاهش سطوح کلسترول در بدن مفید میباشد. همچنین میتواند جهت درمان بیماریهای مختلف پوستی مورد استفاده قرار گیرد، به این دلیل که دارای عامل مرطوب کنندگی طبیعی در خود است. افرادی که از ریزش مو و مشکلات پوست سر رنج میبرند نیز با استفادهی مرتب از روغن بادام از خواص آن بهرمند میشوند. با این حال، با وجود تمام فوائدی که فراهم میسازد، نبایستی فراموش کنید که بادام یک آجیل بوده و ممکن است در معرض آلرژی به روغن بادام قرار داشته باشید. بنابراین، بهترین کار این است که از علائم آلرژی نسبت به روغن بادام پیش از استفاده از آن اطلاع یابید.
علائم آلرژی نسبت به روغن بادام
افرادی که نسبت به برخی انواع آجیل حساسیت دارند، بایستی پیش از شروع به مصرف روغن بادام مراقب باشند. یکی از متداولترین علائم حساسیت پس از مصرف روغن بادام، تورم لب و صورت است. سندرم آلرژی دهان نیز میتواند در اثر واکنش آلرژیک به روغن بادام به وجود آید. واکنش خفیف به روغن بادام ممکن است موجب ایجاد خارش در دهان و زبان شود. احساس طعمی فلزی در دهان نیز ممکن است در اثر مصرف روغن بادام بوجود آید.
خارش در سراسر بدن علامت دیگر این حساسیت است. همچنین ممکن است قرمزی در سراسر بدن دیده شود. در موارد شدید، کهیر ممکن است در بدن ظاهر شود. افرادی که مستعد ابتلاء به اگزما میباشند نیز ممکن است تشدید شدن علائم را پس از مصرف روغن بادام مشاهده کنند.
آلرژی نسبت به روغن ممکن است به سرفه و عطسههای مکرر منجر شود. بعضی افراد همچنین ممکن است دچار آبریزش بینی و آب آمدن از چشم شوند. گرفتگی بینی همچنین ممکن است در اثر این آلرژی بوجود آید. علائم آسم آلرژیک ممکن است در اثر مصرف روغن بادام تشدید شوند. خس خس سینه نشانهی دیگری است که میتواند در اثر آلرژی به بادام ایجاد شود. فرد ممکن است پس از تماس با روغن بادام در تنفس دچار مشکل شود.
افرادی که نسبت به آجیل آلرژی دارند، ممکن است دچار اسهال و استفراغ بعد از مصرف روغن بادام شوند. این وضعیت ممکن است بلافاصله بعد از مصرف روغن ایجاد شود، و یا حتی ممکن است پس از چند ساعت این واکنش نشان داده شود. گرفتگی و دردهای شکمی نیز به اندازهی حالت تهوع وجود دارد. روغن بادام ممکن است موجب شود سطوح قند خون به سطوحی در حد غیر طبیعی افت کند. بنابراین، افراد دیابتی بایستی پیش از مصرف این روغن مراقب باشند.
در موارد شدید آلرژی، فرد ممکن است دچار شوک آنافیلاکتیک گردد. در این وضعیت، فرد ممکن از ضربان قلب سریع رنج ببرد. تورم گلو ممکن است مشاهده شده به طوری که امکان دارد عمل بلع را با مشکل مواجه سازد. رنگ پوست ممکن است در نتیجهی این آلرژی به رنگ آبی تغییر کند. فرد امکان دارد دچار مشکل تنفسی شده و هوشیاری خود را از دست دهد. شوک آنافیلاکتیک همچنین ممکن است موجب افت سریع در سطوح فشار خون گردد. بیحسی در اندام نیز امکان دارد در اثر واکنش آلرژیک ایجاد شود. این وضعیت میتواند در صورت عدم رسیدگی و درمان به موقع، خطر جانی به همراه داشته باشد.
درمان آلرژی نسبت به روغن بادام
واکنش نسبت به روغن بادام ممکن است طی یک دورهی زمانی کوتاه دیده شده و یا امکان دارد تا 24 ساعت طول کشیده تا این واکنش خود را نشان دهد. چنانچه علائم آن خفیف باشند، ممکن است بتوان آنها را با راهکارهای خانگی درمان کرد. با این حال، چنانچه علائم آن به نظر شدید میآیند، بهترین کار مشورت و مراجعه به متخصص امر پزشکی بدون فوت وقت است، به این دلیل که این عارضه ممکن است خطر جانی به همراه داشته باشد. آیا گفته نشده که پیشگیری بهتر از درمان است؟ بنابراین، افرادی که نسبت به انواع آجیل حساسیت دارند، شاید بخواهند در این خصوص با پزشک خود پیش از مصرف بادام به هر شکل و فرمی مشورت نمایند. پیش از آنکه هرگونه محصولات مراقبتی پوست و مو و یا محصولات غذایی را خریداری نمایید، همیشه برچسب روی محصولات را خوانده تا مطمئن شوید در آنها از بادام استفاده نشده است. این اقدام احتیاطی کمک بسیار زیادی در جهت دور ماندن از این آلرژی خواهد کرد.
چنانچه نسبت به انواع آجیل حساسیت دارید، در این صورت اقدامات احتیاطی در مقابل بادام را به عمل آورید. توصیه میشود که همواره پیش از استفاده از روغن بادام، تست و آزمایش حساسیت و آلرژی را انجام دهید. صبر کنید ببینید که آیا برای مدت حداقل 24 ساعت واکنشهایی وجود دارند یا خیر، به این دلیل که در برخی موارد، ممکن است بدن مدت زمان طولانیتری نیاز داشته باشد تا واکنش به این روغن را از خود نشان میدهد. چنانچه مبتلا به آلرژی نسبت به آجیل میباشید، در این صورت بهترین کار استفاده نکردن از روغن بادام به منظور جلوگیری از هرگونه عارضه و مشکلات سلامتی است.
/ج