تأثیرات سندروم داون

سندروم داون اختلال کروموزمی است که در مراحل اولیه یعنی در شکم مادر یا هنگام تولد قابل تشخیص است. سندروم داون وضعیت جسمی و ذهنی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این مقاله نگاهی به تأثیرات سندروم داون خواهیم
چهارشنبه، 19 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
تأثیرات سندروم داون
  تأثیرات سندروم داون

 

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون

 

سندروم داون اختلال کروموزمی است که در مراحل اولیه یعنی در شکم مادر یا هنگام تولد قابل تشخیص است. سندروم داون وضعیت جسمی و ذهنی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این مقاله نگاهی به تأثیرات سندروم داون خواهیم داشت. همانطور که گفته شد سندروم داون اختلالی کروموزومی است که از وجود کروموزوم 21 اضافی ناشی می‌شود. پزشک انگلیسی با همین نام در سال 1866 این بیماری را توصیف کرد و به همین خاطر سندروم داون نام‌گذاری شد. سندروم داون تأثیرات زیادی در کودکان مبتلا به این بیماری به وجود می‌آورد. اجازه دهید نگاهی به این تأثیرات داشته باشیم.

تأثیرات جسمی

کودکان مبتلا به سندروم داون تفاوت‌های جزئی یا عمده‌ای را در ساختار جسمی خود نشان می‌دهند. آن‌ها به جای دو چین یک چین در کف دست‌های خود دارند. افراد مبتلا به سندروم داون اندام‌های فوقانی و تحتانی کوتاه‌تری دارند، تون عضلانی ضعیفی دارند و فضای زیادی بین انگشتان اول و دوم پاها وجود دارد. به طور معمول، آن‌ها گوش‌های بادامی شکل، بینی مسطح، زبان بیرون زده و حفره دهانی کوچکی دارند.

آسیب‌پذیری به بیماری‌های دیگر

کودکانی که از سندروم داون رنج می‌برند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند. آن‌ها با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مادرزادی و بیماری رفلاکس معده به مری مواجه هستند. آن‌ها ممکن است به طور مکرر از عفونت گوش رنج ببرند. آپنه خواب و مشکلات تیروئیدی از مشکلات شایع میان کودکان مبتلا به سندروم داون به شمار می‌روند. صرع، لوسمی و اختلالات دستگاه ایمنی از تأثیرات کمتر شایع سندروم داون هستند.

تأثیرات ذهنی

بسیاری از کودکان مبتلا به سندروم داون از لحاظ ذهنی عقب افتاده هستند. رشد و نمو شناختی آن‌ها متفاوت است. این کودکان در تکلم و مهارت‌های حرکتی ریز تأخیر دارند. زبان و مهارت‌های ارتباطی آن‌ها بسیار متفاوت از کودکان دیگر است. زبان‌ و مهارت‌های ارتباطی آن‌ها غیر ملفوظ است. رشد عاطفی و فکری آن‌ها اغلب عقب افتاده است. کودکان مبتلا به سندروم داون فاقد مهارت‌های اجتماعی هستند. برخی از آن‌ها ممکن است نتوانند تفکر پیچیده داشته باشند که برای مطالعه برخی موضوعات لازم است. البته، برخی از این کودکان ممکن است بعداً در مراحل دیگر زندگی مهارت تفکر پیچیده را به دست آورند. آن‌ها همچنین با اختلال در مهارت‌های شنوایی مواجه هستند.

تأثیرات دیگر

در میان مردان و زنان مبتلا به سندروم داون کاهش باروری وجود دارد. ولی، سه نمونه وجود داشته‌اند که مردان سندروم داون توانسته‌اند پدر شوند. در افراد مبتلا به سندروم داون خطر ابتلا به سرطان‌های کشنده به طور مقایسه‌ای کم است. علوم پزشکی هنوز علت شفافی برای این موضوع پیدا نکرده است. ولی، کاهش احتمال بروز سرطان در افراد مبتلا به سندروم داون ممکن است ناشی از ژن‌های سرکوب کننده تومور در کروموزم 21 باشد. همچنین، کاهش احتمال بروز سرطان ممکن است به خاطر کاهش قرارگیری در معرض عوامل محیطی باشد. این افراد کمتر مستعد ابتلا به رتینوپاتی دیابتی و سخت شدن رگ‌های خونی هستند.
سندروم داون طی بارداری یا هنگام تولد قابل تشخیص است. بعد از شناسایی سندروم داون، کودک باید تحت درمان پزشکی مناسب باشد. والدین باید مشکلات کودک خود را در کند و کمک‌های لازم و مناسب را انجام دهند. لازم است که موارد سندروم داون به صورت متمایز در نظر گرفته شوند چون، تأثیرات این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. از افراد مبتلا به سندروم داون باید مراقبت و به آن‌ها اهمیت داده شود. حمایت خانواده و کمک تحصیلی می‌تواند می‌تواند به بهتر شدن زندگی آن‌ها کمک کند.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط