دلایل ریزش مو و ویتامین‌هایی برای جلوگیری از آن

یکی از رایج‌ترین اقدامات افراد در هنگام تیپ زدن، حالت دادن به مو است. اما هنگامی که کسی ریزش مو دارد چکار باید بکند؟
يکشنبه، 23 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
دلایل ریزش مو و ویتامین‌هایی برای جلوگیری از آن
  دلایل ریزش مو و ویتامین‌هایی برای جلوگیری از آن

 

مترجم: سعید علیزاده
منبع:راسخون

 

یکی از رایج‌ترین اقدامات افراد در هنگام تیپ زدن، حالت دادن به مو است. اما هنگامی که کسی ریزش مو دارد چکار باید بکند؟
یک راهب محبوب آلمانی به نام مارتین لوتر گفته است که "مو ارزنده‌ترین زینت زنان است." اما این روزها زنان و مردان هر دو به همان اندازه موهایشان را برای آراستگی مرتب می‌کنند. چندین مدل مو و محصولات مراقبت از مو در میان هر دو زنان و مردان محبوبیت یافته است. همه این‌ها در مورد بهبود ظاهر فرد و جذبه بصری است. بنابراین هنگامی که موضوع ریزش مو پیش می‌آید، همگی دعا می‌کنند تا این مشکل سراغ آن‌ها نیاید.

چه چیزی باعث ریزش مو می‌شود؟

هنگامی که صحبت از ریزش مو می‌شود، به طور معمول در مورد تاسی مردان فکر می‌شود. بهتر است واقع گرا باشیم، چون ریزش مو فقط مختص مردان نیست. بیشتر و بیشتر زنان و نوجوانان مشکل ریزش مو را تجربه می‌کنند.
دلایل متعددی وجود دارد که چرا ممکن است دچار این مشکل شوید. ریزش مو می‌تواند ناشی از یک عفونت در بدن یا یک بیماری باشد. عادات غذا خوردن، استرس و سبک زندگی نیز می‌توانند در ریزش مو نقش داشته باشند.
مو از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است. بخش قابل مشاهده مو شامل شفت مو است، ریشه مو در زیر سطح پوست قرار دارد، فولیکول نیز جایی است که ریشه رشد می‌کند، و پیاز مو که در انتهای فولیکول قرار دارد که در آن ملانین تولید می‌شود. همچنین فهمیدن این موضوع مهم است که هر فرد به طور متوسط 100 مو به صورت روزانه از دست می‌دهد. هر چیزی بیشتر از این غیرطبیعی است و می‌تواند باعث نگرانی باشد.

علل شایع برای ریزش مو

بیماری

اگر یک فرد از یک بیماری یا وضعیت پزشکی مانند دیابت، مشکل تیروئید، مشکل کلیه یا حتی سندرم تخمدان پلی کیستیک رنج می‌برد، احتمال افزایش ریزش مو وجود خواهد داشت.

داروها

عوارض جانبی برخی از داروها مانند آن‌هایی که برای درمان آکنه یا سرطان مصرف می‌شوند منجر به ریزش مو می‌شوند. قرص‌های رژیم غذایی نیز می‌توانند به ریزش مو منجر شوند.

پیرایش و سایر اقدامات مدلینگ

استفاده مداوم از محصولات پیرایشی برای مو و مدلینگ مانند فر کردن مو، صاف کردن و رنگ آمیزی مو می‌توانند به ریزش مو منجر شوند.

رژیم غذایی بد

رژیم غذایی بد و نامناسب می‌تواند منجر به ریزش مو شود. دلیل این است که بدن به حد کافی تغذیه نمی‌شود و مو رشد نمی‌کند.
اختلال در چرخه رشد مو: هنگامی که بدن دچار تغییرات بزرگی مانند زایمان، بیهوشی یا جراحی می‌شود چرخه رشد مو مختل شده و منجر به ریزش مو می‌گردد.
اگر متوجه افزایش ریزش مو شدید، در این صورت بهترین راه حل مراجعه به پزشک و دریافت کمک پزشکی است. می‌تواند مشکل جدی وجود داشته باشد که بایستی درمان شود. اما نگران نباشید. به احتمال زیاد ناشی از رژیم غذایی بد است که نیاز به اصلاح دارد.

ویتامین‌های مفید برای کاهش ریزش مو

ویتامین B

درمان ریزش مو چیست و چگونه می‌توان آن‌را متوقف کرد؟ رایج‌ترین دلیل برای ریزش مو کمبود ویتامین‌ها مخصوصا ویتامین B در بدن است. هر زمان که بدن ویتامین مورد نیاز خود را دریافت کند، ریزش مو به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

ویتامین A

این ویتامین آنتی اکسیدانی است که به ترشح سبوم سالم در پوست سر کمک می‌کند. گوشت، محصولات لبنی، سبزیجات مانند هویچ، کلم، اسفناج و میوه‌هایی مانند هلو، زردآلو و روغن کبد ماهی منابع ویتامین A هستند. ویتامین A جریان رتینوئیک اسید (انتگرالی برای رشد و توسعه بدن) را در فولیکول مو اداره می‌کند و در بسیاری از محصولات مراقبت از مو وجود دارد.

ویتامین B3 (نیاسین)

این ویتامین دیگری است که به گردش خون در پوست سر کمک می‌کند. این ویتامین در جوانه گندم، مخمر آب جو، گوشت و مرغ یافت می‌شود.

ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک)

این ویتامین به عنوان کلسیوم پانتوتنات نیز شناخته می‌شود و برای رشد و سلامت مو ضروری است. این ویتامین به صورت عمده در زرده تخم مرغ، شیر، جگر، کلیه و سیب زمینی یافت می‌شود.

ویتامین B6

این ویتامین برای تولید ملانین ضروری است، این ویتامین سالم ماندن ظاهری مو را تضمین می‌کند. در غلات سبوس‌دار، زرده تخم مرغ و گوشت‌های ارگانیک یافت می‌شود، اما اگر در مقادیر زیاد مصرف شود منجر به بی حسی در اندام‌ها می‌شود.

ویتامین B12

این ویتامین در ماهی، شیر، تخم مرغ و مرغ یافت می‌شود و از ریزش مو جلوگیری می‌کند. B12 خود بخشی از مو است. ویتامین B12 عمدتا در مواد غذایی غیرگیاهی وجود دارد و گیاه‌خواران دچار کمبود این ویتامین هستند.

ویتامین C

برای داشتن موهای سالم ویتامین C ضروری است. مرکبات مانند پرتقال، لیمو و توت فرنگی رایج‌ترین منابع ویتامین C هستند. منابع دیگر شامل سیب زمینی، فلفل سبز و سبزیجات برگ سبز هستند. ویتامین C آهن را جذب بدن می‌کند و میزان مصرف ویتامین C باید روزانه تا 2500 میلی‌گرم باشد.

ویتامین D

مصرف ویتامین D به صورت موثری مانع از ریزش مو می‌شود. این ویتامین سلول‌های ساقه مو را تقویت می‌کند و آن را محکم می‌کند. ویتامین D به عنوان ویتامین آفتاب نیز شناخته می‌شود چون بزرگترین منبع این ویتامین ناشی از قرار گرفتن در زیر آفتاب است. ویتامین D در مواد غذایی شامل محصولات لبنی، سبزیجات برگ تیره و غذاهای دریایی غنی از روغن یافت می‌شود.

ویتامین E

این ویتامین گردش خون را در پوست سر افزایش می‌دهد و به نوبه خود رشد مو را تقویت می‌کند. دانه‌های خام، روغن‌های سبزیجات سرد مزاج، روغن جوانه گندم، آجیل و سبزیجات برگ سبز منابع بزرگ و طبیعی ویتامین E هستند. این ویتامین فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند و مویرگ‌ها را در بدن افزایش می‌دهد.

بیوتین

معمولا به عنوان ویتامین H نیز شناخته می‌شود، این ویتامین مانع از سفید شدن و ریزش مو می‌شود. در غلات سبوس‌دار، جگر، شیر و برنج به وفور یافت می‌شود.

اسید فولیک

اسید فولیک یا ویتامین B9 ویتامین محلول در آب است و به طور طبیعی در محتویات آب مواد غذایی یافت می‌شود. اسید فولیک به افزایش تعداد گلبول قرمز و تولید DNA کمک می‌کند. منابع غذایی شامل آب میوه طبیعی، سبزیجات برگ سبز و جگر غنی از این ویتامین هستند.
مواد معدنی و بیشتر...

روی

کسانی که مبتلا به کمبود روی هستند اغلب دچار تاسی و اختلالات پوست سر هستند که می‌تواند با مصرف مواد غذایی غنی از روی مانند گوشت گاو کباب شده کم چرب، کدو بو داده، هندوانه خشک و بادام زمینی درمان شود. روی یک ماده معدنی اساسی برای رشد مو است و با حفظ روغن در پوست سر از شوره سر جلوگیری می‌کند و باعث تقویت و ترمیم پوست سر می‌شود.

متیونین و سیستئین

این مواد معدنی باعث بهبود رشد، کیفیت و بافت مو شده و از ریزش آن جلوگیری می‌کنند. این‌ها به آسانی در دسترس هستند و به عنوان مکمل می‌توانند بخشی از رژیم غذایی باشند. بهتر است قبل از مصرف هرگونه مکمل با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید چون مصرف بیش از حد مکمل‌ها مضر است و منجر به عوارض جانبی می‌شود.

کولین

کولین یک ماده غذایی است که تعادل استرس را تعدیل می‌کند. کولین زمانی که برای بیماران دچار تاسی سر تجویز می‌شود برای آن‌ها شگفتی‌ساز می‌شود. این ماده همانند ویتامین B کمپلکس است و هنگامی که با اینوزیتول مصرف می‌شود باعث ثبات غشای سلولی می‌شود که ناشی از ته نشین شدن کلسترول اکسیده در پوست سر است.

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط