هیدروژن پراکسید برای عفونت گوش

استفاده از هیدروژن پراکسید به منظور درمان عفونت گوش در صورتی که عفونت در بخش بیرونی گوش قرار داشته باشد، می تواند بسیار مفید باشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که نیاز به استفاده ی دقیق از این ماده می باشد.
سه‌شنبه، 9 آذر 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
هیدروژن پراکسید برای عفونت گوش
هیدروژن پراکسید برای عفونت گوش

 

مترجم: سهیلا حاجی زاده
منبع:راسخون
 

 


استفاده از هیدروژن پراکسید به منظور درمان عفونت گوش در صورتی که عفونت در بخش بیرونی گوش قرار داشته باشد، می تواند بسیار مفید باشد. با این حال، به خاطر داشته باشید که نیاز به استفاده ی دقیق از این ماده می باشد.
در سال 1928، ریچارد سیمون استدلال کرد که ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا از طریق مجرای گوش وارد بدن شده و اعتقاد بسیاری وجود دارد که این ویروس از طریق بینی یا دهان نمی تواند به بدن راه یابد. هیدروژن پروکسید نه تنها برای تمیز کردن عفونت گوش به کار برده می شود، بلکه همچنین یک روش درمانی برای مبارزه با ویروس سرماخوردگی نیز می باشد.
هیدروژن پراکسید یک مایع آبی کمرنگ بوده که دارای خواص اکسید کنندگی و سفید کنندگی می باشد. این ماده از نظر شیمیایی بسیار فعال بوده و دارای فرمول شیمیایی H2O2 می باشد. این ماده ی شیمیایی دارای طیف وسیعی از کاربردها در بخش پزشکی و صنعت می باشد. از نظر پزشکی، این دارو عمدتا برای ضدعفونی کردن زخم ها مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که در بخش صنعت، یکی از شایع ترین عوامل سفید کننده ی مورد استفاده می باشد. هیدروژن پراکسید دارای خواص ضدباکتریایی می باشد که به عنوان یک ضدعفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد. در بسیاری از زمان ها، این ماده به منظور درمان عفونت های گوش استفاده می شود و به عنوان یک درمان مؤثر خانگی برای این بیماری در نظر گرفته می شود.

برای عفونت گوش

عفونت می تواند در سه ناحیه از گوش یعنی گوش خارجی، اوتیت خارجی، گوش میانی- عفونت میانی و گوش داخلی- عفونت داخلی. از این سه نوع، عفونت میانی شایع ترین و فراوان ترین موردی بوده که اتفاق می افتد. معمولا، افراد بعد از سرما به عفونت گوش مبتلا می شوند و این بیماری می تواند باعث تورم مجرای کوچک که مجرای استاش نام دارد و گوش میانی را به حلف متصل می کند، می شود. مجرای متورم به آسانی مسدود می شود و مایعات درون گوش به دام می افتد، که یک محیط مساعد برای رشد باکتری ها و میکروب ها فراهم می آورد و در نهایت منجر به ایجاد عفونت می گردد.
عفونت گوش در میان نوجوانان به واسطه ی این واقعیت که آن ها مجرای استاش کوچک تری دارند و به راحتی این مجرا تمایل به مسدود شدن دارد، شایع تر می باشد. یکی دیگر از موارد شایع جرم گوش می باشد که در این مورد هیدروژن پراکسید می تواند به عنوان یک درمان استفاده شود. با این حال، تنها هیدروژن پراکسید 3 درصد معمولا به منظور درمان زخم ها و عفونت ها استفاده می شود. محلول قوی تر اساساً در بخش صنعت استفاده می شود و برای اهداف پزشکی کاربردی ندارد. مزیت آن می تواند به این واقعیت نسبت داده شود که این ماده باعث یک واکنش موثر شده که به حذف بافت های رسوب کرده در مناطق غیر قابل دسترس کمک می کند.

نحوه ی کار

تا آن جا که به هیدروژن پراکسید مربوط است، این ماده اساسا به منظور درمان عفونت های گوش خارجی و همچنین حذف اجسام خارجی به دام افتاده در گوش استفاده می شود. واکنش ایجاد شده توسط این ماده ی شیمیایی به خارج کردن ذرات خارجی به دام افتاده کمک می کند، به طوری که آن ها می توانند به آسانی به منظور جلوگیری از هرگونه عفونت حذف گردند. این دارو یکی از روش های درمانی موثر برای نرم شدن و از بین بردن جرم گوش می باشد.
نکته- حذف جرم گوش همیشه باید تحت نظارت پزشکی انجام گیرد و لاله ی گوش نباید برای این هدف استفاده شود، چون آن ها مقدار بیشتری از جرم گوش را به درون مجرای گوش هدایت می کنند که در نهایت منجر به مسدود شدن گوش می گردند.

روش کار

دو تا سه قطره ملول هیدروژن پراکسید را درون مجرای گوش قرار دهید.
شما احساس حباب را در گوش خود خواهید داشت که مانند کف می باشد. اجازه دهید که جوشش حباب متوقف شود. این کار حدود 10-15 دقیقه طور می کشد.
حالا به آرامی سر خود را به طرف دیگر کج کنید و اجازه دهید که محلول خارج شود.
بعد ار یک یا دو روز، جهت استخراج موم و خاک جمع شده در گوش، مقداری آب گرم در گوش خود بریزید.
و در آخر یک پوب پنبه آغشته به الکل را برداشته و آن را به داخل گوش فشار دهید.
دوباره تخلیه را انجام دهید، این کار به منظور حفظ خشکی مجرای گوش انجام می گیرد.
نکته: افرادیی که مجرای گوش حساس دارند، نباید از این روش خاص استفاده کنند. علاوه بر این، قبل از استفاده از هیدروژن پراکسید، مطمئن شوید که پرده ی گوش شما سوراخ نشود.
مسائل ایمنی در رابطه با هیدروژن پراکسید
این ماده به طور کلی به عنوان یک ماده ی امن در نظر گرفته می شود و گاهی اوقات برای درمان عفونت های گوش خارجی استفاده می شود. با این حال، اگر پرده ی گوش سوراخ است، هرگز نباید از این ماده استفاده کرد. در غیر این صورت، اگر این ماده به حفره ی ماستوئید و گوش میانی برسد، می تواند باعث گوش درد و همچنین التهاب گردد. به همین ترتیب، نباید از این ماده در مورد عفونت داخلی گوش و به خصوص اگر عفونت نزدیک به پرده ی گوش باشد، استفاده کرد. در چنین مواردی، می تواند باعث ناشنوایی گردد.
به طور کلی، اثر بخشی هیدروژن پراکسید وابسته به شدت عفونت می باشد. با این حال، در هنگام استفاده از این ماده باید مراقبت های لازم صورت بگیرد. برای عفونت شدید گوش و همچنین برای عفونت گوش داخبی و میانی، بهتر است از یک پزشک کمک بگیریم. استفاده ی بیش از حد از این ماده ی شیمیایی، به ویژه هنگامی که پرده ی گوش سوراخ شده است، باید به شدت اجتناب گردد. در نتیجه، شما باید قبل از استفاده از این ماده ی شمییایی برای عفونت گوش داخلی با پزشک خود مشورت کنید.

 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط