دزدان دریایی سومالی(3) : ایران و دزدان دریایی

در چند ماه پیش کشتی ایران دیانت در این منطقه از سوی دزدان به گروگان گرفته شد و با ... میلیون دلار باج آزاد شد. یک کشتی دیگر نیز که برای ایران بار گندم می برد نیز به گروگان گرفته شد تا اینکه ایران تصمیم به اعزام نیروی نظامی به منطقه بحران گرفت.البته ایران با تعدادی از ارتشهای دوست مثل پاکستان،عمان و...ارتباطاتی دارد ولی اعزام ناو به این نقطه تقریبا در طول 30 سال پس از انقلاب بی سابقه است.و موجب بهت و حیرت بسیاری
چهارشنبه، 6 خرداد 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
دزدان دریایی سومالی(3) : ایران و دزدان دریایی
دزدان دریایی سومالی(3) : ایران و دزدان دریایی
دزدان دریایی سومالی(3) : ایران و دزدان دریایی

تهیه کننده : محمود کریمی
منبع : راسخون

در چند ماه پیش کشتی ایران دیانت در این منطقه از سوی دزدان به گروگان گرفته شد و با ... میلیون دلار باج آزاد شد.
یک کشتی دیگر نیز که برای ایران بار گندم می برد نیز به گروگان گرفته شد تا اینکه ایران تصمیم به اعزام نیروی نظامی به منطقه بحران گرفت.البته ایران با تعدادی از ارتشهای دوست مثل پاکستان،عمان و...ارتباطاتی دارد ولی اعزام ناو به این نقطه تقریبا در طول 30 سال پس از انقلاب بی سابقه است.و موجب بهت و حیرت بسیاری از رسانه های ضد ایرانی شد.
در صدر آنها یاهو با عکسی تمسخر آمیز از یک قایق سعی کرد غیر مستقیم به مخاطب القا کند که نیروی دریایی ایران همه اش قایق است.سایتهای عربی نیز که طبق معمول اظهار فضل مینمودند..ولی بعد از گذشت امواح اولیه پخش خبر همگی لب به تحسین ایران در توانایی اعزام به دوردستها داشتند.
من به عنوان یک ایرانی تا انجا که توانستم اندکی به معرفی نیروی دریایی کشورم و زدودن این تفکر از این دوستان غیر هم زبان کردم که ایران نیروی دریایی هم دارد...باور بفرمایید بعضی هاشان حتی نمی دانستند ما ناو هم داریم.
ببینید ضعف تبلیغاتی صدا و سیمای چند 100 میلیاردی ما تا چه حد است که کوچ پرندگان مهاجر از سی شل به اوگاندا را با پوشش وسیع اطلاع رسانی می کند.یک تظاهرات ضد آمریکایی در جمهوری جیبوتی اتفاق می افتد خبرنگار اعزام می کند.موضوع لنگه کفش را با تحلیل های خواب اور و دیاسپام گونه ساعتها به بحث می نشیند.
ولی از نیروی دریایی برومند ما دریغ از یک خط تقدیر!!!
به هر حال چیز دیگری که مرا بسیار آزار میداد برخی هموطنان بی انصاف و گاها بی وطن بود که در سایتهای خارج نشین به تخطئه و تمسخر این موضوع پرداختند.
مطمئنا از این دست افراد کم نداریم ولی حدود ثغور قوانین الحمدالله دست آنان را برای تمسخر بسته است.
به همه دوستان عزیزم در نیروی دریایی خسته نباشید می گویم.می دانم در هوای نامطلوب و سخت جزایر بی اب و علف خلیج فارس و جاسک و چابهار سختی های زیادی می کشند.دوستان نمی دانم جاسک گذرتان خورده است یا نه.ولی یکی از رفقایم که خدمت خود را در پدافند انجا سپری کرد چهره قبل از خدمت و بعد از خدمتش قابل قیاس نبود.خیلی شکسته و پوست خشکی زده و کاملا سیاه شده ای داشت و از رطوبت شدید هوا و انواع و اقسام حشرات کمیاب و بیماریزای آنجا داستانها برای من گفت.
علاقه مندم این نوشتار بیشتر بر مسخره کنندگان نظامیان ایران اثر بگذارد. رسانه های غربی در هنگام آزمایش سلاح های ایرانی در رزمایشها توان ایران را شگفت انگیز می نامند و آن را تهدید قلمداد می کنند. وقتی کار به نشان دادن اقتدار ایران می رسد قایق تندرو به جای ناوهای ما نشان میدهند. احتمالا تا اژدرهای ما در سینه ناوهای هواپیمابر آنها ننیشند باورشان نخواهد شد که ما ناو داریم، ناوشکن می سازیم و هر وقت بخواهیم می توانیم تنگه هرمز راببندیم، با خاک پر کنیم و در آن گندم بکاریم.
کسانی که جان در جانشان کنی ایران و ایرانی و تواناییهایش را باور ندارند و تا میتواند زبان به نیش و کنایه باز می کنند.کلا کار و زندگی دیگری ندارند و اموزش دیده اند برای همین حرفها...دلهای خجسته و خوشی دارند
محمد سوري - مديرعامل شركت ملي نفتكش - در گفت‌وگو با ايسنا در اين باره اظهار كرد: وسعت بسيار زياد منطقه، حضور دزدان دريايي در كنار تنگه باب‌المندب، قوانين بازدارنده كشورهاي صاحب پرچم از استقرار نيروهاي امنيتي و سلاح روي كشتي‌هاي تجاري و عدم شمول بيمه در رابطه با پيامدهاي درگيري امنيتي و با سلاح توسط خدمه كشتي با دزدان دريايي ازجمله چالش‌ها وپيامدهاي مقابله با دزدان دريايي است.
او خاطرنشان كرد: در اين زمينه همچنين مي‌توان به عدم شمول بيمه در تامين امنيت بار كشتي، جان خدمه، خسارت ناشي از آلودگي محيط زيست، خسارت به كشتي، افزايش هزينه‌هاي بيمه‌اي، هزينه‌هاي كلان تامين نيروهاي امنيني و عدم وجود ضمانت‌هاي حقوقي در رابطه اشاره كرد.

تفاوت‌هاي كشتي تجاري و نظامي

وي با اشاره به تفاوت‌هاي كشتي تجاري و نظامي افزود: در كشتي تجاري امكان حمل هيچ‌گونه سلاح وجود ندارد. كشتي‌هاي تجاري براي عبور فقط از سازمان بنادر كشورها مجوز مي‌گيرند، ولي كشتي‌هاي نظامي براي عبور از منطقه‌اي بايد از سازمان بنادر و همچنين از نيروهاي نظامي و مقامات سياسي كشورها مجوز دريافت كنند.

ضروزت تصويب قانون فعاليت كشتي در اقيانوس در ايران

گفته او كشتي‌هاي نظامي هرگاه احساس خطر كنند، مي‌توانند با رعايت شرايط خاص درگير شوند. البته براي كشتيراني در اقيانوس‌، قانوني است (ماده‌هاي 101 و 107 قانون سازمان جهاني دريانوردي) كه اجازه مي‌دهد هرگاه كشتي‌هاي تجاري احساس خطر كردند، يعني در حد فاصل گذر كشتي از اقيانوس، از سلاح استفاده كرده و از خود دفاع كنند، ولي چون تاكنون نياز نبوده، اين بند از قانون فوق در كشور ايران به تصويب نرسيده است.

قطعنامه شوراي امنيت براي مقابله با دزدي دريايي

سوري با بيان اين‌كه شوراي امنيت، طي قطعنامه‌هاي شماره 1814 و 1816 به نيروي دريايي كشورهاي عضو به مدت شش ماه اجازه داده است با هماهنگي حكومت موقت سومالي، وارد آب‌هاي آن كشور شوند، توضيح داد: ممكن است به‌اين ترتيب بتوان عمليات دزدان دريايي را مهار كرد.
وي با اشاره به اين‌كه در شهريورماه امسال كريدور عبور كاروان ناوگان تجاري توسط نيروي دريايي آمريكا طراحي و پيشنهاد شد كه ناوگان تجاري بين‌المللي از اين راهرو حفاظت شده عبور كنند، خاطرنشان كرد: شوراي امنيت در قطعنامه شماره 1838 از كشورهايي كه از امنيت فعاليت‌هاي دريانوردي در منطقه شاخ افريقا سود مي‌برند، خواسته است كه در مبارزه با دزدان دريايي سواحل سومالي كمك كنند.
او همچنين گفت: شوراي امنيت در قطعنامه شماره 1846 مورخ 12 آذرماه نيز تاكيد كرده تا به مدت يكسال با هماهنگي حكومت موقت سومالي و همكاري كشورهاي منطقه، با بهره‌گيري از نيروهاي نظامي و ناوها و هواپيماهاي جنگي وارد آب‌هاي سومالي شده و با دزدي درياي به صورت قاطعانه برخورد كنند.

حضور و كمك يگان‌هاي نيروي دريايي نظامي وابسته به اتحاديه اروپا

سوري با تاكيد بر اين‌كه در اين قطعنامه شوراي امنيت تاكيد كرده كه بر اساس قوانين بين‌المللي بايد از هر وسيله‌اي براي مقابله با دزدي دريايي استفاده كرده و اضافه بر آن به اوضاع سياسي نابسامان سومالي كه به تشديد پديده دزدي دريايي دامن زده، توجه شود، تصريح كرد: در اين زمينه اتحاديه اروپا نيز اعلام كرد كه يگان‌هاي نيروي دريايي نظامي وابسته به اين اتحاديه، كشتي‌هاي عبوري از خليج عدن را به منظور حمايت و مراقبت از آنها همراهي مي‌كنند.

نبود حكومت مركزي در سومالي و عدم امكان مقابله قانوني با دزدها

وي با بيان اين‌كه در سومالي حكومت مركزي وجود ندارد و توسط شبه نظاميان محلي اداره مي‌شود و اين سبب شده نتوان در چارچوب حقوق قوانين بين‌الملل با فعاليت دزدان دريايي مقابله كرد، افزود: اكنون در شمال افريقا نيروي دريايي كشورهايي مانند آمريكا، روسيه، انگليس، كانادا، دانمارك، فرانسه، پاكستان، هند و چين به منظور مبارزه با دزدي دريايي و تروريسم و نظارت بر عبور آزاد كشتيراني حضور دارند. /س




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط