شناسنامه کتاب:
عنوان: اتفاق در مهدی موعود(عج)
موضوع: سیره امام زمان (عج)
زبان: فارسی
تیراژ: 1000
نویسنده: سید علی اکبر قرشی
ناشر: دفتر انتشارات اسلامی (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)
محل چاپ: قم
سال چاپ: 1375
نوبت چاپ: چهارم
تعداد صفحات: 127 صفحه
معرفی کتاب:
درباره اعتقاد به امام زمان(ع)، با وجود آنکه کلیات آن را تقریباً همگان میپذیرند، با این همه در جزئیات و ویژگی های آن از خیلی جهات اختلاف نظرهایی در بین پیروان مذاهب گوناگون به چشم میخورد.نویسنده این اثر پس از برخورد با بعضی از این اختلاف نظرها در صدد برآمده برای پاسخ به بعضی از شبهه ها، از راه استناد به منابع روایی اهل سنت، مباحثی را ارائه کند. وی نتیجه مجموعه تحقیقات خود را در سه فصل و صد و بیست و هفت صفحه به صورت کتاب تنظیم کرده است.
نویسنده در مقدمه کتاب در معرفی این اثر مینویسد: این کتاب دارای سه فصل و مجموعاً در سه مطلب خلاصه میشود. در مطلب اول اثبات میشود که منظور و مراد رسول خدا(ص) از حدیث متواتر یکون بعدی اِثنا عَشَرَ خلیفه، دوازده امام، علی بن ابیطالب(ع) و یازده فرزندش هستند و گروه دیگری نمیشود مراد باشد. در مطلب دوم اثبات میشود: مهدی موعود(ع) که آمدنش به طور متواتر از رسول الله(ص) نقل شده فرزند نهم امام حسین(ع)، فرزند چهارم امام رضا(ع) و فرزند بلافصل حضرت امام حسن عسکری(ع) است و یک شخص مجهول و نامعلومی نیست. و در مطلب سوم، اقوال حدود چهل نفر از بزرگان اهل سنت نقل میشود که همه آنها ولادت امام زمان(ع) را نوشته و ولادت او را به طور قطع و یقین بیان داشتهاند. از این راه شیعه و اهل سنت درباره مهدی موعود(ع) به توافق میرسند و معلوم میشود شهرت عدم ولادت آن حضرت و مجهول بودن نسب ایشان بیاساس بوده است.
نویسنده میافزاید: همه مطالب کتاب بدون استثنا از کتب برادران اهل سنت جمعآوری شد. نگارنده از این کار دو نظر داشته است. یکی اینکه برادران اهل سنت هنگام مطالعه آن عذری نیاورند و بگویند که این مطالب در کتاب های ما نیست، دیگر آنکه، مطالعه کنندگان شیعه مذهب را سبب تحکیم اعتقاد باشد و بدانند آنچه آنها عقیده دارند، مورد تصدیق اهل سنت نیز هست. این برتری در نظر من سبب نزدیک شدن اهل سنت و شیعه نسبت به یکدیگر خواهد گردید.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir