زندگانی باب الحوائج امام موسی بن جعفر (ع)

نوسینده در پیشگفتار هدف خود را پرداختن به زوایای بنیادین و آموزنده حیات ائمه اطهار(ع) به منظور الگو قرار دادن آنها در زندگی افراد بویژه جوانان معرفی می‌کند.
يکشنبه، 26 آذر 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
زندگانی باب الحوائج امام موسی بن جعفر (ع)
 زندگانی باب الحوائج امام موسی بن جعفر (ع)



 

شناسنامه کتاب:
عنوان: زندگانی باب الحوائج امام موسی بن جعفر(ع)
موضوع: سیره امام کاظم (ع)
زبان: فارسی
تیراژ: 5000
شابک: 7ـ77ـ5648ـ946
نویسنده: آیت الله سید محمد تقی مدرسی
مترجم/مصحح: محمد صادق شریعت
ناشر: محبان الحسین(ع)
سال چاپ: 1382
نوبت چاپ: چهارم
تعداد صفحات: 101 صفحه

معرفی کتاب:

نوسینده در پیشگفتار هدف خود را پرداختن به زوایای بنیادین و آموزنده حیات ائمه اطهار(ع) به منظور الگو قرار دادن آنها در زندگی افراد بویژه جوانان معرفی می‌کند.
فهرست این کتاب در آخر و منابع مطالب در پاورقی آمده است. این کتاب از یک مقدمه که بوسیله ناشر نگاشته شده و یک پیشگفتار از مؤلف به همراه پنج قسمت تشکیل شده است. پس از پیشگفتار، زندگی‌نامه اجمالی حضرت موسی بن جعفر(ع) در یک صفحه بیان شده، سپس پنج قسمت کتاب به ترتیب زیر آمده است:
قسمت اول با عنوان بنیاد پاک... میلاد فرخنده، به تاریخ ولادت حضرت کاظم(ع)، سفره گسترانی امام صادق(ع) میلاد فرزندش، پدر امام کاظم(ع) و شرح حال مختصری از مادر آن حضرت، ویژگی‌های ظاهری و فضائل اخلاقی امام کاظم(ع)، فرقه اسماعیلیه و تلاش امام صادق(ع) برای جلوگیری اعتقاد افراد به امامت اسماعیل. پرداخته است.
قسمت دوم با عنوان دوران امامت، به مدت دوران امامت حضرت کاظم(ع)، خلفای عباسی زمان حضرت به ویژه هارون، مبارزه علویان با خلفا و شرایط سخت این گروه و نیز شرایط سخت دانشمندان شیعه از جمله محمد بن ابی عمیر پرداخته است.
به نفوذ برخی عناصر شیعه در دستگاه خلافت از جمله علی بن یقطین و نهایت دقت آنها در پوشیده نگه داشتن وابستگی‌شان به امامان شیعه، از دیگر مواردی است که در این قسمت بدان اشاره شده است.
قسمت سوم با عنوان معجزات و دانش امام کاظم(ع)، پس از تفاوت قائل شدن میان اعتقاد غلوّ و اعتقاد به کرامات اولیای خدا، به شش نمونه از معجزات حضرت کاظم(ع) اشاره کرده است. در ادامه نیز دانش امامت حضرت کاظم(ع)، راه‌های دستیابی به این دانش برای امام و نیز جلوه‌هایی از علم امام بیان شده است.
قسمت چهارم با عنوان نمونه اخلاق و فضائل، به ابعاد اخلاقی حضرت از جمله عبادت و زهد ایشان، بخشش و کرم حضرت، علم و دانش امام و شجاعت و استقامت ایشان اشاره کرده است.
قسمت پنجم با عنوان وارث و شهادت، دردها و رنج‌های حضرت امام کاظم(ع) دوران هارون‌ الرشید، شیوه برخورد هارون با امام و ماجرای شهادت امام بر اساس سندی به دستور هارون را به تصویر کشیده است.
این کتاب به دلیل اعتبار نویسنده آن، از اهمیت بالایی برخوردار است، ولی از نظر جامعیت، با کاستی‌هایی روبه‌رو است؛ زیرا به همه ابعاد زندگانی حضرت، از جمله جریانات اعتقادی و شیوه برخورد حضرت با آنها و نیز برخی انقلاب‌های زمان حضرت، اشاره شده است.
منبع مقاله :  pajuhesh.irc.ir 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط