شناسنامه کتاب:
عنوان: فاطمة الزهرا(س)
موضوع: سیره حضرت زهرا(س)
زبان: فارسی
تیراژ: 22000
نویسنده: علامه عبدالحسین امینی(ره)
مترجم/مصحح: حبیب چاپچیان
سال چاپ: 1363
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: 119 صفحه
عنوان: فاطمة الزهرا(س)
موضوع: سیره حضرت زهرا(س)
زبان: فارسی
تیراژ: 22000
نویسنده: علامه عبدالحسین امینی(ره)
مترجم/مصحح: حبیب چاپچیان
سال چاپ: 1363
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: 119 صفحه
معرفی کتاب:
مرحوم علامه امینی درباره مقام ولایت حضرت فاطمه زهرا(س) سخنانی فرموده است که گردآورنده، آقای چایچیان، این مطالب ارزنده را بدون شرح و تحقیق و اضافات، به صورت کتاب درآورده است.در پیشگفتار کتاب، حضرت زهرا(س)، صاحب ولایت خوانده شده و دلایل این سخن در دو بخش آمده است:
بخش اول، فاطمه زهرا(س) از دیدگاه قرآنی است، که هفت آیه با استدلال به روایات و تفاسیر شیعه و اهل سنّت، بیان شده است.
آیه اول، آیه 33 سوره احزاب، معروف به آیه تطهیر، درباره عصمت ائمه علیهمالسلام است.
آیه دوم، آیه 55 سوره آل عمران، معروف به آیه مباهله، درباره مباهله پیامبر و اهل عبا(ع)، با مسیحیان است.
آیه سوم، آیه 37 سوره بقره، درباره توسل جستن حضرت آدم(ع) به ائمه است که با بردن نامهای مبارک آنها توبه وی پذیرفته شد. آیه چهارم، آیه 124 سوره بقره، درباره امتحان حضرت ابراهیم(ع) توسل جستن وی به کلمات الهی است که نام ائمه(ع) بود. آیه پنجم، آیه 23 سوره شوری است که در آن پیامبر اکرم(ص)، اجر رسالت خود را مودّت و دوست داشتن اهلبیت خویش بیان کرده است.
آیه ششم، آیات 8 و 9 سوره دهر، و درباره داستان اطعام کردن خانواده امیرالمؤمنین علی(ع) به مسکین و یتیم و اسیر است.
آیه هفتم، آیه 37 سوره احزاب و درباره عرضه امانت، یعنی ولایت، بر آسمانها و زمین و انسان است.
در بخش دوم، مقام ولایت حضرت زهرا(س) از دیدگاه روایات در پانزده موضوع بررسی میشود که نویسنده با ضمیمه کردن روایاتی دیگر در تفسیر آن، در صدد اثبات مقام والای پنج تن آل عبا(ع) و به ویژه حضرت زهرا(س) است.
موضوع اول درباره حضرت زهرا(س) به عنوان یکی از علتهای آفرینش است. موضوع دوم، آن است که نام پنجتن آل عبا(ع) بر ساق عرش نوشته شده است. موضوع سوم، منور بودن بهشت با تصویر حضرت زهرا(س) است. موضوع چهارم، هدایت جستن، اقتدا و تمسک به اهلبیت(ع) موضوع پنجم، این است که دوستی با اهلبیت(ع)، دوستی با خداست. موضوع ششم درباره مؤید بودن اهل بیت(ع) به روحالقدس است و اینکه دوستی آنان، دوستی پیامبر اکرم(ص) است. موضوع هفتم، مشترک بودن پیامبر و حضرت زهرا(س)، در مقام رکن بودن نسبت به امام علی(ع) است. موضوع هشتم، حق ورود آل عبا(ع) به مسجد در تمام حالات است. موضوع نهم، آن است که حضرت زهرا(س) حدیث فرشتگان را میشنید. موضوع دهم، بشارت بهشت به شیعیان و موضوع یازدهم این است که ائمه(ع) مبدأ آفرینش بودهاند. موضوع دوازدهم، بیان تساوی امامان معصوم در تمام شئون ولایت است. موضوع سیزدهم، آن است که فاطمه زهرا(س) در درجات مخصوص پنج تن آل عبا شریک است. موضوع چهاردهم در مقام سواره بودن آن حضرت در روز قیامت است. موضوع پانزدهم در ذکر صلوات بر ایشان و پاداش و فضیلت این عمل است.
نگارنده سپس چهل مطلب دیگر را که نتیجه این پانزده موضوع است، به اختصار آورده است مانند کیفیت آفرینش اهلبیت(ع)، کافر بودن کسی که با حضرت زهرا(س) دشمنی دارد، مقام شفاعت حضرت زهرا(س) و... .
تذکر: منابع در متن آمده است و پانوشت و کتابنامه ندارد.
فهرست به صورت تقسیمبندی کتاب به سه بخش، در اول کتاب ذکر شده است.
منبع مقاله :
pajuhesh.irc.ir