معرفی کتاب نوائب الدهور فی علائم الظهور

درباره نشانه‏های ظهور آثار ارزشمند بسیاری نگارش شده است. از جمله آثاری که به طور تفصیلی در این‏باره به نگارش درآمده است این کتاب است که در چهار جلد و هزار و ششصد و نود و پنج صفحه، به حدود چهارصد و هشتاد و
جمعه، 18 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
معرفی کتاب نوائب الدهور فی علائم الظهور
  معرفی کتاب نوائب الدهور فی علائم الظهور

شناسنامه کتاب:
عنوان: نوائب الدهور فی علائم الظهور
موضوع: سیره امام زمان (عج)
زبان: فارسی
تیراژ: 3000
نویسنده: سیدحسن میرجهانی
ناشر: کتاب خانه صدر
سال چاپ: 1369
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: 1695 صفحه

معرفی کتاب:

درباره نشانه‏های ظهور آثار ارزشمند بسیاری نگارش شده است. از جمله آثاری که به طور تفصیلی در این‏باره به نگارش درآمده است این کتاب است که در چهار جلد و هزار و ششصد و نود و پنج صفحه، به حدود چهارصد و هشتاد و چهار نشانه با استفاده از آیات و روایات اشاره می‏کند.
نویسنده با اشاره به فواید توجه به نشانه‏های ظهور، در معرفی این اثر می‏نویسد:... بر حسب تکلیف شرعی، بر خود لازم دانستم به قدر استعداد و توانایی خود آن آیات و علامات را که، در کتب فریقین متشتت و پراکنده نوشته شده و در دسترس همه کس، خصوصاً عوام نیست، جمع‏آوری کنم. از خود در صفحه روزگار به یادگار گذارم تا خواص و عوام را تذکره و تبصره باشد... این کتاب را مشتمل ساختم بر یک مقدمه و دوازده بخش و یک خاتمه.
در مقدمه نخست زندگی نامه حضرت مهدی(ع) به همراه وقایع مهم مربوط به آن نظیر غیبت صغرا و کبرا مورد اشاره قرار می‏گیرد، سپس به تعدادی از شبهات موجود در آن زمینه همچون طول عمر، چگونگی استفاده از امام غایب، علت غیبت و... پاسخ داده می‏شود.
بخش اول ویژه جمع آوری نشانه های ظهور است. در این بخش به عنوان های حدود چهارصد و هشتاد و چهار نشانه اشاره شده است.
بخش دوم به تبیین نشانه هایی که در آیات قرآنی به آنها اشاره شده است، می‏پردازد. نویسنده در این بخش با آوردن آیه مورد نظر، به روایاتی که در تبیین مفهوم آن از حضرات معصومین(ع) وارد شده است می‏پردازد.
در بخش سوم، دویست و بیست و دو روایت از پیامبر(ع) به همراه ترجمه و شرح لغات آن آمده است. در هر روایت به یک یا چند نشانه ظهور اشاره شده است.
در بخش چهارم، چهل و دو روایت از امیرالمؤمنین(ع) در این زمینه ارائه شده است. با این بخش مجموعه مطالب جلد اول به پایان می‏رسد.
به این ترتیب، در جلد دوم حدود صد و دو روایت از حضرت علی(ع)، امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) در تبیین بخش دیگر از نشانه های ظهور به چشم می‏خورد. مجموعه این احادیث در سه فصل تنظیم و ارائه شده است.
جلد سوم که مشتمل بر بخش های هشتم، نهم و دهم است، حدود صد و نود و دو روایت از امام صادق(ع)، امام باقر(ع)، امام رضا(ع)، امام جواد(ع)، امام هادی(ع)، امام حسن عسکری(ع)، امام زمان(ع) و اصحاب و تابعین درباره بخش دیگری از نشانه‏های ظهور به چشم می‏خورد.
در جلد چهارم که مجموعه مطالب آن در سیصد و هجده صفحه تنظیم شده است، در دو بخش، به پیش گویی‏های کاهنان، ستاره شناسان، دانشمندان علم حروف و جَفر، اهل کشف و شهود و همین طور اخبار تورات و انجیل و دیگر کتاب‌های آسمانی درباره ظهور و نشانه‏های آن پرداخته می‏شود.
لازم به ذکر است در پایان هر جلد، فهرست مطالب هر جلد به طور مجزا مورد اشاره قرار می‏گیرد.
منبع مقاله : pajuhesh.irc.ir
 


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.