۱۰ راز زبان موفق و استثنایی

حالات و علائم غیر کلامیِ ما روی دیگران تأثیرگذار است. همچنین عملکرد، خلاقیت و سطح استرس ما نیز به علائمی که از سایرین دریافت می‌کنیم بستگی دارد. زبانِ بدن بخشی مهم و اساسی از شخصیت ماست، احتمال اینکه آگاهانه...
شنبه، 21 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۱۰ راز زبان موفق و استثنایی

شاید عجیب به‌نظر برسد اما این علائم غیرکلامی روی خودتان نیز اثر می‌گذارند، حالات و حرکات شما تأثیر زیادی بر نحوه‌ی تفکر، احساس و عملکردتان دارد.
می‌توانید به جای خواندن این متن، ویدیوی زیر را نیز ببینید تا با برخی از این رازها آشنا شوید.


۱. ماهیچه‌های دست‌تان را خم کنید تا عزم و اراده‌تان افزایش یابد

تا به حال دقت کرده‌اید وقتی می‌خواهید خون بدهید، چطور عضلات دستت‌تان را منقبض می‌کنید؟ خم‌کردن ماهیچه‌ها راهکارِ بدن برای کاهش درد است. وقتی شما خبرهای ناخوشایند را می‌شنوید، خم کردنِ ماهیچه‌ها به شما کمک می‌کند تا تمرکز حواستان را حفظ کنید. حتی با این کار قدرت پیدا می‌کنید تا در برابر میلِ خوردن غذاهای وسوسه‌انگیز نیز مقاومت کنید (قدرتی که احتمالا در طول روز به کار همه‌ی ما خواهد آمد).


۲. دراز بکشید تا خلاقیت و نوآوری بیشتری داشته باشید

طبق گفته‌ی پرفسور دَرِن لیپنیکی (Darren Lipnicki) استاد دانشگاه ملی استرالیا، دراز کشیدن می‌تواند منجر به پیشرفت‌ در کارهای خلاقانه شود. او می‌گوید: «شاید به این خاطر که افکار خلاقانه زمانی که به‌پشت دراز کشیده‌ایم، بیشتر می‌شود.»

یک دلیل برای این مطلب، ممکن است هورمون نورآدرنالین باشد که در زمان ایستادن ترشح می‌شود و این هورمون می‌تواند مانع از بروز افکار خلاقانه شود. حالا شما یک بهانه‌ی خوب برای دراز کشیدن و فکر کردن دارید.
 


۳. دست به‌سینه بایستید تا احساس مصمم بودن داشته باشید

به‌نظرتان عجیب نیست؟ دست به‌سینه ایستادن باعث می‌شود شما بتوانید با مسائل غیرقابل حل مواجه شوید و در برخورد با این مسائل عملکرد بهتری داشته باشید. این موضوع بسیار جالب است، زیرا مصمم بودن رفتاری است که کارآفرینانِ موفق به آن نیازِ مبرمی دارند. زمانی که احساس کردید گیر افتاده‌اید، بازوهای‌تان را تا کنید و آنها را رو به جلو نگه‌دارید.


۴. مانند سوپرمن بایستید تا اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید

پروفسور اِمی کادی (Amy Cuddy) استاد دانشگاه هاروارد می‌گوید، دو دقیقه ژست قدرتمندانه گرفتن، ایستادن و نگه‌داشتن بازوها به بیرون یا رو به بالا، یا ایستادن مانند سوپرمن با دست‌ها در طرفینِ بدن، اعتمادبه‌نفس شما را تا حد زیادی بالا می‌برد. قبل از وارد شدن به وضعیت‌هایی که در آنها احساس عصبی بودن، ناامنی یا ترس دارید، از این ژست استفاده کنید (فقط اطمینان حاصل کنید که کسی شما را نبیند) من دقایقی پیش از هر سخنرانی این کار را انجام می‌دهم و همیشه جواب می‌دهد.
 


۵. لبخند بزنید تا استرس‌تان کاهش یابد

اخم کردن، دهن‌کجی و سایر حالات منفیِ صورت به مغز شما پیام می‌دهد کاری که مشغول انجامش هستید، کار مشکلی است، بنابراین بدن شما با ترشح هورمون کورتیزول به این پیام پاسخ می‌دهد که باعث افزایش سطح استرس می‌شود. استرس داشتن، استرس بیشتری ایجاد می‌کند و ناگهان شما در وضعیت بدی قرار می‌گیرید.

درمان استرس این است که لبخند بزنید تا سایر افراد نیز استرس کمتری داشته باشند و مطمئنا با این راهکار، سطح استرس شما نیز کم می‌شود. پس با لبخندی به مبارزه با استرس بروید. (لبخند باعث می‌شود کارهای ما

راحت‌تر انجام شود. وقتی شما در باشگاه وزنه‌های سنگین می‌زنید، به‌طور طبیعی چهره‌تان درهم می‌رود، اما اگر لبخند بزنید متوجه می‌شوید که می‌توانید به تعداد دفعات بیشتر وزنه‌ها را بلند کنید. امتحانش ضرری ندارد، البته ممکن است بقیه شما را با تعجب نگاه کنند.)
 


۶. سرتان را جلو بیاورید تا خودتان و سایرین احساس راحتی داشته باشید

خم کردنِ سر به جلو، زمانی که در حال ملاقات با شخصی هستید، نشان‌دهنده‌ی احترام و فروتنی است و هرگونه تفاوت در محیط را از بین می‌برد. دفعه‌ی بعد که کسی را ملاقات کردید، سرتان را به‌آرامی، روبه جلو خم کنید، لبخند بزنید، در چشمان او نگاه کنید و نشان دهید که شما از دیدار او خوشحال هستید.

همه‌ی ما کسانی را که دوست‌مان دارند، دوست داریم، بنابراین اگر من نشان دهم که واقعا از دیدن شما خوشحال هستم، شما نیز من را دوست خواهید داشت و این را در رفتارتان نشان می‌دهید، به این ترتیب، محیط آرام می‌شود و در واقع من به خودم کمک کرده‌ام.


۷. از حالت بدن دیگران تقلید کنید تا بهتر بتوانید احساسات‌شان را درک کنید

به‌نظر عجیب می‌رسد اما تحقیقات نشان می‌دهد که تقلید از حالات و ژست‌های غیر کلامیِ افراد به شما کمک می‌کند تا بهتر احساسات‌شان را درک کنید. از آنجا که همه‌ی ما احساسات‌مان را به‌طور غیر کلامی و با حرکات نشان می‌دهیم، تقلید از این حرکات بر احساساتِ خودمان نیز اثر می‌گذارد که این را «مکانیسم بازخوردِ منتقل‌کننده» می‌گویند.

به طور خلاصه، از حالات چهره‌ی من تقلید کن تا مرا بهتر درک کنی، یعنی از این طریق می‌توانیم به یکدیگر کمک کنیم تا احساساتمان را کنترل کنیم. علاوه بر آن تقلید از ژست‌های صورت (که ما گاهی بدون فکر آن را انجام می‌دهیم) باعث می‌شود دیگران حس کنند که تعامل مثبت‌تری برقرار شده است.


۸. ایستادن با زاویه نسبت به طرف مقابل، برای کاهش تنش‌های بین افراد

وقتی تنش‌ها بالا می‌گیرد، ایستادن به صورت رخ‌به‌رخ به‌طور غیرارادی باعث مواجهه‌ی بیشتر می‌شود. وقتی در این حالت چیزی بگویید ممکن است طرف مقابل‌تان احساس تهدید کند، در این حالت کمی پایتان را جابه‌جا کنید، به صورتی که به صورت زاویه‌دار با طرف مقابل ایستاده یا نشسته باشید. اما اگر می‌خواهید مخالفت‌تان را نشان دهید، عقب نشینی نکنید.

فقط کمی نسبت به شخص زاویه بگیرید، در این صورت شما به‌طور ضمنی، هرگونه تنشی را کاهش داده و باعث می‌شوید یک بحث ناراحت‌کننده، آرام‌تر شود.


۱۰ راز زبان موفق و استثنایی
۹. از دست‌ها برای بهبود حافظه‌تان استفاده کنید

تحقیقات نشان می‌دهند که وادار کردن کودکان به صحبت کردن در حالی که مشغول یادگیری هستند، تأثیری بر یادگیری آنان نخواهد داشت، اما واداشتنِ آنها به استفاده از ژست‌های مختلف به آنها کمک می‌کند تا آنچه را یاد گرفته‌اند، حفظ کنند. اگر این مورد برای کودکان جواب می‌دهد، برای ما نیز مفید خواهد بود. طبق گفته‌های یک محقق، «ژست‌ها نقشی علّی در یادگیری دارند و درواقع به یادگیرنده‌ها جایگزینی می‌دهند برای بیان ایده‌های جدید.


۱۰. آدامس بجوید تا جسورتر و شادتر باشید

درست است که آدامس جویدن آن هم با سر و صدا،‌ ممکن است غیرحرفه‌ای به نظر برسد اما مطالعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد، آدامس جویدن باعث می‌شود تا هوشیارتر باشید و زمان عکس‌العمل نشان دادن شما را بهبود می‌بخشد. همچنین توجه آگاهانه و پایدار را افزایش می‌دهد و خلق‌وخوی را بهتر می‌کند.

یک توصیه: دفعه‌ی بعد که خواستید یک مسئله‌ی مشکل را حل کنید، دراز بکشید، بازوهای‌تان را خم کنید و آدامس بجوید. شاید این ترکیبِ مورد نیاز شما برای موفقیت بعدی‌تان باشد.

منبع: سایت چطور


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط