فرمول پیروزی در برابر استکبار جهانی و آمریکای جنایتکار
1-تبعیت و پیروی از رهبری صالح، مقتدر و شجاع
یکی از قطعه های مهم پازل و فرمول قرآنی برای دستیابی به پیروزی و موفقیت در برابر استکبار جهانی و سیاست های دد منشانه آمریکای جنایت کار، تبعیت و پیروی از رهبری صالح و مقتدر است. وجود رهبر صالح و مقتدر و همچنین وجود نیروی انسانی لازم و تبعیت آنها از رهبری، دو شرط مهم و اساسی برای پیروزی در برابر مستکبران جهان است؛ کما اینکه که در قرآن میفرماید:«وَ ما لَکُمْ لاتُقاتِلُونَ فی سَبیلِ اللّه والمُستَضعَفینَ مِنَ الرِّجالِ والنِّساءِ والوِلدنِ الَّذینَ یَقولونَ رَبَّنا أَخرِجنا مِن هذِهِ القَریَةِ الظّالِمِ أَهلُها واجعَل لَنا مِن لَدُنکَ وَلِیًّا واجعَل لَنا مِن لَدُنکَ نَصِیرا؛[1] شما را چه شده است که در راه خدا و [در راه نجات[ مردان و زنان و کودکان مستضعف نمیجنگید، آنان که میگویند: پروردگارا! ما را از این شهری که مردمش ستمگرند، بیرون بر و از جانب خود، رهبر و سرپرستی برای ما قرار ده و از سوی خودت، برای ما یاوری تعیین فرما».مفسران قرآن کریم در ذیل این آیه شریف به این نکته طلایی این چنین اشاره کرده اند: مسلمانانى که در چنگال دشمن گرفتار بوده اند براى نجات خویش نخست تقاضاى ولى از جانب خداوند کرده اند و سپس نصیر. براى نجات از چنگال ظالمان قبل از هر چیز وجود رهبر و سرپرست لایق و دلسوز لازم است و سپس یار و یاور و نفرات کافى، بنا بر این وجود یار و یاور هر چند فراوان باشد بدون استفاده از یک رهبرى صحیح بى نتیجه است.[2]جایگاه و اثر بخشی رهبری شجاع و مدّبر در تمام عرصه های حکومت داری بر اهل علم پوشیده نیست. در طول تاریخ پیش از انقلاب اگر ایران اسلامی تحت یوغ ابرقدرت های جهان رفت به خاطر بی کفایتی و سرسپردگی رهبران و پادشاهان آن بوده است، در عصر جدید به برکت انقلاب اسلامی و وجود رهبری صالح و مقتدر این چنین مشکلی در پیش روی امت اسلامی نیست فقط باید فرهنگ ولایت مداری جامعه اسلامی را بهبود ببخشیم. نباید منویات، و دستورات پدرانه این رهبر فرزانه تنها در آرشیو سایت رهبری بایگانی شود، بلکه باید در صحنه علنی جامعه به منصه ظهور رسیده و عملیاتی شود.
2-افزایش بصیرت دینی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی
یکی از اهرم های قرآنی برای موفقیت و پیروزی در برابر استکبار، افزایش سطح بصیرت و هوشیاری جامعه است، یک مبارز مجاهد باید با آگاهی پا در میدان مبارزه و جهاد علیه استکبار نهد، سربازانی که فاقد بصیرت و آگاهی لازم هستند، و شناخت و ارزیابی دقیقی از دشمن و تاکتیک های آن ندارند در سخت ترین شرایط ولی و رهبر خود را تنها گذاشته و یا با اتخاذ تصمیم های غلط در پازل و میدان دشمن بازی خواهند کرد. اهمیت و لزوم بصیرت در آیات قرآن کریم به وضوح منعکس شده است، «قُلْ هذِهِ سَبیلی أَدْعُوا إِلَى اللَّهِ عَلى بَصیرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنی وَ سُبْحانَ اللَّهِ وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکینَ؛[3] بگو: این راه من است که با بینایى به سوى خدا مى خوانم، من و هر که از من پیروى کند. و پاک است خداى، و من از مشرکان نیستم.»هرگاه جامعه استکباری از راه اعمال فشار و تهدید نتواند به مقصود و اهداف شوم خود نزدیک شود، با ترفند و حیله دوستی وارد خواهد شد، و با نشان دادن در باغ سبز به دنبال جلب نظر طرف ایرانی و کشاندن مسئولان و سیاست مداران به پای میز مذاکره و سازش خواهند بود.در سال های اخیر تحریک و تاکتیک دشمنان برای مقابله با ایران اسلامی در عرصه هایی همچون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بوده است، ولی با این وجود از بین مجموعه تهدیدات، بیشترین آنها صبغه اقتصادی داشته و در راستای فشار و محاصره اقتصادی بوده است، رهبر انقلاب اسلامی با محاسبه دقیق مدیریتی به خوبی برنامه و تاکتیک های دشمن را شناسایی کرده و تمرکز آنها را بر مقوله اقتصاد بارها به سران سه قوه و امت اسلامی متذکر شده است، از طرفی معظم له بارها یگانه راه برون رفت و پیروزی در این جنگ ناجوانمردانه را روی آوری به برنامه های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی و رونق اقتصاد معرفی کرده اند؛ باید سخنان فرمانده رو خوب شنید و خوب اطاعت کرد.
3-اتحاد و همبستگی و پرهیز از چند دستگی
از جمله مهمترین تکنیک های موفقیت و پیروزی در برابر طاغوت و استکبار جهانی اتحاد و همبستگی و پرهیز از چند دستگی و اختلاف است. خدای متعال در قرآن کریم در اهمیت این موضوع این چنین می فرماید: «وَأَطِیعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِیحُکُمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ؛[4] از خدا و پیامبرش اطاعت کنید و با یکدیگر به نزاع بر مخیزید که، ناتوان شوید و مهابت و قوت شما برود صبر پیشه گیرید که خدا همراه صابران است». در سال های اخیر بسیاری از رسانه های خارجی و برخی رسانه های داخلی با القاء یأس و نا امیدی به دنبال ناکارآمد نشان دادن نظام بودند تا اینکه با این ترفند در بین صفوف مردم و مسئولین خلل و شکاف ایجاد کرده و اتحاد و یکپارچگی آنان را دستخوش تضعیف قرار دهند. هر چند کسی منکر نقایص مدیریتی و حاکمیتی در کشور نیست ولی این امر نباید موجب از هم گسستگی و اختلاف در بین مردم و مسئولین شود، چرا که در سایه شوم اختلاف استکبار جهانی بیشترین بهره برداری را به نفع خود بدست خواهند آورد و در نهایت هم چیزی نصیب امت اسلامی نخواهد شد.
4-مقاومت و پایداری
مقاومت و پایداری نیز یکی دیگر از شاه کلید های موفقیت و پیروزی در برابر زیاده خواهی های ابرقدرت های استکباری است. «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ؛[5] اى کسانى که ایمان آورده اید! (در برابر مشکلات و هوسها،) استقامت کنید! و در برابر دشمنان (نیز)، پایدار باشید و از مرزهاى خود، مراقبت کنید و از خدا بپرهیزید، شاید رستگار شوید!» کشورهایی که حاضر به مقاومت و ایستادگی در برابر زیاده خواهی های استکبار جهانی نیستند، زیر قدم های مستکبران عالم نابود خواهند شد و شرف، سرمایه و ثروت آنها به تاراج خواهد رفت و مهر ننگین ذلت و خواری در کارنامه آنان ثبت و ضبط خواهد شد.
5-عدم تکیه و اعتماد به جامعه سرمایه داری و استکباری
هرگاه جامعه استکباری از راه اعمال فشار و تهدید نتواند به مقصود و اهداف شوم خود نزدیک شود، با ترفند و حیله دوستی وارد خواهد شد، و با نشان دادن در باغ سبز به دنبال جلب نظر طرف ایرانی و کشاندن مسئولان و سیاست مداران به پای میز مذاکره و سازش خواهد بود، موضوعی که در سال های اخیر تجربه ای تلخ و نامیمونی از مذاکرات چند جانبه برجامی را برای ایران اسلامی به دنبال داشت و در نهایت چیزی را عاید مردم مظلوم و مقاوم ایران نکرد. خدای متعال در قرآن کریم در آیاتی هشدار این دوستی و اعتماد را به عموم مسلمانان داده است، فقط باید به آیات رحمانی ایمان و باور داشت و رهنمود های آن لقلقه زبان نباشد. «وَ لا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَ ما لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ؛[6] و تکیه بر ظالمان نکنید که موجب مى شود آتش شما را فرو گیرد و در آن حال جز خدا هیچ ولى و سرپرستى نخواهید داشت و یارى نمى شوید.»و یا اینکه باری تعالی در سوره ممتحنه هشدار دوستی و مذاکره های پشت پرده و مخفیانه با سران طاغوت را این چنین محکوم می کند: «اى کسانى که ایمان آورده اید! دشمن من و دشمن خودتان را دوست نگیرید! شما نسبت به آنان اظهار محبّت مى کنید، در حالى که آنها به آنچه از حقّ براى شما آمده کافر شده اند و رسول اللَّه و شما را به خاطر ایمان به خداوندى که پروردگار همه شماست از شهر و دیارتان بیرون مى رانند؛ اگر شما براى جهاد در راه من و جلب خشنودیم هجرت کرده اید؛ (پیوند دوستى با آنان برقرار نسازید!) شما مخفیانه با آنها رابطه دوستى برقرار مى کنید در حالى که من به آنچه پنهان یا آشکار مىسازید از همه داناترم! و هر کس از شما چنین کارى کند، از راه راست گمراه شده است.»[7]
پی نوشت ها:
[1]. سوره نساء، آیه 75.
[2].تفسیر نمونه، ج4، ص11.
[3].سوره یوسف، آیه ۱۰۸.
[4].سوره الانفال، آیه 46.
[5]. سوره آلعمران، آیه200.
[6]. سوره هود، آیه 113.
[7]. سوره ممتحنه، آیه 1.