خشکی پوست را با چند روش خانگی درمان کنیم

خشکی پوست مشکلی است که بسیار از افراد از آن رنج می برند، بنابراین بهتر است از بهترین روش ها استفاده کنید و خشکی پوست را درمان کنید.در این مقاله چند راهکار ساده و خانگی را برایتان معرفی میکنیم.
يکشنبه، 3 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خشکی پوست را با چند روش خانگی درمان کنیم

درمان خشکی پوست

خشکی پوست می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که مهمترین آنها را می توان عوامل محیطی و شرایط آب و هوایی دانست.

برای درمان خشکی پوست کرم ها و داروهای متعددی از کمپانی های دارو سازی بسیاری ارائه شده است که هر کدام دارای ترکیبات خاص خود، برای رفع این عارضه و مراقبت از پوست می باشند.

اما در این میان روش های خانگی و بدون نیاز به هزینه ای نیز وجود دارد که تاثیر بسیار مطلوبی در درمان خشکی پوست داشته و می تواند به عنوان جایگزین در مواردی که شرایط حاد نیست، مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه تعدادی از این روش ها معرفی شده است.
 
روغن نارگیل
روغن نارگیل دارای خاصیت نرم کنندگی است. این خاصیت باعث می شود فضای میان سلول های پوستی، پر شده و سطحی صاف ایجاد شود.

به همین دلیل است که اسید های چرب موجود در نارگیل می توانند پوست را صاف نمایند.

شما می توانید به صورت روزانه از روغن نارگیل برای درمان خشکی پوست تان استفاده کرده و بدون نگرانی مناطق حساسی مثل زیر چشم ها و یا در نزدیکی دهان را نیز به آن آغشته کنید.

نکته مهم در استفاده از روغن نارگیل این است که نیازی به ترکیب آن با مواد دیگری نبوده و خود به تنهایی می تواند تاثیر بسزایی در رفع خشکی پوست داشته باشد. برای بیشترین تاثیر، توصیه می شود به صورت روزانه از روغن نارگیل استفاده نمایید.
 
وازلین موثر در درمان خشکی پوست
وازلین از گذشته تا امروز برای رفع خشکی پوست و مرطوب نمودن آن استفاده می شده است و تحقیقات نشان داده است که ترکیبات نفتالین موجود در آن می تواند برای درمان خشکی پوست بسیار موثر و مفید باشد.

وازلین باعث می شود تا یک لایه محافظتی روی پوست ایجاد شود و باعث شود تا رطوبت موجود در پوست از بین نرود.
 
حمام جو
بلغور جو دو سر، دارای تاثیر زیادی در درمان پوست هایی که سوزش و خارش دارند، می باشد. مطالعات اخیر این موضوع را ثابت کرده است که این روش درمانی که قرن هاست توسط مادربزرگ ها توصیه می گردد، واقعا موثر بوده و کار می کند!

بلغور جو دو سر دارای خاصیت آنتی اکسیدان فوق العاده ای بوده که موثر در کاهش التهابات پوستی می باشد.شما می توانید این روش درمانی را در خانه امتحان کنید.

برای این منظور می توانید مقداری بلغور جو دو سر را به وان آب حمام اضافه کنید، یا ابتدا آن را به پدور تبدیل کرده و سپس به آب گرم اضافه کنید.

سپس برای مدتی در وان آب قرار گرفته و پس از اتمام حمام و خشک کردن بدنتان، پوست خود را با ماده همچون وازلین چرب کنید تا رطوبت ایجاد شده در پوست از بین نرود.
 
آنتی اکسیدان ها و امگا 3
هنگامی که پوست شما خشک می شود، به معنی این است که پوست شما در معرض آسیب هایی قرار گرفته است که سلول های آن فرصت بازسازی نداشته و سرعت از بین رفتنشان از سرعت بازسازی آن ها بیشتر است.

طبق تحقیقاتی که کلینیک Mayo ارائه داده است، برخی از غذاها می توانند در ایجاد پوستی شادابتر، موثر باشند.

غذاهایی که سرشار از آنتی اکسیدان ها و امگا 3 باشند می توانند در سالم ماندن پوست و در نتیجه عدم ابتلا به خشکی پوست، موثر باشند. برخی از این مواد غذایی عبارتند از:

بلوبری

گوجه فرنگی

هویج

لوبیا

نخود فرنگی

عدس
 
استفاده از دستکش مناسب
به علت اینکه دست ها معمولا در معرض تماس بیشتری با موارد محیطی هستند، ممکن است این نقطه از پوست، بیشتر از نقاط دیگر دچار خشکی و پوسته پوسته شدن شود.

مایعات شوینده ظرف و لباس، انجام کارهای خشن و در معرض سرما یا گرمای شدید بودن، می تواند منجر به خشکی پوست دستان شود.

برای جلوگیری از این مورد و درمان خشکی پوست ، توصیه می شود حدالامکان از دستکش های عایق و مناسب برای انجام کارهای منزل و کارهایی بیرون از منزل که نیاز به قرار گیری در معرض گرما یا سرما دارند، استفاده کنید.
 
تنظیم دمای حمام
آکادمی پوست و زیبایی ایالت متحده امریکا توصیه می کند که گاهی درمان خشکی پوست تنها با تغییر در شیوه دوش گرفتن و حمام گرفتن می تواند بدست آید. در حالیکه اکثر افراد تمایل به گرفتن دوش آب داغ دارند، این دوش، می تواند منجر به خشکی و آسیب رساندن به پوست شود.

همچنین برخی از صابون ها و مواد شوینده پوست که ادعا دارند نوعی مرطوب کننده هستند، می توانند اثری کاملا متفاوت از خود بر جای بگذارند. این مواد می توانند موجب ایجاد حساسیت در پوست شده و به پوست شما آسیب برسانند.

توصیه می شود مدت دوش گرفتن خود را کوتاه کرده و از آب ولرم برای این کار استفاده کنید. سعی کنید از صابون هایی بدون عطر و بو استفاده کرده و بیشتر صابون های سنتی و بدون مواد افزودنی را امتحان کنید.


منبع: سایت نظارت بر خانواده


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط