زمان نمایش(Screen Time) به چه معناست؟
screen time یک واژه است که به مدت زمانی که جلوی یک صفحه نمایش صرف می شود، مانند تماشای تلویزیون، کارکردن با کامپیوتر یا بازی های ویدئویی اطلاق می شود. Screen time به عنوان یک فعالیت راکد شناخته می شود، به این معنی که شما ازلحاظ فیزیکی فعال نیستید و در واقع یکجا نشسته اید. انرژی خیلی کمی در زمان screen time مورداستفاده قرار می گیرد.طبق تحقیقاتی که انجام شده است، اکثر کودکان آمریکایی ۳ ساعت از وقت روزانه خود را به تماشای تلویزیون می پردازند که اگر همه را با یکدیگر جمع بزنیم ۵ الی ۷ ساعت در روز خواهد شد.
Screen time زیاد می تواند
خواب فرزند شما را در شب ناآرام کرده و به هم بزند.فرزند شما را درخطر کمبود توجه، ناراحتی و افسردگی قرار دهد.
فرزند شما را در معرض چاقی قرار دهد.
Screen time بیش از حد به دلایل زیر باعث چاقی فرزند شما خواهد شد
نشستن و نگاه کردن به یک صفحهنمایش کاملاً زمانی بیتحرک است.تماشای برنامه های تبلیغاتی تلویزیون می تواند فرزند شما را به سوی غذا هایی سوق دهد که برای سلامتی اش مفید نیست. اکثر اوقات غذا هایی که در تبلیغات به نمایش در میآیند کودکان را هدف قرار دادهاند و حاوی مقدار زیادی شکر، نمک و یا چربی ها هستند.
همچنین کودکان وقتی که به تماشای تبلیغات تلویزیونی می پردازند بیشتر غذا می خورند.
کامپیوتر ها می توانند در تکمیل تکالیف مدرسه به فرزندتان کمک کنند، اما گشت و گذار در اینترنت و گذراندن زمان بسیار زیاد در شبکه های اجتماعی ازجمله فیس بوک یا نمایش ویدئو هایی روی آپارات و یوتیوب ازجمله screen time های نامناسب به شمار میآید.
راهنمای Screen Time صحیح
کودکانی که در حال حاضر زیر دو سال هستند نباید هیچ اسکرین تایمی داشته باشند.برای سنین بالای دو سال ۱ تا ۲ ساعت در روز محدود کنید.
چگونه Screen Time را کاهش دهیم
کاهش Screen Time به ۲ ساعت در روز می تواند برای بسیاری از فرزندان سخت باشد. به این خاطر که تماشای تلویزیون تبدیل به بخش بزرگی از فعالیتهای روتین آن ها شده است. اما شما می توانید به فرزندان خود به وسیلهی گفتگو درباره فعالیت های ساکن و خطراتش برای سلامتی شان کمک کنید.برای کاهش Screen Time کافی است
تلویزیون و یا کامپیوتر را از اتاق خواب فرزند خود بردارید.در زمان صرف غذا و یا انجام تکالیف مدرسه اجازه روشن کردن تلویزیون را ندهید.
وقتی که فرزندتان در حال خوردن چیزی است به او اجازه ندهید که تلویزیون نگاه کند و یا از کامپیوتر استفاده کند.
تلویزیون را هرگز برای یک سر و صدای زمینه روشن نگذارید. به جایش از رادیو استفاده کنید یا اصلاً چنین صدایی را ایجاد نکنید.
تصمیم بگیرید که چه برنامه هایی را بر روی تلویزیون تماشا کنید و وقتیکه آن ها تمام شدند تلویزیون را خاموشکنید.
فعالیتهای دیگری را مانند، بازی اسکیت برد، پازل یا قدم زدن در بیرون از خانه را پیشنهاد کنید.
زمانهایی که جلوی صفحات نمایش صرف می کنید را اندازه گیری کنید و تلاش کنید به همان میزان فعالیت هم داشته باشید.
به عنوان یک پدر و مادر خوب یک الگوی خوب برای فرزند خود باشید و شما نیز Screen Time خود را به ۲ ساعت در روز کاهش دهید.
اگر که خیلی سخت است که تلویزیون را روشن نکنید، سعی کنید که عملیات خاموش شدن خودکار را بر روی آن فعال کنید.
خانواده خود را با ۱ هفته بدون تلویزیون به چالش بکشید. سعی کنید در این مدت چیزهایی را پیدا کنید که شما را به تحرک وا داشته و باعث سوختن انرژی شود.
منبع: سایت نظارت بر خانواده