چرا در دنیای باستان چشمان مرده را با سکه می بستند؟

از مصریان باستان تا آمریکایی ها و حتی آفریقایی‌ها و برخی ملل قدیم از سکه برای بستن چشمان مرده ها استفاده می‌کردند. حتی در زمانی این روش در ایران نیز مرسوم بوده است! به هر حال همچنان در گوشه گوشه دنیا و در فرهنگ های مختلف از چنین روشی پس از مرگ و برای بستن چشمان مرده استفاده می‌کنند. البته دلیل استفاده کردن از سکه برای چنین کاری از فرهنگی به فرهنگ دیگر کاملا فرق می‌کند.
سه‌شنبه، 26 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چرا در دنیای باستان چشمان مرده را با سکه می بستند؟
از زمان قدیم، برخی از فرهنگ ها و تمدن ها به ویژه فرهنگ برخاسته از آیین مسیحیت، روی چشمان مرده سنت (cent) و سکه می گذاشتند تا وقتی که جسد خشک شود و نعش جمود یابد.

از مصریان باستان تا آمریکایی ها و حتی آفریقایی ها و برخی ملل قدیم از این روش برای بستن چشمان مردگان استفاده می کردند و دلایل انجام چنین کاری از فرهنگی به فرهنگ دیگر فرق می کرد.

اقوام و نزدیکان فرد از دنیا رفته بر این باور بودند که قرار دادن سکه بر روی چشمان مرده، هزینه ی ورود او به عالم ابدیت را می پردازد.

در برخی از فرهنگ ها معتقد بودند که این روش از چشم در چشم شدن اندوهبار و ترس آور با شخص فقید جلوگیری می کند. آنها می گفتند مرده با چشمان باز در جستجوی یکی از نزدیکان خود است، تا او را همچون خود به دنیای دیگر ببرد، به همین دلیل چشمانش را با سکه ای می پوشاندند که نتواند کسی را انتخاب کند.

برخی دیگر هم می گویند که این کار بر زیبایی جسد می افزاید، به خصوص وقتی که جسد پیش از تشییع در برابر دیدگان سایرین قرار می گرفت.
 
در فرهنگ یونان باستان دلیل دیگری برای قرار دادن سکه در چشمان مرده و یا حتی دهان او بود. این روش مرسوم، وسیله ای برای پرداخت قیمت جا به جا کردن اجساد از نهر سیاه استیکس( عالم زیرین ) بود. از دیدگاه یونانیان باستان ارواح مردگان به غارهای تاریک، دراز و پیچ در پیچ و گذرگاه های زیرزمینی سپرده می شدند و از پنج رودخانه دوزخی می گذشتند، اگر روح صاحب پولی بود ـ که در دهان جسد می‌گذاشتند ـ تا به مراقب (راننده قایق) که شارون نام داشت بپردازد، می‌توانست تا صد روز در نقطه دوردستی از رود استیکس پرسه زند.


منبع: سایت برترینها


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.