ترفندهای هوشمندانه تغذیه کودک

رفتن دانش آموزان به جلسه امتحان با شکم خالی و گرسنه باعث عدم تمرکز او در جلسه امتحان میشود.
پنجشنبه، 5 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ترفندهای هوشمندانه تغذیه کودک
توجه به تغذیه دانش آموزان در زمان امتحانات بسیار مهم و ضروری می باشد با اینکه درس خواندن کودکان چندان نیاز کودکان را به انرژی افزایش نمی دهد، اما استفاده از غذای مناسب و مفید برای او ضروری می باشد. دانش آموزان و حتی بزرگسالان نیاز دارند در طول امتحانات مواد غذایی مصرف نمایند که مواد مغذی مورد نیاز آنها را تامین نماید تا بتوانند سریعتر بیندیشند و حافظه بهتری داشته باشند. و از مصرف غذاهایی که آنها را خواب آلوده مینماید پرهیز نمایند.
 
مصرف غذاهای چرب و سرشار از روغن و غذاهای پرادویه به زمان بیشتری برای هضم شدن نیاز دارند و دانش آموز را تنبل می نماید و نباید پیش از امتحان از آنها استفاده نماید. بادام دانه ای با ارزش برای افزایش تقویت حافظه است و به حفظ آن نیز کمک می نماید. می توان بادام را در طول شب خیساندو صبح پوست آن را گرفت و با عسل طبیعی یا شیر به دانش آموز داد. مصرف انگور نیز باعث تقویت اعصاب، مغز، هوش و حافظه می گردد خرما به دلیل داشتن کلسیم و فسفر فراوان موجب تقویت سلولهای عصبی و مغز و فعالیتهای فکری می باشد.
 
مواد معدنی موجود در شیر و محصولات لبنی، سیب، زردآلو، موز، گریپ فروت، عسل طبیعی، کیوی، پرتقال، آلو، گیلاس، توت فرنگی، انجیر، خرما، سیب زمینی، غلات کامل، دانه های روغنی، سبزیجات برگ سبز، ماهی و گوشت به هوشیاری ذهن کودکان در زمان امتحانات کمک می نماید. استفاده از میان وعده های سبک و مغذی مانند میوه ها، آبمیوه‌های طبیعی، شیرها و مغزها نیز برای از بین بردن خستگی دانش آموزان مفید است.
 
رفتن دانش آموزان به جلسه امتحان با شکم خالی و گرسنه باعث عدم تمرکز او در جلسه امتحان میشود. مصرف غذاهای شور و نمکی مانند پفک و چیپس پیش از امتحان باعث تشنگی می گردد. همچنین غذاهای نفاخ ممکن است باعث دل درد و نفخ شود و نباید مصرف شود.
 
سعی نمائید غذا دادن به کودکان را در وعده های کوچک و سبک انتخاب نمائید چون بچه ها دارای معده کوچک تری نسبت به بزرگسالان می باشند و دادن وعده‌های غذایی سنگین و حجیم در طول روز و در دفعات کم باعث خواب آلودگی دانش آموز شده و او را بی حال می نماید.
 
آماده کردن ناهاری که فرزندتان در مهدکودک یا مدرسه با اشتهای کامل بخورد کار چندان ساده‌ای نیست. اینجاست که باید سیاست مادرانه یا پدرانه تان را به کار بگیرید و دست به کار شوید.
 
این سیاست و ترفندهای هوشمندانه رمز موفقیت شما در تهیه‌ی یک ناهار خوشمزه و بدون استرس است که از طرفی باعث می شود از انتخاب مواد غذایی آماده و صنعتی بپرهیزید و از طرفی مطمئن باشید که فرزندتان غذایش را می خورد. برای آشنایی با این ترفندهای هوشمندانه با ما همراه شوید.
 
شما غذا را برای فرزندتان تهیه می کنید بنابر این نظر او را بپرسید. آنها را به خرید ببرید و بخواهید در تهیهی غذا کمکتان کند. این کار باعث می شود ذائقهی غذایی آنها در مسیر مناسب قرار بگیرد. از این گذشته با این روش فرزندتان غذایی که خودش در تهیه ی آن نقش داشته است را با لذت بیشتری می خورد.
 
وقتی کودکان سر میز ناهارخوری می نشینند چندان به غذا فکر نمی کنند. در واقع تمام هوش و حواسشان به بازی است. یعنی به فکر این هستند سریع چیزی بخورند و سراغ بازی بروند. برای همین سعی کنید آنها را سر میز معطل نکنید و غذاهای مغذی و ساده ای تهیه کنید مثل ساندویچ های برش داده شده، میوه‌های تازه و دسرهای سالم. اگر غذای ساده ای به دستشان ندهید هر روز مجبور خواهید بود ظرف غذای دست نخوردهی او را خالی کنید.
 
اگر برای شام پیتزای سالمی درست کرده اید (یا سفارش داده اید) و تکه هایی از آن مانده است دور نیندازید. خیلی از بچه ها عاشق پیتزای سرد برای ناهار هستند. پاستاهای شب نیز گزینه های خوبی محسوب می شوند. این گونه هم دغدغه «چی درست کنم؟» را از خود دور کرده اید و هم ناهار مورد علاقهی فرزندتان را در ظرف غذایش گذاشته اید.
 
شما غذا را برای فرزندتان تهیه می کنید بنابر این نظر او را بپرسید. آنها را به خرید ببرید و بخواهید در تهیه‌ی غذا کمکتان کند. این کار باعث می شود ذائقهی غذایی آنها در مسیر مناسب قرار بگیرد. اگر از شام مرغ مانده باشد دست به کار شوید و به همراه نخود فرنگی و کاهو ساندویچ درست کنید و داخل ظرف غذایش بگذارید. میوه را فراموش نکنید.
 
پروتئین انرژی بچه ها را در طول روز تأمین می کند. برای همین لازم است غذاهایی تهیه کنید که حاوی گوشت قرمز، پنیر، تخم مرغ، انواع لوبیاها و دانه و مغزها باشند. این مواد غذایی بهترین گزینه برای تأمین پروتئین بچه ها محسوب می شوند. خیلی از بچه ها عاشق تخم مرغ آب پز هستند و برخی دیگر نان و پنیر را با اشتهای خوبی می خورند. همیشه یک مشت کوچک از دانه ها و مغزهای روغنی در جیب‌های کوچکشان بریزید. در نهایت سعی کنید ذائقه ی بچه‌هایتان را به سمت مواد غذایی مغذی و سالم هدایت کنید. میوه را جایگزین هله هوله ها بکنید. دست به کار شوید و خودتان کیک و بیسکویت درست کنید. میوه و سبزیجات سالم را فراموش نکنید.
 
منبع: آشپزی و تغذیه کودکان، فاطمه تقدسی‌نیا، نوید حکمت،صص93-89، چاپ دوم، قم، 1396


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط