تعلیم و تربیت باز
ضعف تعهد به ارزشهای اساسی فرهنگی فقط به تعلیم و تربیت منحصر نیست، بلکه در جامعه بزرگتر منعکس می شود.
پنجشنبه، 12 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ضعف تعهد به ارزشهای اساسی فرهنگی فقط به تعلیم و تربیت منحصر نیست، بلکه در جامعه بزرگتر منعکس می شود. ابهامی که موضوع مربوط به جنگ ویتنام و نقش ایالات متحده در آن را احاطه کرده بود، تنها یکی از نمونه های برجسته آن است. وجود دموکراسی به گفتگوی عمومی در مورد مطالب جاری کشور بستگی دارد، اما بسیاری از ایدهآلیستها معتقدند که اراده جامعه سازماندهی شده برای اجازه دادن به جوانان برای مبارزه با مسؤولان، آن هم زمانی که کشور درگیر جنگ نظامی است، میزان ضعف و شکست تعلیم و تربیت در حفظ حمایت مردمی از ارزشهای اساسی را نشان می دهد.
شاید بهترین تصویر از ادعای رآلیستها، رسوایی واترگیت باشد که مسؤولان دولتی، از جمله رئیس جمهور، دست اندرکار پوشش نهادن بر فعالیتهای سیاسی غیرقانونی و غیراخلاقی بودند. منتقدان، به این واقعیت اشاره می کنند همه کسانی که دست اندرکار این رسوایی بودند از رالیسم معبر مدارس آمریکا گذر کرده بودند. آشکار است که مدارس تا هنوز موفق نشده است ویژگیهایی منشی و ارزشهای بنیادی را که برای رهبری اخلاقی لازم است به شاگردان تلقین کند. مردم می خواهند بدانند، حتی با هشدار ماجرای واترگیت آیا مدارس آمریکا برای برخورد با این چالش چه اقدامی کرده اند. علی رغم همه گفتارها در مورد «برگشت به مسائل بنیادی» و «مسؤولیت پذیری» در تعلیم و تربیت، سؤال جهت دار بسیاری از ناظران رآلیست این است که واقعا چه اقدامی صورت گرفته است.
این شکست هم در سطح محلی و هم در سطح ملی قابل ملاحظه است، اما در امور بین المللی نیز خود را نشان داده است. بسیاری از منتقدان، کاهش قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا را خاطر نشان می کنند. شهروندان آمریکا به دلیل ضعف اقتدار خارجی آن کشور با عملیات نظامی به اسارت رفته اند و ایالات متحده به لحاظ اخلاقی از هر اقدامی ناتوان بوده و توانسته قدرت رهبری سیاسی را که روزگاری دارا بود اعمال کند. همسایگان قدرتمند، کشورهای دیگر را غارت می کنند و ایالات متحده نتوانسته اقتدار رهبری سیاسی خود را حمیل کند. شاید ناامید کننده تر از همه، کاهش قدرت اقتصادی آمریکاست، قدرت اقتصادی که در گذشته بی نظیر بود. این کاهش به گونهای است که توان صنعتی آمریکا، هم اکنون، تحت کنترل کشورهای ضعیفی است که منابع انرژی را در اختیار دارند. بسیار از کشورها، تعلیم و ربیت را ابزاری برای کسب قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی تلقی می کنند و منتقدان شگفت زده مده اند از این که چرا آمریکاییان به جای محدودیتهای فعلی بودجه، با ابراز تعهد نسبت به تعلیم و ربیت، از طریق گسترش سرمایه گذاری و برنامه ریزی، از این منبع استفاده نمی کنند.
یکی از وحشتناک ترین پیامدهای این ماجرا، آنگونه که برجستگانی از قبیل آدمیرال هیمن و می. ریکاور مکرر گفته اند، این است که استعداد ارزشمندترین منابع ما - یعنی تیزهوشان - تلف می شود. «دوره های ضعیف تر» و «هوسبازی و تجملات»، با تنزل دادن تیزهوشان در سطح دیگران، شرفت شاگردان ممتاز را محدود کرده است. متون درسی با مواد خواندنی ساده و مضامینی تناسب با «میانگین» خیالی دانش آموزان، نشانی از این حقیقت دارد. چنین اقداماتی به جای این که باگردان را تا سطح توانایی تحصیلی ارتقا دهد، تنها تا سطح میانگین «قابل قبول» تنزل می دهد.
نظرگاه کلاسیکی مفسران جدید رآلیست، از رویکردی به نام «کتابهای بزرگ جهان غرب» حمایت میکند. این رویکرد را چهره هایی از قبیل رابرت هاتکینز و مرتایمر آدلر ابراز کرده اند. ها بر فهم حقایق پایدار و علومی که با گذر زمان به ما رسیده تأکید می کنند. بنابراین، برنامه باید دور و بر همان آثار بزرگ، طراحی شود؛ آثاری که حتی ممکن است برخی قرنها قدمت داشته باشد، اما هنوز شناخت بنیادی در مورد وجود فرد و جامعه، مؤسسات انسانی، تلاشهای اخلاقی و انسانی و نظم طبیعی ارائه می کند. کالج اس.تی. جان در آناپولی چنین برنامهای را در دست اقدام دارد و نمونه خوبی از هواداران تعلیم و تربیت است که نسبت به رآلیسم کلاسیک نظر مساعد دارد. در این کالج، شاگردان آثار کلاسیک را می خوانند، آن را تحلیل می کنند و سپس در درک مسائل جاری به کار می برند. هر چند کتابی با قدمت کمتر از پنجاه سال در فهرست رسمی «کتابهای بزرگ» قرار ندارد، اما شاگردان را تشویق می کنند که آثار نویسندگان متأخری از قبیل فولکنر و همینگوی را نیز به عنوان کتاب جایگزین مطالعه کنند. در این کالج، بر مطالعه آثار کلاسیک و جدیدی تأکید می شود که مربوط به حقایق کلی است و در همه زمانها و مکانها برای مردم مفید است.
منبع: مبانی فلسفی تعلیم وتربیت، هوارد آ. اوزمن و ساموئل ام. کراور،مترجمان: غلامرضا متقی فر، هادی حسین خانی، عبدالرضا ضرابی، محمدصادق موسوی نسب و هادی رزاقی، صص112-110، انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمة الله علیه، قم، چاپ دوم، 1387
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
فلسفه تحلیلی و تعلیم و تربیت (قسمت اول)
جمعه، 11 بهمن 1398
مطالعات عینی در تعلیم و تربیت
پنجشنبه، 12 دی 1398
نقش آزمون در تعلیم و تربیت
پنجشنبه، 12 دی 1398
منتقدان رالیسم
پنجشنبه، 12 دی 1398
روشهای تعلیم و تربیت
پنجشنبه، 12 دی 1398
اهمیت شناخت جهان مادی
پنجشنبه، 12 دی 1398
رآلیسم در فرهنگ غرب
سهشنبه، 10 دی 1398
فلسفه ی تربیتی کانت و مبانی آن
دوشنبه، 13 آبان 1392
فلسفه ی تحلیلی و تأثیر آن بر فلسفه ی تعلیم و تربیت (2)
پنجشنبه، 9 آبان 1392
فلسفه ی تحلیلی و تأثیر آن بر فلسفه ی تعلیم و تربیت (1)
پنجشنبه، 9 آبان 1392
تازه های مقالات
هنر و زیبایى از منظر دین در بیان آیت الله جوادى آملى
بررسی بحث حجاب در دانشگاه و عدم رعایت آن در جامعه دانشجویی
علت بی غیرتی برخی مردان و نحوه تعامل با چنین همسری
در اقدام به طلاق، اولویت با کدامیک: منافع والدین یا فرزندان؟!
چه چیزهایی موجب رضایتمندی در زندگی می شوند؟
حضرت زهرا (س) حلقه ارتباط و اتصال در عالم هستی
پیوند خوشنویسی و کتابت قرآن
مقایسه سودآوری اتریوم و سولانا
سیر خط فارسی باستان
یاد مادر از زبان فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها)
بیشترین بازدید هفته
نحوه خواندن نماز والدین
خلاصه ای از زندگی مولانا
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
دلنوشتههایی به مناسبت هفته بسیج
داستان های کوتاه از پیامبر اکرم (ص)
چگونه تعداد پروتونها، نوترونها و الکترونها را تشخیص دهیم؟
پیش شماره شهر های استان تهران
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
پیش شماره شهر های استان گیلان
موارد بیشتر برای شما
خیابانی: آقای بیرانوند! من بخواهم از نام بردن تو معروف بشوم؟ خاک بر سر من!
توضیحات وزیر رفاه در خصوص عدم پرداخت یارانه
حمله پهپادی حزب الله به ساختمانی در نهاریا
مراسم تشییع شهید امنیت وحید اکبریان در گرگان
به رگبار بستن اتوبوس توسط اشرار در محور زاهدان به چابهار
دبیرکل حزبالله: هزینۀ حمله به بیروت هدف قراردادن تلآویو است
گروسی: فردو جای خطرناکی نیست
گروسی: گفتگوها با ایران بسیار سازنده بود و باید ادامه پیدا کند
گروسی: در پارچین و طالقان سایتهای هستهای نیست
گروسی: ایران توقف افزایش ذخایر ۶۰ درصد را پذیرفته است
سورپرایز سردار آزمون برای تولد امیر قلعهنویی
رهبر انقلاب: حوزه علمیه باید در مورد نحوه حکمرانی و پدیدههای جدید نظر بدهد
حملات خمپارهای سرایاالقدس علیه مواضع دشمن در جبالیا
کنایه علی لاریجانی به حملات تهدیدآمیز صهیونیستها
شاهد عظمت شخصیت رهبر انقلاب در تصمیماتی مثل وعده صادق بودهام