ظهور اسلام
کسانی که خواست خدا را تعقیب کنند، برای همیشه در بهشت، یعنی جایی که چشمههای جاری، نوشیدنیهای لذت بخش، متنعم خواهند شد
يکشنبه، 15 دی 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اما عامه مردم محلی پیامهای او را به درستی دریافت نکردند. لذا حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) و یارانش برای این که از شکنجه و آزار در امان باشند، در سال ۶۲۲ میلادی مجبور شدند از مکه به یثرب که امروزه مدینه نام دارد بروند. این حرکت مسلمانان به مدینه، از همان زمان، «هجرت» نام گرفت. در این جامعه جدید، حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) از سلطه و قدرت فراوانی برخوردار شد.
هشت سال بعد از ترک مکه، به آن جا برگشت و با قدرت نظامی، آن را فتح کرد. او تمام بتها را از کعبه بیرون ریخت و مکه به شهر مقدس اسلام تبدیل شد. سپس تلاش کرد قبایل عرب را متحد کند و آنها را تحت یک ملیت که حاکمیت آن با اراده الله باشد در آورد. بعد از رحلت حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم)، ابوبکر سخنان و مواعظ او را در کتابی با عنوان قرآن که به معنای «خواندن» است جمع آوری کرد. به نظر مسلمانان هر سخنی در قرآن، سخن خداست که به وسیله فرشته او جبرئیل نازل شده است. قرآن به عربی کلاسیک نوشته شده و غالب مسلمانان اعتقاد دارند که نمی توان قرآن را به زبان دیگر ترجمه کرد. رشد روزافزون اسلام را از جهتی می توان به اندیشههای قرآن که انسانهای درمانده، فقیر و مستضعف را بدون توجه به نژاد، رنگ یا ملیت مخاطب قرار می دهد، نسبت داد. همچنین، قرآن هرگونه واسطه ای بین خدا و انسان را نفی می کند. هر انسانی، هر چند گناهکار، می تواند به درگاه خداوند استغاثه کند و کسی مجبور نیست برای سخن گفتن با خدا به مسجد برود.
به اعتقاد حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) کارهای خداوند کاملا هدفمند است. او اشیا را آفرید تا این که به اهداف مورد نظر دست یابد. قرآن به مسلمانان می گوید هر انسانی باید برای روز داوری، روزی که خدا در مورد تمام انسانها داوری می کند، تلاش نماید. کسانی که خواست خدا را تعقیب کنند، برای همیشه در بهشت، یعنی جایی که چشمه های جاری، نوشیدنیهای لذت بخش، غذا و الذات محسوس وجود دارد، متنعم خواهند شد، ولی کسانی که به خواست خدا تن ندهند، آتش و رنج و عذاب همیشگی جهنم در انتظار آنان است. به طور کلی وظایف دینی مسلمانان در «پنج رکن» بیان شده است:
1. عقاید؛ مسلمانان ایمان خود را این گونه ابراز می کنند «شهادت می دهم که جز الله خدایی نیست و حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) پیامبر اوست.»
٢. نماز؛ حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) نماز رسمی را شبانه روزی پنج بار واجب کرده است: قبل از طلوع آفتاب، ظهر، عصر، پس از غروب آفتاب و بعد از فرا رسیدن شب.
٣. روزها برای همه مردم روزه گرفتن در ماه رمضان واجب است. هنگام روزه، بین طلوع خورشید و غروب خورشید، کسی نباید بخورد یا بیاشامد.
۴. خیرات؛ مسلمانان تشویق می شوند که بین فقرا کالا و پول تقسیم و از مدارس و مساجد حمایت مالی کنند. انفاق در اسلام بر دو قسم است: انفاق واجب که مقصود از آن خمس و زکات و... است و انفاق مستحب. مؤلف محترم در این جا با تعسر «تشویق» فقط به ذکر انفاق مستحب اکتفا کرده است.
۵. حج؛ حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) به پیروانش توصیه می کند که هر سال به شهر مقدس مکه بروند یا حداقل در طول عمر خود، یک بار به مکه مشرف شوند. بر هر مسلمانی در طول عمر، در صورتی که واجد شرایط شود، تنها یک بار حج، واجب و بیش از یک بار مستحب است.
در دین اسلام نیز مانند سایر ادیان، اصلاحات مهمی به عمل آمده که اصلاح آموزش عالی مسلمانان و ارائه اصول اساسی اسلام به شیوه ای قابل پذیرش برای دنیای جدید، از جمله تغییرات عمده آن بوده است. تضاد ظاهری بین حاکمیت علمی و حاکمیت دینی به حداقل رسیده و تعلیم و تربیت غیر دینی گسترش پیدا کرده است. اچ. . آر. گیب می گوید مواضع متداول اسلام با مواضع قرن هیجدهم در مورد اصول اساسی مسیحیت مشابه است و در خلال چند قرن گذشته گسترش تعلیم و تربیت غیر دینی، مسلمانان را در معرض همان تأثیراتی قرار داده که تفکر غربی را از پایه دگرگون کرده است.
یادآور می شود که مقایسه اسلام - در ایجاد اصلاحات (reforms) - با سایر ادیان موجود در دنیا، قیاس مع الفارق است. چون آنچه امروزه به نام دین در میان غیر مسلمانان رایج است، یا منشأ وحیانی نداشته، مثل برخی آیینها که در همین فصل ذکر شد یا اگر منشأ آن وحی بوده، دست تحریف، درصد زیادی از واقعیات اولیه آن را دگرگون کرده است، اما واقعیات تاریخی و برخی شواهد دیگر از قبیل تعبد به آیات - گواهی میدهد که در منابع اصیل اسلامی از قبیل قرآن، تحریف رسوخ نکرده و اصلاح بنیادی به آن معنا که مثلا در مورد مسیحیت سنتی و معاصر معنا دارد، در مورد اسلام بی معناست، هر چند اصلاحاتی را که مؤلف محترم، به عنوان نمونه از آن یاد می کند، اصلاح در شیوههاست، نه بنیادها و تا این حد قابل پذیرش است.
منبع: مبانی فلسفی تعلیم وتربیت، هوارد آ. اوزمن و ساموئل ام. کراور،مترجمان: غلامرضا متقی فر، هادی حسین خانی، عبدالرضا ضرابی، محمدصادق موسوی نسب و هادی رزاقی، صص183-180، انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمة الله علیه، قم، چاپ دوم، 1387
مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
امكان يا امتناع حكمت سياسي متعاليه
چهارشنبه، 5 تير 1387
فيلسوف گفت و گو(1)
چهارشنبه، 5 تير 1387
جلوه ی زواره
شنبه، 7 ارديبهشت 1387
خواجه نصیرالدین طوسی(۶۷۲-۵۹۸)
پنجشنبه، 22 فروردين 1387
فلسفه اي از دل نور و ظلمت
دوشنبه، 12 فروردين 1387
حكمت متعاليه صدرايي، فلسفه حال و آينده
شنبه، 11 اسفند 1386
فيلسوفي كه وحي، شهود و عقل را در هم آميخت
شنبه، 11 اسفند 1386
تأملي در آرا و انديشه هاي حكمي - فلسفي ابوعلي سينا
شنبه، 4 اسفند 1386
بوعلي ؛ نابغه اي جاويدان
شنبه، 4 اسفند 1386
ملاصدرا و انسجام معرفتى و فرهنگى ايران
دوشنبه، 29 بهمن 1386
تازه های مقالات
دانلود سریال ایرانی خارجی – دانلود کارتون جدید upko – فیلم جدید رایگان + پخش آنلاین
چهاردیواری ولایت (امنیت) از منظر حضرت زهرا (س)
روش و آداب ختم یا لطیف
روش و آداب ختم یا ذوالجلال و الاکرام + متن و صوت
بهترین زمان برای پرواز به شیراز؛ راهنمای سفر
میثاق نامه حضرت زهرا (س) و امتحان قبل از خلفت
بررسی دکوراسیون اتاقهای هتل پارسیان استقلال
بصیرت و تبیین به روایت حضرت زهرا (س)
پارچه بافت چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چشم انداز جذاب پایتخت از هتل ارم تهران
بیشترین بازدید هفته
محل ولادت امام علی علیه السلام کجاست؟
داستان انار خواستن حضرت زهرا(س) از امام علی(ع)
نحوه خواندن نماز والدین
داستان های کوتاه از پیامبر اکرم (ص)
چهار زن برگزیده عالم
اقدامات مهم و اورژانسی پس از چنگ زدن گربه
اهل سنت چگونه نماز می خوانند؟
یاد مادر از زبان فرزندان حضرت زهرا (سلام الله علیها)
نماز استغاثه امام زمان (عج) را چگونه بخوانیم؟
زنگ اشغال برای برخی تماس گیرندگان
موارد بیشتر برای شما
حکمت | نامه امام صادق به شیعیان / استاد رفیعی
دانلود سریال ایرانی خارجی – دانلود کارتون جدید upko – فیلم جدید رایگان + پخش آنلاین
جزئیات دستگیری عاملان آزار و اذیت دختر جوان در یاسوج
خداحافظی چینیها با پول نقد
آیا بیماری HPV در ایران شیوع دارد؟
پرطرفدارترین صنایع دستی ایرانی در جهان
بمباران تروریستها در جاده حلب به دمشق
پروین: پرسپولیس مقابل الشرطه خوب بازی نکرد
گزارش وکیل مدافع تروریستها
نماهنگ بی مادری با نوای علی کربلایی
نقض آتشبس از سوی رژیم صهیونیستی در لبنان
سخنگو کمیسیون تلفیق: بنزین سال آینده گران نمیشود
بقایی: پیام صریح ایران به ترکیه ابلاغ شد
چگونه یک مبلغ حوزه علمیه بساط مخدر را برچید؟
حملات خمپارهای در محور نتساریم توسط سریاالقدس