بررسی علل تحریم حزب الله از سوی آمریکا

طرح تحریم حزب الله از سوی آمریکا که در هفته های اخیر نگرانی های زیادی را در داخل لبنان به وجود آورده است در واقع شامل ارائه تدابیر جدیدی برای اجرای سفت و سخت تحریم هایی است که از سال ۲۰۱۱ یعنی پس از همکاری نظامی حزب الله با دولت سوریه، از سوی آمریکا آغاز شد.
سه‌شنبه، 1 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بررسی علل تحریم حزب الله از سوی آمریکا

چرا حزب الله باید تحریم شود

هجمه گسترده ضد حزب‌ الله که عربستان آن را از طریق اظهارات مسئولان خود از جمله السبهان دنبال می کند، نشان می‌ دهد که فعالیت‌ های گسترده‌ ای برای مهار داخلی و خارجی آن با ابزار زور دنبال می شود.

هجمه منطقه‌ ای و بین‌ المللی ملموس و گسترده در محافل بین‌ المللی و دیپلماتیک داخلی ضد حزب‌ الله لبنان نشان دهنده ادامه مرحله جدیدی از تعامل بین‌ المللی با موجودیت و گزینه ای است که بخشی اساسی از ساختار مردم لبنان را تشکیل می دهد. البته بیشتر بازیگران بین‌ المللی به ویژه اروپایی‌ ها با این گزینه کنار آمده اند و دیدارهای مکرر با مسئولان حزب‌ الله داشته اند و آن را شاخه سیاسی و یکی از طرف‌ های اصلی سیاسی و فراکسیون‌ های حزبی فعال در عرصه داخلی لبنان می‌ دانند. با این وجود امروز اولویت قرار دادن شاخه سیاسی حزب‌ الله در لیست گروه های تروریستی به عنوان راه ‌حل و عامل بازدارنده در برابر اقدامات منطقه‌ ای و داخلی حزب الله در میان برخی طرف‌ های بین‌ المللی مطرح شده است.
 
عرصه تحولات داخلی لبنان و روی کار آمدن میشل عون در ریاست جمهوری لبنان بدون توانایی کشورهای عربی و منطقه‌ ای برای اعتراض به این موضوع نشان می‌ دهد که آنها در برابر این واقعیت تسلیم شده‌ اند که نادیده گرفتن حضور و نفوذ حزب‌ الله در عرصه داخلی لبنان غیرممکن است. موضوع همزیستی با این واقعیت که حزب الله به عرصه منطقه‌ ای تحمیل کرده ، در شرایط کنونی بیش از پیش روشن است. این موضوع خواه ناشی از نقش نظامی مستقیم این حزب در سوریه و عراق است. علاوه بر این که تعدادی از عناصر حزب‌ الله اعلام می کنند که گروه‌ های مبارز و مردمی در یمن (الحوثی)  آموزش های نظامی خود را به دست عناصر حزب الله می بینند. از سوی دیگر خطر این موضوع هنگامی بیشتر می شود که حزب الله به عنوان الگویی برای طرف های مختلف در کشورهای مجاور مطرح می شود.

این الگو در شرایط کنونی در نمونه الحشد الشعبی به عنوان یک جریان مسلح مبارزه کننده با تروریسم خود را نشان داده است. در یمن نیز همین اتفاق تکرار شده است. این موضوع اظهارات محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی را تفسیر می کند که در گفت‌ و گو با رویترز تأکید کرد که جنگ یمن برای جلوگیری از تبدیل شدن حوثی ها به حزب الله دیگر در مجاورت مرزهای عربستان ادامه خواهد داشت. وی در این رابطه تأکید کرد: ما به جنگ ادامه خواهیم داد تا اینکه مطمئن شویم گروهی مانند حزب‌ الله جدید در آنجا به وجود نخواهد آمد ، چرا که یمن خطرناک‌ تر از لبنان است.

بن سلمان توضیح داد که موقعیت جغرافیایی یمن بسیار با اهمیت است ، چرا که مشرف به تنگه باب المندب است و اگر در آنجا اتفاقی رخ دهد ۱۰ درصد از تجارت جهانی متوقف خواهد شد و این یک بحران است.

بن سلمان  به خطر حوثی ها و شکست عربستان تا این لحظه در ساکت کردن و از بین بردن توانمندی‌ های آنها اذعان کرد ، اما شکست دیگر را هنگامی پذیرفت که حوثی ها را با حزب الله مقایسه کرد و به این ترتیب شرایط خود را مشابه واقعیت های مرزی اسرائیل قرار داد. حزب‌ الله و موجودیت آن چه از جبهه جنوب لبنان یا جنوب سوریه در درجه اول و آخر تهدید و خطری برای اسرائیل به شمار می‌ رود.

به این ترتیب مشخص شد که اظهارات تامر السبهان وزیر سعودی بیهوده نبود و این اظهارات در خصوص حزب الله که همچنان ادامه دارد، یکی از گزینه های اصلی است که برای هدف قرار دادن حزب الله دنبال می شود . مهم‌ تر از همه اینکه این اظهارات موضع رسمی عربستان است که همچنان دچار رفتارهای دوگانه نسبت به لبنان است و از یک طرف اظهارات این‌ چنینی رامطرح می کند و از طرف دیگر از دولت سعد حریری که برگرفته از تفاهم وی با حزب الله است، حمایت می کند. به این ترتیب عربستان دچار سرخوردگی جدی در مورد حریری شده و می خواهد نقش حزب الله و امتداد آن را از نقش حریری جدا کند.  

هجمه گسترده ضد حزب‌ الله که عربستان آن را از طریق اظهارات مسئولان خود از جمله السبهان دنبال می کند، نشان می‌ دهد که فعالیت‌ های گسترده‌ ای برای مهار داخلی و خارجی آن با ابزار زور دنبال می شود. تازه ترین این هجمه ها اظهارات السبهان است که در یکی از سایت‌ های اجتماعی خواستار مهار حزب‌الله شد و تأکید کرد که کسانی که در ابعاد سیاسی و اقتصادی و رسانه‌ ای با این حزب کار می‌ کنند، باید مجازات شوند.

در همین راستا آمریکا نیز از رئیس کمسیون مبارزه با تروریسم در کنگره این کشور خواست تا قانونی را اعمال کند تا اروپایی‌ ها را تشویق به قرار دادن حزب‌ الله در لیست گروه‌ های تروریستی بنمایند.

سوال در رابطه با این هجمه گسترده نشان می‌ دهد که حزب‌ الله به اولویت‌ اول کشورهایی تبدیل شده است که در جنگ‌ های منطقه مشارکت دارند و به این یقین رسیده‌ اند که حزب‌ الله عامل اصلی شکست آنها است یا نقش فعال و تأثیرگذاری در شکست پروژه‌ های آنها ایفا می‌ کند. آمریکایی‌ ها حزب‌ الله را دست راست ایران می دانند. در نتیجه پیام این جنگ با تحریم حزب الله با اجماع جهانی و منطقه ای به پایان می رسد که تا این لحظه بیش از اینکه شبیه به یک واقعیت باشد، به اقدامی رسانه ای تبدیل شده است.

روزانا رمال نویسنده این مقاله به نقل از اظهارات منابع  عالی رتبه در گفتگو با روزنامه البناء لبنان تاکید کرد که برخی جریان‌ های ۱۴ مارس و برخی از عناصر سابق این جریان که ارتباط خوبی با آمریکایی‌ ها دارند ، پیش ‌از این نسبت به این موضوع اطلاع داشتند و از منابع آمریکایی اطلاع پیدا کرده بودند که تحریم ها ضد این حزب و کسانی که با آن در ابعاد  رسانه‌ ای و سیاسی و اقتصادی همکاری کنند، قطعا اعمال خواهد شد. این تحریم ها در چارچوبی گسترده تر دنبال می شود.

آنها در همین راستا نشست‌ هایی را برای بررسی وعده جدید آمریکا برگزار کرده بودند و امروز کنگره و مسئولان آمریکایی و السبهان این انگیزه را فاش کردند.

حمله بی‌ سابقه به حزب‌ الله لبنان در شرایط کنونی برای منحرف کردن افکار عمومی از شکست در سوریه و منطقه دنبال می شود. آنهم در شرایطی که جنگ کنونی به سمت سازش سیاسی می رود و طبعا خبر تحریم حزب الله به عنوان خبر اول می‌ تواند بخشی از واقعیت‌ های شکست مفتضحانه آنها در طول ۷ سال را مخفی کند.


منبع: سایت عصر شیعه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط