راه و چاه عطاري

استفاده درماني از انواع گل‌ها و گياهان به صدها و حتي هزاران سال پيش برمي‌گردد. بشر از ديرباز تاکنون براي درمان انواع امراض خود از سردرد و دل‌درد گرفته تا کم‌خوني و سرماخوردگي از ريشه، برگ، ميوه و حتي تنه درختان و گياهان استفاده مي‌کرده است. به تدريج و با توليد انبوه داروهاي شيميايي استفاده از گياهان دارويي کمي به فراموشي سپرده شد اما چند دهه‌اي است که مردم با مشاهده عوارض گوناگون داروهاي شيميايي که گاه به خاطر مصرف خودسرانه بيش از اندازه خودشان هم به
دوشنبه، 23 آذر 1388
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راه و چاه عطاري
راه و چاه عطاري
راه و چاه عطاري

نویسنده : ندا احمدلو




18 نکته‌ درباره خريد و مصرف گياهان دارويي

استفاده درماني از انواع گل‌ها و گياهان به صدها و حتي هزاران سال پيش برمي‌گردد. بشر از ديرباز تاکنون براي درمان انواع امراض خود از سردرد و دل‌درد گرفته تا کم‌خوني و سرماخوردگي از ريشه، برگ، ميوه و حتي تنه درختان و گياهان استفاده مي‌کرده است. به تدريج و با توليد انبوه داروهاي شيميايي استفاده از گياهان دارويي کمي به فراموشي سپرده شد اما چند دهه‌اي است که مردم با مشاهده عوارض گوناگون داروهاي شيميايي که گاه به خاطر مصرف خودسرانه بيش از اندازه خودشان هم به وجود مي‌آيند، دوباره به طب سنتي و آن هم از نوع گياهي‌اش رو آورده‌اند.

افتتاح دانشکده طب سنتي در تهران

چند سالي است که پزشکان، داروسازان و متخصصان امر به تحقيقات گسترده‌اي در مورد پرورش و استفاده از گياهان به عنوان دارو دست زده‌اند. تا حدود چند سال پيش مردم تنها از داروهاي گياهي که عوارض کمتري هم داشتند، استفاده مي‌کردند و امروزه هم پرورش اين نوع گياهان به علت اينکه پايه و تشکيل‌دهنده بسياري از داروهاي شيميايي محسوب مي‌شوند، در سراسر دنيا و کشور خودمان افزايش پيدا کرده است. به همين خاطر در دانشگاه‌هاي علوم‌پزشکي مختلف کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکي ايران، دوره‌هاي مختلف طب سنتي براي پزشکان و دوره‌هاي داروسازي سنتي براي داروسازان برگزار شده است. دانشگاه علوم‌پزشکي شهيد بهشتي هم که چندي پيش دو کنگره در زمينه طب مکمل که عمدتا به تحقيق درباره گياهان دارويي اختصاص داشت، برگزار کرد اما مهم‌ترين اقدام را مي‌توان افتتاح اولين دانشکده طب سنتي وابسته به دانشگاه علوم پزشکي تهران دانست که چند سالي است فعاليت خود را آغاز کرده است و اين نشان‌دهنده اهميت گياهان در چرخه درماني است.

اگر به عطاري مي‌رويد...

عطاري رفتن آدابي دارد و استفاده از گياهان دارويي هم محدوديت‌هايي دارد که اگر شما اين محدوديت‌ها و آن آداب را نشناسيد، به دردسر مي‌افتيد و گاهي عوارض داروهاي گياهي دامن‌گيرتان مي‌شود که براي جبرانش بايد ده‌ها قرص و شربت مختلف مصرف کنيد. حالا اگر مي‌خواهيد با آداب عطاري رفتن آشنا شويد، اين 18 نکته را بخوانيد:
1 حتما با توصيه و مشورت يک پزشک متخصص اقدام به تهيه گياهان دارويي کنيد و حرف همسايه و دوست و فاميل‌تان را جواز ورود به عطاري ندانيد.
2 به عطاري‌هايي برويد که جواز کسب و پروانه کار عطار روي ديوارش نصب شده باشد چون همه عطاري‌ها تحت پوشش صنف خواربارفروشان (که عطاري يکي از زيرمجموعه‌هايش است) نبوده و در نتيجه مورد تاييد نهادهاي بهداشتي نيستند.
3 شما بايد از عطاري، فقط گياهاني که هيچ‌گونه فعل و انفعالي رويشان انجام نشده است، بخريد. خريد انواع عرقيات هم از عطاري‌ها مجاز است اما حواس‌تان باشد که فروش هر گونه قرص، شربت، پودر يا قطره در عطاري‌ها غيرقانوني و غيربهداشتي است.
4 عطار حق فروش داروهاي ترکيبي يا دست‌ساز را به شما ندارد.
5 بهتر است از عطاري‌هايي خريد کنيد که نور آفتاب مستقيم روي محصولات‌شان نمي‌تابد.
6چون علم به خواص گياهان دارويي معمولا سينه به سينه بين افراد منتقل شده است، بهتر است که از عطارهاي باتجربه‌تر خريد کنيد.
7اگر در حال مصرف داروهاي شيميايي هستيد و قصد استفاده از داروي گياهي را هم داريد، حتما پزشک‌تان را در جريان بگذاريد زيرا تداخل دارويي ممکن است به ضررتان تمام شود.
8 بهتر است داروهاي گياهي را به صورت بسته‌بندي شده و نه فله‌اي از عطاري تهيه کنيد. گياهان بايد به صورت کاملا خشک و در بسته‌هاي نايلوني پلمپ شده در اختيارتان قرار گيرند.
9 درون بسته‌ها بايد کاغذي محتوي اسم گياه، نام شرکت توليدکننده، تاريخ توليد و انقضاء، مجوز و پروانه ساخت گياه و همچنين علامت مهر استاندارد، قرار داشته باشد.
10 اگر دستورالعمل استفاده از گياه روي بسته‌اش نوشته نشده بود، از عطار بخواهيد نحوه استفاده از آن را به شما بگويد. اينکه بايد به صورت بخور مصرف‌اش کنيد يا از دم‌کرده‌اش استفاده کنيد.
11 بعد از باز کردن نايلون، گياه دارويي‌تان را درون يک شيشه دردار و به دور از نور خورشيد و رطوبت نگهداري کنيد.
12 اگر قصد خريدن عرقيات را از عطاري‌ها داريد، سعي کنيد انواعي که در بطري‌هاي شيشه‌اي هستند را انتخاب کنيد. نگهداري عرقيات در بطري‌هاي شيشه‌اي بهتر از بطري‌هاي پلاستيکي است.
13در شيشه عرقيات بايد پلمپ شده باشند و تمام مشخصاتي که براي گياهان در مورد دهم ذکر شد، روي بطري عرق نوشته شده باشد.
14 بهتر است که عرقيات را در بطري‌هاي شيشه‌اي با در محکم و داخل يخچال نگهداري کنيد.
15مصرف بيش از 2 ليوان از عرقيات در روز، توصيه نمي‌شود.
16اگر مقدار مناسب مصرف و عوارض جانبي روي بسته‌ها يا شيشه‌ها نوشته شده نبوده، از عطار بخواهيد که به شما عوارض و ميزان مناسب مصرف را بگويد. البته بهتر است که در اين زمينه با يک پزشک مشورت کنيد.
17بهتر است بدانيد که فروش داروهاي چاقي و لاغري و ترک اعتياد در عطاري‌ها ممنوع است.
18و به‌عنوان آخرين نکته‌ اينکه به هيچ عنوان داروهاي گياهي را خودسرانه مصرف نکنيد و بدانيد که مثلا اثربخشي گياهي مانند 4 تخمه در درمان سرماخوردگي در کنار مصرف داروي موردنياز است و گياهان به تنهايي قادر به مهار تمام بيماري‌ها نيستند.
منبع:http://www.salamatiran.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما