راهکارهایی برای کنار آمدن با سندروم شوهر بازنشسته

آیا می‌دانستید اختلالی به نام «سندرم شوهر بازنشسته» هم وجود دارد؟ این سندرم، زنان خانه داری را تحت تاثیر قرار می‌دهد که شوهران‌شان بازنشسته شده و حالا هر روز در خانه هستند.
يکشنبه، 24 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهایی برای کنار آمدن با سندروم شوهر بازنشسته

چگونه شوهرتان را که به تازگی بازنشسته شده است همراهی کنید؟

اگر شما به عنوان کدبانوی باسابقه یک خانه، عادت دارید تا همه کارهای خانه را به تنهایی انجام دهید، یا حضور مداوم شوهرتان در خانه شما را کلافه می کند باید درباره ی دوران بازنشستگی مرد خانه تان تجدید نظر کنید. این دوران از جمله دوران حساس در بین زوجین می باشد.
 

دوران بازنشستگی و چگونگی گذراندن آن

دوره بازنشستگی به مقدار کافی برای مردها می تواند دوره جدید و استرس زایی باشد، امّا همین که خیال مرد از محیطی که بعد از این قرار است بیشتر از هر جای دیگری میزبان او باشد، راحت و آرام باشد، او حتماً بهتر و آسان تر با مسئله کنار خواهد آمد. خانه، کانون آرامش است و افراد باید با برنامه ریزی و مطالعه، این آرامش را ایجاد کرده و تداوم بخشند.

راهکارهایی برای کنار آمدن با سندروم شوهر بازنشسته
 
نگاهتان را تغییر دهید
یک بار مسیر درست کردن غذا را مرور کنید. فرض کنید یک نفر کنار شما بایستد و مدام شما را سوال پیچ کند که این مقدار گوشت زیاد نبود؟ این حجم خامه برای سلامتی خوب است؟ کتری آب داره؟ زیر کتری نسوزه؟ مگر دکتر نگفت نمک را از غذا حذف کنیم؟ همه این سوال ها می توانند ادامه داشته باشند.

امّا حوصله شما تا کجا کشش دارد که این حجم از فشار بیرونی را تحمل کند؟ این سوألات برای خانم هایی که همسرانشان بازنشسته شده اند، کاملاً آشناست. اینجا نقطه حساسی است که اگر با آن درست برخورد نکنید، این دوره جدید از زندگی مشترک با چالش مواجه خواهد شد.

برای شروع می توانید از همین کارهای ساده آشپزخانه به عنوان سکوی پرتاب استفاده کنید. پیشقدم شوید و کارهای ساده ای را به مرد زندگی تان بدهید؛ کارهایی مانند خرد کردن گردوهای خورش فسنجان، شستن میوه ها، بسته بندی گوشت های تازه خریداری شده و غیره.
 
کنار بکشید
از بعضی از کارهای خانه انصراف بدهید تا شوهر شما به دلخواه و علاقه خودش قسمتی از آنها را به عهده بگیرد و این روزها احساس بیکاری و کسالت به او دست ندهد. به عنوان مثال اگر تا قبل از این خودتان شارژ آپارتمان را تحویل می دادید، حالا از همسرتان بخواهید تا آن را به مدیر ساختمان بدهد.

اگر برای انجام کارهایی مانند تعمیر یا راه اندازی و جمع آوری ( کولر ، بخاری ، شوفاژ ) به فرزندان یا تعمیر کار مراجعه می کردید، از امروز بخواهید که ایشان این کارها را انجام دهند. یا ساده تر از این ها، اگر تمام خریدهای ریز و درشت خانه به پای شما نوشته شده بود، از امروز این کارها را به ایشان بسپارید.

البته یادتان باشد که در همه این مراحل مراقب باشید عزت نفس و غرور شوهرتان خدشه دار نشود و با او با محبت و احترام برخورد کنید.
 
راهکارهایی برای کنار آمدن با سندروم شوهر بازنشسته
 
وقت های خالی
شما بعد از این وقت های خالی بسیار زیادی را با هم تجربه خواهید کرد. نمی توان توقع داشت که فرزندان و اقوام و دوستان شما برنامه زندگی تان را بدانند و هر زمان که خواستید در خانه شما حضور داشته باشند. خودتان حرکت اوّل را انجام دهید. فهرستی از کارهای مورد علاقه دو نفره تان درست کنید و با هم سراغ آنها بروید. موزه ها گزینه های بسیار خوبی برای روزها و صبح های اوّل بازنشستگی هستند.

پارک های سرسبز را فراموش نکنید. حتی گام را فراتر از این نهاده سراغ سفرهای جدید بروید. این بار مسیرهایی را تجربه کنید که تا قبل از این فرصتی برای رفتن به آنها نداشته اید. ورزش را فراموش نکنید، همراه داشتن یک نفر موافق در این مسیر، بهترین گزینه برای ادامه دار بودن این برنامه است.

مساجد، خیریه ها و سازمان های مردم نهاد هم، از جمله جاهایی هستند که به وقت خالی و تجربه زیاد شما احتیاج دارند و از آن استقبال می کنند. برنامه های تلویزیون را هم، نوبتی دنبال کنید، مثلا اگر شوهرتان شب ها فوتبال نگاه می کند شما تکرار سریال ها را روز تماشا کنید.
 
برنامه ریزی مالی
بعد از این شما هستید و مخارج خانه و حقوق بازنشستگی. اگر بدون برنامه جلو بروید، کم‌کم ممکن است با مشکل مواجه شوید. سراغ یک دفترچه بروید و ریز هزینه های مالی ای را که حدس می زنید در این ایام برای شما پیش می آید یادداشت کنید. هزینه های غیر قابل پیش بینی مانند بیمارستان و ویزیت دکتر را در برنامه خود بگنجانید و هزینه هایی را که به نظر خودتان برای زندگی سربار هستند کاهش دهید.
 
راهکارهایی برای کنار آمدن با سندروم شوهر بازنشسته
 
به فرزندان خود کمک کنید
اگر حس می کنید با همه برنامه های گفته شده هنوز هم می توانید بیشتر از این از وقت خالی تان استفاده کنید، سراغ نوه های عزیزتان بروید و به اتفاق همسرتان بعضی روزها، آنها را به پارک یا باغ وحش ببرید یا به بخشی از درس های آنها رسیدگی کنید. امّا توجه داشته باشید که این کمک های شما در مسیری باشد که والدین آنها برای تربیت فرزندانشان در نظر گرفته اند.

حتی این حس را نیز القا نکنید که شما همه کارهای نوه ها را به عهده می گیرید و بعد از این می توانند هر وقت دلشان خواست آنها را به جای مهد کودک به شما تحویل دهند. شما مسئول فرزندان آنها نیستید و در ایام بازنشستگی باید به استراحت، تفریح و علایق شخصی خود توجه کنید.


منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما