آشنایی با مزایا و معایب تمرینات EMS

اگر علاقه مندید تا درباره ای ام اس EMS ، این مد جدید و لوکس دنیای فیتنس و تناسب اندام بیشتر بدانید حتما این مطلب را تا انتها بخوانید. با پیشرفت سریع تکنولوژی، هر روز شاهد خودنمایی ابزارهای جدیدی در حیطه...
چهارشنبه، 27 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با مزایا و معایب  تمرینات EMS

آنچه باید در مورد تمرینات EMS بدانید

این رشته ورزشی جدید صنعت فیتنس را تسخیر نموده است؛ تمرینات EMS که روزبه‌روز محبوب‌تر می‌شوند و مراکز ارائه EMS مانند قارچ در حال تکثیر هستند. در این مقاله از راستینه تمامی اطلاعاتی که شما باید در مورد این شکل ابتکاری ورزش بدانید ارائه‌ شده است!
 

تمرین EMS به چه معناست؟

تحریک الکتریکی عضلات یا الکترومیواستیمولیشن (EMS) یک رشته ورزشی با رویکرد جدید است که در اصل برای فیزیوتراپی انجام می‌شود. در این تمرین پرفشار در کل بدن از ضربه‌های الکتریکی با فرکانس پایین برای تحریک عضلاتی استفاده می‌شود که اغلب در روش‌های متداول تمرین نادیده گرفته می‌شوند.

طی یک جلسه تمرینی EMS ، که فقط حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد، تمام عضلات بزرگ و عضلات زیرین آنها تحریک می‌شوند. علیرغم مدت‌زمان کوتاه آن،EMS به‌اندازه چندین ساعت تمرین قدرتی به روش قدیمی مؤثر است.

روال تمرین شامل هر دو تمرین پویا و استاتیک است که می‌تواند در انواع شیوه‌ها متفاوت باشد. ضربات الکتریکی از طریق الکترودها به بدن منتقل می‌شوند.

مدت ‌زمان و شدت ضربه‌ها از طریق دستگاه EMS کنترل می‌شود که باعث می‌شود هر گروه از ماهیچه‌ها به‌صورت جداگانه و با شدت متفاوت و یا مساوی تحریک شوند.

تصور اشتباه رایج این است که ضربات الکتریکی برای بدن شما مضر هستند. در واقع برعکس این مطلب درست است. فرکانس پایین برای انسان خطرناک نیست، بنابراین نیازی نیست که نگران آسیب‌دیدگی در اثر ضربه‌های الکتریکی باشید.

تحریک الکتریکی عضلات نوعی تمرین بسیار سودمند، قدرتمند و با صرفه‌جویی در زمان است.1

آشنایی با مزایا و معایب  تمرینات EMS

فواید تمرینات EMS

EMS یک ابزار عالی برای کمک به توانبخشی پس از آسیب به عضلات است. این دستگاه نه تنها بر روی بازیابی قدرت عضله کار می‌کند، بلکه در ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده نیز مؤثر است. برای افرادی که آسیب زیادی به کمرشان وارد شده و به یک صندلی یا صندلی‌چرخدار در چند ماه محدود می‌شوند، برداشتن اولین گام به سمت پیاده‌روی می‌تواند درد آور و گاهی اوقات غیر ممکن باشد.

تقویت عضلات کمر و عضلات مرکزی بدن پس از ماه‌ها بی‌تحرک بودن ترسناک است. EMS می‌تواند برای بازیابی موثر این عضلات و ایجاد قدرت با کم‌ترین درد و استرس به مفاصل، مورد استفاده قرار گیرد. بیماران فیزیوتراپی نتایج شگفت‌ انگیز از خدمات درمانی EMS دیده‌اند و پیشرفت رو به جلو داشتند. یکی از مزایای عمده استفاده از فناوری EMS برای درمان آسیب‌های فیزیکی این است که هیچگونه فشار اضافی بر روی مفاصل، تاندون‌ها یا رباط‌ها ندارد.

شما می‌توانید قدرت عضلات خود را بدون ایجاد هیچ گونه آسیب بیش از حد بازسازی کنید. در تمرینات سنتی، عضلات با استفاده از وزنه‌ها، بهبود می‌یابند به این معنی که وزن و فشار اضافی نیز برای خود مفاصل به کار می‌رود. با این حال، با تمرینات EMS هر بار بارگیری، نتیجه مصنوعی جریان‌های الکتریکی است که از عضلات عبور می‌کند. به این معنی که هر گونه فشاری بر روی مفاصل و رباط‌ها به کمترین میزان ممکن می‌رسد.

افراد دارای تناسب اندام که به دنبال عضله سازی بیشتر هستند، ممکن است در این قسمت نا امید شوند چون این تکنولوژی به سیستم عصبی مرکزی که یک جز اصلی ساخت عضله است را فعال می‌کند. اگر به دنبال رسیدن به تفکیک عضلات و ترکیب بدنی عالی هستید، ممکن است به این نتیجه دلخواه نرسید.

هیچ تحقیقی این موضوع را که این تمرینات باعث رشد عضلات مشخصی می‌شود را نشان نداده است. این که این دستگاه عضلات شما را صد در صد منقبض می‌کند به این معنا نیست که شما از زمانی که اسکوات انجام می‌دهید قوی‌تر می‌شوید.

این تکنولوژی، با ارزش حدود ۱۱۰ تا ۱۵۰ دلار،‌ در زمانی کمتر از یک ساعت به تنهایی قادر نیست تا اندام شما را متحول کند. این تکنولوژی باید به عنوان یک مکمل در کنار ورزش‌های قدرتی و یا هوازی دیگر انجام شود تا به عضله سازی کمک کند و نباید  بیشتر از ۳ بار در هفته مورد استفاده قرار گیرد.2

آشنایی با مزایا و معایب  تمرینات EMS

این تمرینات در چه مکانی باید انجام شوند؟

مراکز کوچک زیادی وجود دارند که در ارائه تمرینات EMS تخصص دارند. معمولاً آنها بخشی از یک سیستم دارای حق امتیاز ارائه آن هستند، به‌عنوان‌ مثال، مراکزی مانند Bodystreet ، fitbox ،EnergyStreet و غیره. مقیاس این مراکز کوچک از حدود ۸۰ تا ۳۰۰ مترمربع می‌باشد و همیشه یک مربی شخصی حضور دارد که در طول مدت اقامت شما مراقب شما است.

اما انجام تمرینات EMS در سایر مکان‌ها نیز ممکن است. برخی از سالن‌های ورزشی نیز مانند مراکز بهداشتی، سالن‌های آرایش و هتل‌ها این تمرینات ابداعی را ارائه می‌دهند. علاوه بر این، تمرینات EMS گزینه مناسبی برای مربیان شخصی و ایجاد خوداشتغالی هستند زیرا حمل‌ و نقل وسایل EMS بسیار آسان است و اجرای جلسه تمرین تقریباً در همه‌جا قابل انجام است.1
 

چه افرادی نباید تمرینات EMS را انجام دهند؟

در صورت عدم وجود مشکلات سلامتی، تقریباً همه می‌توانند در جلسات EMS شرکت کنند، ازجمله افراد سالخورده تا نوجوانان. اما سه گروه از افراد هستند که نباید در معرض ضربات الکتریکی قرار بگیرند.

اول از همه، این امر شامل افرادی است که از دستگاه تنظیم‌کننده ضربان قلب استفاده می‌کنند زیرا ضربه‌های الکتریکی می‌توانند اثرات منفی بر روی آن بگذارند.

در صورت بارداری نیز استفاده از تمرینات ایده خوبی نیست. اما پس از زایمان، این تمرین به فرم‌دهی و ایجاد استحکام در بدن کمک می‌کند. هنگام سرماخوردگی، وجود تب یا عفونت باکتریایی نیز باید جلسه تمرینی خود را نیز لغو کنید.

برخی بیماری‌ها هستند که قبل از انجام تمرین EMS باید حتماً در مورد آنها با پزشک خود مشورت کنید از جمله: بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، تومورها، بیماری‌های عصبی، دیابت و صرع. اگر کاشت عضو دارید یا به لحاظ جسمی دچار مشکلی هستید، ابتدا باید با پزشک خود صحبت کنید.

به‌طورکلی: هر فردی که از سلامتی برخوردار بوده و قادر به انجام ورزش بدون هیچ مشکلی باشد می‌تواند در جلسات تمرینی EMS شرکت کند!1

آشنایی با مزایا و معایب  تمرینات EMS

تأثیرات تحریک الکتریکی عضلات

سودمندی انجام تمرینات EMS، از نظر علمی اثبات‌ شده است. EMS تمرینی برای کل بدن است که تمامی عضلات را تقویت می‌کند. از طریق این عضله‌سازی مؤثر، بدن ما کالری بیشتری می‌سوزاند، که به ما در کاهش وزن و کاهش چربی بدن کمک می‌کند. EMS همچنین سلولیت را از بین می‌برد و پوست ما را سفت می‌کند. همچنین روشی مؤثر برای پیشگیری و توان‌بخشی در مشکلات رایج کمر مانند فتق دیسک و تنش‌های عضلانی است.1
 

مضرات ورزش EMS

ای ام اس هم ممکن است دارای معایبی باشد. موردی که بیشتر از همه به عنوان عوارض ورزش ای ام اس مطرح می شود، تمرین زدگی می باشد، به طوری که فرد رغبتی برای انجام مجدد این حرکات ندارد.

در این روش نمی‌توانید شدت تمرینی که انجام می‌دهید را احساس کنید و در واقع بدن به فرصتی نیاز دارد تا بتواند شدتی که به آن وارد می‌شود را متوجه شود. به همین خاطر اگر فرد زمان کافی برای ریکاوری در نظر نگیرد ممکن است نتواند اهداف مطلوب خود را کسب کند.

از دیگر مضرات ems  برای کسانی است که مشکل قلبی عروقی دارند و استفاده از دستگاه ای ام اس برای آنها می‌تواند خطرناک باشد. به همین خاطر لازم است تا فرد زیر نظر مربی و یا متخصصی که در جریان شرایط جسمانی و وضعیت سلامتی وی باشد حرکات را دنبال کند.

جلسات طولانی مدت که با امواج با فرکانس بالا انجام می‌شوند می‌توانند سبب بروز آسیب‌های عضلانی حتی در افراد حرفه‌ای شود. بیست دقیقه در هر جلسه کافیست تا شاهد تغییرات حاصل از آن باشید.

از دیگ عوارض دستگاه ای ام اس می‌توان به آسیب دیدگی عضله اشاره کرد که می‌تواند در اثر هرگونه فشار فیزیکی شدید بر بدن فرد ایجاد گردد. این فشار می‌تواند بافت عضلات را تحت تاثیر قرار بدهد و سبب آسیب رسیدن به کلیه شود.

البته تمام عوارضی که گفته شد، درهر فردی متفاوت است. و ممکن است شما پس از انجام ای ام اس هیچ کدام از عوارض گفته شده را تجربه نکنید.3

پینوشتها
1.www.rastineh.com
2.www.elmevarzesh.com
3.www.loncegoiran.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط