آشنایی با موارد مصرف تیلنول برای نوزادان

تیلنول یا استامینوفن (عمومی) می تواند یک دارو بزرگ برای درمان علائم جزئی بیماری های رایج باشد. این برای درمان درد و تب استفاده می شود و یکی از محبوب ترین داروها در بازار است.
يکشنبه، 11 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با موارد مصرف تیلنول برای نوزادان

داروی تایلنول برای نوزادان

تایلنول، دارویی است که شما می‌توانید برای کاهش تب فرزند خود مورد استفاده قرار دهید. این دارو، مخصوصاً برای نوزادان، در انواع مختلفی در بازار موجود است. دوز هر نوع تایلنول نیز متفاوت از نوع دیگر آن است.
 

تایلنول چیست؟

 تایلنول، نام تجاری استامینوفن، یک داروی عمومی است که با عنوان پاراستامول نیز شناخته می‌شود. جالب است بدانید که تایلنول، محبوب‌ترین دارو در بین بیش از 600 داروی مورد استفاده برای درمان نوزادان می‌باشد.

استفاده درست از این دارو می‌تواند به کاهش تب، کاهش درد و علائم سرماخوردگی، سرفه و حتی واکنش‌های آلرژیک در بدن فرزند شما کمک شایانی بکند.

تایلنول در فرم قرص برای مصرف بچه‌های بزرگ‌تر و بزرگ‌سالان، در فرم مایع برای درمان نوزادان وجود دارد؛ برای مدیریت آسان این دارو، سرنگ یا قطره‌چکانی در بسته‌بندی آن وجود دارد. با همه این توصیفات، آیا تجویز داروی تایلنول، برای همه نوزادان ایمن است؟
 

آیا تایلنول برای نوزادان ایمن است؟

بله به یاد داشته باشید که تایلنول مخصوص نوزادان، به عنوان یک داروی بدون نسخه نیز به فروش می‌رسد؛ این دارو برای مصرف کودکان نوپای بزرگ‌تر از دو سال ایمن است.

با این حال، همیشه قبل از دادن دارو به کودک زیر سن دو سال یا نوزادانی با وزن کمتر از 10.8 کیلوگرم، با پزشک متخصص اطفال در مورد وضعیت بدن او مشورت کنید. معمولاً، دوز توصیه شده از داروی تیلنول برای نوزاد نیز به میزان وزن او بستگی دارد.
 

نمودار میزان مصرف داروی تیلنول برای نوزادان

لازم است بدانید که شربت تیلنول مخصوص شیرخواران، حاوی 160 میلی‌گرم استامینوفن در هر 5 میلی‌لیتر مایع است. در ادامه این مقاله، دوز توصیه شده از داروی تیلنول برای مصرف نوزادان که توسط آکادمی اطفال آمریکا ارائه شده است، مورد بررسی قرار می‌گیرد. این موارد به شرح زیر می‌باشند:

اگر نوزادی 2-4 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 1.25 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی 5-7 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 2.5 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی 8-10 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 3.75 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی 11-16 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 7.5 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی 22-27 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 10 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی 28-32 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 12.5 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی 33-43 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 15 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

اگر نوزادی بیش از 43 کیلوگرم وزن داشته باشد، می‌تواند 20 میلی‌لیتر از داروی تیلنول را مصرف کند.

یادتان باشد که قبل از دادن داروی تیلنول به نوزادان زیر وزن 5 کیلوگرم، همیشه با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. همچنین، پسران و دختران، هنگامی که دوساله یا بیشتر می‌شوند، به اندازه کافی وزن می‌گیرند؛ به این معنی که شما با خیال راحت می‌توانید از داروی تیلنول برای بهبود وضعیت بدن فرزند خود استفاده کنید.
 

چگونه می‌توان داروی تیلنول را به نوزاد خود داد؟

در ادامه این مقاله، گام‌های ساده‌ای ارائه شده است که با استفاده از آن‌ها، شما می‌توانید داروی تیلنول را به فرزند خود بدهید. این موارد، به شرح زیر می‌باشند:

در ابتدا، بطری داروی تیلنول را به خوبی تکان دهید.

سپس، سرنگ یا قطره‌چکان را تا انتها فشار دهید تا هوا در داخل آن باقی نمانده باشد.

بطری داروی تیلنول حاوی سوراخی در دهانه خود است که نوک سرنگ یا قطره‌چکان کاملاً بر روی آن قرار می‌گیرد. سرنگ یا قطره‌چکان را فقط تا نیمه وارد سوراخ بطری دارو کرده و فشار دهید. توجه داشته باشید که سرنگ یا قطره‌چکان تا انتها، وارد بطری دارو نکنید.

هنگامی که سرنگ یا قطره‌چکان داخل بطری است، مقدار مورد نظر از دارو را با فشار، بردارید؛ علامت‌گذاری بر روی سرنگ یا قطره‌چکان نشان می‌دهد که شما چه مقدار از مایع را برای مصرف نوزاد برداشته‌اید.

در این مرحله، سرنگ یا قطره‌چکان را طوری در داخل دهان نوزاد قرار دهید که مطمئن شوید مایع به داخل گلوی او می‌ریزد. لازم است بدانید که قرار دادن سرنگ یا قطره‌چکان به صورت مستقیم در دهان کودک می‌تواند باعث عقب نشینی او شود.

سپس، به آرامی سرنگ یا قطره‌چکان را فشار دهید تا دارو وارد داخل دهان نوزاد شود؛ در صورت لزوم، در هر مرحله‌ای می‌توانید حرکت مایع را متوقف کنید.

هنگامی که نوزاد دارو را مصرف کرد، سرنگ یا قطره‌چکان را از دهان او خارج کنید. شما باید سرنگ یا قطره‌چکان را با آب گرم بشویید و آن را خشک کنید. در نهایت، درب بطری را به صورت کامل ببندید.
 

آیا می‌توان از شیاف داروی تیلنول برای نوزادان استفاده کرد؟

بله هنگامی که به داروی تیلنول خوراکی دسترسی ندارید، می‌توانید از شیاف آن برای بهبود وضعیت بدن نوزادان استفاده کنید. شیاف، کپسولی است که از طریق حفره‌ مقعدی، وارد بدن نوزادان می‌شود.

اعمال این نوع از داروی تیلنول، گزینه آسانی نیست؛ تنها در صورت تجویز پزشک متخصص اطفال، از این نوع تیلنول استفاده کنید. برای استفاده از شیاف تیلنول مراحل زیر را دنبال نمایید:

در ابتدا، دست‌های خود را به طور کامل با آب و صابون بشویید و آن‌ها را خشک کنید.

کودک خود را در آغوش گرفته؛ لباس زیر یا پوشک او را بیرون آورید.

شیاف را از بسته‌بندی آن خارج کنید. لازم است بدانید که شما می‌توانید در این مرحله، از آب گرم یا روغن خالص و ضدعفونی‌کننده برای شستشوی حفره مقعدی نوزاد استفاده کنید.

به آرامی بافت‌های حفره مقعدی نوزاد را از هم جدا کنید و شیاف را در آن قرار دهید به خاطر بسپارید که شیاف باید تا چند میلی‌متر به داخل حفره مقعدی نوزاد برود. در مورد کودکان کمتر از سه سال، باید از انگشت کوچک دست برای قرار دادن شیاف استفاده کرد.

هنگامی که شیاف در داخل حفره مقعدی کودک قرار گرفت، باسن او را برای چند دقیقه بسته نگه دارید. این روند اجازه می‌دهد تا شیاف حل شده و از حفره مقعدی نوزاد بیرون نیاید.

پس از اتمام کار نیز دستان خود را با صابون و آب بشویید.

در نهایت، اگر کودک کل شیاف را دفع کند، یک شیاف جدید را دوباره وارد حفره مقعدی او کنید. در صورت تردید در این مورد، با دکتر متخصص اطفال صحبت کنید که آیا شربت تیلنول برای مصرف فرزند خود انتخاب کنید یا شیاف آن را؟ در هنگام دادن داروی تیلنول به نوزادان، برخی از نکات ضروری را در ذهن داشته باشید.
 

مواردی که باید در هنگام تجویز داروی تیلنول برای نوزاد در نظرگرفت

در صورت تجویز داروی تیلنول برای درمان وضعیت بدن نوزاد، شما باید برخی نکات ضروری را در ذهن خود داشته باشید که مهم‌ترین این موارد به شرح زیر می‌باشند:

از سرنگ یا قطره‌چکان درجه‌بندی شده برای دادن داروی تیلنول به فرزند خود استفاده کنید
همیشه از سرنگ یا قطره‌چکان درجه‌بندی شده برای دادن داروی تیلنول به فرزند خود استفاده کنید. یکی از آن‌ها با همراه بطری تیلنول یا به صورت جداگانه خریداری کنید؛ از مصرف قاشق برای دادن این دارو به نوزادان اجتناب کنید.

سرنگ یا قطره‌چکان درجه‌بندی شده، میزان مصرف دارو را به طور دقیق نشان می‌دهد؛ با استفاده از آن شما از مصرف بیش از حد داروی تیلنول برای فرزند خود اجتناب می‌کنید.
 
فاصله بین دوزهای مصرفی داروی تیلنول را حداقل چهار ساعت در نظر بگیرید
لازم است بدانید که حداقل چهار تا شش ساعت فاصله بین هر دوز مصرفی داروی تیلنول، برای جلوگیری از مصرف بیش از حد آن باید در نظر گرفته شود. بر این اساس، بیش از پنج دوز از داروی تیلنول را در یک شبانه‌روز به نوزاد خود ندهید.
 
نسخه مایع داروی تیلنول بیش از قرص آن مورد استفاده قرار می‌گیرد
در حالی که شما می‌توانید قرص‌های تیلنول را در 160 میلی‌گرم آب حل کرده و به نوزادان بدهید، نوع مایع این دارو، گزینه بهتری برای مصرف کودکان می‌باشد.

مصرف دوز مناسب داروی تیلنول و تجویز آن توسط پزشک متخصص اطفال به شما کمک می‌کند تا از بروز عوارض جانبی در بدن فرزند خود جلوگیری کنید.
 

عوارض جانبی داروی تیلنول در بدن نوزادان

به یاد داشته باشید که داروی تیلنول نیز مانند هر داروی شیمیایی دیگری، عوارض جانبی را در بدن فرد مصرف‌ کننده به دنبال خواهد داشت. عوارض جانبی این دارو بیشتر، در صورت مصرف بیش از حد آن اتفاق می‌افتد؛ همچنین، ممکن است بدن کودک به دریافت این دارو واکنش حساسیتی نشان دهد. بعضی از شایع‌ترین عوارض جانبی داروی در بدن نوزادان به شرح زیر می‌باشند:

خستگی و تحریک‌پذیری نوزاد

درد شکم

از دست دادن اشتها

حالت تهوع

سرگیجه و خواب‌آلودگی عمومی نوزاد

عوارض جانبی شدید

اسهال

استفراغ

بروز جوش‌های پوستی و بثورات قرمز

تورم صورت و گردن نوزاد

ایجاد مشکل تنفسی در کودک

درد شدید شکم

توسعه زردی

تشنج

کما

لازم است بدانید که اگر کودک شما میزان قابل توجهی از داروی تیلنول را دریافت کند یا اگر بدن کودک در معرض برخی بیماری‌های خاص قرار گرفته باشد، عوارض جانبی شدیدی را در بدن خود مشاهده می‌کند. با این حال، در بعضی از موارد، شما باید از مصرف داروی تیلنول، بدون مشاوره با پزشک متخصص اطفال اجتناب کنید.
 

چه زمانی باید در مورد استفاده از داروی تیلنول، با پزشک متخصص اطفال مشورت کرد؟

شما باید در برخی موارد خاص، از دادن داروی تیلنول به نوزادان، بدون تجویز پزشک متخصص اطفال اجتناب کنید. مهم‌ترین این موارد به شرح زیر می‌باشند:

اگر کودک شما در حال حاضر از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) مانند ایبوپروفن استفاده می‌کند، باید از دادن داروی تیلنول به او، بدون تجویز پزشک متخصص اطفال اجتناب کنید، زیرا استامینوفن اثرات مشابه ایبوپروفن دارد و ترکیب آن‌ها ممکن است منجر به بروز عوارض شدید در بدن کودک شود.

اگر کودک شما سابقه واکنش آلرژیک به داروهای مختلف را دارد.

اگر کودک شما دارای بیماری کبدی است یا از برخی مشکلات کبدی رنج می‌برد.

اگر شما یک مادر شیرده هستید و در حال حاضر از داروی استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده می‌کنید، این داروها با روند تغذیه نوزاد با شیر مادر تداخل پیدا می‌کند؛ بنابراین، در چنین شرایطی، قبل از دادن داروی تیلنول به نوزاد خود حتماً باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
 

سؤالات متداول در مورد داروی تیلنول برای نوزادان


1-آیا می‌توان از داروی تیلنول برای تسکین درد دندان نوزادان استفاده کرد؟
بله به خاطر بسپارید که شما می‌توانید دوز توصیه شده از داروی تیلنول را برای کاهش درد دندان کودک استفاده کنید. با این حال، این دارو را اغلب موارد مصرف نکنید؛ مگر در موارد درد شدید که پزشک متخصص اطفال توصیه کرده باشد.
 
2-تفاوت بین داروی تیلنول و Motrin چیست؟
داروی Motrin ویژه نوزادان حاوی ایبوپروفن است؛ در حالی که داروی تیلنول، حاوی استامینوفن می‌باشد.
 
3-آیا پس از واکسیناسیون نوزاد می‌توان از داروی تیلنول استفاده کرد؟
بله لازم است بدانید که شما می‌توانید از داروی تیلنول برای تسکین درد و تب خفیف ناشی از واکسیناسیون فرزند خود استفاده کنید.

در نهایت، در نظر داشته باشید که داروی تیلنول دارای کاربردهای فراوانی است و برای درمان بیماری‌های مختلف نوزادان و کودکان نوپا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با دنبال کردن دستورالعمل‌های مناسب پزشک متخصص اطفال و استفاده از داروی تیلنول در حد محدود، شما می‌توانید از مزایای آن برای بهبود وضعیت بدن فرزند خود بهره برده؛ میزان عوارض جانبی آن را به حداقل برسانید.


منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
play_arrow
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
play_arrow
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
play_arrow
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
play_arrow
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
play_arrow
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستاده‌ام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
play_arrow
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
play_arrow
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
play_arrow
رهبر انقلاب: مهم‌ترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
play_arrow
سرود جمعی با اجرای نوشه‌ور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
play_arrow
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
play_arrow
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار
play_arrow
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار