نکات مهم در رابطه با مراقبت از نوزاد یک ماهه

آیا شما هم نوزادی یک ماهه دارید؟ آیا شما هم در مورد روند رشد و حفظ سلامت نوزاد یک ماهه خود سردرگم هستید؟ آیا شما به دنبال اطلاعاتی در مورد نوزادان یک ماهه هستید؟ اگر پاسخ شما به هر کدام از سؤالات بالا مثبت است، ادامه این مقاله را بخوانید.
شنبه، 17 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: لیلا معصومی
موارد بیشتر برای شما
نکات مهم در رابطه با مراقبت از نوزاد یک ماهه

زندگی والدین در یک ماهگی نوزاد

با تولد نوزاد طبیعتاً در زندگی والدین تغییراتی ملاحظه می شود و اگر این نوزاد اولین فرزند آنها باشد به طور حتم این تغییرات بیشتر به چشم می آید. حالا دیگر مادر صاحب فرزندی شده است که نیاز به تغذیه از شیر او را دارد که به طور حتم رنج های شیر دادن برای تمامی مادران وجود دارد، زیرا پس از زایمان شیر از غدد خارج شده و موجب تراکم خون می‌شود که این امر موجب می شود شیردهی گاهی وقت ها با ناراحتی صورت پذیرد.
 
همچنین ممکن است شما در یک ماهگی نوزاد تان که باید از بچه دار شدن خوشحال باشید احساس افسردگی و ناراحتی و غم کنید که این موارد می‌تواند مرتبط با کم خوابی، بی تجربگی در خصوص نوزاد، مراقبت از نوزاد و غیره باشد؛ برای فرار از افسردگی پس از زایمان بهتر است که برای خودتان زمان گذاشته و نوزادتان را به همسرتان یا مادرتان سپرده و به خرید بروید، در جمع دوستان تان حاضر شوید که این موارد به شما کمک می کند آرام بگیرید.1
 

چگونگی رشد نوزاد یک ماهه

نوزاد در یک ماهگی به گونه‌ای بوده که بینایی او هنوز کامل نشده و جسم را بسیار تیره می بیند. همچنین لازم است بدانید نوزاد یک ماهه اجسام را در فاصله های ۸ تا ۱۵ اینچ تشخیص می دهد با این حال فقط زمانی که شما خیلی به او نزدیک هستید امکان دارد که صورت شما را ببیند و با این وجود اگر نوزاد به چشم های شما نگاه نمی کند به هیچ عنوان نگران نباشید زیرا در ابتدا نوزادان تمایل دارند که به موها و ابروها و سایر قسمتهای صورت نگاه کنند.

پس از گذشت یک ماه که کودک شما می تواند شما را شناسایی کند اقدام به برقراری ارتباط چشمی با شما کرده و شما به راحتی می توانید این امر را مشاهده نمایید.1

نکات مهم در رابطه با مراقبت از نوزاد یک ماهه

مهارت های حرکتی

سیستم عصبی نوزاد تازه متولد شده هنوز هم در حال رشد است، اما بچه ها کارهای زیادی در یک ماهگی شان می توانند انجام دهند. توجه داشته باشید که بچه ی شما با رفتارهای مادرزادی زیادی مثل مکیدن متولد شده است ، او قادر خواهد بود تا ( با کمی کمک شما) نوک سینه مادر را برای شیرخوردن بگیرد.

اگر انگشتتان را در کف دست او قرار دهید او انگشت شما را در مشتش می گیرد (و خیلی از پدران مغرور در مورد زور بچه شان غلو می کنند). بچه هایی که خیلی تکان می خورند خیلی زود تر دست و پاهایشان را باز و بسته می کنند. این حرکت مورو نامیده می شود.

حتی در یک ماهگی نوزاد شما تمایل به راه رفتن دارد. اگر پاهای نوزادتان را در حالی که مراقبش هستید در یک سطح سفت قراردهید آن ها نشان می دهند که می خواهند قدم بردارند.

هم چنین یک بچه ی یک ماهه ممکن است قادر باشد تا هنگامی که به شکم خوابیده است سرخود را بچرخاند در حالیکه گردن آن ها این قدرت را ندارد سرشان را بالا بگیرد. مطمئن شوید که وقتی او را بلند می کنید دستتان زیر سرش قرار بگیرد.2
 

اطلاع از سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

یکی از اتفاقات بسیار نادری که ممکن است برای نوزادان یک ماهه رخ بدهد سندروم مرگ ناگهانی می باشد. دقت داشته باشید اگر چه این سندروم جزو دلایل مرگ نوزادان زیر یک سال می باشد اما بسیار نادر بوده و تا به حال در کودکان بسیار کمی مشاهده شده است.

لازم است بدانید این سندرم معمولاً نوزادان بین ۱ تا ۴ ماه را تحت تاثیر قرار داده و تقریبا ۹۰ درصد نوزادانی که از این سندرم می ‌میرند زیر شش ماه هستند.

حال جهت کاهش احتمال این سندروم باید نوزاد را به پشت خوابانده و سعی کنید با نوزاد خود در یک اتاق و اما در تخت و جدا بخوابید.

از پوشاندن لباس زیاد در هنگام خواب بر تن نوزاد یک ماهه نیز اجتناب نمایید و اگر فکر می کنید که نوزادتان سرما خواهد خورد بهتر است لباس گرم تنش کنید.1

نکات مهم در رابطه با مراقبت از نوزاد یک ماهه

نکات ساده درباره مراقبت از نوزادان یک ماهه

برخی از نکات ساده برای بهبود روند رشد و حفظ سلامت نوزادان یک ماهه به شرح زیر می‌باشند:
 
1-نوزادان یک ماهه را به طور مکرر تغذیه کنید
لازم است بدانید که نوزادان یک ماهه باید روزانه، بارها تغذیه کنند. بر این اساس، شما باید فرزند یک ماهه خود را حداقل شش بار در روز شیردهی کنید. اگر فرزندتان را تنها با شیر مادر تغذیه می‌کنید، می‌توانید روند شیردهی به او را تا 12 بار در روز افزایش دهید.

سعی نکنید که زمان تغذیه نوزادان یک ماهه را کنترل کنید، زیرا کودک در این سن برنامه خواب و روند تغذیه غیرقابل پیش‌بینی را دنبال می‌کند.
 
2-علائم خواب‌آلودگی نوزادان یک ماهه را درک کنید و بگذارید کودک بخوابد
علاوه بر تغذیه مناسب، مراقبت از نوزادان یک ماهه شامل مراقبت از الگوهای خواب او نیز است. همان‌طور که قبلاً بیان شد، نوزادان یک ماهه زمان خواب نامشخصی دارند؛ کودکان در این سن در هر ساعت از روز تمایل به خوابیدن دارند؛ بگذارید تا فرزند شیرخوار شما بر اساس میل خود بخوابد.

نسبت به نشانه‌های خواب نوزادان یک ماهه حساس باشید؛ اکثر نوزادان خیلی زود بعد از تغذیه با شیر مادر تمایل به خوابیدن دارند. بر این اساس، کودک خود را بعد از تکمیل تغذیه با شیر مادر، در گهواره خود قرار دهید. سعی نکنید که الگوهای خواب او را کنترل کنید.
 
3-بازی و تعامل با نوزادان یک ماهه
هر زمانی که نوزاد یک ماهه شما بیدار باشد، با او ارتباط برقرار کنید. با فرزند خود صحبت کنید، برای او موسیقی پخش نموده و سعی کنید توجه نوزاد را به خود جلب کنید.

همچنین، بگذارید تا کودک شما هر روز، مدت زمان کوتاهی را روی شکم خود، تحت نظارت شما قرار گیرد، زیرا این امر به رشد عضلات بالای بدن نوزاد و گردن او کمک شایانی می‌کند.

با این حال، اطمینان حاصل کنید که نوزاد یک ماهه شما تنها برای مدت کوتاهی بر روی شکم قرار گرفته است، زیرا او خیلی کوچک‌تر از آن است که بتواند زمان طولانی‌تری را روی شکم خود بماند.

جالب است بدانید که شما می‌توانید برای سرگرمی نوزادان یک ماهه، آن‌ها را با برخی از اسباب‌بازی‌های رنگی و صدادار آشنا کنید. اسباب‌بازی‌های بچگانه می‌توانند گزینه خوبی برای سرگرمی و تعامل با نوزادان یک ماهه باشند.
 
4-اطمینان از ایمنی نوزادان یک ماهه
به خاطر بسپارید که شما باید گهواره کودک خود را در یک مکان امن، در اتاق خود و به دور از پنجره قرار دهید تا باران، گرد و غبار و سایر عناصر وارد شده از پنجره، به سلامت کودک شما آسیب نرساند. همچنین، از قرار دادن اسباب‌بازی‌ها و هر چیز دیگری در داخل گهواره نوزادان یک ماهه خودداری کنید.

هنگامی که کودک شما روی مبل قرار گرفته است، اطمینان حاصل کنید که فردی از اعضای خانواده، تمام وقت به او توجه می‌کند، زیرا نوزادان فعال می‌توانند لگد بزنند، خود را جابجا کنند؛ به همین دلیل، می‌توان ادعا کرد که نوزادان یک ماهه نیز نیاز به توجه دارند.

هر زمان که کودک خود را در یک کالسکه قرار می‌دهید، از کمربند ایمنی آن استفاده کنید. همچنین، از نگه داشتن کودک بر روی یک بازوی خود خودداری کنید، زیرا او خیلی کوچک است تا گردن خود را در حالت تعادل نگه داشته و از عضلات بدن خودش حمایت کند. برای نگه داشتن و حمل نوزادان یک ماهه از هر دو دست خود استفاده کنید.
 
5-مراقبت‌های پزشکی نوزادان یک ماهه را به درستی انجام دهید
لازم است بدانید که کودک شما در طی یک ماه پس از تولد، برای اولین بار واکسیناسیون خواهد شد؛ بنابراین، شما باید بررسی کنید که واکسیناسیون کودک به چه مواردی نیاز دارد و در کدام مراکز بهداشتی انجام می‌شود.

همچنین، شما باید از تماس نوزادان یک ماهه با هر فرد آلوده یا ناسالم جلوگیری کنید، زیرا این امر ممکن است کودک شما را در معرض عفونت مسری قرار دهد.

علاوه بر این موارد، قبل از دست زدن به نوزاد، مواد غذایی و آب او، دستان خود را بشویید. در نهایت، هر از گاهی پوشک نوزادان یک ماهه را بررسی کرده و عوض کنید. در نظر داشته باشید که پاکیزگی و بهداشت مناسب، سلامت فرشته کوچک شما را تضمین می‌کند.3

پینوشتها
1.www.beytoote.com
2.www.niniban.com
3.www.mamanam.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.