بهترین و مناسب ترین زمان نوشیدن آب
همه ما می دانیم چقدر مشکل است خودمان را به سالن ورزش برسانیم و روی سلامت جسمی خود کار کنیم؛ چقدر دشوار است برنامه رژیم غذایی را دنبال کنیم و عادات غذایی را تغییر دهیم . اما می توانیم با چیزی کوچک و ساده شروع کنیم آب بنوشید تنها کاری که باید انجام دهید نوشیدن آب است ؛ این کار را در زمان و مقدار مناسب ، و همیشگی براساس آنچه در ادامه این مقاله خواهید خواند انجام دهید.
نوشیدن آب از روی عادت
نوشیدن آب فواید زیادی دارد پس پیشنهاد می کنیم، آن را به یک عادت تبدیل کنید با این حال، باید تاکید شود نکته مهم، ثبات انجام این کار است. اگر یک یا دو بار در هفته این کار را انجام دهید، هیچ سودی نخواهد داشت باید هر روز این کارو انجام دهید و به نوشیدن آب عادت کنید و از یک زندگی طولانی و سالم لذت ببرید .
بهترین زمان نوشیدن آب چه زمانی است و چرا ؟
دو لیوان آب در صبح بعد از بیدار شدن ( به فعال کردن اعضای داخلی کمک می کند )یک لیوان آب 30 دقیقه قبل از غذا ( به هضم غذا کمک می کند )
یک لیوان آب حمام ( به این معنی که از فشار خون بالا اجتناب می کنید )
یک لیوان آب قبل از رفتن به خواب ( به جلوگیری از سکته و حملات قلبی کمک می کند )
می توانید آب را با لیمو ترش مخلوط کنید نوشیدن آب گرم با لیمو ترش می تواند بدن را به آرامی از رختخواب بیرون آورد . متخصصان توصیه می کنند اگر زیر 150 پوند وزن دارید از نصف لیمو استفاده کنید. اگر بیش از 150 پوند وزن داشته باشید ، یک لیمو کامل پیشنهاد می شود. متخصصان به علاقمندان سلامتی توصیه می کنند آن را در دو یا سه جرعه آب به شیوه ای نسبتا سریع بنوشند. بعد از چکاندن آب لیمو، سریع بنوشید تا فواید بیشتری را بدست آورید.1
اهمیت نوشیدن آب
رطوبت مورد نیاز بدن را تامین کرده به پوت لطافت می بخشد و سبب شفافیت چشم ها می شود.به سلول های بدن حبات می بخشد.
درجه حرارت بدن را تنظیم می کند.
از خشکی مفصل ها جلوگیری کرده آنها را نرم می کند.
کلیه ها را فعال میکند.
عوارض زیاد نوشیدن آب
عواقب خطرناک زیادهروی در نوشیدن آب
بدن بخشی بزرگی از آب مورد نیازش را از طریق نوشیدنیها و غذاهای مختلف به دست میآورد، از جمله میوه و سبزیجات و همینطور غداهای رقیق مانند سوپ. باقی آب مورد نیاز بدن از طریق واکنشهای درون بدن تأمین میشود، به این صورت که مواد غذایی در بدن هنگام ترکیب با اکسیژن مقداری آب تولید میکنند. این آب تولید شده آب متابولیک نام دارد.اکسایش مواد غذایی فرایند بسیار حساسی در بدن است و در صورت زیادهروی در نوشیدن آب میتواند حتی منجر به مرگ شود. این خطر بیشتر از همه برای دوندگان و ورزشکاران رشتههای استقامتی وجود دارد. نوشیدن بیش از حد آب برای آنها به اندازه کم نوشیدن خطرناک است. زیرا آب زیاد از حد میتواند تعادل نمک در بدن را برهم زند.
دانشمندان آمریکایی در جریان پژوهشی متوجه شدهاند که رسیدن حجم زیاد آب به بدن میتواند باعث "هیپوناترمی" شود. هیپوناترمی کاهش سطح یون سدیم در خون است. تهوع، سردرد، گرفتگی عضلات و در نهایت تشنج و کما از پیآمدهای هیپوناترمی هستند.
این دانشمندان سه سال پیش پانصد دونده ماراتن را مورد بررسی قرار دادند.
دانشمندان میزان سدیم موجود در بدن ورزشکاران داوطلب در جریان این پژوهش را پس از دویدن اندازه گرفتند. آنها همچنین به مقایسه وزن دوندگان قبل و بعد از فعالیت بدنی پرداختند.
هر قدر که این داوطلبان در حین دویدن آب بیشتر مینوشیدند، میزان سدیم خونشان بیشتر کاهش مییافت. برای جلوگیری از اختلال در تعادل نمک موجود در خون توصیه میشود که ورزشکاران قبل و بعد از فعالیت بدنی خود را وزن کنند. اگر وزنشان بعد از ورزش بیشتر از قبل باشد، نشان میدهد که آنها هنگام فعالیت بدنی بیش از اندازه آب نوشیدهاند.
میزان آب مورد نیاز بدن در روز
اما نمیتوان برای تمام افراد حجم آب یکسانی را برای آشامیدن تجویز کرد. زیرا میزان نوشیدن آب میتواند با توجه به فیزیک بدنی و میل افراد متفاوت باشد. به طور مثال مردان روزانه نسبت به زنان به مقدار بیشتری آب احتیاج دارند. همینطور فرد مضطرب سریعتر از فرد آرام تشنه میشود.در عین حال عادات غذایی نیز نقش مهمی ایفا میکنند. افرادی که به خوردن میوه و سبزیجات گرایش دارند کمتر نیاز به مایعات دارند تا افرادی که بیشتر نان و گوشت مصرف میکنند.
عوارض کم نوشیدن آب
خستگی و کم تخرکی، یبوست، سنگ کلیه، خشکی چشم، دهان و پوست، از دست دادن تعادل، از دست رفتن توانایی تنظیم درجه حرارت بدن.2
آیا میتوانیم مایعات دیگر را نیز در مصرف کلیِ آب خود در نظر بگیریم؟
آبِ ساده تنها چیزی نیست که موجبِ حفظِ تعادلِ مایعات در بدن میشود. نوشیدنیهای دیگر و مواد غذایی نیز میتوانند تاثیر قابل توجهی بر حفظ این تعادل داشته باشند. یکی از باورهای موجود این است که نوشیدنیهای کافئیندار (مانند چای و قهوه) را نباید به حساب بیاوریم زیرا کافئین، ادرارآور است. ولی مطالعات نشان میدهند که این باور درست نیست، زیرا اثر ادرارآورِ این نوشیدنیها بسیار ضعیف است (۲۲). علاوه بر آن، بیشتر مواد غذایی نیز دارای آب هستند. گوشت، ماهی، تخممرغ و به ویژه میوهها و سبزیجاتِ سرشار از آب، همگی دارای مقادیر قابل توجهی آب هستند. اگر شما چای یا قهوه بنوشید و مواد غذایی سرشار از آب بخورید، این احتمال وجود دارد که همین نوشیدنیها و مواد غذایی، برای حفظ تعادل مایعات در بدن شما کافی باشند، البته در صورتی که زیاد عرق نکنید.نتیجهگیری: سایر نوشیدنیها (از جمله نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای و قهوه) نیز به حفظ تعادل مایعات در بدن کمک میکنند و بیشتر مواد غذایی نیز دارای آب هستند.
آیا نوشیدنِ آبِ زیاد، موجب کاهش وزن میشود؟
ادعاهای زیادی مطرح شده است که بر اساس آنها، نوشیدنِ آب بر وزن بدن تاثیر میگذارد و با نوشیدن آب بیشتر، سوختوساز بدن افزایش یافته و اشتها کاهش مییابد. بر اساس ۲ مطالعه، نوشیدن ۵۰۰ میلیلیتر آب میتواند به طور موقت، سوختوساز بدن را به میزان ۲۴ تا ۳۰ درصد افزایش دهد. خطِ بالایی در شکل زیر نشان میدهد که چگونه نوشیدنِ ۵۰۰ میلیلیتر آب، موجب افزایش سوختوساز بدن (مصرف انرژی یا EE) میشود. در این شکل مشاهده میکنید که این اثر پیش از رسیدن به ۹۰ دقیقه، کاهش مییابد.محققان برآورد میکنند که نوشیدن ۲ لیتر آب در روز، میتواند مصرف انرژی در بدن را تا حدود ۹۶ کالری در روز افزایش دهد. برای این منظور بهتر است آب سرد بنوشید، زیرا بدن مجبور میشود انرژی (کالری) مصرف کند تا دمای آب نوشیده شده را برایِ رسیدن به دمای بدن، گرم کند. نوشیدن آب، حدود نیم ساعت پیش از غذا نیز میزان کالریِ مصرفی در افراد، به ویژه افراد مسن را کاهش میدهد. در مطالعهای نشان داده شده، افرادی که در حالِ رژیم لاغری بودند و پیش از غذا، ۵۰۰ میلیلیتر آب مینوشیدند، ۴۴ درصد بیش از افراد دیگر، در طول دورهای ۱۲ هفتهای وزن کم کردند. به طور کلی، به نظر میرسد که نوشیدن مقدار کافیِ آب (به ویژه پیش از غذا) نقش قابل توجهی در کاهش وزن دارد، به ویژه در صورتی که با رژیم غذایی سالمی نیز همراه شده باشد.3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.beytoote.com
3.www.chetor.com