خواص بی نظیر عسل

از گذشته تا کنون از عسل در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که عسل یک ماده کاملاً خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش میکروب ها باشد ، ولیکن میکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین می رود.در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
جمعه، 11 مهر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
خواص بی نظیر عسل
عسل در قرن شانزدهم میلادی پیش از آنکه شکر در دسترس همگان باشد، به‌عنوان ماده‌ای شیرین‌کننده استفاده می‌شد. تولید عسل در یونان باستان و سیسیل رونق بسیاری داشت، بطوریکه که حیواناتی مانند خرس‌ها نیز به کندوهای زنبور عسل هجوم می‌آوردند و خطر نیش زنبورها را به قیمت به دست آوردن پاداشی شیرین تحمل می‌کردند.

عسل ماده‌ی غذایی فوق‌العاده‌ با روند ساخت و تولید بسیار جالب است. این ماده ترکیبی از قند، آنزیم‌ها، مواد معدنی، ویتامین‌ها و آمینو اسیدهاست. عسل با سایر شیرین‌کننده‌ها متفاوت است و با وجود فروکتوز بالا، اگر در حد اعتدال مصرف شود، خواص بسیاری برای سلامتی دارد.


عسل زخم‌ها را درمان می‌کند

عسل تا اوایل قرن بیستم درمانی مرسوم برای عفونت بود و با اختراع پنی‌سیلین کم‌کم استفاده از آن به فراموشی سپرده شد. اکنون استفاده از عسل در درمان زخم‌ها دوباره مرسوم شده است و محققان در پی کشف چگونگی تأثیر آن در مبارزه با عفونت‌های پوستی هستند. عسل خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضد باکتری و ضد قارچ دارد که آن را به دارویی ایده‌آل برای درمان زخم‌ها تبدیل کرده است. در آمریکا در درمان بیماری‌های پوستی از عسل مانوکا (Manuka) برای مرهم‌گذاری روی زخم‌ها استفاده می‌شود.

عسل مانوکا از گرده‌‌ی گل‌های بوته‌ی مانوکا (نوعی گیاه دارویی) به دست می‌آید و محققان طی آزمایش‌های بالینی دریافته‌اند این نوع عسل می‌تواند بیش از ۲۵۰ نوع از باکتر‌ی‌های مقاوم به انواع آنتی‌بیوتیک‌ها را ریشه‌کن کند. عسل مانوکا در مقایسه با سایر عسل‌ها خاصیت ضد میکروبی قوی‌تری دارد که آن را عامل منحصربه‌فرد مانوکا یا UMF می‌نامند. تاکنون ماده‌ای که این خاصیت را به عسل مانوکا می‌دهد،‌ شناسایی نشده است.

عسل از طریق یک فرایند آنزیمی پراکسید هیدروژن را آزاد می‌کند که خاصیت ضدعفونی‌کنندگی به آن می‌بخشد، اما عسل مانوکا حاوی ماده‌ای دیگر است که آن را نسبت به سایر عسل‌ها قوی‌تر و باکتر‌ی‌ها را نابود می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهد انواع عسل فرآوری نشده به درمان و التیام زخم‌ها کمک می‌کند و در یک پژوهش ۵۸ مورد از ۵۹ زخم مورد بررسی از طریق عسل به طور قابل‌توجهی بهبود یافتند.


عسل به درمان پوست سر کمک می‌کند

عسل رقیق شده با آب گرم در درمان درماتیت سبوره‌ای (seborrheic dermatitis) یا شوره و خارش سر مؤثر است. در یک آزمایش با به‌کارگیری این روش، هر یک روز در میان به مدت ۴ هفته همه‌ی بیماران مبتلا به این مشکل درمان شدند.


انرژی بدن را افزایش می‌دهد

یک رژیم غذای سالم و کامل به همراه خواب مناسب بهترین شیوه برای افزایش انرژی است، اما اگر به دنبال یک ماده‌ی انرژی‌بخش سریع هستید، عسل گزینه‌ی مناسبی است. به خصوص برای ورزشکارانی که در پی یک غذای مقوی هستند تا بتواند مدت زمان بیشتری توان جسمی خود را حفظ کنند، عسل ماده‌ی غذایی فوق‌العاده‌ای است.1


درمان قند خون

دیابت یک بیماری است که امکان دارد هر فردی تجربه کند، سیستم کار لوزالمعده مختل می شود و نمی تواند انسولین خوبی در بدن تولید کند. انسولین برای تنظیم سطح قند خون در بدن مفید است، زیرا مقدار زیاد قند در بدن خوب نیست. آزمایش های مکرر اثبات کرده که عسل طبیعی حاوی ماده اکسید کننده ای است که فرآیند جذب قند در خون را آسان می کند و نمی گذارد درصد قند در خون بالا رود.


درمان رفلاکس معده

بسیاری از متخصصین درمان خانگی معتقدند که عسل به بهبود مری کمک می کند و علائم سوزش سر دل را کاهش می دهد. هزاران سال از عسل در داروهای آیورودا برای معالجه انواع بیماری ها استفاده شده است. عسل آهوتا در درمان بیماری های گوارشی مخصوصا رفلاکس معده بسیار موفق عمل کرده است.


کمک به رفع بی خوابی

دانشمندان بر این باورند که مصرف غذاهای سرشار از تریپتوفان و غذاهایی که به تولید طبیعی سروتونین و تریپتوفان بدن کمک می کنند ممکن است راه حلی برای رفع بی خوابی باشد. اهمیت هورمون سروتونین در این است که هنگام خواب، مغز آرام می کند. عسل در درمان بی خوابی مؤثر است، زیرا حاوی اسید آمینه تریپتوفان است که به مقابله با بی خوابی کمک می کند.2


خواص عسل برای تقویت حافظه

همه ما دوست داریم با افزایش سن، همچنان حافظه‌ ای قوی داشته باشیم، بنابراین مصرف غذاهایی که باعث تقویت حافظه می‌ شوند،‌ توصیه شده است. آنتی‌ اکسیدان‌ها، مواد شگفت‌ انگیزی جهت تغذیه سلول‌ های مغز است. مشخص شده است که چندین آنتی‌ اکسیدان در عسل وجود دارند که می‌ توانند مغز شما را در بهترین وضعیت خود نگه دارند.

در حقیقت، تحقیقات نشان می‌ دهند که مصرف تنها یک قاشق عسل در روز، می‌ تواند به حفظ قدرت حافظه زنان در دوران پس از یائسگی کمک نماید. افزودن یک قاشق چایخوری عسل به یک فنجان چای در روز، روشی ساده و فرح‌ بخش جهت دستیابی به این هدف می‌ باشد.

عسل همچنین به جذب کلسیم در مغز و حفظ حافظه کمک می‌ کند. مراقبت مناسب از مغز از طریق مصرف مواد مغذی مناسب می‌ تواند احتمال درگیری شما با زوال عقل در دوران سالمندی را کاهش دهد.


کمک به رفع تبخال

سروکار داشتن با مشکلات ناشی از تبخال قطعاً می‌ تواند خسته کننده باشد و داروهای داروخانه‌ ای گاهی اوقات پاسخگوی رفع این مشکل نیستند. شایان ذکر است که بسیاری از افراد، به دلیل اینکه به خاطر مشکل خود احساس شرمندگی می‌ کنند، تمایلی به خرید داروهای مربوط به تبخال ندارند.

بنابراین این دسته از افراد می‌ توانند از عسل استفاده نمایند؛ زیرا به دلیل اینکه استفاده از عسل بر روی زخم‌ ها باعث خارج شدن مایعات درون آن زخم می‌ شود، به رفع علائم مربوط به تبخال نیز کمک خواهد کرد. از این گذشته، به دلیل اینکه عسل دارای مقدار قند بالایی است، میزان رشد میکرو ارگانیزم‌ ها را به حداقل می‌ رساند.

شهد بدست آمده از زنبورهای عسل، حاوی آنزیم گلوکز اکسیداز است که به دلیل آزاد شدن مقدار کمی پراکسید هیدروژن، در زمان استفاده بر روی زخم، به پاکسازی زخم کمک می‌ کند. عسل می‌ تواند یک عامل بهبود ایمن و ارزان قیمت باشد که قطعاً از پرداخت هزینه گزاف توسط شما برای داروهای شیمیایی که گاهی اوقات دارای عوارض جانبی یا مواد تشکیل دهنده سمی هستند، حفظ خواهد نمود.


کمک به گوارش بدن

ثابت شده است که عسل برای درمان باکتری های هلیکوباکتر پیلوری (عامل شایع زخم معده) موثر است. همچنین یک پروبیوتیک قوی است که باکتری های خوب موجود در روده ها را که نه تنها برای هضم، بلکه برای سلامتی هم مهم هستند را تغذیه می کند.


درمان مشکلات سینوسی

التهاب سینوس‌ ها ممکن است باعث بروز علائم آزار دهنده شود. تخمین زده می‌ شود که حدود ۳۱ میلیون نفر در جهان دچار بروز مشکلات سینوسی شده و هزینه‌ های زیادی را صرف داروهای مربوط به آن‌ها می‌ کنند. در صورتی که مبتلا به مشکلات سینوسی شدید هستید و این موضوع باعث آزار فراوان شما می‌ شود، می‌ توانید از عسل برای رفع این مشکلات استفاده نمایید. برای این منظور می‌ توانید نیم تا ۱ قاشق چای خوری عسل را بصورت روزانه یا هر شب قبل از خواب بصورت خوراکی مصرف کنید و در طی چند ماه، متوجه کاهش علائم مربوط به سینوس‌ های ملتهب خواهید شد.

برخی محققان ادعا می‌ کنند که ماده‌ ای در عسل وجود دارد که باعث از بین رفتن باکتری‌ های عامل عفونت‌ های سینوسی می‌ شوند. اگر شما نیز به این مشکل دچار شدید، می‌ توانید از مصرف آنتی‌ بیوتیک‌ های پرهزینه صرف نظر کرده و عسل مصرف نمایید، زیرا این کار برای سلامت بدن شما نیز بهتر خواهد بود.3


عسل برای کمک به کم کردن وزن

ترکیب منحصر به فرد قندها در عسل می تواند آنرا به یک غذای ایده آل برای کم کردن وزن بدل کند. جایگزین کردن عسل با قندهای مصنوعی و خوردن روزانه یک قاشق از عسل با یک نوشیدنی داغ میتواند میل شدید به قند را در مغز شما از بین ببرد.

هرچند مطالعات سفت و سخت انجام نشده است اما تحقیقات اولیه نشان می دهد؛ 1 قاشق سوپخوری عسل دقیقاً قبل از خواب می تواند یک خواب راحت را بهبود دهد، شاید به این علت که گلیکوژن کبد به بالاترین حد خود رسیده است ( در این حالت در کبد چربی ها و پروتئین ها به گلوکز تبدیل شده و این فرایند کاملا شخصی را به خواب وامی دارد)


عسل برای درمان حالت تهوع

آبلیمو با عسل می تواند حالت تهوع را درمان کرده و مانع از استفراغ شود. حتی خوردن یک قاشق سوپخوری از سرکه سیب به همراه عسل و مخلوط کردن آن با آب سرد قبل از رفتن به رختخواب شرایط حالت تهوع را بهتر میکند.


عسل برای بهبود سلامتی ناخن ها

هرچند شواهد کافی وجود ندارد، یکی از مطالعات می گوید که شاید اصل بتواند سلامتی ناخن ها را بهبود بخشیده و به درمان قارچ انگشت پا کمک کند.


عسل برای درمان آسم

عسل می تواند به درمان سرفه کردن و خس خس سینه مربوط به آسم، کمک کند. تجمع خلط در مجاری نای عمده آسمان است که عسل آنها را از بین میبرد.4


پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.asriran.com
3.www.ahoota.com
4.www.namnak.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط