آشنایی با نشاسته و خواص آن

نشاسته پودری است به رنگ سفید و بی بو که در ساقه و دانه گیاهان یافت می شود، گیاهانی نظیر گندم، برنج، ذرت و سیب زمینی سرشار از نشاسته هستند پودر نشاسته حاوی فیبر، کلسیم، آهن و ویتامین B می باشد که بسیار...
سه‌شنبه، 20 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با نشاسته و خواص آن
نشاسته ماده‌ی پودری سفید رنگ و بدون بویی است که در دانه یا ساقه های زیرزمینی همه‌ی گیاهان می‌توانید ردپایی از آن بیابید.
 
گندم، ذرت و سیب زمینی از جمله گیاهانی هستند که نشاسته فراوانی در آن ها وجود دارد.

معمولاً از نشاسته برای انجام کارهای مختلف و به ویژه برای پخت و پز استفاده می‌شود. اگر از نشاسته به عنوان یک ماده غذایی برای تهیه انواع مختلف سس‌ها و چاشنی‌ها استفاده شود غلظت آن به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند. نشاسته نه تنها در صنایع غذایی بلکه در تولید پارچه و کاغذ، شستشوی لباس به روش صنعتی و همچنین به عنوان بستری برای کشت دانه های ژله ای و رشد مخمرها نیز کاربرد دارد.
 
وقتی شما از گیاهان نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی، گندم یا ذرت تغذیه می‌کنید، نشاسته‌ای که در این گیاهان وجود دارد در بدن شما به قند تبدیل می‌شود و به این ترتیب شما می‌توانید از انرژی آن استفاده کنید. درست از همان لحظه‌ای که شما یک ماده غذایی سرشار از مواد نشاسته‌ای را داخل دهانتان قرار می‌دهید، با ترشح بزاق فرآیند تبدیل ماده نشاسته‌ای به ماده قندی آغاز می‌شود و با تجزیه نشاسته و تبدیل آن به قند، بدن می‌تواند از انرژی آزاد شده در نتیجه این فرآیند، انرژی مورد نیازش را تأمین کند. به همین سبب است که مواد گیاهی می‌تواند منبعی برای تأمین انرژی انسان‌ها و بسیاری از موجودات گیاه‌خوار باشد.1


آشنایی با خواص نشاسته برای سلامت بدن

تنها عملکرد نشاسته در رژیم غذایی تبدیل گلوکز به انرژی است. نشاسته در دهان انسان شروع به تجزیه می کند. وقتی مولکول های نشاسته توسط بزاق دهان احاطه می شود. وقتی شما می جوید، بزاق نشاسته را به کربوهیدرات های ساده تر به نام مالتوس تبدیل می کند. وقتی مالتوس وارد روده کوچک شما می شود، به شکل ساده تر خود که گلوکز می باشد تبدیل می شود. از این نقطه نظر، گلوکز بطور مستقیم از طریق دیواره های روده جذب جریان خون شما شده و به سلول های بدن، شامل سلول های ذهن انرژی می دهد.


پیشگیری از سرطان

پژوهش های اخیر نشان داده اند مصرف نشاسته همانند خاویار و شیر قادر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می باشد. رژیم غذایی دارای نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده که با مصرف زیاد گوشت قرمز رابطه دارد را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.


سلامت پوست

اگر پوستی خشک، کدر و بی روح دارید می توانید از ماسک نشاسته و ماست استفاده کنید. استفاده از این ماسک باعث شفاف شدن، شادابی و لطافت پوست می شود. یکی از مهمترین خواص نشاسته همانند شیر شتر قابلیت چسبندگی آن است که باعث تمیزی پوست شده و جرم های پوست را از بین می برد. نشاسته همچنین قادر به درمان انواع جوش ها و آکنه می باشد. در طب سنتی از نشاسته به دلیل دارا بودن خواص ترمیمی برای درمان سوختگی پوست و بثورات نوزاد استفاده می شود. نشاسته همچنین دارای خواص تسکینی می باشد و باعث می شود این ماده غذایی مرهمی عالی برای تسکین درد آبله مرغان باشد. همچنین برای درمان سوختگی و عرق سوزی در کشاله ران و زیر بغل عالی می باشد.


سلامت قلب

یکی از مهمترین موارد در پیشگیری از بیماری های مزمن و بیماری های قلبی عروقی تغذیه است. به همین دلیل استفاده از مواد غذایی سالم و مقوی که منشا طبیعی داشته باشند می توانند علاوه بر اینکه کالری مورد نیاز بدن را تامین می کنند تاثیرات مفیدی روی سلامت بدن داشته باشند.2


تنظیم قند خون

نشاسته منبع غنی از کربوهیدارتهاست که می تواند قند خون را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش حساسیت به انسولین شود.


نوعی پودر بچه طبیعی

پودر نشاسته با خاصیت تسکین دهندگی و ضد التهابی در طب سنتی همواره برای بهبود التهابات ،سوختگی ها و عرق سوز (ناشی از پوشک زیاد) در نوزادان استفاده می شده است.


تقویت معده

محققان دانشگاه کلرادو آمریکا دریافته اند که نشاسته با خواص فیبر می تواند هضم را بهبود داده و باعث تقویت دستگاههای گوارشی بخصوص معده شود.


درمان جوش

نشاسته خاصیت چسبندگی بالایی دارد که با جذب چربی های اضافی صورت می تواند باعث بهبود و رفع جوش و آکنه شود.


خواص نشاسته برای عفونت دندان

نشاسته را مقداری آب مخلوط کنید و سه نوبت صبح،عصر و شب آن رادر دهانتان غرغر کنید تا التهاب و خونریزی لثه هایتان را رفع و حتی بوی بد دهانتان را از بین ببرد.

آشنایی با نشاسته و خواص آن


کاهش سرطان روده بزرگ

طی یک پژوهش در کشور استرالیا مشخص شد که رژیم غذایی نشاسته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.


درمان سرفه و گرفتگی صدا

پودر نشاسته را در مقداری آب گرم حل کنید و آنقدر بهم بزنید تا کاملا صاف و یکدست شود سپس آن را بنوشید تا هم درد سینه شمارا تسکین دهد و هم گرفتگی صدایتان رفع شود.


رفع یبوست با نشاسته

ازفواید دیگر نشاسته، فیبر بالای آن است که می تواند از یبوست بکاهد، بنابراین خوردن یک لیوان شیر که با یک قاشق نشاسته ترکیب شده می تواند موثر باشد.


منبع انرژی

در رژیم های غذایی، تبدیل گلوکز به انرژی از وظایف نشاسته است ؛که به این منظور می تواند موجب شود گلوکز به دیواره روده ای جذب شده و منبع انرژی سلول و تمام بدن شود.


بهبود گزش حشرات

نشاسته با خواص ضد التهابی در درمان سوزش و خارش جای نیش حشرات می تواند موثر باشد بنابراین مقداری از نشاسته را با مقداری از آب زعفران مخلوط کنید و بر محل گزش بمالید تا التیام یابد.


رفع خشکی و درد گلو

برای تسکین درد و خشکی گلو 2 الی 3 قاشق از پودر نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل کرده و حرارت دهید و سپس یک قاشق عسل را به آن اضافه کرده و اجازه دهید غلیظ شود بعد از خنک شدن میل نمایید.


سفید کردن پوست

برای داشتن صورت و دستان سفید مقداری مساوی از نشاسته و آبلیمو را در یک چهارم لیوان شیر مخلوط کرده و به مدت 15 دقیقه بر پوست و دست خود بمالید و آرام ماساژ دهید سپس با آب بشویید.


بهبود درد چشم

برای درمان درد و قرمزی چشم مقداری پودر نشاسته را با سفیده تخم مرغ ترکیب کنید تا خمیری یکدست حاصل شود سپس آن را بر چشمتان به مدت 20 دقیقه بگذارید.


رفع اسهال

برای رفع اسهال و دل پیچه های آن می توانید پودر نشاسته را با مقداری نبات و یک قاشق روغن بادام بجوشانید و بعد میل نمایید.3


پی نوشت:
1.www.beytoote.com
2.www.khasiat.org
3.www.photokade.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط