آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

در صورت التهاب لوزه‌ها، بیماری به نام ورم لوزه یا tonsillitis ایجاد می‌شود. ورم لوزه ممکن است در هر سنی به سراغ انسان بیاید؛ اما وقوع آن در سنین پایین محتمل‌تر است. در اکثر موارد کودکان در سنین پیش دبستانی به این عارضه مبتلا می‌شوند. نشانه‌های این عارضه گلو درد، تب و ورم لوزه‌ها است.
يکشنبه، 16 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: کیمیا صادقی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن
ورم لوزه بیماری مرتبط با غدد لنفاوی دهان است که به‌ صورت دو بافت صورتی رنگ در کنار زبان کوچک قرار دارند.

لوزه چیست؟

شاید وجود دو بافت صورتی رنگ در انتهای حفره دهانی کنجکاوی همه ما را در سنین کودکی بر انگیخته باشد. این بافت‌ها که آن‌ها را به نام لوزه‌ها می‌شناسیم، دو گره لنفی در دو طرف انتهایی گلوی ما هستند و در ایجاد مکانیسم دفاعی ما نقش دارند.
 

ورم لوزه چیست؟

در صورت التهاب لوزه‌ها، بیماری به نام ورم لوزه یا tonsillitis ایجاد می‌شود. ورم لوزه ممکن است در هر سنی به سراغ انسان بیاید؛ اما وقوع آن در سنین پایین محتمل‌تر است. در اکثر موارد کودکان در سنین پیش دبستانی به این عارضه مبتلا می‌شوند. نشانه‌های این عارضه گلو درد، تب و ورم لوزه‌ها است.

ورم لوزه می‌تواند توسط طیف وسیعی از باکتری‌ها و ویروس‌ها ایجاد شود و مسری است. باید توجه داشت که وضعیت ورم لوزه‌ای که توسط باکتری استرپتوکوک ایجاد می‌شود، در صورت عدم توجه می‌تواند خطرساز شود. تشخیص این وضعیت بسیار راحت است و علائم این بیماری معمولاً پس از حدود 7 الی 10 روز ناپدید می‌شوند.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

علت ورم لوزه

لوزه‌ها اولین خط دفاعی بدن ما را در برابر عوامل عفونی دهانی تشکیل می‌دهند. آن‌ها در تولید گلبول‌های سفید و تجهیز سایر سلول‌های ایمنی بدن نقش دارند. لوزه‌‌ها هنگام ورود عوامل عفونی ویروسی یا باکتریایی به دهان، به مبارزه و سرکوب آن‌ها می‌پردازند؛ اما همین لوزه‌ها از صدمه در مقابل برخی مهاجمان مصون نیستند.

هم ویروس‌ها و هم باکتری‌ها می‌توانند در ایجاد ورم لوزه مؤثر و خطرناک واقع شوند. بر اساس گزارش آکادمی پزشکان خانواده ایالات متحده امریکا، از کل تعداد موارد ورم لوزه مراجعه‌کننده به مراکز درمانی حدود 30 درصد آن‌ها در اثر آلودگی‌های باکتریایی به وجود آمده‌اند.

در واقع ویروس‌ها شایع‌ترین عامل ایجاد تورم لوزوی هستند. ویروس اپشتین بار که معمولاً برای ایجاد بیماری مونونوکلئوز شناخته می‌شود، از جمله ویروس‌هایی است که می‌تواند در ورم لوزه‌ها مؤثر عمل کند.
 

التهاب لوزه ویروسی

ویروس‌ها شایع‌ترین علت التهاب لوزه‌ها هستند. ویروس‌هایی که باعث سرماخوردگی می‌شوند اغلب منبع التهاب لوزه هستند؛ اما ویروس‌های دیگر نیز می‌توانند باعث ایجاد آن شوند. این موارد شامل:

* ویروس رینو
* ویروس اپشتین بار
* هپاتیت A
* ویروس ایدز

از آنجا که ویروس اپشتین بار می‌تواند باعث ایجاد مونونوکلئوز و التهاب لوزه شود، گاهی اوقات افراد مبتلا به مونو به عنوان یک عفونت ثانویه دچار التهاب لوزه می‌شوند.

اگر به التهاب لوزه ویروسی مبتلا هستید، علائم شما ممکن است شامل سرفه یا گرفتگی بینی باشد. آنتی‌بیوتیک‌ها در مورد ویروس‌ها موثر نیستند. اما شما می‌توانید با هیدراته ماندن، مصرف داروهای ضد درد بدون نسخه و استراحت، علائم استاندارد را برای بهبودی بدن خود درمان کنید.
 

التهاب لوزه باکتریایی

حدود 15 تا 30 درصد موارد لوزه‌ها ناشی از باکتری است. غالباً این باکتری‌های استرپتوکوکی است که باعث ایجاد گلودرد می‌شود، اما سایر باکتری‌ها نیز می‌توانند باعث التهاب لوزه شوند.

التهاب لوزه باکتریایی بیشتر در کودکان بین 5 تا 15 سال دیده می‌شود.

پزشک می‌تواند آنتی بیوتیک برای درمان التهاب لوزه باکتری تجویز کند؛ اگرچه ممکن است لازم نباشد. علاوه بر آنتی بیوتیک‌ها، درمان در اکثر موارد التهاب لوزه‌های ویروسی و باکتریایی یکسان است.
 

علائم ورم لوزه

انواع مختلفی از ورم لوزه وجود دارد که در زیر به برخی از نشانه‌های آن‌ها اشاره می‌کنیم:

* دردناک بودن گلو
* بلع دردناک یا اشکال در انجام آن
* وجود صدای نا به هنجار در گلو
* تنفس بد بو
* تب و لرز
* درد گوش
* تورم و سفتی گردن
* سر درد و درد شکم
* حساسیت به درد ناحیه فک و گردن به علت غدد لنفاوی متورم
* قرمزی گلو
* کم بودن اشتها و خستگی غیرعادی در کودکان با تحرک بیشتر در سنین پایین

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

خطرات ورم لوزه

در موارد نادری، ورم لوزه میکروبی پیچیده و آزاردهنده می‌شود.

پخش عفونت به نقاط دیگر بدن خطراتی به شرح زیر ایجاد می‌کند:

* عفونت گوش میانی؛
* وجود چرک بین دیواره گلو و لوزه؛
* وقفه تنفسی در خواب که در آن، دیواره گلو در هنگام خواب به حالت استراحت سکون درمی‌آید و چرخه خواب و نفس کشیدن را مختل می‌کند؛
* عوارض نادر ورم لوزه هم به این شکل است:
* مخملک یا تب اسکارلت؛
* تب روماتیسمی که باعث التهاب در بدن می‌شود و تشنج به همراه دارد؛
* گلومرولونفریت که توانایی کلیه در تصفیه و پالایش مواد موجود در بدن را از بین می‌برد و موجب استفراغ می‌شود.

در بیشتر موارد، ابتلا به ورم لوزه خطرناک نیست و سریعا بهبود پیدا می‌کند.
 

انواع ورم لوزه

التهاب لوزه انواع گوناگونی دارد که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم:
 

التهاب لوزه حاد

التهاب لوزه در کودکان بسیار شایع است. در حقیقت، تقریباً هر کودک حداقل یک بار دچار التهاب لوزه می‌شود.

اگر علائم حدود 10 روز یا کمتر طول بکشد، این التهاب لوزه حاد محسوب می‌شود. اگر علائم بیشتر طول بکشد، یا اگر لوزه در طول سال چندین بار برگردد ، ممکن است التهاب لوزه مزمن یا مکرر باشد.

التهاب لوزه حاد به احتمال زیاد با درمان‌های خانگی بهبود می‌یابد؛ اما در برخی موارد ممکن است به درمان‌های دیگر مانند آنتی بیوتیک‌ها نیاز داشته باشد.
 

التهاب لوزه مزمن

علائم ورم لوزه مزمن بیش‌تر از حاد ادامه دارد. علائم زیر را ممکن است طولانی مدت تجربه کنید:

* گلو درد
* بوی بد دهان (هالیتوز)
* گره‌های لنفاوی حساس در گردن

لوزه‌های مزمن هم‎چنین ممکن است باعث ایجاد سنگ‌های لوزه شوند؛ جایی که موادی مانند سلول‌های مرده، بزاق و غذا در شکاف لوزه‌های شما جمع می‌شوند. در نهایت، این رسوبات می‌تواند به سنگ‌های کوچک تبدیل شود. این‌ها ممکن است خود به خود رها شوند، یا ممکن است لازم باشد توسط پزشک برطرف شوند.

اگر مبتلا به التهاب لوزه مزمن باشید، ممکن است پزشک شما عمل جراحی لوزه را برای برداشتن لوزه‌های شما توصیه کند.
 

التهاب لوزه مکرر

همانند التهاب لوزه‌های مزمن، درمانی استاندارد برای لوزه‌های مکرر، عمل لوزه است. التهاب لوزه مکرر اغلب به این صورت تعریف می‌شود:

* گلودرد یا التهاب لوزه حداقل 5 تا 7 بار در طی 1 سال
* حداقل 5 بار در هر 2 سال گذشته رخ داده است
* در هر 3 سال گذشته حداقل 3 بار اتفاق می‌افتد

تحقیقات 2018 نشان می‌دهد که لوزه‌های مزمن و مکرر ممکن است به دلیل بیوفیلم‌های موجود در چین لوزه‌ها ایجاد شود. بیوفیلم‌ها میکروارگانیسم‌هایی هستند که مقاومت آنتی بیوتیکی آن‌ها افزایش داده و باعث عفونت‌های مکرر می‌شوند.

ژنتیک نیز ممکن است دلیلی برای التهاب لوزه‌های مکرر باشد.

مطالعه‌ای در سال 2019 لوزه‌های کودکانی را که لوزه‌های مکرر داشتند بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که ژنتیک ممکن است منجر به پاسخ ایمنی ضعیف به باکتری‌های استرپتوکوک گروه A شود، که باعث ایجاد گلودرد و التهاب لوزه می‌شود.
 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت بروز علائم زیر باید به پزشک مراجعه کنید:

* تب بالاتر از 103 درجه فارنهایت (39.5 درجه سانتیگراد)
* ضعف عضلانی
* سفتی گردن
* گلودرد که بعد از 2 روز برطرف نشود

در موارد نادر، التهاب لوزه ممکن است تورم گلو را به حدی ایجاد کند که باعث مشکل تنفس شود. اگر این اتفاق افتاد، به سرعت به دنبال مراقبت پزشکی باشید.

در حالی که برخی از قسمت‌های التهاب لوزه به خودی خود از بین می‌روند، برخی ممکن است به درمان‌های دیگر نیز نیاز داشته باشند.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

آیا التهاب لوزه مسری است؟

اگر به التهاب لوزه مبتلا باشید، ممکن است 24 تا 48 ساعت قبل از بروز علائم مسری باشد. تا زمانی که دیگر بیمار نشوید، ممکن است بتوانید بیماری را گسترش دهید.

اگر آنتی بیوتیک برای التهاب لوزه باکتریایی استفاده می‌کنید ، باید بعد از 24 ساعت دیگر مسری نشوید.

اگر فرد مبتلا به عفونت در نزدیکی شما سرفه یا عطسه کند و به صورت قطره‌ای نفس بکشد، می‌توانید دچار التهاب لوزه شوید. اگر یک شی آلوده مانند دستگیره را لمس کنید و سپس بینی یا دهان خود را لمس کنید، ممکن است به التهاب لوزه مبتلا شوید.

تماس با بسیاری از افراد خطر قرار گرفتن در معرض التهاب لوزه را افزایش می‌دهد. به همین دلیل کودکان در سنین مدرسه اغلب به این بیماری مبتلا می‌شوند. اگر علائمی دارید، بهتر است در خانه بمانید تا از انتشار التهاب لوزه جلوگیری کنید.

به طور معمول 2 تا 4 روز طول می‌کشد تا علائم پس از قرار گرفتن در معرض کسی که دچار التهاب لوزه می‌شود، بروز کند. دریابید که چگونه خطر ابتلا به بیماری لوزه یا شیوع آن را کاهش دهید.
 

تشخیص ورم لوزه

تشخیص ورم لوزه پس از معاینه فیزیکی گلو توسط متخصص صورت می‌گیرد. تهیه یک نمونه سواپ از میکروارگانیسم‌های سطح لوزه‌ها برای کشت در محیط آزمایشگاه نیز به تشخیص عامل عفونی ورم لوزه منجر می‌شود.
 

درمان ورم لوزه

در موارد جزئی و خفیف همچون سرماخوردگی، درمان ورم لوزه‌ها به راهکار خاص و ویژه‌ای نیازمند نیست. در موارد شدیدتر پزشکان ابتدا به درمان موارد باکتریایی با آنتی‌بیوتیک روی آورده و در صورت عدم بهبود، اقدام به جراحی خارج کردن لوزه یا tonsillectomies می‌کنند. در درمان دارویی باید توجه داشت که حتی در صورت بهبود کلی بیماری، لازم است طول درمان دارویی به‌ طور کامل سپری شود.

جراحی برداشتن لوزه‌ها معمولاً برای بیمارانی که از ورم لوزه مزمن یا عود‌کننده رنج می‌برند تجویز می‌شود. همچنین پزشکان تلاش می‌کنند تنها بیمارانی را مورد جراحی قرار دهند که تورم آن‌ها با درمان‌های دیگر قابل بهبود نیست و عوارض جانبی این بیماری زندگی آن‌ها را تحت تاثیر قرار داده باشد.

گاهی مشاهده می‌شود برخی از بیماران مبتلا به ورم لوزه، به دلیل درد ناشی از نوشیدن مایعات، حجم قابل توجهی از آب بدن خود را از دست می‌دهند. در این موارد تزریق وریدی مایعات بدن و همچنین استفاده از مسکن‌ها و ضد دردها می‌تواند گره‌گشا باشد.
 

جراحی لوزه

به جراحی برای برداشتن لوزه‌ها عمل لوزه گفته می‌شود. به طور کلی فقط برای افرادی که لوزه‌های مزمن یا مکرر را تجربه می‌کنند ، یا در مواردی که التهاب لوزه باعث ایجاد عوارض یا بهبودی علائم نمی‌شود، توصیه می‌شود.

اگر در سال گذشته حداقل 5 تا 7 بار به التهاب لوزه یا استرپتوکوک مبتلا شده باشید، عمل لوزه می‌تواند به شما کمک کند. این جراحی هم‌چنین می‌تواند مشکلات تنفسی یا بلع را که می‌تواند ناشی از التهاب لوزه باشد برطرف کند.

بر اساس مطالعه‌ای که در سال 2017 انجام شد، عمل جراحی لوزه ممکن است تعداد عفونت‌های گلو در کودکان را در سال اول پس از جراحی کاهش دهد. با این حال، یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که بزرگسالانی که در زمان کودکی لوزه‌هایشان را برداشته‌اند، خطر طولانی مدت بیماری‌های تنفسی و عفونی را افزایش می‌دهند.

اگرچه بعد از برداشتن لوزه‌ها هنوز می‌توانید دچار استرپتوکوک گلو و سایر عفونت‌های گلو شوید، اما انجام عمل لوزه ممکن است خطر کلی شما در ایجاد گلودرد را کاهش دهد. هم‌چنین ممکن است لوزه‌های شما پس از جراحی دوباره رشد کنند، اما این غیر معمول است.

شما باید بتوانید همان روز جراحی به خانه بروید اما بهبودی کامل 1 تا 2 هفته طول می‌کشد. یاد بگیرید که قبل و بعد از عمل جراحی لوزه چه کاری انجام دهید.
 

آنتی بیوتیک‌های لوزه‌ها

اگر عفونت باکتریایی باعث التهاب لوزه شما شود، پزشک می‌تواند آنتی بیوتیک برای مقابله با عفونت تجویز کند.

آنتی بیوتیک‌ها ممکن است کمک کنند علائم شما کمی سریعتر برطرف شوند. با این حال، آن‌ها خطر مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش می‌دهند و ممکن است عوارض جانبی دیگری مانند ناراحتی معده داشته باشند. آنتی بیوتیک‌ها برای افرادی که در معرض خطر عوارض ناشی از التهاب لوزه هستند بیشتر ضروری است.

اگر پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز کند، احتمالاً پنی‌سیلین برای التهاب لوزه ناشی از استرپتوکوک گروه A است. در صورت حساسیت به پنی‌سیلین، آنتی بیوتیک‌های دیگر نیز در دسترس هستند.

مهم است که شما دوره کامل آنتی بیوتیک‌ها را کامل کنید. اگر تمام داروهای تجویز شده را مصرف نکنید، حتی اگر علائم شما کاملاً از بین بروند، ممکن است عفونت بدتر شود. ممکن است پزشک از شما بخواهد که برای اطمینان از موثر بودن دارو، یک ویزیت دیگر نیز داشته باشید.
 

درمان خانگی ورم لوزه‌ها

* نوشیدن مایعات به میزان زیاد
* استراحت کافی
* قرقره و گلوشویی با آب مقطر گرم و نمک یا سرم شست‌و‌شو
* استفاده از مرطوب‌کننده‌های محیط و دستگاه‌های بخور
* اجتناب از دود
* استفاده از داروهای ضد درد

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

التهاب لوزه در بزرگسالان

التهاب لوزه در کودکان شایع است؛ زیرا آن‌ها هر روز در مدرسه و بازی نزدیک با دیگران تماس دارند و این مسئله آن‌ها را در معرض انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها قرار می‌دهد. با این حال، بزرگسالان نیز می‌توانند به التهاب لوزه مبتلا شوند.

تماس مکرر با افراد، خطر مواجهه با کسی را که به این عفونت مبتلا است افزایش می‌دهد. در نتیجه، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یا انجام فعالیت‌های دیگر در کنار بسیاری از افراد ممکن است احتمال ابتلا به التهاب لوزه را افزایش دهد.

علائم التهاب لوزه و روش‌های درمانی برای بزرگسالان و کودکان مشابه است. اگر در بزرگسالی جراحی لوزه انجام دهید، احتمالاً بهبودی شما نسبت به کودک برای شما بیشتر طول می‌کشد. بیاموزید اگر در بزرگسالی به التهاب لوزه مبتلا شوید چه باید بکنید.
 

التهاب لوزه در مقابل گلودرد

التهاب لوزه و گلودرد استرپتوکوکی ممکن است در بعضی موارد توسط همان باکتری ایجاد شود، اما همان چیز نیست.

تعدادی از باکتری‌ها یا ویروس‌های مختلف می‌توانند باعث التهاب لوزه شوند، از جمله باکتری‌های استرپتوکوک گروه A. همین باکتری‌ها تنها عامل استرپتوکوک گلو هستند.

هر دو شرایط مسری هستند، بنابراین اگر فکر می‌کنید یکی از این دو بیماری را دارید باید سعی کنید از افراد دیگر دور شوید.

علاوه بر علائم التهاب لوزه، افراد مبتلا به استرپتوکوک گلو ممکن است علائم زیر را نیز دارا باشند:
* درد در سایر قسمت‌های بدن
* حالت تهوع
* استفراغ
* لکه‌های قرمز کوچک در پشت دهان
* چرک سفید در اطراف لوزه‌ها
* بثورات

پزشک شما می‌تواند از آزمایش‌های مشابه برای تشخیص هر دو بیماری استفاده کند. درمان‌های التهاب لوزه باکتریایی و گلودرد استرپتوکوک نیز مشابه است.
 

عوارض جانبی ورم لوزه

ورم لوزه می‌تواند سر آغازی برای ابتلا به آپنه انسدادی یا همان وقفه تنفسی در حین خواب باشد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که ورم لوزه‌ها در خواب بتواند مسیرهای هوایی تنفس فرد بیمار را مسدود کند. همچنین عفونت‌های مزمن می‌تواند به قسمت‌های مختلف بدن فرد منتقل شود.


در یک مورد خاص که سلولیت لوزه شناخته می‌شود، ورم لوزه‌ها می‌تواند منجر به ایجاد یک بافت چرکین در پشت لوزه‌ها شود که در این رابطه معمولاً جراحی روش پیشنهادی پزشکان متخصص برای بهبود بیمار است.

در صورت عدم طی شدن طول درمان در افرادی که درمان دارویی را دنبال می‌کنند، وقوع عوارض جانبی از جمله تب روماتیسمی و گلومرونفریت ممکن است.

پیشگیری از ورم لوزه

از آنجا که عارضه ورم لوزه به ‌شدت مسری است، پیشگیری بهترین راه مقابله با آن است. سعی کنید از مواجهه با افراد بیمار خودداری کنید. همچنین توصیه می‌شود در نوبت‌های زود به زود، به شست‌و‌شوی دستان خود اقدام کنید.
 

درمان های خانگی و گیاهی موثر برای درمان ورم لوزه در کودکان و بزرگسالان :

جوش شیرین برای درمان ورم لوزه:

روش 1. جوش شیرین با آب: یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با نصف فنجان آب ولرم مخلوط کنید و آن را 2 بار در روز بنوشید.

روش 2. جوش شیرین و نمک: یک هشتم قاشق چایب خوری نمک ، یک چهارم قاشق چای خوری نمک را با یک فنجان آب ولرم ترکیب کنید و هر سه ساعت یکبار این مایع را قرقره کنید.

روش 3. جوش شیرین و لیمو: آب یک عدد لیمو را بگیرید و یک قاشق غذا خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید ، به خوبی هم بزنید و دهان خود را 5 بار در روز با آن شستشو دهید.
 

درمان ورم لوزه با لیمو:

روش 1. آب ، لیمو و نمک: 

آب نصف یک لیمو ، یک قاشق غذا خوری نمک و یک چهارم فنجان اب را ترکیب کنید و هر روز قرقره کنید. بهتر است که از آب ولرم استفاده کنید.
 

روش 2. لیمو، نمک و عسل : 

عسل یک انتی بیوتیک طبیعی است که به بدن کمک میکند تا در برابر میکروب ها مقاوم باشد. آب یک عدد لیمو را با یک لیوان آب ولرم و نمک را ترکیب کنید و تا چند وقت ، دو بار در روز بنوشید.
 

روش 3. لیمو ، عسل و آویشن: 

یک فنجان آب را بجوشانید و با یک قاشق غذا خوری آویشن خشک شده ترکیب کنید و به مدت 5 دقیقه صبر کنید و آب آن را بگیرید. یک قاشق چای خوری عسل و آب یک لیمو نصفه را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید و بنوشید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

روش4. آبلیمو و آب: 

آبلیمو را با آب مخلوط کنید ، سپس یک قاشق چای خوری عسل و زنجبیل به آن بیافزایید و هر روز بنوشید.
 

روش 5. لیمو و نمک: 

روی یک تکه لیمو مقداری نمک و فلفل بپاشید و 2 تا 3 بار در روز لیمو را بخورید.
 

آب پرتقال و آب برای درمان ورم لوزه:

آب یک عدد پرتقال را بگیرید و با آب ولرم ترکیب کنید ( به میزان یک به سه) و دوبار در روز آن را بنوشید.
 

درمان و رفع ورم لوزه هویج ، چغندر و آب خیار :

چغندر ، خیار و هویج را با دقت بشویید و پوست بکنید و آنها را در یک مخلوط کن بریزید و آبشان را بگیرید و یا میتوانید آب هر کدام از آنها را جداگانه مصرف کنید.
 

برای درمان ورم لوزه مایعات زیادی بنوشید:

پروکسید هیدروژن ، مثل محلول آب نمک یک ضد باکتری و مناسب برای بیماران مبتلا به ورم لوزه است که بهتر از ترکیب یک فنجان آب گرم و پروکسید هیدروژن استفاده کنید.
 

کمپرس گرم برای درمان ورم لوزه:

با استفاده از این روش میتوان درد و عفونت ناشی از ورم لوزه را از بین برد. یک حوله را با نمک و آب داغ بشویید و آب آن را بگیرید و روی گردن بگذارید.
 

درمان ورم لوزه با دانه های زغال اخته:

2 تا 3 فنجان آب را با یک قاشق چای خوری دانه های زغال اخته ترکیب کنید.
به مدت نیم ساعت آنها را بجوشانید و اجازه دهید تا سرد شود و آن را دو بار در روز بنوشید.
 

تاثیر ریحان در درمان ورم لوزه:

روش 1.

ده عدد برگ ریحان را با دقت بشویید.
با یک لیوان آب ترکیب کنید و بجوشانید.
اجازه دهید تا کمی خنک شود.
سپس سه بار در روز از آن بنوشید.
 

روش 2:

مقداری برگ ریحان را به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
آب آن را بگیرید و مقداری عسل به آن بیفزایید.
این ترکیب را دو الی سه بار در روز بنوشید.
 

روش 3:

ترکیبی از فلفل، زنجبیل و برگ های ریحان برای درمان ورم لوزه:

مواد لازم:
1 قاشق غذاخوری فلفل
نصف قاشق غذاخوری زنجبیل
1 قاشق غذاخوری برگ ریحان
فلفل را آسیاب کنید.
زنجبیل و برگ های ریحان را خورد کنید و آنها را با هم ترکیب کنید.
از آن سه بار در روز استفاده کنید.

احتیاط:
این روش برای بیماران مبتلا به اختلال خونریزی که قصد عمل جراحی دارند مناسب نیست.
 

درمان ورم لوزه با دارچین و عسل:

روش 1. یک قاشق چای خوری پودر دارچین ، یک لیوان اب گرم و دو قاشق چای خوری عسل را با هم ترکیب کنید . به خوبی هم بزنید و این محلول را تا زمانی که گرم است بنوشید و از آن دو تا سه بار در هفته استفاده کنید.
 

روش 2. دارچین و لیمو:

یک قاشق چای خوری آب لیمو ، پودر دارچین و سرکه سیب را با آب داغ ترکیب کنید و بنوشید.
 

روش 3. دارچین و شیر:

پودر دارچین و یک فنجان شیر را ترکیب کنید و این مخلوط را هر روز بنوشید.
هشدار: این روش برای کودکان زیر یک سال مناسب نیست.
 

روش 4. دارچین و آب:

نصف قاشق چای خوری پودر دارچین را با یک فنجان آب ولرم ترکیب کنید و روزانه دو بار بنوشید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

درمان ورم لوزه با زرد چوبه:

روش 1. زرد چوبه و عسل:

یک قاشق چای خوری زرد چوبه و یک قاشق چای خوری عسل را با هم ترکیب کنید و سه بار در روز از آن مصرف کنید.

روش 2. زرد چوبه و آب :

یک قاشق چایخوری پودر زرد چوبه و یک لیوان آب گرم را با هم ترکیب کنید از این مایع قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.
 

روش3. زرد چوبه ، فلفل سیاه و شیر :

یک فنجان شیر را گرم کنید.
سپس یک قاشق چای خوری از پودر فلفل سیاه و زرد چوبه به آن بیافزایید و به خوبی هم بزنید.
شب ها قبل از رفتن به رختخواب از آن بنوشید .
 

روش4. زرد چوبه و شیر بز:

مقداری پودر زرد چوبه را در یک فنجان شیر بز بجوشانید و هر روز از آن بنوشید.
سرکه سیب راهی برای درمان ورم لوزه:
یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را در یک فنجان آب ولرم ترکیب کنید.
سپس هر روز آنرا قرقره کنید.
بعد دهان خود را با آب بشویید این کار را هر روز تکرار کنید.

نکته:
فراموش نکنید که حتما دهان خود را بشویید زیرا اسید موجود در سرکه به دهان و معده شما آسیب میرساند.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

درمان ورم لوزه با چغندرقند و سرکه:

یک عدد چغندر قند را با دقت بشویید و پوست بکنید و آن را به قطعات کوچک خرد کنید.

یک فنجان چغندر قند را با یک قاشق چای خوری سرکه ترکیب کنید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند و سپس آن را قرقره کنید. این روش را 2 تا 3 بار در روز تکرار کنید.
 

پیاز برای درمان ورم لوزه:

روش 1.

یک عدد پیاز را بشویید و پوست بکنید و سپس آب آن را بگیرید و با یک لیوان آب ولرم ترکیب کنید از این مخلوط هر روز قرقره کنید.

روش2.

یک عدد پیاز را رنده کنید و درون قابلمه داغ کنید و روی یک بانداژ بریزید و در قسمت بیرونی گلو اعمال کنید.
 

درمان ورم لوزه با زنجبیل:

روش 1.

مقداری زنجبیل خرد شده را با یک فنجان آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
شما میتوانید مقداری عسل برای شیرین شدن به آن اضافه کنید.
این ترکیب را 3 بار در روز بنوشید.
 

روش 2.

ده گرم زنجبیل ، 8 تا 10 عدد برگ ریحان و 4 تا 5 عدد فلفل سیاه را تهیه کنید.
ابتدا آنها را خرد کنید و درون یک قابلمه با یک لیوان آب بجوشانید .
به مدت نیم ساعت صبر کنید ، سپس آب آن را بگیرید و مانند یک چای بنوشید.
از این روش 2 تا 3 بار در روز ، تا زمان بهبودی استفاده کنید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

چای سیاه برای درمان ورم لوزه:

2 قاشق چای خوری عسل را به چای سیاه دم کشیده اضافه کنید و روزانه 3 فنجان از این چای بنوشید و یا میتوانید دو بار در روز چای سیاه را قرقره کنید.
 

درمان ورم لوزه با شیر و خاک رس:

شما از این ترکیب میتوانید به عنوان ماسک بر روی گلو استفاده کنید.
یک چهارم فنجان شیر گرم شده را با سه قاشق غذا خوری خاک رس ترکیب کنید.
به خوبی هم بزنید تا یک ماسک غلیظ بدست آید.
یک تکه پارچه را درون این ترکیب خیس کنید و بر روی گلو اعمال کنید.
این درمان را هر شب قبل از خواب انجام دهید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

سیر فوق العاده برای درمان ورم لوزه:

روش 1. سیر ، شلغم و آناناس:

یک عدد شلغم رسیده خرد شده، سه تکه آناناس و دو عدد سیر.
همه مواد را درون مخلوط کن بریزید و آب آنها را بگیرید.
دو بار در روز آن را بنوشید.
 

روش 2. عسل و سیر:

چهار تکه سیر را پوست بکنید و خرد کنید.
یک قاشق غذا خوری عسل و آب ولرم را اضافه کنید.
از این ترکیب 3 الی 4 بار در روز استفاده کنید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

چای بابونه برای درمان ورم لوزه:

مقداری بابونه را بجوشانید و با کمی عسل و لیمو ترکیب کنید و بنوشید.
 

درمان ورم لوزه با نعنا:

مقداری برگ نعنا را بشویید و با یک فنجان آب ترکیب کنید و به مدت چند دقیقه بجوشانید و فورا بنوشید.
 

روش های درمانی ورم لوزه با انجیر

روش 1. انجیر و آب:

مقداری انجیر تازه و رسیده را با یک فنجان آب ترکیب کنید و بجو شانید و اجازه دهید تا کاملا نرم شود.
سپس آن را ترکیب کنید و یک خمیر و ماسک خوب و غلیظ بدست آورید.
اجازه دهید تا خشک شود و آن را با آب گرم شستشو دهید.
این روش را یکبار در روز تکرار کنید.
 

روش 2. انجیر و عسل:

مقداری انجیر را با یک فنجان آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و سپس یک قاشق چای خوری عسل به ان بیفزایید.
از این ترکیب دو تا سه بار در روز استفاده کنید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

درمان ورم لوزه با آلوئه ورا:

یک چهارم فنجان از ژل آلوئه ورا را با یک چهارم فنجان فندق ، یک قاشق چای خوری آبلیمو و گیلیسیرین ، و 10 قطره روغن درخت چای ترکیب کنید و آن را به خوبی هم بزنید و از این ترکیب بارها در طول روز استفاده کنید.
 

درمان ورم لوزه با میخک:

روش 1:چای میخک:

یک فنجان آب را بجوشانید.
دو عدد گل میخک به آن بیفزایید اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بماند.
سپس کمی عسل به آن اضافه کنید.
این روش را دو بار در روز تکرار کنید.
 

روش 2:میخک و ریشه شیرین بیان:

دو قاشق غذاخوری میخک را با نصف فنجان دارچین ، یک فنجان گل بابونه و ریشه شیرین بیان خشک شده ترکیب کنید.
سپس 3 قاشق غذاخوری از این ترکیب را با دو و نیم فنجان آب سرد ترکیب کنید .
اجازه دهید تا 10 دقیقه بجوشاند و از نوشیدن این چای لذت ببرید.
این روش را بارها در طول روز تکرار کنید.

آشنایی با التهاب یا ورم لوزه Tonsillitis به همراه علائم و راه‌های درمان آن

روش 3:میخک و جعفری:

مقداری برگ جعفری را خورد کنید و درون یک قابلمه بریزید.
مقداری میخک به آن بیفزایید،کمی آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا جوش بیاید.
چند دقیقه صبر کنید و بعد آن را بنوشید.
شما میتوانید برای طعم بهتر، مقداری عسل به آن اضافه کنید.
از این روش یکبار در روز استفاده کنید.
 

روش 4:میخک و فلفل سیاه:

مشابه میخک، فلفل سیاه نیز خاصیت ضدالتهابی دارد . بنابراین به کاهش ورم لوزه کمک میکند.
نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه را با 3 عدد میخک، با یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب کنید.
از این مخلوط 2 الی 3 بار در روز مصرف کنید.
 

روش 5. میخک و زنجبیل:

زنجبیل یک ضد التهاب قوی است برای همین در درمان ورم لوزه موثر است .
به میزان مساوی پودر میخک را با پودر زنجبیل ترکیب کنید.
سپس 2 قاشق غذا خوری روغن زیتون به آن بیفزایید.
از این نوشیدنی 2 بار در روز استفاده کنید.
به جای استفاده از زنجبیل ، شما میتوانید از شیر و دارچین استفاده کنید که نتایج مشابه دارد.

نکته:
از استفاده از روغن میخک به جای خود میخک اجتناب کنید زیرا روغن آن سمی استو ممکن است باعث ناراحتی های شکم شود.
 

سخن آخر

لوزه‌های متورم ممکن است باعث دشواری در تنفس شوند، که می‌تواند منجر به اختلال در خواب شود. التهاب لوزه در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به گسترش عفونت در ناحیه پشت لوزه‌ها یا بافت اطراف شود.

علائم التهاب لوزه ناشی از عفونت باکتریایی معمولاً چند روز پس از شروع مصرف آنتی بیوتیک بهبود می‌یابد. تا زمانی که برای مدت 24 ساعت آنتی بیوتیک مصرف نکرده‌اید، استرپرت گلو مسری محسوب می‌شود.


منبع: سایت دکتردکتر
سایت چطور
سایت نمناک


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط