تاثیرات مخربی که استرس روی بدن خانم ها می گذارد

تأثیر استرس روی سلامت خانم‌ها با تأثیر آن بر سلامت آقایان متفاوت است. تحقیقات نشان داده‌اند زنان در پاسخ‌های عاطفی خود به استرس با مردان تفاوت دارند. علاوه‌براین، ممکن است عوارض استرس های حاد و مزمن بر...
سه‌شنبه، 18 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
تاثیرات مخربی که استرس روی بدن خانم ها می گذارد
زنان و مردان در شرایط استرس‌زا واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند. جالب است بدانید عکس‌العمل خانم‌ها در مقابل استرس، با عکس‌العمل آقایان، تفاوت‌های فاحشی دارد. همچنین تأثیر استرس روی سلامت خانم‌ها با تأثیر آن بر سلامت آقایان متفاوت است. تحقیقات نشان داده‌اند زنان در پاسخ‌های عاطفی خود به استرس با مردان تفاوت دارند. علاوه‌براین، ممکن است عوارض استرس های حاد و مزمن بر سلامت جسمی و روانی آنان عمیق‌تر باشد. با ما باشید تا با تاثیر استرس زنان بر روی بدن آنها آشنا شوید.هنگامی که در شرایط استرس‌زا قرار می‌گیریم، بعضی هورمون‌ها در بدن ما شروع به ترشح می‌کنند. هورمون کورتیزول یکی از این هورمون‌هاست. این هورمون روی سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، پوست و سایر ارگان‌های بدن ما اثر می‌گذارد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند نحوه‌ی ترشح کورتیزول در شرایط استرس‌زا بین زنان و مردان متفاوت است. استرس تقریبا روی تمام ارگا‌ن‌های بدن ما اثر می‌گذارد و ممکن است از جنبه‌های مختلفی سلامتی ما را به‌خطر بیندازد. در پاسخ به استرس و با تولید هورمون کورتیزول، سطح انرژی بدن به‌صورت موقت بالا می‌رود و در پی این افزایش انرژی، فعل‌وانفعالاتی در سیستم گوارشی و ایمنی بدن صورت می‌گیرد. به‌هم‌خوردن تعادل هورمون‌ها در زنان اثرات خاصی دارد که ممکن است سلامت آنها را در درازمدت یا کوتاه‌مدت تحت‌تأثیر قرار دهد. در ادامه‌ی این مطلب، برخی اثرات فیزیولوژیکی و روانی استرس بر سلامت زنان را با هم مرور خواهیم کرد.


قاعدگی‌های نامنظم

استرس شدید و طولانی‌مدت، می‌تواند به‌میزان قابل‌توجهی تعادل هورمون‌ها را به‌هم بریزد. همین عدم‌تعادل ممکن است منجر به مشکلاتی ازقبیل قطع، تأخیر یا نامنظمی در عادات ماهیانه‌ی خانم‌ها شود. پژوهشگران معتقدند زنانی که شغل‌های پراسترس دارند، ۵۰درصد بیشتر از زنانی که شغل‌شان استرس‌زا نیست، دوره‌های قاعدگی کوتاه‌مدت (کمتر از ۲۴ روز) خواهند داشت.


آکنه

افزایش سطح کورتیزول در بدن، موجب افزایش ترشح چربی و درنتیجه بروز آکنه خواهد شد. طبق پژوهشی که در سال ۲۰۰۳ صورت گرفت، دانشجویان دختر در دوران امتحانات به‌علت بالابودن استرس، بیشتر دچار آکنه می‌شوند.


کاهش میل جنسی

به‌اعتقاد دکتر ایرون گلداستاین، در مواجهه با اتفاقات استرس‌زا، مثل شروع شغلی تازه یا زندگی در شهری جدید، میزان تمایلات جنسی در زنان کاهش می‌یابد. علت بروز این مسئله این است که با افزایش میزان ترشح کورتیزول در شرایط استرس‌زا، سطح هورمون‌های جنسی کم می‌شود.


ریزش مو

یکی از علت‌های ریزش مو، عدم‌تعادل فیزیولوژیکی است که درنتیجه‌ی استرس شدیدِ عاطفی و روانی رخ می‌دهد. استرس ممکن است چرخه‌ی زندگی مو را مختل کند و باعث شود موها وارد مرحله‌ی ریزش شوند. البته در طول دوره‌های استرس‌زا یا بلافاصله بعد از آن، ریزش مو نخواهید داشت؛ ریز‌ش‌های ناشی از استرس معمولا ۳تا۶ ماه بعد از مواجهه با شرایط استرس‌زا رخ می‌دهند.


اختلال در هضم غذا

استرس‌های طولانی‌مدت موجب افزایش اسید معده می‌شوند و روی دستگاه گوارش اثر می‌گذارند. افزایش اسید معده موجب ناراحتی و سوءهاضمه و در موارد وخیم‌تر منجر به بروز زخم معده و سندرم روده تحریک پذیر می‌شود. کاهش و کنترل استرس از عوامل کلیدی در حفظ سلامت دستگاه گوارش است.1


بیماری‌های معده

استرس می‌تواند باعث شود که شما میل به خوردن خوراکی‌ها و غذاهای مضر پیدا کنید یا این که باعث کم اشتهایی شما شود و شما با غذا نخوردن معده خود را اذیت کنید. مشکلات شایع معده که به دلیل استرس رخ می‌دهد عبارتند از اسپاسم معده، نفخ، سوزش معده یا «سندروم روده تحریک‌پذیر» که در خانم‌ها بیشتر از آقایان شایع است. این مشکل با توجه به واکنش بدن شما ممکن است منجر به اضافه وزن یا کاهش وزن شود.


واکنش پوستی

استرس می‌تواند منجر به آکنه و جوش صورت یا بدن شود و حتی در برخی افراد به شکل کهیر و خارش پوست، هنگام مواجهه با شرایط استرس‌زا بروز کند.


مشکلات روحی

انواع مشکلات روحی از ناراحتی و زودرنجی تا مشکلات جدی‌تر مثل افسردگی ممکن است به دلیل وجود استرس در زندگی افراد شکل بگیرد و سلامتی ذهنی آن‌ها را به خطر بیاندازد.

تاثیرات مخربی که استرس روی بدن خانم ها می گذارد


مشکلات خواب

مشکل کم خوابی، از تاثیرات شایعی است که استرس بر بدن خانم‌ها می‌گذارد. در پی کم‌خوابی، استرس بیشتر و شرایط بدتر می‌شود چراکه خواب کافی، خود یکی از راه‌های کاهش استرس است.


عدم تمرکز

استرس، پیدا کردن تمرکز و تاثیر گذار بودن افراد در محیط خانه و کار را سخت می‌کند. استرسی که منشا آن کار است، می‌تواند باعث پیچیده‌تر شدن کارها شود.


بیماری‌های قلبی

استرس می‌تواند تاثیر منفی بر کل سیستم قلب و عروق داشته باشد. استرس با این‌که به طور مستقیم باعث افزایش فشار خون، سکته مغزی و حمله قلبی نمی‌شود، اما قطعا می‌تواند عامل موثری در آن‌ها باشد.


سیستم ایمنی ضعیف

یکی از عکس‌العمل‌های فیزیکی پیچیده‌ای که بر اثر استرس در بدن ایجاد می‌شود، ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با بیماری‌ها است؛ چه سرماخوردگی باشد و چه بیماری‌های مزمن.2


افسردگی

زنان دو برابر مردان در معرض افسردگی قرار دارند. محققان برای کشف علت این موضوع، درباره‌ی تفاوت‌های زنان و مردان در مقابله با استرس و پاسخ به آن، تحقیق کرده‌اند. نتایج حاکی از این است که سطح بالای کورتیزول ناشی از استرس بلندمدت، استرس شغلی یا استرس‌های شدید در موقعیت‌های دشوار زندگی مثل مرگ یا طلاق می‌تواند موجب افسردگی شود.


افزایش وزن

پژوهش‌های انجام‌شده نشان می‌دهند کورتیزولِ بیشتر، با نسبت کمترِ دور کمر به دور باسن مرتبط است (به‌عنوان‌مثال، چاقی در اطراف ناحیه شکم). استرس زیاد باعث افزایش اشتها و تمایل زیاد به مصرف مواد قندی و شیرین و درنتیجه بالارفتن وزن می‌شود.


کاهش باروری

مطالعات اخیر نشان می‌دهند سطح بالای آنزیم آلفا آمیلاز (آنزیم مرتبط با استرس) در بدن خانم‌ها باعث ایجاد مشکل و تأخیر در بارداری می‌شود. البته اثبات وجود رابطه‌‌ای دقیق میان استرس و باروری نیازمند تحقیقات بیشتری است.


افزایش احتمال سکته‌ی مغزی و حملات قلبی

طبق پژوهشی که در سال ۲۰۱۲ روی ۲۲هزار زن صورت گرفت، احتمال وقوع سکته‌ قلبی در زنانی که در محل کار در معرض استرس شدید قرار دارند، نسبت‌به زنانی که در مشاغل کم‌استرس فعالیت می‌کنند، ۴۰درصد بیشتر است. سکته مغزی نیز در میان افرادی که زندگی پراسترسی دارند، شایع‌تر است. احتمال باروری در زنانی که بیشترین سطح آنزیم آلفا آمیلاز در بدن آنها وجود دارد، ۱۲درصد کمتر از زنانی است که کمترین میزان این آنزیم را در دوران قاعدگی دارند.3


پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.digikala.com
3.www.vista.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط