اشتباهاتی در صحبت کردن که شما را بدون اعتماد به نفس نشان می دهد

وقتی از اعتماد به نفس در صحبت کردن حرف می‌زنیم توصیه‌های فراوانی وجود دارند که روش‌های مختلف صحبت کردن با اعتماد به نفس را در اختیار شما می‌گذارند، ولی باز هم وقتی پای صحبت کردن در جمع، در قرارهای رسمی و با غریبه‌ترها پیش می‌آید، هیچ‌یک کاربردی نیست.
سه‌شنبه، 25 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
اشتباهاتی در صحبت کردن که شما را بدون اعتماد به نفس نشان می دهد
شیوه سخن گفتن شما از عادات کودکی‌تان سرچشمه می‌گیرد؛ الگوهایی که به شکل هنجار یا به صورت تربیت، به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از خانواده و محیط فراگرفته‌اید. اما تمام فرهیختگان یک باور مشترک دارند که «کمتر، غنی‌تر است». این به چه معناست؟ خلاصه صحبت کردن و گزیده‌گویی روشی است که شما را از مشکلات کلامی متعدد می‌رهاند. در حقیقت این جمله رابرت براونینگ (Robert Browning) مصداق مینمالیستی صحبت شاعر گران‌قدر خودمان است که می‌فرماید: «کم گوی و گزیده گوی چون دُر». پس برای اینکه بدون اعتماد به نفس صحبت نکنید، لازم نیست کارهای خارق‌العاده انجام بدهید یا نکات عجیب و غریبی به‌کار بگیرید؛ تنها کافی است اشتباهات رایجی که باعث می‌شوند در هنگام صحبت کردن فردی بدون اعتماد به نفس جلوه کنید را کنار بگذارید. با ما همراه باشید و با خواندن ادامه‌ی این مطلب این اشتباهات را بشناسید.


به کلام‌تان شاخ‌وبرگ بیهوده ندهید

شاخ و برگ بیهوده چیست؟ در گفت‌وگو‌های مؤدبانه افراد معمولا از واژه‌هایی استفاده می‌کنند که قطعیت کلام و نظر آنها را از بین می‌برد. واژه‌هایی نظیر: شاید، ممکن است، احتمالا، به نظر می‌رسد و… . این واژه‌ها نشان می‌دهند که شما درباره‌ی نظر و عقیده خود تردید دارید یا فرد قاطعی نیستید و از متقاعد کردن سایرین ناتوانید. در عوض می‌توانید از واژه‌هایی کمک بگیرید که قدرت و اختیار بیشتری به شما می‌دهند، مانند: به وضوح، قطعا، مطمئنا، به سادگی و… .

اشتباهاتی در صحبت کردن که شما را بدون اعتماد به نفس نشان می دهد


از عبارات شک‌و تردید استفاده نکنید

دانش شما معمولا بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. پس از اظهار نظر کردن نترسید. وقتی اطلاعات شما قریب به یقین درست و منطقی است، از عبارات توأم با شک و تردید استفاده نکنید. یکی از اشتباهاتی که شما را بدون اعتماد به نفس نشان می‌دهد، استفاده از همین جملات «سلب مسئولیت» است یعنی شما از عبارات و لغاتی استفاده می‌کنید که محتوای کلام‌تان را تصریح و تأیید نمی‌کند. در اصطلاحات قضایی و حقوقی عبارات سلب مسئولیت، عباراتی چندپهلو و گنگ هستند که هیچ‌ چیز را تأیید یا رد نمی‌کنند، به شکلی که هیچ برداشت درستی نمی‌توان از آنها داشت. چیزی شبیه پایانِ باز فیلم‌های امروزی که برخی کارگردانان عزیز علاقه‌ی زیادی به استفاده از آن دارند. نمونه‌ای از این عبارات در گفت‌وگوهای عادی به این ترتیب است:

کاملا مطمئن نیستم اما…

من خیلی در این زمینه صاحب‌نظر نیستم اما…

نظر شما درست است اما…

این عبارات و جملات شما را بدون اعتماد به نفس نشان می‌دهند. استفاده از این «اما» طبق مثال‌های قبلی، یکی از اشتباهات رایجی است که اعتماد به نفس و استحکام دلایل و صحبت‌های شما را زیر سؤال می‌برد. پس تلاش کنید این لغت ناخوشایند را از ادبیات کلامی‌تان حذف کنید. به جای آن می‌توانید از این نمونه‌ها بهره ببرید:

من مطمئن هستم که…

من به تازگی متوجه شده‌ام که…

درستش این است که… 1


صدای خشن و نخراشیده

مشکل روز افزون در میان زنان جوان به طور خاص ، " صدای خشن " یا نخراشیده است ؛ این اتفاق زمانی می افتد که جریان هوا در گلو یک فرد متوقف می شود و صداها در سخنرانیشان خشن و زمخت و پر خراش می شود. شما می توانید نمونه هایی از این سخنرانی و بحث در مورد صدای نخراشیده را در یک پادکست بشنوید.

همان طور که مفسران نظر داده اند، واقعا آزار دهنده است ، در زبان شناسی ، این اثر معمولا به عنوان " صدای خشن " نامیده می شود به این دلیل که به نظر می رسد مانند صدای غژ غژ کردن درب یا یک لولا که نیاز به روغن زدن دارد ، است.

بهترین راه برای جلوگیری از صدای خشن این است که به محض فهمیدن، مواظب باشید که قبل از شروع نفس بکشید. مربی ها براین باورهستند که گوش دادن به صدای ضبط شده خودتان خیلی کمک کننده است.


عقب نشینی در انتهای عبارت

تا به حال متوجه شده اید که مردم در پایان جمله آرام تر می شوند ؟ یک الگو سخنرانی رایج در فرهنگ ما این است که در پایان عبارات ، فصل ها و جملات به عقب برویم به این معنا است که کلمات مهم می توانند به آسانی از بین بروند یا افکار ممکن است نا تمام به نظر برسند . فینج می گوید :شما می خواهید از صدای خود حمایت کنید و افکار شما در درجه آخر قرار می گیرند.

اشتباهاتی در صحبت کردن که شما را بدون اعتماد به نفس نشان می دهد


بالا بردن صدا یا بیان کردن جملات به صورت سوالی

مسئله دیگری که در سخنرانی به معنای بالا بردن شناخته شده است _ پایان دادن به جملات رو به بالا است به طوری که به نظر می رسد که جمله سوالی است ، در صورتی که اینگونه نیست. کازان می گوید این موضوع در زنان بیشتر است.

فینج ادعا می کند که استفاده از بالا بردن صدا به طور خاص زمانی است که افراد نام فرد دیگری را می گویند . اغلب مردم از آن یک سوال می پرسند. به طوری که آنها مطمئن نیستند ، او می گوید ، انجام این کار باعث می شود سخنران به مراتب با اعتماد به نفس کمتر به نظر برسد.

سخنرانانی که در حال مبارزه با مشکل بالا بردن صدا هستند ، باید صدای خود را ضبط کنند و سپس سعی کنند از بالا رفتن صدای خود در آخر جمله جلوگیری کنند.2


از سؤالات کوتاه تأییدی استفاده نکنید

سؤالات کوتاهی که در انتهای جملات برای گرفتن تأیید نظر از دیگران می‌پرسید، شما را بدون اعتماد به نفس جلوه می‌دهند. معادل این پرسش‌ها در زبان انگلیسی با عنوان Question Tags شناخته می‌شود. به هر زبانی که صحبت می‌کنید، این نوع پرسش باعث می‌شود دیگران فکر کنند که شما درباره حرفی که می‌زنید اطمینان ندارید. نمونه‌ای از این پرسش‌ها:

لباس زرد قشنگ‌تر است، این‌طور نیست؟

این نظریه اشتباه است، این‌طور نیست؟

این راه کوتاه‌تر است، درسته؟

بزرگ‌ترین مشکل استفاده از این پرسش‌های کوتاه در جملات این است که شما را به دنبال تأیید و گرفتن موافقت از سایرین نشان می‌دهد. افرادی که با اعتماد به نفس صحبت می‌کنند به تأیید دیگران نیاز ندارند. برای اینکه از تله‌ی سؤالات کوتاه بگریزید، سعی کنید به‌طور کل در حرف زدن از جملات پرسشی استفاده نکنید. وقتی می‌خواهید نظر خود را بیان یا عقیده‌تان را ابراز کنید، جملات خود را به شکل خبری و قاطعانه بیان کنید. افراد با اعتماد به نفس در حرف زدن فقط از یک نوع پرسش بهره می‌گیرند، آنها از مخاطبان خود می‌پرسند: «سؤالی نیست؟»

فراموش نکنید که مختصر و مفید صحبت کنید. وقتی به اندازه حرف می‌زنید، حرف‌هایتان معقول‌تر و صحیح‌تر خواهد بود و دیگران بیشتر به آنها توجه می‌کنند و هنگامی که دیگران با اشتیاق به شما گوش کنند، اعتماد به نفس‌تان بالاتر می‌رود. لازم نیست سخنران بلامنازع هر جمعی باشید. البته این موضوع با ویژگی‌های شخصیتی شما ارتباط زیادی دارد اما یادتان باشد که گزیده‌گویی ظرفیت‌های فراوانی در ارتباطات اجتماعی برای شما ایجاد می‌کند که یکی از مهم‌ترین دستاوردهای آن برای شما اعتماد به نفس در هنگام صحبت کردن است.3


پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.namnak.com
3.www.vista.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط