علل و درمان حمله قلبی

مطلب پیش رو شامل اطلاعاتی درباره چگونگی و چرایی حملات قلبی، نحوه درمان آنها و چگونگی پیشگیری از آنها است.
پنجشنبه، 9 بهمن 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
علل و درمان حمله قلبی
حمله قلبی هنگامی رخ می دهد که جریان خون به قلب مسدود شود ، انسداد اغلب باعث ایجاد چربی، کلسترول و سایر مواد می شود که پلاک را در شریان هایی که قلب را تغذیه می کنند (عروق کرونر)، مسدود میکند پلاک در نهایت از بین می رود و لخته تشکیل می شود ، جریان خون متوقف شده می تواند به بخشی از قلب آسیب بزند یا آنرا نابود کند.

حمله قلبی، انفارکتوس میوکارد نامیده می شود، می تواند مرگبار باشد، اما درمان آن در طول سال ها به طور چشمگیری بهبود یافته است اگر فکر می کنید دچار حمله قلبی شده اید، تماس با 115 یا کمک های اورژانسی ضروری است.


علائم و نشانه های حمله قلبی

فشار

تنگی نفس

درد

یا احساس فشار در قفسه سینه یا بازوهایتان که ممکن است به گردن، فک و یا پشتتان هم برسد.

تهوع

سوء هاضمه

سوزش سر دل و یا درد شکمی

عرق سرد

خستگی

سرگیجه یا سرگیجه ناگهانی

علائم حمله قلبی متفاوت است و همه افراد مبتلا به حمله قلبی علائم مشابهی ندارند و یا همان شدت نشانه ها را دارند.برخی افراد درد کمتری دارند برخی دیگر درد شدیدتری دارند.

برخی از افراد علائمی ندارند اما برای برخی دیگر اولین علامت ممکن است حمله قلبی ناگهانی باشد با داشتن علائم و نشانه های بیشتر احتمال ابتلا به حمله قلبی بیشتر می شود.

برخی از حملات قلبی به طور ناگهانی اتفاق میافتد، اما بسیاری از مردم علائم و نشانه های هشدار دهنده را ساعت ها، روزها یا هفته ها پیش داشته باشند ؛

اولین هشدار ممکن است درد یا فشار قفسه سینه (آنژین) باشد که به وسیله استرس ایجاد می شود و با استراحت کاهش می یابد آنژین ناشی از کاهش موقت جریان خون به قلب است.


عوامل خطر حمله قلبی


سن
مردان بالای 45 سال یا بالاتر و زنان 55 ساله یا بالاتر احتمال دارد که حمله قلبی این افراد از مردان و زنان جوان بیشتر باشد.

توتون و تنباکو
این شامل سیگار کشیدن و در دراز مدت در معرض دود بودن است.

علل و درمان حمله قلبی

فشار خون بالا
با گذشت زمان، فشار خون بالا می تواند به شریان هایی که قلب شما را تغذیه می کند آسیب برساند.فشار خون بالا که با سایر شرایط مانند چاقی، کلسترول بالا یا دیابت رخ می دهد ریسک شما را بیشتر افزایش می دهد.

سطح کلسترول خون یا سطح تری گلیسرید بالا
سطح بالای کلسترول LDL (کلسترول LDL) (کلسترول "بد") به احتمال زیاد به شریان ها محدود می شود.سطح بالای تری گلیسیرید، نوعی چربی خون که به رژیم غذایی شما مرتبط می شود، همچنین خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد. با این حال، سطح بالای کلسترول چربی لیپوپروتئین HDL (کلسترول خوب) خطر ابتلا به حمله قلبی را کاهش می دهد.

علل و درمان حمله قلبی

چاقی
چاقی با سطح کلسترول بالا، میزان تری گلیسیرید بالا، فشار خون بالا و دیابت همراه است ، از دست دادن فقط 10 درصد از وزن بدن شما می تواند این خطر را کاهش دهد.

دیابت
تولید کافی از هورمونی که توسط پانکراس شما ترشح می شود (انسولین) یا عدم پاسخ به انسولین به درستی باعث افزایش سطح قند خون بدن شما می شود، و خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد.

سندرم متابولیک
این اتفاق می افتد زمانی که شما چاقی، فشار خون بالا و قند خون بالا دارید. داشتن سندرم متابولیک احتمال بیماری قلبی شما را دوبرابر افزایش می دهد، اگر شما آن را ندارید.

سابقه خانوادگی حمله قلبی
اگر خواهر و برادران شما، والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ شما حملات اولیه قلب (سن 55 سالگی برای بستگان مرد و 65 ساله برای بستگان زن)، شما ممکن است در معرض خطر افزایش قرار داشته باشید.

فقدان فعالیت فیزیکی
غیر فعال بودن باعث افزایش سطح کلسترول خون و چاقی می شود افرادی که ورزش منظم می کنند، آمادگی قلبی عروقی را کمتر می کنند، از جمله فشار خون بالا.

فشار
شما ممکن است به راه هایی که خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد، پاسخ دهید.

علل و درمان حمله قلبی

سابقه پره اکلامپسی
این وضعیت موجب فشار خون بالا در دوران بارداری می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

یک وضعیت ایمنی
داشتن بیماری مانند ورم مفاصل یا التهاب مفاصل می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش دهد. 1


عوارض

دو نوع عارضه ممکن است در اثر حملات قلبی اتفاق بیفتد؛ عوارض آنی و عوارض دراز مدت.

عوارض آنی
آریتمی: ضربان نامنظم قلب، که طی آن قلب خیلی سریع یا خیلی آهسته می‌تپد.

شوک کاردیوژنیک: فشار خون فرد به طور ناگهانی افت می‌کند و قلب نمی‌تواند خون کافی را برای عملکرد صحیح بدن فراهم کند.

هیپوکسیمی: اکسیژن خون به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

ورم ریوی: در ریه‌ها و اطراف آن مایع جمع می‌شود.

ترومبوز ورید عمقی: در اثر لخته شدن خون در رگ‌های عمقی پاها و لگن ایجاد می‌شود که می‌توانند جریان خون در ورید را مسدود یا قطع کند.

پارگی میوکارد: حمله قلبی به دیواره قلب صدمه می زند، که این مساله باعث افزایش خطر پارگی دیواره قلب می‌شود.

آنوریسم بطنی: برآمدگی دیواره یا پوشش آئورت است و می‌تواند باعث انسداد جریان خون از قلب شود.

عوارض دراز مدت
آنوریسم: بافت زخمی روی دیواره قلب آسیب دیده ایجاد می‌شود و منجر به لخته شدن خون، فشار خون پایین و ضربان قلب غیرطبیعی می شود.

آنژینا: در این عارضه اکسیژن کافی به قلب نمی رسد و باعث درد قفسه سینه می‌شود.

نارسایی قلبی احتمالی: در دوران پس از حمله، قلب ضربان بسیار ضعیفی خواهد داشت که باعث می شود فرد احساس خستگی و نفس تنگی کند.

ادم: در این عارضه، مایع در مچ پا و پاها جمع شده و باعث تورم آن‌ها می شود.

از دست دادن عملکرد نعوظ: اختلال نعوظ عموما در اثر مشکلات عروقی ایجاد می شود؛ اما از طرفی هم می‌تواند نتیجه افسردگی باشد.

از دست دادن میل جنسی: احتمال دارد میل جنسی در فرد از بین برود، به خصوص در مورد مردان.

پزشک باید پس از سکته قلبی، چندین ماه بیمار را تحت نظر داشته باشد تا احتمال وقوع هر یک از این عوارض را بررسی کند.


پیشگیری

بهترین راه پیشگیری از حمله قلبی، در پیش گرفتن سبک زندگی سالم است.

برخی موارد برای داشتن سبک زندگی سالم عبارتند از:

نکشیدن سیگار

داشتن رژیم متعادل و سالم غذایی

ورزش

خواب کافی

کنترل دیابت

کنترل کلسترول خون

کنترل فشار خون

حفظ وزن مناسب

دوری از استرس

یادگیری نحوه مدیریت استرس 2


چه زمانی به پزشک مراجعه کنم

اگر مشکوک به بیماری قلبی هستید، با پزشک خود ملاقات کنید. عواملی که شما را در معرض خطر بیشتری برای بیماری‌های قلبی قرار می‌دهند، عبارت‌اند از:

سابقه خانوادگی بیماری قلبی

سیگار کشیدن

چاقی

رژیم غذایی ضعیف

سن

پزشک شما ممکن است یک معاینه فیزیکی یا آزمایش خون یا آزمایش‌های دیگر برای بررسی مشکلات و تشخیص بیماری های قلبی را انجام دهد. این آزمایش‌ها می‌تواند برای تشخیص بیماری های قلبی مفید بوده و در تعیین روند درمان مثمر ثمر باشند. عوارض بیماری قلبی شامل حمله قلبی و سکته مغزی است. شما می‌توانید خطر عوارض را با تشخیص زودرس و درمان سریع، کاهش دهید.


علل و درمان حمله قلبی

درمان بیماری های قلبی

درمان بیماری های قلبی متفاوت است. به عنوان مثال، اگر عفونت قلب دارید، به احتمال زیاد به شما آنتی بیوتیک داده می‌شود. به طور کلی، درمان بیماری های قلبی معمولاً شامل موارد زیر می‌شود:

تغییر سبک زندگی: رژیم مناسب، کم چربی و کم سدیم است. حداقل 30 دقیقه تمرین متوسط در طول روزهای هفته، ترک سیگار از دیگر تغییرات لازم هستند.

مصرف دارو: اگر تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی نباشد، پزشک احتمالا داروهایی برای کنترل بیماری قلبی شما تجویز می‌کند. نوع دارو به نوع بیماری قلبی بستگی دارد.

روش‌های دیگر پزشکی یا جراحی: اگر مصرف داروها کافی نباشند، ممکن است دکتر روش خاص یا جراحی را توصیه کند. نوع روش بستگی به نوع بیماری قلبی و میزان آسیب به قلب دارد. 3


پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.rastineh.com
3.www.drdr.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط