2) اعلام موجوديت رژيم اشغالگر قدس در فلسطين (1327ش): انگلستان از سال 1839 م به طور رسمي از يهوديان ساكن در فلسطين، سوريه و شبه جزيره سينا حمايت كرد و اين حمايت را در سالهاي بعد افزايش داد و در روند مهاجرت يهوديان به اين سرزمين تلاش نمود. انگلستان در راه تثبيت اقتدار خود در فلسطين همت فراواني مبذول نمود ولي وقتي مقابله جامعه عرب را در برابر خود ديد، از اين خواسته خود چشم پوشيد. سرانجام همزمان با خروج كميسر عالي انگليس از
2) اعلام موجوديت رژيم اشغالگر قدس در فلسطين (1327ش): انگلستان از سال 1839 م به طور رسمي از يهوديان ساكن در فلسطين، سوريه و شبه جزيره سينا حمايت كرد و اين حمايت را در سالهاي بعد افزايش داد و در روند مهاجرت يهوديان به اين سرزمين تلاش نمود. انگلستان در راه تثبيت اقتدار خود در فلسطين همت فراواني مبذول نمود ولي وقتي مقابله جامعه عرب را در برابر خود ديد، از اين خواسته خود چشم پوشيد. سرانجام همزمان با خروج كميسر عالي انگليس از فلسطين، يهوديان ساكن در آن سرزمين به رهبري ديويد بن گورين رسماً موجوديت خود را به نام اسرائيل اعلام كردند. چند ساعت بعد، آمريكا و شوروي نيز اين رژيم را به رسميت شناختند. به دنبال اين مسأله، غروب همان روز چهار كشور عربي مصر، سوريه، اردن و لبنان به دولت نوظهور اسرائيل اعلان جنگ دادند و اين اولين جنگ خونين اعراب و اسرائيل بود. در اعلاميه تشكيل اسرائيل، فلسطينيها كه مالك 97 درصد از اراضي اين كشور بودند با قيد عبارت "جوامعِ موجودِ غير يهود" ناديده گرفته شدند. اين اعلاميه باعث سرازير شدن غيرقانوني يهوديان سراسر جهان به فلسطين شد و اين امر مورد حمايت دولت آمريكا قرار گرفت. از آن زمان (26 ارديبهشت 1327 ش برابر با 16 مه 1948 م) تاكنون تجاوزات و غارتگريهاي اين رژيم غاصب بر ملت ستمديده فلسطين ادامه دارد و مردم فلسطين راه نجات خود را مقاومت و مقابله يافتهاند.
3) رحلت عالم رباني آيتاللَّه "حاج شيخ احمد اهري" (1348ش): آيتاللَّه حاج شيخ احمد اهري در حدود سال 1267 ش (1305ق) در شهرستان اهر در آذربايجان شرقي به دنيا آمد. وي پس از گذراندن دوران مقدماتي و سطوح حوزه، مدتي در تبريز ماندگار شد و سپس براي ادامه تحصيل عازم نجف اشرف گرديد. آيتاللَّه اهري در نجف به مدت ده سال از محضر بزرگاني همچون شيخ الشريعه اصفهاني، ميرزا محمدحسن ناييني، ميرزا علي شيرازي، آقا ضياءالدين عراقي، محمدحسن غروي و سيدابوالحسن اصفهاني استفاده برد و سپس به مدت بيست سال در كنار كسب علوم مختلف به تدريس و تاليف پرداخت به طوري كه به عنوان استاد حوزه علميه نجف مطرح شد. ايشان سپس در حدود سال 1330ش راهي زادگاه خود گرديد و پس از مدتي، سرپرستي حوزه علميه تبريز را بر عهده گرفت. آيتاللَّه اهري به دليل موقعيت خاص خود در آذربايجان و رهبري مذهبي مردم، در اكثر حوادث اجتماعي و سياسي به صورت مستقيم يا غيرمستقيم شركت داشت و در جريان حمله مزدوران پهلوي به مدرسه فيضيه قم و نيز تصويب لايحه انجمنهاي ايالتي و ولايتي، موضعگيري و اعلام مخالفت نمود. از اين عالم رباني آثاري بر جاي مانده كه حاشيه بر مكاسب، حاشيه بر رسايل، رساله در اجتهاد و رسالهاي در قاعده لاضرر از آن جملهاند. آيتاللَّه شيخ احمد اهري سرانجام در 26 ارديبهشت 1348 ش برابر با هجدهم صفر 1388 ق در 81 سالگي به رحمت ايزدي پيوست و پس از تشييعي با شكوه، در شهرستان قم به خاك سپرده شد.
4) عمليات محدود حسين بن علي در ميمك توسط سپاه (1361ش)
5) درگذشت دكتر "مهدي درخشان" استاد ادبيات فارسي (1372ش): دكتر مهدي درخشان، محقق، نويسنده و استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران در سال 1297 ش متولد شد و تحصيلات خود را در رشته ادبيات فارسي به اتمام رساند. وي سپس در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران و همچنين مدتي در دانشگاه آنكارا به تحقيق و تدريس مشغول بود. استاد درخشان تا پايان عمر به تحقيق و مطالعه در زمينه زبان و ادبيات فارسي و معارف اسلامي پرداخت و آثار ارزندهاي از خود به يادگار گذاشت كه تصحيح ديوان اشعار كسايي مروزي، تفسير جزء سيام قرآن مجيد، جواهر قرآن، تاثير قرآن و حديث در ادبيات فارسي و سبك نثر فارسي از قرن چهار تا چهارده از آن جملهاند. اين نويسنده و شاعر معاصر سرانجام در بيست و ششم ارديبهشت 1372 در 75 سالگي بدرود حيات گفت و رخ در نقاب خاك كشيد.
6) درگذشت "مؤيدالدين محمد ابن علقمي" وزير مستعصم باللَّه(656 ق): مؤيدالدين محمد بن احمد بن علقمي بغدادي، وزير شيعي مذهب و روشن ضمير مستعصم باللَّه، آخرين خليفهي عباسي، عالم و فاضل و آگاه در امور سياسي و داراي كفايت و فطانت و حسن تدبير بود. وي به اهل تقوي و علم ارج نهاد و احترام ميكرد. ابن علقمي پس از حملهي مغول و تسخير بغداد وانقراض سلسلهي عباسي در حفظ ميراث اسلامي تلاش نمود ودر همان سال درگذشت.
7) 16مي سال 1502 ميلادي:سرزمين هندوراس از كشورهاي كنوني امريكاي جنوبي ضميمه متصرفات اسپانيا شد. هندوراس تا پيش از اين تاريخ مركز تمدن قوم «مايا » بود كه اين قوم به يكباره نابود شد، در اوايل قرن نوزدهم ميلادي بعلت نابساماني اوضاع داخلي كشور اسپانيا سرزمين هندوراس نيز مانند اكثر مستعمرات امريكاي مركزي مستقل شد. هندوراس با كشورهاي گوتامالا،السالوادور، و نيكاراگوا همسايه است .
8) 16ماه مي سال 1898 ميلادي:بلندترين گردباد دريايي جهان در سواحل استراليا مشاهده شد اين گرد باد كه آب را بصورت فواره هاي عظيم به هوا برد حدود 528 متر ارتفاع داشت و قطر آن به 3 متر مي رسيد .
9) 16ماه مي سال 1916 ميالدي قرار داد تاريخي سايكس ـ پيكو بين نمايمدگان بريتانيا و جمهوري فرانسه به امضا رسيد: به موجب اين قرار داد دولتهاي انگليس و فرانسه كشورهاي عربي را ميان خود تقسيم و سرزمين فلسطين را از اين مجموعه جدا كردند تا از طريق دستگاه بين المللي اداره شود . واين توطئه حساب شده سر انجام به اشغال سر زمين فلسطين و تشكيل دولتي صهيونيستي در آن منطقه منجر شد .
10) تولد برناردو برتولوچی 1940 فیلم نامه نویس ایتالیایی:برناردو برتولوچی در شهر پارما در منطقه امیلینا رومانیا در ایتالیا متولد شد. او بزرگترین فرزند پدرش آتیلیو بود. پدر برناردو شاعر، مورخ هنر و منتقد فیلم بود . برناردو در چنین محیطی رشد کرده بود. او در پانزده شروع به نوشتن کرد و پس از مدتی برای نوشتن اولین کتابش جایزه Viareggio Premio و چندین جایزه معتبر دیگر نیز دریافت کرد. سوابق هنری پدر برتولوچی به او کمک فراوانی کرد. پیر پائولو پازولینی فیلمساز بزرگ ایتالیایی برای انتشار نخستین کتاب برتولوچی کمک فراوانی به او کرد و همچنین در سال ۱۹۶۱ برتولوچی به عنوان دستیاراول پازولینی در فیلم آکاتونه با او همکاری کرد.
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.