مواد لازم کوکو عدس
عدس ۵۰۰ گرمسیب زمینی ۱ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
آرد سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه کوکو عدس
برای شروع عدس را برای خیساندن به همراه مقداری آب داخل یک کاسه بریزید تا به خوبی خیس بخورد.عدس باید حداقل به مدت دو ساعت در آب خیس بخورد تا کمی نرم شود. بعد از گذشت این زمان عدس را آبکشی کنید و داخل یک قابلمه مناسب بریزید.
در ادامه سیب زمینی را هم پوست بگیرید و بشویید سپس به عدس اضافه کنید. در ادامه چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آنرا روی حرارت قرار دهید.
حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا سریعتر عدس و سیب زمینی بپزند و نرم شوند.
پس از اینکه سیب زمینی و عدس به طور کامل پختند آنها را از قابلمه خارج کنید سپس آب اضافی سیب زمینی و عدس را بگیرید و داخل میکسر بریزید تا یکدست شوند. در صورتی که میکسر در دسترس ندارید می توانید آنها را با گوشتکوب بکوبید.
پس از اینکه سیب زمینی و عدس را میکس کردید آنها را داخل یک کاسه مناسب بریزید.
در ادامه پیاز را رنده کنید و پس از گرفتن آبش به کاسه حاوی عدس اضافه کنید. در مرحله بعد مقداری نمک ، فلفل سیاه و پودر سیر به مایه کوکو اضافه کنید.
تخم مرغ ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و خوب مخلوط کنید سپس به مایه کوکو اضافه کنید. مایه کوکو را خوب ورز دهید تا مواد یکدست شوند.
اگر مایه کوکو شل بود آرد سوخاری را کم کم اضافه کنید تا مایه کوکو کمی سفت تر شود.
پس از اینکه مایه کوکو آماده شد یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.
پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کوکو با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس داخل تابه بیندازید تا سرخ شود.
پس از اینکه یک سمت کوکو سرخ شد آنرا به آرامی برگردانید تا سمت دیگرش نیز سرخ شود. به همین ترتیب تمام مایه کوکو را سرخ کنید.
در پایان پس از اینکه کوکوها آماده شدند آنها را به همراه گوجه فرنگی، خیار شور و نان سرو کنید. 1
خواص دارویی و فواید عدس
1. خواص عدس در لاغری
تحقیقات نشان داده مصرف منظم عدس در طولانی مدت برای مدیریت و کنترل وزن مفید است زیرا فیبر موجود در عدس باعث می شود مدت طولانی تری احساس سیری کرده و پروتئین به کاهش چربی در عضلات بدن کمک می کند.کربوهیدرات موجود در عدس دیر هضم بوده و با تولید انرژی به کاهش وزن کمک شایانی می کند و ویتامین B6 و آهن نیز برای افزایش متابولیسم بدن و کاهش وزن مفید هستند.
2. خواص عدس در بدنسازی
عدس منبع خوب پروتئین است که برای عضله سازی و بدنسازان بسیار مفید است، از سوی دیگر فیبر و کربوهیدرات های دیر هضم موجود در آن مانع پرخوری در فرد شده، انرژی بدنی را افزایش می دهد و به ساخت عضلات سالم و بدون چربی کمک می کند.3. خواص عدس در بارداری
پروتئین موجود در عدس برای رشد جنین ضروری است و فیبر از یبوست شایع دوران بارداری پیشگیری می کند.فولات نیز از مواد معدنی ضروری در دوران بارداری است که خطر بروز نقایص مادرزادی و لوله عصبی را کاهش داده و به رشد سالم نوزاد کمک می کند.
4. سلامت قلب
فیبر و فولات موجود در عدس برای سلامت قلب ضروری هستند، فیبر به کاهش کلسترول بد و بهبود سطح کلسترول خوب بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.5. معده و گوارش
فیبر موجود در عدس از یبوست و سایر بیماری های گوارشی از جمله سندروم روده تحریک پذیر پیشگیری کرده و با پاکسازی سیستم گوارش و بهبود حرکات روده، از سلامت معده و روده محافظت می کند.6. دیابت و قند خون
مصرف عدس در بیماران دیابتی میزان هضم و جذب قند در جریان خون را کاهش داده و به کنترل قند خون کمک می کند.به همین دلیل توصیه می شود افراد دیابتی از عدس به جای سیب زمینی یا برنج در رژیم غذایی خود بهره ببرند.
لازم به ذکر است عدس از مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین (کمتر از 55) است و بخصوص برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید می باشد. 2
7. عدس برای جلوگیری از یبوست
اگر مشکل یبوست دارید، دچار کمبود فیبر هستید. عدس سرشار از فیبر رژیمی است که می تواند با نرم کردن غذاهای هضم شده، فرایند انتقال آن ها را به روده ی بزرگ کمک کند و خروج مدفوع را از بدن آسان تر کند.8. عدس برای درمان بیماری سلیاک
عدس مانند دیگر انواع حبوبات جزء خوراکی های عاری از گلوتن به شمار می رود.گلوتن نوعی پروتئین است که در برخی غذاهای گیاهی به ویژه غلات وجود دارد و می تواند باعث بروز مشکلاتی فراوان برای آن دسته از افرادی شود که دچار ناتوانی در هضم گلوتن یا به اصلاح به بیماری سلیاک مبتلا هستند.
عدس، نه تنها غذایی خوشمزه است بلکه برای مبتلایان به بیماری سلیاک که نیازمند رژیم غذایی بدون گلوتن هستند نیز گزینه ای عالی محسوب می شود.
9. عدس برای جلوگیری از کم خونی
بدن انسان برای تولید گلبول های قرمز جدید در خون و حفظ روند طبیعی انتقال اکسیژن ، به آهن نیاز دارد.عدس منبع غنی از آهن (آهن غیر هِم) است که می تواند به حفظ سلامت گلبول های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی کمک کند.
10. بازسازی سلول های بدن با عدس
ترکیب عدس با سایر غذاها، این دانه ی باستانی را به یکی از بهترین منابع پروتئین تبدیل کرده است.میزان پروتئین موجود در عدس نه تنها بسیار بیش تر از دیگر انواع خوراکی های گیاهی نظیر غلات است، بلکه با میزان پروتئین موجود در گوشت برابری می کند.
پروتئین از مواد اصلی تشکیل دهنده ی بدن است که در شکل گیری تقریبا همه ی اندام ها نقش دارد و برای ترمیم بخش های آسیب دیده ی بدن نیز بسیار ضروری است.
11. عدس فراهم کننده انرژی بدن
در هر 100 گرم عدس حدود 1040 تا 1430 کیلوژول انرژی وجود دارد، که این مقدار انرژی با دانه های غلات برابر است.انرژی عدس از کربوهیدرات موجود در آن سرچشمه می گیرد.
مصرف عدس همراه با وعده صبحانه می تواند روزی پر از انرژی و فعالیت را برای تان به ارمغان بیاورد. 3
پی نوشت:
1.www.parsiday.com
2.www.shia-news.com
3.www.namnak.com