از کجا بدانیم دندان ما نیاز به پر کردن دارد؟
بعبارت دیگر از کجا بفهمیم دندان مان دچار شکستگی، سایش یا پوسیدگی شده که بعد برای پرکردن به دندانپزشک مراجعه کنیم؟؟شکستگی دندان: معمولا شکستگی دندان طی حادثه ای رخ میدهد و برای فرد قابل تشخیص هست.
سایش دندان : همیشه بتدریج ایجاد میشود و پس از مدتی باعث ایجاد تغییر در شکل ظاهری دندانها میشود، به اینصورت که سطح دندانها از حالت اولیه که دارای قسمتهای برجسته و فرو رفته است تبدیل به سطحی صاف یا نسبتا صاف میشود. این نوع از سایش عموما هیچ حساسیت و دردی ایجاد نمیکند و فقط تغییر شکل ظاهری بوجود میاورد و اکثرا نیاز به درمان پر کردن نیز ندارد، فقط میتوانیم به کمک وسایلی مانند نایت گارد روند سایش را کندتر کنیم. گاهی سایش در سطوح بیرونی دندان و نزدیک لثه (اکثرا در اثر سایش مسواک) رخ میدهد این نوع از سایش هم میتواند ایجاد درد کند و هم مشکلاتی از لحاظ زیبایی برای فرد ایجاد کند. در هر دو این موارد میتوانیم قسمتهای سایش یافته را ترمیم یا بعبارتی پر کنیم.
پوسیدگی دندان : علائمی مانند تغییر رنگ بصورت نقطه یا لکه زرد تا قهوه ای و حتی سیاه که قبلا نبوده، حساسیت و درد در هنگام خوردن شیرینی یا ترشی یا هنگام تماس مسواک با دندان دارد. ( درد در موارد دیگر ممکن است نیاز به درمان دیگری داشته باشد)، همچنین ایجاد شدن حفره کوچک روی سطح جونده یا سطوح دیگر دندان میتواند نشاندهنده پوسیدگی دندان باشد. نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشیم اینست که گاهی پوسیدگی دندان در مراحل اولیه هیچگونه علامت ظاهری و حتی حساسیت به هیچ نوع محرکی ندارد این نوع پوسیدگی ها طی معاینات دوره ای و توسط دندانپزشک میتواند شناسایی و درمان شود و اگر معاینات دوره ای انجام نشود این پوسیدگی های شناسایی نشده به مرور زمان پیشرفت کرده و در دندان مبتلا ایجاد حفره و یا حساسیت و درد میکند و ممکن است در این مرحله پیشرفت پوسیدگی به اندازه ای شده باشد که نیاز به درمانهای وسیعتر مانند عصب کشی و … نیز باشد. پس برای داشتن دندانهای سالمتر بهتر است معاینات دوره ای دندانپزشکی بین ۴-۶ ماه یکبار انجام شود.
برای درمان پوسیدگی دندان دندانپزشک بخشهای پوسیده دندانتان را برمی دارد و سپس سوراخ ایجاد شده را با مواد پر کننده مخصوصی، پر می کند تا قدرت و علمکرد دندان حفظ شود. پر کردن دندان برای ترمیم ترک خوردگی و شکستگیها نیز انجام می شود. همچنین برای ترمیم دندانهایی که خیلی ساییده شده اند مثلا در دندان قروچه شدید، از مواد پر کننده استفاده می شود. البته اگر خرابی دندان زیاد باشد از روکش دندان استفاده می شود.
از چه موادی برای پر کردن دندان استفاده می شود؟
امروزه مواد مختلفی برای پر کردن دندان استفاده می شود. دندانها را میتوان با طلا، سرامیک (پورسلین)، آمالگام (نقره ای رنگ)، پلاستیک همرنگ دندان و یا رزین کامپوزیت پر کرد. همچنین موادی وجود دارد که حاوی ذرات شیشه است و به یونومر شیشه یا گلس یونومر شناخته می شود و بسیار شبیه رزین کامپوزیت کار می شود.مراحل پر کردن: در هر مرحله از پر کردن دندان ها چه اتفاقی میافتد؟
همانطور که خواندید پر کردن دندان یک روش ساده دندانپزشکی است که برای ترمیم پوسیدگی دندان و پر کردن حفرات دندانی استفاده میشود. این پروسه به لطف استفاده از بیحسی موضعی نسبتاً بدون درد بوده و نسبت به سایر درمانهای نسبتا شایع دندانپزشکی مانند روکش دندان، روت کانال تراپی یا درمان ریشه دندان، جراحی دندان، ایمپلنت دندان و …. نیاز به زمان کمتری دارد.اطلاع داشتن از مراحل این پروسه و آنچه که طی پر کردن دندان رخ میدهد میتواند برخی از اضطرابهایی که بیماران قبل از مراجعه به دندانپزشک احساس میکنند را کاهش دهد. به همین دلیل دنبال کردن توضیحات و مراحل پر کردن دندان که در ادامه آمده است میتواند مفید باشد.
مرحله اول: مشخص کردن محل دقیق پوسیدگی دندان
در قدم نخست دندانپزشک دندانهای پوسیده شده شما را بررسی میکند. اگر بیش از یک دندان پوسیده در یک طرف دهان شما وجود داشته باشد، او میتواند با رضایت شما آنها را در یک جلسه ترمیم کند. طی این جلسه، دندانپزشک به شما اطلاعاتی درباره تعداد دندانهای پوسیده و همچنین درجه و عمق پوسیدگی میدهد. سپس بسته به میزان پوسیدگی دندان، دندانپزشکتان از مواد پر کننده خاصی برای ترمیم دندان دچار پوسیدگی استفاده میکند.نکته مهم:
اگر میزان پوسیدگی دندان مشخص نباشد، دندانپزشک ممکن است با کمک تصاویر رادیوگرافی یا سایر روشهای دیگر، عمق پوسیدگی را به طور دقیق مشاهده کرده و میزان نیاز به مواد جهت پر کردن دندان را تخمین میزند.
مرحله دوم: بیحس کردن دندانی که دچار پوسیدگی شده است
دندانپزشک کار ترمیم دندان را با بیحس کردن دندان و بافت لثه اطراف آن شروع میکند. این بیحسی تا حد زیادی تضیمن میکند که فرآیند انجام شده برای شما بدون درد است. و از آنجا که بسیاری از بیماران و مراجعان از سوزن و تزریق بیحس کننده هراس دارند، معمولاً دندانپزشکان ابتدا بیحسی را با یک ژل حاوی مواد بیحسکننده آغاز میکنند. بعد از ژل، آنها میتوانند اقدام به تزریق بیحسی کنند.مرحله سوم: پوشاندن اطراف دندان
تا بیحسی اعمال شود و تاثیراتش شروع شود، دندانپزشک، دندانی که قرار است از پوسیدگی خالی شده و با پر کننده ترمیم شود را با کمک یک کاور از سایر دندانها و بخشهای داخلی دهان جدا میکند. این کاور رابردم نام دارد و به گذاشتن آن Rubber dam placement میگویند.مرحله چهارم: برداشتن پوسیدگی
با استفاده از یک هندپیس پر سرعت که توربین دندانپزشکی نامیده میشود، دندانپزشک ساختار دندان پوسیده و آسیب دیده را از تراش داده و حذف میکند. در طی این فرایند، دستیار دندانپزشک از ابزار دیگری برای ساکشن یا مکش مایع و بقایای پوسیدگی استفاده میکند. سپس از یک هندپیس با سرعت آهستهتر برای برداشت و حذف کامل پوسیدگی کمک گرفته میشود.مرحله پنجم: تمیز و آماده کردن دندان برای قرار دادن مواد پر کننده
در این مرحله دندان آماده است تا مواد پر کننده را درون خود جای دهد. نحوه پر کردن دندان بسته به نوع ماده پر کننده متفاوت است. و هر مادهای با تکنیکهای خاصی جهت ترمیم دندان بکار گرفته میشود.برای مثال اگر ماده پر کننده دندان آمالگام باشد، پودر آمالگام باید به سرعت با جیوه مخلوط شود و سپس اعمال شود. برای پر کردن حفره به جای مانده از برداشت پوسیدگی با کمک کامپوزیت دندان نیز ابتدا ژلی اسیدی به مدت چند ثانیه بر روی دندان قرار داده شده و سپس شسته میشود و نهایتا برای برقراری اتصالی مستحکم بین کامپوزیت و دندان از ماده باندینگ که قوامی مایع دارد بر روی تمام دیوارههای حفره استفاده میشود. پس از اتمام این فرآیند، دندانپزشک کامپوزیت را به صورت لایه لایه و با حجم کم بر روی دندان قرار میدهد و هر لایه را جداگانه با کمک دستگاهی خاص که طیف مشخصی از نور را ساطع میکند، نور میدهد تا کاملا سفت و سخت شود. این پروسه تا زمان پر شده کامل حفره ادامه مییابد.
مرحله ششم: پالیش کردن مواد پر کننده
در این مرحله دندانپزشک ماده پر کننده که اکنون سفت شده است را پالیش میکند تا هیچ لبه تیز و اضافی نداشته باشد. وجود لبههای اضافی یا فرو رفتگی و برجستگیهای غیر طبیعی باعث وارد شدن آسیب به دندانها و بافتهای نرم دهانی و همچنین خود موادی میشود که برای پر کردن دندان استفاده میشود. بنابراین باید تا آنجا که ممکن است پر کننده دارای سطحی صیقلی و پالیش شده باشد.مرحله هفتم: بررسی بایت و آناتومی دهان و دندان
قبل از اینکه مراحل پر کردن دندان به اتمام برسد یک دندانپزشک ترمیمی خوب با دقت دندان پر شده را بررسی کرده تا مطمئن شود کاملا ظاهری طبیعی دارد و از لحاظ آناتومیکی دچار تغییر نشده باشد. سپس نحوه روی هم آمدن دندانها یا اکلوژن دندانی به کمک کاغذهایی خاص با ضخامت معین که کاغذ آرتیکولاتور نامیده میشوند، چک میگردند تا اطمینان حاصل شود که ماده پرکننده هیچ تداخلی در بایت ایجاد نکرده باشد.معایب و مزایای هر کدام از مواد پر کننده دندان چیست؟
دو نوع ترمیم دیگر هم وجود دارد که نسبتا کمتر استفاده میشود ، یکی پرکردن با طلا که در قدیم بسیار شایع بود و از ورقه های بسیار نازک طلا (گلد فویل) برای ترمیم حفره دندان استفاده میشود ولی امروزه بخاطر قیمت بالای طلا و وجود مواد جایگزین استفاده از طلا بسیار کم شده. دیگری ترمیمهای غیر مستقیم است که در لابراتوار ساخته میشوند و هم هزینه بیشتر و هم زمان بیشتری نیاز دارند.مزیت های پر کردن دندان با طلا
* این مواد دوام بالایی دارند و حداقل ۱۰ تا ۱۵ سال برای تان عمر می کنند. اگر چه غالبا عمر آنها بیش از این است.* طلا دچار خوردگی نمی شود.
* پر کننده طلا مقاومت و استحکام بالایی دارد و هیچ نگرانی از تحمل فشار فک در مورد آن وجود ندارد.
* بعضی افراد زیبایی طلا را دوست دارند.
معایب پرکردن دندان با طلا
* طلا گران ترین مواد پر کننده دندان است و هزینه آن بیش از ۱۰ برابر آمالگام تمام می شود.* دفعات مراجعه به دندانپزشک برای پر کردن دندان با طلا بیشتر است و معمولاً حداقل دو جلسه باید مراجعه کنید.
* طلا اگر در مجاورت دندان پر شده با آمالگام، قرار داشته باشد به دلیل شوک گالوانیک ممکن است باعث درد تیز در دندان شود. برهم کنش بین فلزهای موجود در مواد پر کننده فلزی و بزاق دهان باعث میشود جریان الکتریکی به وجود بیاید، اگر چه این اتفاق نادر است.
بسیاری از مردم از رنگ طلایی دندان خوششان نمی آید و پر کننده همرنگ دندان را ترجیح می دهند.
مزیت های پر کردن دندان با آمالگام
* مهمترین مزیت آن دوام بالا است. به طوری که معمولاً بیش از ۱۰ تا ۱۵ سال عمر میکند که بسیار بیشتر از عمر کامپوزیت است.* آمالگام قدرت و استحکام بالایی دارد و به راحتی فشارهای شدید فک را تحمل می کند. از این رو برای دندانهای عقبی که فشار زیادی را باید متحمل شوند، گزینه مناسبی است.
* هزینه پرکردن دندان با آمالگام ارزانتر از همه روشهای دیگر است.
معایب پرکردن دندان با آمالگام
*بزرگترین اشکال آن رنگ نقره ای است که باعث می شود دیگران متوجه پر کردن دندان تان بشوند. به همین علت برای دندانهای جلویی مناسب نیست.* برای پر کردن دندان با آمالگام باید بخش بیشتری از دندان تراشیده شود یعنی کمی از دندان سالم هم تراشیده می شود تا فضای کافی برای قرارگیری مواد پر کننده باقی بماند.
* گاهی اوقات مواد پر کننده آمالگام ممکن است باعث تغییر رنگ بقیه ساختار دندان به رنگ مایل به خاکستری شود.
نکته :
اگر چه همه ترمیمهای دندانی دچار انقباض و انبساط میشوند اما این اتفاق در مورد آمالگام بیشتر از مواد پر کننده دیگر رخ می دهد. هنگامی که غذاهای سرد یا داغ می خورید ممکن است انقباض و انبساط پر کردگی دندان، در نهایت باعث ترک خوردن یا شکستن دندان شود. به همین علت آمار شکستگی پرکردگی آمالگام بیشتر از بقیه مواد پر کننده دندان است.
درصد کمی از مردم ( تقریباً در حدود یک درصد), به جیوه موجود در آمالگام آلرژی دارند. توجه داشته باشید جیوه موجود در آمالگام در حدی نیست که برای عموم مردم از نظر سلامتی مشکلی به وجود بیاورد. چرا که مقدار آزاد شدن آن به شکل بخار که قابل استنشاق و جذب توسط ریه ها باشد، بسیار بسیار کم است.
قرار گیری در معرض مقدار زیاد بخار جیوه با عوارض مغزی و کلیوی همراه است. اما تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته و هیچ ارتباطی بین پر کردگی آمالگام دندان و بروز مشکلی در سلامتی دیده نشده است. با این حال برای رعایت احتیاط توصیه می شود در کودکان زیر ۶ سال استفاده نشود.
مزیت های پر کردن دندان با کامپوزیت
کامپوزیت همرنگ دندان است و رنگ آن را میتوانید دقیقاً همرنگ دندان های دیگر خود انتخاب کنید. بنابراین از نظر زیبایی برای دندان های جلویی که در معرض دید قرار دارند مناسب است.چسبیدن قوی به دندان یکی از مزیت های کامپوزیت است. چرا که این مواد پیوند میکروسکوپی و مکانیکی با ساختار دندان برقرار می کنند، در نتیجه از دندان جدا نمی شوند.
کامپوزیت دندان چند کاره محسوب می شود یعنی علاوه بر این که سوراخ پوسیدگی دندان را با آن پر میکنید، میتوانید برای بزرگتر کردن ابعاد دندان یا ترمیم ترک خوردگی یا لب پر شدگی هم از آن استفاده کنید.
برای پر کردن دندان با کامپوزیت معمولاً دندان کمتر تراشیده می شود.
معایب پر کردن دندان با کامپوزیت
دوام این مواد پر کننده دندان کم است و خیلی زود استهلاک پیدا میکند. به طوری که عمر آن به طور متوسط ۵ سال (و در صورت مراقبت مناسب بیشتر) برآورد می شود. به همین علت از کامپوزیت برای پر کردن حفره های بزرگ و دندان استفاده نمیشود، چرا که ممکن است تحت فشار، دوام نیاورد.به همین علت بیشتر برای دندانهای جلویی که فشار کمتری روی آنها وارد میشود استفاده می شود.* برای این که دندان خود را با کامپوزیت پر کنید مدت زمان طولانی تری باید روی صندلی دندانپزشکی بنشینید. به طور متوسط مدت زمان پرکردن دندان با کامپوزیت ممکن است ۲۰ دقیقه بیشتر از آمالگام طول بکشد.
* در صورتی که کامپوزیت را به صورت اینلی یا آنلی بخواهید استفاده کنید باید بیش از یک مرتبه مراجعه داشته باشید.
* هزینه کامپوزیت شاید نزدیک به دو برابر هزینه آمالگام تمام شود.
مزیت های پر کردن دندان با سرامیک
* سرامیک همرنگ دندان انتخاب می شود بنابراین زیبایی مناسبی دارد.* سرامیک در مقایسه با کامپوزیت مقاومت بیشتری دارد و فشارهای شدید فک را بهتر تحمل می کند پس برای دندانهای عقبی مناسب است.
* طول عمر پر کردگی سرامیک بیش از ۱۵ سال تخمین زده میشود.
* پرکردگی سرامیک در مقابل تغییر رنگ و لکه خیلی مقاوم تر از کامپوزیت است.
معایب پرکردن دندان با سرامیک
* شاید مهمترین اشکال آن را هزینه بیشتر بتوان نام برد.* برای ترمیم دندان با سرامیک به بیش از یک جلسه مراجعه نیاز دارید.
یکی دیگر از مواد پر کننده دندان که کمتر استفاده میشود یونومر شیشه است که از آکریلیک و نوع خاصی شیشه ساخته می شود. این ماده پر کننده دندان برای پر کردن بخش هایی از دندان که زیر لثه قرار دارند و همچنین پر کردن دندان کودکان به کار گرفته میشود. یونومر شیشه فلوراید آزاد میکند بنابراین احتمال پوسیدگی مجدد دندان را کاهش میدهد. اما مقاومت این مواد از سایر مواد پر کننده دندان کمتر است. طول عمر یونومر شیشه ۵ سال برآورد می شود و قیمت آن تقریباً مشابه رزین کامپوزیت است.
اینلی و آنلی و تفاوت آنها با پر کردن معمولی دندان
اینلی و آنلی شبیه ترمیمهای کامپوزیت هستند با این تفاوت که در همان جلسه ای که دندان تراشیده میشود، نمیتوان دندان را با اینلی یا آنلی پر کرد. پس از این که دندان تراشیده شد و کاملاً آماده شد، باید از دندان قالب گیری شود تا ترمیم مناسب آن در آزمایشگاه ساخته شود. به همین علت به این نوع پر کردن دندان، پر کردن غیر مستقیم گفته می شود.زمانی نیاز به پر کردن غیر مستقیم دندان اعم از اینلی و آنلی پیدا می کنید که ساختار باقیمانده دندان به اندازه کافی زیاد نیست تا بتواند مواد پر کننده ای که در حفره آن قرار میگیرد را پشتیبانی نماید اما از طرفی به قدری آسیب ندیده که نیاز به روکش داشته باشد.
اینلی به ترمیمی گفته میشود که تنها داخل کاسپ (برجستگی های دندان) را می گیرد و آنلی که بزرگتر از اینلی است یک یا چند کاسپ دندان را شامل می شود. در واقع می توان به آنلی عنوان “نیم روکش” نیز داد.
دوام و طول عمر ترمیم های غیر مستقیم دندان خیلی بیشتر است و تا ۳۰ سال عمر می کنند. پر کردگی غیر مستقیم دندان را می توان از جنس رزین کامپوزیت، سرامیک و یا طلا ساخت.
از آنلی برای محافظت از دندان به شدت آسیب دیده استفاده می شود چرا که سطح جونده دندان را می پوشاند و فشار دندان مقابل را به تمامی دندان به صورت یکنواخت توزیع می کند.
پر کردن دندان با مواد سفید بهتر است یا با مواد سیاه ؟
کامپوزیت دندان که همان مواد سفید و آمالگام که همان مواد سیاه و تیره است، دو ماده ی مهم در پر کردن و ترمیم دندان ها هستند.آمالگام از ترکیب فلز، آلیاژ قلع و مس و ۵۰ درصد جیوه ساخته می شود. آمالگام به دلیل تیره بودن، زیبایی دندان را از بین می برد به خصوص در دندان های جلویی نباید از این مواد استفاده کرد. فلز موجود در آمالگام در گرما و سرما منقبض و منبسط می شود که این امر باعث کنده شدن و در بعضی مواقع شکستن دندان می شود.
کامپوزیت همرنگ دندان ها بوده و مشکلی در زیبایی دندان بوجود نمی آورد. برای دندان های جلویی بسیار مناسب است. اما هزینه ی کامپوزیت بسیار بیشتر از آمالگام است. همچنین کامپوزیت نسبت به آمالگام زودتر فرسوده می شود.
کدام نوع پر کردندندان برای من بهتر است؟
موقعیت و گستردگی پوسیدگی دندان، هزینه درمان و بودجه شما و توصیه های دندان پزشک تعیین کننده بهترین نوع پرکردن دندان برای شما است.علائم هشدار دهنده نیاز به پر کردن دندان
* ایجاد لکه های تیره در دندان* ایجاد سوراخی در دندان که می توانید آن را با چشم ببینید یا با زبان حس کنید.
* گیر کردن غذا بین برخی دندان ها که دائماً اتفاق می افتد.
* هنگام نخ دندان کشیدن بعضی از بخشهای دهان خیلی درد می گیرد.
* شکستگی، لب پرشدگی یا زبری و تیزی برخی سطوح دندان.
* لق شدن یا شکستن یا به سر رسیدن عمر پرکردگی قدیمی.
از دندانی که پر شده چگونه مراقبت کنیم؟
برای افزایش دوام ترمیم دندان، مهمترین چیزی که باید رعایت کنید حفظ بهداشت دهان به روش صحیح است. همچنین باید حداقل سالی یک بار برای معاینه و چکاپ و در صورت نیاز تمیز کاری و جرمگیری به دندانپزشک مراجعه کنید.حتما همیشه از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید و روزی دو بار مسواک بزنید. هر روز باید نخ دندان بکشید. می توانید روزی یک مرتبه با دهان شویه دهان خود را تمیز کنید تا احتمال پوسیدگی دندان کاهش یابد.
در صورتی که دندان پزشک به پوسیدگی پنهان در دندان شما مشکوک باشد، عکس دندان می گیرد تا وضعیت دندان کامل مشخص شود. در صورت توصیه دندانپزشک به پرکردن دندان، حتما این کار را به موقع انجام بدهید.
اگر دندانتان خیلی حساس است یا احساس میکنید لبه های آن تیز شده است یا اگر پر کردگی دندان ترک خورده است، هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
مصرف قند، شکر و هر نوع مواد شیرین را کنترل کنید
از خوردن غذاهای سخت و سفت پرهیز کنید
نوشیدنیهای رنگی یا دارای رنگِ خوراکی ممکن است باعث لکهدار شدن یا رنگپذیری مواد پر کننده دندان شما شوند، بنابراین توصیه میشود تا چند ساعت بعد از درمان، آنها را ننوشید. برای اطمینان از حفظ کیفیت مواد پر کننده و مراقبت از آنها اقدامات زیر را انجام دهید:
در چه صورت باید پرکردگی دندان را عوض کنیم؟
دلایل زیادی برای عوض کردن پر کردگی دندان وجود دارد. در بیشتر موارد علت آن استهلاک روزمره و گذر زمان است.هنگامی که با دندان های تان غذا می جوید، پر کردگی دندان دائماً تحت فشار قرار می گیرد. به مرور زمان این فشارها باعث ایجاد ترکهایی در پرکردگی یا جدا شدن آن از دندان (و نفوذ باکتری ها به دندان) و یا در آمدن آن می شود.
به هر روی اگر دیگر پر کردگی دندان نمی تواند از دندان آسیب دیده شما محافظت کند، باید سریع تر آن را عوض کنید. چون این موقعیت برای باکتریها فرصت مناسبی است تا به بخشهایی از دندان نفوذ کنند که مسواک به آنها دسترسی ندارد. در نتیجه به راحتی آنجا تکثیر میشوند و از ذرات غذایی که وارد این ناحیه شده اند تغذیه می کنند. این وضعیت باعث بروز پوسیدگی در دندان می شود.
اگر پر کردگی کامپوزیت دارید طبیعی است که پس از مدتی تغییر رنگ پیدا می کند. بنابراین اگر زیبایی دندان برایتان مهم باشد ممکن است مجبور به ترمیم یا تعویض آن شوید.
اگر پر کردگی دندان دیگر عملکرد درستی نداشته باشد، ممکن است این وضعیت را با حساسیت دندان یا دندان درد متوجه شوید. بهترین کار این است که سالی یک یا دو بار برای بررسی پر کردگی های دندان به دندان پزشک مراجعه کنید. همچنین به محض بروز علائمی مثل حساسیت دندان یا دندان درد هر چه زودتر دندان پزشک را ببینید تا وضعیت دندانها بررسی شود و مشخص شود آیا زمان نیاز به تعویض ترمیم دندان فرا رسیده است یا نه.
پر کردن دندان با لیزر چگونه است ؟
پرکردن دندان و یا ترمیم دندان با لیزر یکی از روش های نوین و پیشرفته در دندانپزشکی است. در این روش دیگر نیازی به بی حسی نیست و در هنگام برداشتن پلاک ها و پوسیدگی دندان هیچ دردی احساس نمی شود. همچنین آن صدا و ارتعاشات ناهنجار دستگاه هندپیس تراش دندانپزشکی کاهش می یابد.علاوه بر موارد فوق در روش پر کردن دندان با لیزر بافت های سالم دندان آسیب نمی بیند و فقط قسمت های سیاه و خراب دندان برداشته می شود. همچنین از لیزر می توان برای سخت کردن مواد پر کننده نیز استفاده کرد. اما به طور کلی هزینه ی این روش نسبت به هزینه ی درمان معمولی بسیار بیشتر است.
منبع: سایت کلینیک بابکان
سایت دکتر مصطفی نژاد
سایت آرتمان درمان