عنوان پایان نامه : خداپرستي و نعت پيامبر (ص) و علي (ع) در شاهنامه
پژوهشگر : مصطفي كريمي مخصوص
مقطع تحصیلی : كارشناسيارشد
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
سال دفاع : 1375
استاد راهنما : احمد رنجبر
تعداد صفحات : 153
زبان : فارسي
چکیده :
بر اساس اين نوشتار، در شاهنامه به ابياتي بر ميخوريم كه فردوسي در نعت پيامبر اكرم (ص) و علي (ع) سروده است. هر چند تعداد اين گونه ابيات بسيار كم است، در همين ابيات اندك نيز فردوسي علاقه و ارادت خود را به پيامبر و علي (ع) و خاندان آن حضرت ابراز كرده است. او در زماني اين ابيات را سروده كه سلطان محمود غزنوي، شيعيان را با برچسب رافضي و قرمطي بر دار ميكرد. وجود اين ابيات نشان ميدهد كه فردوسي از شيعيان راستين علي (ع) بوده و آمادگي داشت در راه عقيده خود جانش را فدا كند. نويسنده اشعار فردوسي را در شش موضوع عظمت پروردگار، دعا و نيايش، نامها و صفات خدا، اعتقاد به بهشت و دوزخ، سفارش به راستي و پناه بردن به خدا و نعت پيامبر و علي (ع) در قسمتهاي جداگانه گردآوري كرده و آيات و احاديث مربوط به اين موضوعات را به همراه نحوه الهامگيري فردوسي از آيات، مورد بررسي قرار داده است.
عنوان پایان نامه : داستان پيامبر در آثار منظوم عطار
پژوهشگر : زهرا شريفي نجفآبادي
مقطع تحصیلی : كارشناسيارشد
دانشگاه : اصفهان
سال دفاع : 1379
استاد راهنما : سيد مرتضي هاشمي
تعداد صفحات : 246
زبان : فارسي
چکیده :
شرح اشعار عطار نيشابوري درباره زندگي پيامبران است. نويسنده در ابتدا به درج مطالبي به صورت مختصر در مورد زندگي، دانش، مذهب، تصوف، عرفان، و آثار عطار نيشابوري پرداخته، آنگاه اشعاري را كه در مورد حضرت محمد (ص)، آدم، ابراهيم، ايوب، خضر، داود، سليمان، صالح، عيسي، موسي، نوح، يحيي، يعقوب، يوسف و يونس در آثار وي وجود دارد تفسير و توضيح داده است.
عنوان پایان نامه : ديدگاه رسول اكرم در مورد تربيت كودكان
پژوهشگر : بابك هاشمي نكو
مقطع تحصیلی : كارشناسيارشد
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران مركزي
سال دفاع : 1380
استاد راهنما : محسن ايماني
زبان : فارسي
چکیده :
شناخت و معرفي ديدگاههاي پيامبر (ص) درباره تربيت كودك و جمعآوري نظرات، توصيهها و سيره عملي آن حضرت در اين موضوع است. ابتدا به بيان مفهوم شناسيتربيت پرداخته است، سپس تربيت ديني، عاطفي، جسمي، اخلاقي و اجتماعي كودك بررسي شده و ديدگاههاي پيامبر (ص) در اين موارد نقل و شرح شده است. نويسنده با توجه به كامل بودن ديدگاه رسولالله (ص) در اين موضوع، به مسئولان نظام تعليم و تربيت پيشنهاد ميكند ديدگاههاي رسول اكرم (ص) را سرلوحه كار خويش قرار دهند.
عنوان پایان نامه : رفتار پيامبر (ص) با مشركان و اهل كتاب
پژوهشگر : سعيده جليلي
مقطع تحصیلی : کارشناسى ارشد
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران( مركزي)
سال دفاع : 1381
استاد راهنما : مظاهري، عبدالرضا
تعداد صفحات : 201
زبان : فارسي
چکیده :
اين پاياننامه با بهرهگيري از آيات قرآن و سيره عملي پيامبر اکرم (ص) و کتب معتبر تاريخي اسلام، به نحوه موضعگيري پيامبر اسلام در قبال مشرکان و اهل کتاب و دعوت آنان به توحيد ميپردازد. نويسنده به برخورد نظري و عملي پيامبر اکرم (ص) در مقابل مشرکان در سه مقطع مکه و مدينه و پس از فتح مکه اشاره ميکند. نويسنده بر اين باور است که روشها و شگردهاي پيامبر (ص) در مواجهه با مشرکان و اهل کتاب، متنوع و متعدد و گاه حتي در يک نگاه سطحي، برخي مواضع ايشان در تضاد با هم ديده ميشود. نکته کليدي از ديدگاه نويسنده در بررسي موضع پيامبر (ص) نسبت به مشرکان و اهل کتاب هنگامي فهميده خواهد شد که دين نه صرفاً به مثابه يک اعتقاد ذهني و دروني براي افراد بلکه به عنوان فرآيند تکامل اجتماعي نيز در نظر گرفته شود زيرا روش پيامبر (ص) در برخورد با مشرکان و اهل کتاب با عطف به وضعيت اسلام و مسلمين و شرايط گروه مقابل در هر مقطع طراحي ميشد و به هويت اجتماعي و انساني مشرکان و اهل کتاب توجه ويژه داشت. در واقع ميتوان بين هويت اعتقادي و هويت سياسي و اجتماعي اسلام رابطه طولي برقرار ساخت. نويسنده برخورد نظري پيامبر با مشرکان و اهل کتاب در موارد اعلام خاتميت و نسخ اديان گذشته، دعوت به اصول مشترک اديان، تصديق کتب آسماني پيشين، تأييد بعضي از اهل کتاب و دعوت از آنها براي گفتگو را بررسي ميكند و اصول رفتار عملي پيامبر (ص) با مشرکان و اهل کتاب در اصل عزت، اصل صراحت در بيان عقايد و عدم مداهنه، اصل ولاء و دوستي، اصل نفي سبيل کفار بر مسلمين و اصل وفاي به عهد را مورد جستجو قرار ميدهد.
منبع:www.payambarazam.irادامه دارد.../ج