دلیل سرما خوردگی مکرر کودک چیست؟

کمتر بودن مقاومت کودکان نسبت به بزرگسالان موجب ابتلا بیشتر آن ها به سرماخوردگی می شود، اما دستگاه ایمنی نابالغ تنها علت این آسیب پذیری کودکان به سرماخوردگی نیست، بلکه کودکان زمان زیادی را با یکدیگر هستند و در بسیاری از موارد در شستن دست های خود دقت نمی کنند به همین علت سریع تر از دیگران به سرما خوردگی مبتلا می شوند.
دوشنبه، 27 آذر 1402
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: زینب اندجی گرمارودی
موارد بیشتر برای شما
دلیل سرما خوردگی مکرر کودک چیست؟
کاملا طبیعی است که کودکان تعداد دفعات زیادی در طول سال دچارسرماخوردگی شوند و دلیل این امر آن است که سیستم ایمنی بدن کودکان در سنین پایین در حال پیشرفت است و نمی‌‎تواند مانند یک فرد بزرگسال، ویروس‌های سرماخوردگی را از بین ببرد. سرماخوردگی نیز معمولا به عنوان عفونت دستگاه تنفسی فوقانی شناخته می‌‎شود.
 

آیا برای کاهش یافتن تعداد دفعات سرماخوردگی کودک می‌‎توان کاری کرد؟

شما نمی‌‎توانید جلوی سرما خوردن کودک خود را بگیرید اما کارهایی وجود دارد که می‌‎توانید برای به حداقل رساندن قرار گیری کودکتان در معرض ویروس‌های سرماخوردگی انجام دهید:

بهداشت کودک خود را رعایت کنید:مرتبا دستان کودک خود را بشویید و انجام اینکار را به او آموزش دهید؛ به خصوص قبل و بعد از غذا و بعد از سرفه و عطسه؛ در صورت مهیا نبودن شرایط برای شستن دست‌های کودک، ژل‌های الکی جایگزین مناسبی هستند.

مکمل‌های لازم برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکتان را به او بخورانید:شواهدی وجود دارد که نشان می‌‎دهند مصرف ویتامین D به جلوگیری از سرماخوردگی کمک می‌‎کند. ویتامین C می‌‎تواند علائم سرماخوردگی را به حداقل برساند و به فرزند شما در بهبود سریع تر سرماخوردگی کمک کند و داشتن رژیم غذایی سالم یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از سرماخوردگی کودکتان است.

تا جای ممکن سعی کنید کودک خود را از سایر افراد بیمار دور نگه دارید که البته این امر همیشه امکان‌پذیر نیست.
تا جای ممکن سعی کنید فرزند خود را از بازی کردن با اسباب بازی‌های سایر کودکان منع کنید زیرا ممکن است اسباب بازی‌های مورد نظر آغشته به ویروس سرماخوردگی باشند.

دلیل سرما خوردگی مکرر کودک چیست؟
 

علائم سرماخوردگی چیست؟

علائم متداول سرماخوردگی، سرفه‌های خلط آور و آبریزش بینی است و علائم دیگر سرماخوردگی عبارتند از:

0تب
0گلودرد
0سردرد
0درد گوش
0از دست دادن اشتها
این علائم معمولا بعد از گذشت یک هفته برطرف می‌‎شوند و نیازی به نگرانی در مورد آنها نیست.
 

علائمی که در صورت مشاهده باید به پزشک مراجعه کنید

- مشکلات تنفسی مانند خس‌خس
- صدا دار بودن تنفس
- مشکل در بلع
- ایجاد هرگونه جوش

درجه حرارت بالا که بیش از 5 روز به طول بینجامد و با مصرف دارو برطرف نشود، سردرد، گلودرد و یا گوش درد بسیار شدید.
به وجود آمدن غدد متورم در گردن فرزند شما.

سرفه‌ای که بیش از یک ماه به طول بینجامد به خصوص در شب‌ها و یا در هنگام ورزش.
در نهایت شدید تر شدن این علائم بعد از گذشت پنج روز.
در صورت وجود مشکل تنفسی شدید در کودک خود نیز سریعا به پزشک مراجعه کنید.
 

آیا در دوره سرماخوردگی، باید کودک را در خانه نگه داشت؟

اگر کودکتان به مهد کودک می‌‎رود، در صورت داشتن آبریزش بینی و یا سرفه مشکلی نیست که باز هم به مهد برود اما در صورت داشتن تب، بهتر است تا زمان برطرف شدن آن، در منزل بماند و استراحت کند و همچنین می‌‎توانید با مهد کودک فرزند خود تماس گرفته و از مربیان کودکتان در این زمینه راهنمایی بخواهید.

دلیل سرما خوردگی مکرر کودک چیست؟
 

از چه داروهای خانگی می‌‎توان برای درمان سرماخوردگی کودک استفاده کرد؟

هیچ داروی خانگی نمی‌‎تواند باعث از بین رفتن زودتر ویروس سرماخوردگی در کودک شما شود اما می‌‎توانید برای بهبود حال کودکتان مایعات زیادی به او بدهید و بگذارید که استراحت بیشتری داشته باشد تا از وخیم تر شدن عفونت جلوگیری کنید.

بسیاری از کودکان در زمان سرماخوردگی دچار بی اشتهایی می‌‎شوند؛ بنابراین در مورد این موضوع نگران نباشید و سعی کنید فقط او را به خوردن غذا تشویق کنید.

در این بخش به ارائه چندین روش مناسب برای تسکین علائم سرماخوردگی فرزندتان خواهیم پرداخت:

برای تسکین گرفتگی بینی کودک خود می‎ توانید از قطره‌های بینی حاوی نمک استفاده کنید. راهکار دیگر برای تسکین گرفتگی بینی گرفتن یک دوش با آب گرم است و البته باید مراقب باشید که از آب خیلی گرم استفاده نکنید.

برای تسکین گلودرد، نوشیدنی گرم لیمو و عسل گزینه مناسبی است و به تسکین درد گلو فرزندتان کمک زیادی می‌‎کند و البته تنها در صورتی که فرزندتان بیش از یک سال سن داشته باشد، زیرا خوردن عسل برای نوزادان خطرناک است.

از دادن شیرینی جات زیاد به کودکان کوچکتر از 5 سال خودداری کنید.
کودکان خردسال نباید آب نمک غرغره کنند زیرا برای آنها خطرناک است.

بسیاری از کودکان خردسال نحوه فین کردن را بلد نیستند و به همین دلیل ممکن است در زمان سرماخوردگی و آبریزش بینی دچار مشکل و نفس تنگی شوند، بنابراین بهتر است که با استفاده از دستمال کاغذی نحوه فین کردن را به فرزند خود آموزش دهید.
 

ودر پایان

در کل، سرما خوردگی مکرر در کودکان به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن آنها، تماس با عفونت‌ها و ویروس‌های مختلف، عادات نامناسب و عوامل محیطی مانند هوای سرد و خشک، تغییرات شدید دما، آلودگی هوا، دود سیگار و نور خورشید مستقیم رخ می‌دهد.

برای پیشگیری از سرما خوردگی مکرر در کودکان، باید به سیستم ایمنی بدن آنها توجه کرده و از تماس با افراد بیمار و استفاده از اشیاء آلوده خودداری کرد. در صورتی که سرما خوردگی مکرر در کودک شما به صورت مداوم ادامه دارد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق را تشخیص دهد و درمان مناسب را تجویز کند.
 

منابع

https://vista.ir
https://www.ilna.ir
https://chatgpt.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.